The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.06.2021, 21:03
FraMat napisał(a):Wyświetl post
azor do budy.

Ku...a mać, żeby w tematach sportowych takie kundle pisały o polityce!!!
Przepraszam najmocniej wszechwiedzący - gdzie tu niby odniesienie do polityki?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.06.2021, 07:37
https://www.google.com/amp/s/wiadomo...23424a%3famp=1

Grubo, Lv bet zostaje, płaci niewiele mniej, Orlen oil 1+1 ze wsparciem akademii.

Obstawiam że lekko będziemy 2 mln + na tej transakcji

I tylko trzeba będzie przeboleć czwartkową konferencje z Obajtkiem
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 16.06.2021, 08:09
azor napisał(a):Wyświetl post
Niechże Kuba chwile zaczeka….od tego półgłówka to wstyd kebaba z ubera odebrać
Zaśmiecanie tego forum tematami politycznymi powinno być karane banem na co najmniej 3 miesiące .
Azorek chciał pokazać jaki to on jest "kuul" obrażając Prezydenta Polski .
Przyjmij do wiadomości że nie wszyscy mają poglądy na poziomie dwóch forumowiczów na literkę k.
A jeśli tego nie rozumiesz to mówię Ci jak najbardziej kulturalnie : WYLEMPARTUJ !
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 16.06.2021, 08:31
Karherop napisał(a):Wyświetl post
https://www.google.com/amp/s/wiadomo...23424a%3famp=1

Grubo, Lv bet zostaje, płaci niewiele mniej, Orlen oil 1+1 ze wsparciem akademii.

Obstawiam że lekko będziemy 2 mln + na tej transakcji

Pozostaje mi niniejszym odszczekać moje wątpliwości i zarzuty wysuwane w stronę Trio. HAU HAU.
Myliłem się. Obym częściej tak się mylił
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.06.2021, 08:47

Kolejny, który bez politycznego podtekstu, nie wytrzyma bo się udusi.
Grono inteligentnych użytkowników tego forum staje się coraz węższe
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.06.2021, 09:50
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Kolejny, który bez politycznego podtekstu, nie wytrzyma bo się udusi.
Grono inteligentnych użytkowników tego forum staje się coraz węższe
Kolego, nie podoba mi się mieszanie Wisły w politykę, niezależnie z jakim by była konferencja w czwartek. Czy to z Obajtkiem, Tuskiem, Kaczyńskim czy Korwinem. Tak jest i wyrażam ku temu lekką dezaprobatę. Nie unikniemy tego i moja opinia jest tu namniej ważna.

Wchodzisz na grząski grunt pisząc o inteligencji na forum, w lusterku się dziś przeglądałes?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.06.2021, 10:12
Obajtek jest szefem Orlenu, a nie politykiem. I w roli szefa będzie na konferencji. Jeżeli ktoś uważa, že miesza to Wisłę do polityki to jest polityką zaczadzony... A porównywanie Obajtka do szefów partii to już całkowity absurd.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
kowalkowskij
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 16.06.2021, 10:15
Może po konferencji to już nie będzie Trio?
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 16.06.2021, 10:15
Kolego, nie podoba mi się mieszanie Wisły w politykę, niezależnie z jakim by była konferencja w czwartek. Czy to z Obajtkiem, Tuskiem, Kaczyńskim czy Korwinem. Tak jest i wyrażam ku temu lekką dezaprobatę. Nie unikniemy tego i moja opinia jest tu namniej ważna.

Wchodzisz na grząski grunt pisząc o inteligencji na forum, w lusterku się dziś przeglądałes?
Obajtek nie jest politykiem !!!! Jest prezesem Orlenu czyli firmy która ma podobno zostać jednym ze sponsorów Wisły . Owszem , jest nominowany przez obecnie rządzących ale jest to całkowicie normalne bo np prezesem Orlemu w latach 2008-2015 był Krawiec , nominowany przez PO . I ktoś mu zarzucał że jest politykiem ?!
Co do tego że firmy z kapitałem państwowym wchodzą z reklamą w sport to, pytam , dlaczego nikt nie analizuje tego np. w Zagłębiu Lubin .
Chyba że naczytałeś się na czosnkowym forum wywodów niejakiego frajera2 , któremu oprócz nieodwracalnych zmian w mózgu spowodowanych kibicowaniem corupcjovii , dołożyła się jeszcze totalna żółć i niebotyczna zazdrość z tego powodu, że to nie ich marny klubik będzie sponsorował Orlen . Boli ? Ma boleć !
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.06.2021, 10:18
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Obajtek jest szefem Orlenu, a nie politykiem. I w roli szefa będzie na konferencji. Jeżeli ktoś uważa, že miesza to Wisłę do polityki to jest polityką zaczadzony... A porównywanie Obajtka do szefów partii to już całkowity absurd.
Zgadzam się, dlatego napisałem "trzeba przeboleć".

Reszta to już wchodzenie w dyskusję która uważam za zbędna.

@stary dziad,
Oczywiście że w tego rodzaju spółkach każdy jest mianowany z politycznego nadania i nie mam z tym problemu o ile na tym kontrowersje się kończą. Tyle.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 16.06.2021 o godz. 10:21.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 16.06.2021, 10:37
Zgadzam się, dlatego napisałem "trzeba przeboleć".
A dlaczego "przeboleć" ?
Ja tam Obajtka lubię ...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.06.2021, 10:41
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
A dlaczego "przeboleć" ?
Ja tam Obajtka lubię ...
Ja za to lubię Maćka Sadloka, ale wolę aby nie wykonywał SFG.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.06.2021, 10:48
Też uważam że nie należy w tematach związanych z Wisłą dodawać wstawek "politycznych". Wszak na forum bardzo często WSZYSTKO nas różni poza jednym, kibicowaniem Wiśle. I jeśli możemy, nie piszmy nawet aluzji politycznych. Już i tak mamy się o co kłócić na forum bez tego
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 16.06.2021, 11:38
Jak Obajtek odejdzie z Orlenu, trzeba go zrobić prezesem Wisły. Piszę serio.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 16.06.2021, 12:14
Nie no sorry, jak ktoś na tym forum naprawdę wierzy, że Obajtek jest niezależnym ekspertem i prezesem Orlenu bez konotacji politycznych z jedyną słuszną partią rządzącą to jest mega ignorantem. I tak niestety ta tranzakcja i jego morda na konferencji w tvpis może umoczyć Wisełkę w politycznym bajorze przynajmniej troszeczkę i na chwilę, oby bez politykowania i .......enia o sukcesach spółek skarbu państwa pod rządami pisu się na tej konferencji obyło. Chciałbym mieć taką nadzieję, ale w tej chwili w polsce cała debata publiczna jest polityczna i ciężko będzie tego uniknąć...
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Stary 16.06.2021, 12:20
Już pomijam, że zawsze i mi i wielu ludziom na tym forum przeszkadzało to, że państwowe spółki lub samorządy z kasy podatnika finansują kluby tj. Zagłębie, Piast, Górnik czy Korona. Mi to zawsze przeszkadzało, zawsze uważałem, że kluby powinny finansować się same bądź przy wsparciu prywatnych spółek i w przypadku Wisełki niestety nie będe udawać, że nagle mi się to podoba bo sprawa się tyczy klubu któremu kibicuję.
Odpowiedz cytując
kowalkowskij
Senior Member

Stary 16.06.2021, 12:44
Jak ktoś myśli, że w wejściu Orlenu do Wisły nie ma drugiego dna, to jest głupi.
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.06.2021, 12:50
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Już pomijam, że zawsze i mi i wielu ludziom na tym forum przeszkadzało to, że państwowe spółki lub samorządy z kasy podatnika finansują kluby tj. Zagłębie, Piast, Górnik czy Korona. Mi to zawsze przeszkadzało, zawsze uważałem, że kluby powinny finansować się same bądź przy wsparciu prywatnych spółek i w przypadku Wisełki niestety nie będe udawać, że nagle mi się to podoba bo sprawa się tyczy klubu któremu kibicuję.
Choć zasadniczo się zgadzam, to w przypadku gdy i tak Orlen ma fundusze na sponsoring to jak nie do nas pójdzie gdzie indziej... I tutaj nie powinniśmy narzekać, tylko jednak się cieszyć że możemy wyjść na finansową prosta.

Co innego zrwszta jak się miesza kapitał publiczny w struktury właścicielskie. To mnie osobiście bulwersuje najbardziej.

Co do wcześniejszego wywodu pełna zgoda. W normalnych okolicznościach, pewnie byłaby konferencja z prezesem Orlen Oil (Janusz Fudala czy jak mu tam), ale tak to możemy mieć mega szopkę z Panem DO z newsem w TVP. Czy to dobre sami oceńcie.
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 16.06.2021, 13:13
Choć zasadniczo się zgadzam, to w przypadku gdy i tak Orlen ma fundusze na sponsoring to jak nie do nas pójdzie gdzie indziej... I tutaj nie powinniśmy narzekać, tylko jednak się cieszyć że możemy wyjść na finansową prosta.

Co innego zrwszta jak się miesza kapitał publiczny w struktury właścicielskie. To mnie osobiście bulwersuje najbardziej.

Co do wcześniejszego wywodu pełna zgoda. W normalnych okolicznościach, pewnie byłaby konferencja z prezesem Orlen Oil (Janusz Fudala czy jak mu tam), ale tak to możemy mieć mega szopkę z Panem DO z newsem w TVP. Czy to dobre sami oceńcie.
No średnio dobre. Pomijam już fakt, że żydy zaczną ujadać, że znowu "państwowe resorty" dają kasę Wiśle.
Z drugiej strony, czy trio chciałoby się wikłać w tematy polityczne? Nie wydaje mi się.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Stary 16.06.2021, 13:24
^ Trio szukało sponsora i go znalazło, pytanie brzmi raczej czy to nasz nowy państwowy sponsor będzie nas mieszał w swoje tematy polityczne (mniej lub bardziej bezpośrednio). Kubica w spocie dudy paradującym jako reportaż w wiadomościach wystąpił (a raczej jego cytat wyrwany z kontekstu), a chyba nikt nie chciałby zobaczyć podobnego obrazka z wypowiedzią Kuby i stadionem w tle... No nic, ja mam poważne obawy, oby na tych obawach się skończyło, bo Wisła jest apolityczna, mamy wśród kibiców ludzi z różnych środowisk i o różnych poglądach i oby żaden pajac nas nie zaczął dzielić na potrzeby swoich politycznych gierek...
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 16.06.2021, 13:39
A Gowin nie maczał coś przy Wiśle ? jego syn jest właścicielem siłowni.. mi też się nie podobają powiązania klubów z polityką i mam nadzieję, że tak się nie stanie.. trzeba odróżnić sponsora od reszty
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.06.2021, 13:45
Obajtek jest politycznym figurantem ktory nie ma zadnych kwalifikacji i kompetencji do funkcji jaka spelnia. Trzeba byc wyjatkowo naiwnym zeby tego nie widziec i udawac ze to nic nie ma wspolnego z polityka. Z punktu finansowego na krotka mete to jest dobry news dla klubu ale na dluzsza wizerunkowo to moze sie jeszcze mocno odbic w przyszlosci. Wisla moze sie trzymac daleko od polityki ale polityka od Wisly juz nie.
Ostatnio edytowane przez Blixa : 16.06.2021 o godz. 13:48.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 16.06.2021, 13:48
Obajtek nie jest politykiem !!!! Jest prezesem Orlenu czyli firmy która ma podobno zostać jednym ze sponsorów Wisły . Owszem , jest nominowany przez obecnie rządzących ale jest to całkowicie normalne bo np prezesem Orlemu w latach 2008-2015 był Krawiec , nominowany przez PO . I ktoś mu zarzucał że jest politykiem ?!
Co do tego że firmy z kapitałem państwowym wchodzą z reklamą w sport to, pytam , dlaczego nikt nie analizuje tego np. w Zagłębiu Lubin .
Chyba że naczytałeś się na czosnkowym forum wywodów niejakiego frajera2 , któremu oprócz nieodwracalnych zmian w mózgu spowodowanych kibicowaniem corupcjovii , dołożyła się jeszcze totalna żółć i niebotyczna zazdrość z tego powodu, że to nie ich marny klubik będzie sponsorował Orlen . Boli ? Ma boleć !
Psioczysz, aby nie pisac o polityce, a sam kontynuujesz temat.

Dla równowagi napiszę, że popieram AZORA - to samo miałem pisać, no ale Kuba nie wybiera od kogo będzie odbierać order, liczy się sam fakt, a nie że wręczy mu marionetka kaczafiego.

Niebywałe, że Polska idzie ku ruinie, inflacja największa w Europie... a są ##@@%$#$ które będą popierały ten twór grupy rządzącej z prezydentem na czele...

Dziwi mnie postawa framata (myślałem, ze to prywaciarz kładący flizy, ale chyba jednak pracuje u kogoś). Nie ma możliwości, aby ktoś prowadący JDG popierał obecny rząd i tu nie mówie, o czasach kiedy modne stało się ***** *** a znacznie wcześniej, kiedy dobrali się do koryta. Swołocz zawsze mówi, że peło nie dawało, pis daje i że peło rozkradało Polskę - racja, z tą różnicą, że pis prócz rozkradania Polski grabi jeszcze mienie PRYWATNE - taka mniej wiecej różnica.

Co do obajtka - to z niego taki nie polityk jak z "opłaty reproduktywnej" nie podatek Jest jakaś różnica? Chyba w teorii.

Tak, więc: jeśli nie chcesz szczekać o polityce to sam nie rozwijaj.

EOT

Co do tematu: brawo zarząd! Oby tylko do przodu!

EDIT:
A ja Ci dam radę - mniej czytaj /oglądaj tvn , onet , wybiórcza , njusłik itd .
haha oglądaj za to TVP tam sama prawda
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 16.06.2021 o godz. 14:03.

Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 16.06.2021, 13:54
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Nie no sorry, jak ktoś na tym forum naprawdę wierzy, że Obajtek jest niezależnym ekspertem i prezesem Orlenu bez konotacji politycznych z jedyną słuszną partią rządzącą to jest mega ignorantem. I tak niestety ta tranzakcja i jego morda na konferencji w tvpis może umoczyć Wisełkę w politycznym bajorze przynajmniej troszeczkę i na chwilę, oby bez politykowania i .......enia o sukcesach spółek skarbu państwa pod rządami pisu się na tej konferencji obyło. Chciałbym mieć taką nadzieję, ale w tej chwili w polsce cała debata publiczna jest polityczna i ciężko będzie tego uniknąć...
Wtedy może nie wszystko będzie Ci się kojarzyło ze złowrogim PIS-em .
Zejdż na ziemie to wtedy zobaczysz że każdy prezes Orlenu jest z nominacji politycznej .
Ponieważ nie lubisz Obajtka ( jakże kultularne stwierdzenie "morda Obajtka") , to sprowadzasz działania reklamowe firmy ORLEN OIL ( z siedzibą w Krakowie , co warto podkreślić ) do jakiegoś dilu politycznego , powtarzając slogany . PARANOJA i BEŁKOT !!!

I na koniec - zamiast się cieszyć że nasza Wisełka przez takie kontrakty staje się coraz mocniejsza to wolisz tworzyć spiskowe teorie , na pewno nie służące Wiśle.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.06.2021, 14:00
Dobra zmieńmy temat.

Hyballa to zajebisty trener i błędem było jego zwolnienie.

Change my mind
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Stary 16.06.2021, 14:03
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Psioczysz, aby nie pisac o polityce, a sam kontynuujesz temat.

Dla równowagi napiszę, że popieram AZORA - to samo miałem pisać, no ale Kuba nie wybiera od kogo będzie odbierać order, liczy się sam fakt, a nie że wręczy mu marionetka kaczafiego.

Niebywałe, że Polska idzie ku ruinie, inflacja największa w Europie... a są ##@@%$#$ które będą popierały ten twór grupy rządzącej z prezydentem na czele...

Dziwi mnie postawa framata (myślałem, ze to prywaciarz kładący flizy, ale chyba jednak pracuje u kogoś). Nie ma możliwości, aby ktoś prowadący JDG popierał obecny rząd i tu nie mówie, o czasach kiedy modne stało się ***** *** a znacznie wcześniej, kiedy dobrali się do koryta. Swołocz zawsze mówi, że peło nie dawało, pis daje i że peło rozkradało Polskę - racja, z tą różnicą, że pis prócz rozkradania Polski grabi jeszcze mienie PRYWATNE - taka mniej wiecej różnica.

Co do obajtka - to z niego taki nie polityk jak z "opłaty reproduktywnej" nie podatek Jest jakaś różnica? Chyba w teorii.

Tak, więc: jeśli nie chcecie szczekać o polityce to sam nie rozwijaj.

EOT

Co do tematu: brawo zarząd! Oby tylko do przodu!
Nie będę komentował twoich poglądów politycznych .
Ale zawsze będę piętnował twoje chamstwo które wnosisz na to forum .
Nawet nie to że nie szanujesz Prezydenta Polski .
Ale za to jak nazwałeś naszego praktycznie wychowanka Alana Urygę.
Od tej pory jesteś dla mnie ZEREM !
Bez odbioru.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

O ile rozumiem ludzi, którym mogą się nie podobać takie umowy, to staram się pamiętać o tym, że kwestie polityczne są tylko i wyłącznie kwestią opinii. To nie tak, że nagle zaczyna nas sponsorować Al-Kaida, Boko Haram albo cokolwiek innego, co raczej uniwersalnie uważane jest za organizację zbrodniczą przez każdego z jakimkolwiek kręgosłupem moralnym. No bez przesady.

Wiem też, że powiedzenie, że "pieniądz nie śmierdzi" ma też jakieś granice rozsądku, ale ja tutaj tej granicy nie widzę.

Aha - i nie jestem wyborcą PiS, ale nie ma to dla mnie w tej sytuacji żadnego znaczenia. Nie piję od paru lat i trzymam się z dala od hazardu, ale nie będę krytykował LV BET albo Tyskiego.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Wtedy może nie wszystko będzie Ci się kojarzyło ze złowrogim PIS-em .
Zejdż na ziemie to wtedy zobaczysz że każdy prezes Orlenu jest z nominacji politycznej .
Ponieważ nie lubisz Obajtka ( jakże kultularne stwierdzenie "morda Obajtka") , to sprowadzasz działania reklamowe firmy ORLEN OIL ( z siedzibą w Krakowie , co warto podkreślić ) do jakiegoś dilu politycznego , powtarzając slogany . PARANOJA i BEŁKOT !!!

I na koniec - zamiast się cieszyć że nasza Wisełka przez takie kontrakty staje się coraz mocniejsza to wolisz tworzyć spiskowe teorie , na pewno nie służące Wiśle.
mam jeden komentarz do Twojego wywodu -> XDDDD

Jeszcze zapomnialeś napisać, że tvp jest apolityczne.

Może i każdy, ale nie każdy jako wójt (z nadania wiadomo jakiej partii), wykorzystywał stanowisko publiczne to upier*olenia konkurencyjnej firmy

Wiśle nie będzie służyć przede wszystkim uwiązanie polityczne, czy tak będzie zobaczymy, oby nie, ale ja po tej ekipie propagandystów i nieudaczników nie spodziewam się trzymania swoich umoczonych gęb z dala od klubu...
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 16.06.2021, 14:05
Hyballa ? TOP, Zibi TOP.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.06.2021, 14:08
A ja się cieszę że mamy dobrego sponsora za dobre pieniądze, a że jedna ze spółek skarbu państwa to tym lepiej przecież każdy z nas jest współwłaścicielem sponsora
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów