The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.05.2021, 14:18
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Wkrótce okaże się, że wujek był jedyną deską ratunku po tych wszystkich odmowach i przyjedzie do nas na białym koniu, jak zbawca .
Jak na nasze możliwości Brzęczek nie jest wcale najgorszą opcją. Mamy piłkarzy jakich mamy (słabych), pojedyncze wyjątki nie powinny zaciemniać obrazu. Do tego jest to zbieranina bez żadnego klucza przewodniego, w odróżnieniu od np. Górnika gdzie stawiano na wybieganie.
Przyjdzie trener z wizją to zaraz wyleci, bo materiału do realizacji nie będzie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.05.2021, 16:08
Narracja jest oczywista. Wszyscy nam odmawiają więc koniec końców musimy poprosić Brzęczka. Oczywiście nie ma wtedy mowy o nepotyzmie bo chętnych na posadę trenera nie było. Genialne. Chodzi tylko jeszcze o odpowiedni moment żeby nawet większość kibiców się za nim opowiedziała. Nawet na tym forum niektórzy zaczynaja wymiękać.

A tak na serio to bierzmy tego Jurka, bo jego zatrudnienie przybliża nas również do jego wyjebania na zbity pysk, co zakończy ostatecznie te szopkę.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.05.2021, 17:09
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Narracja jest oczywista. Wszyscy nam odmawiają więc koniec końców musimy poprosić Brzęczka. Oczywiście nie ma wtedy mowy o nepotyzmie bo chętnych na posadę trenera nie było. Genialne. Chodzi tylko jeszcze o odpowiedni moment żeby nawet większość kibiców się za nim opowiedziała. Nawet na tym forum niektórzy zaczynaja wymiękać.

A tak na serio to bierzmy tego Jurka, bo jego zatrudnienie przybliża nas również do jego wyjebania na zbity pysk, co zakończy ostatecznie te szopkę.
A co to kibice wybierają trenera w jakims głosowaniu czy jak? Kampanie ktoś tu robi i liczy głosy jak podczas wyborów prezesa w Barcelonie? Jak Trio bedzie chciało to zatrudni Brzęczka i już. Do niczego im twój głos nie jest potrzebny.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.05.2021, 17:25
Niech jeszcze zaproponują Flickowi, Mourihno, Kloppowi... okaże się, że tylko Brzęczek nie robi fochów
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.05.2021, 17:32
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jak na nasze możliwości Brzęczek nie jest wcale najgorszą opcją. Mamy piłkarzy jakich mamy (słabych), pojedyncze wyjątki nie powinny zaciemniać obrazu. Do tego jest to zbieranina bez żadnego klucza przewodniego, w odróżnieniu od np. Górnika gdzie stawiano na wybieganie.
Przyjdzie trener z wizją to zaraz wyleci, bo materiału do realizacji nie będzie.
Brzęczek jest opcją jak połowa trenerów z ekstraklasy. Jeśli mamy wziąć takiego, to wolę kogoś tańszego.

No i w razie, gdybyśmy mieli ochotę się go pozbyć, wolałbym czysty układ, a nie rodzinne dramy, ciągnące się, jak brazylijski serial.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 28.05.2021, 17:55
Tylko pytanie brzmi: czy gdyby była zagrożona obecność Wisły w Ekstraklasie, to czy Kuba dalej broniłby wujka czy pozwoliłby zatonąć, bo rodzina byłaby ważniejsza niż klub.
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 28.05.2021, 18:18
Wszyscy odmawiają, Niedługo wszyscy będą błagać o Brzeczka. I wtedy wjedzie on, cały na bialo
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 28.05.2021, 18:59
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A co to kibice wybierają trenera w jakims głosowaniu czy jak? Kampanie ktoś tu robi i liczy głosy jak podczas wyborów prezesa w Barcelonie? Jak Trio bedzie chciało to zatrudni Brzęczka i już. Do niczego im twój głos nie jest potrzebny.
Mój głos jest tak samo ważny jak Twoje .......enie o Fornaliku, więc z laski swojej nie kompromituj się już.

PS. Zapomniałeś napisać coś o Hyballi.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 28.05.2021, 19:22
Mój głos jest tak samo ważny jak Twoje .......enie o Fornaliku, więc z laski swojej nie kompromituj się już.

PS. Zapomniałeś napisać coś o Hyballi.
Sam sie kompromitujesz pisząc takie brednie. Napisałem - Twój (w podtekscie) głos żadnego kibica nie ma tu znaczenia. No, ale widac "frustracie" - nerwy puściły
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 28.05.2021, 22:20
Sam sie kompromitujesz pisząc takie brednie. Napisałem - Twój (w podtekscie) głos żadnego kibica nie ma tu znaczenia. No, ale widac "frustracie" - nerwy puściły
Jesteśmy na forum kibiców Wisły Kraków, więc chyba oczywiste jest to co napisałeś. Masz coś jeszcze do dodania?
Wiem, że aktualnie jest wakat na stanowisku trenera i nie masz kogo gnoić ale wytrzymaj jeszcze te dwa tygodnie...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 29.05.2021, 00:30
Jesteśmy na forum kibiców Wisły Kraków, więc chyba oczywiste jest to co napisałeś. Masz coś jeszcze do dodania?
Wiem, że aktualnie jest wakat na stanowisku trenera i nie masz kogo gnoić ale wytrzymaj jeszcze te dwa tygodnie...
Lecz się ćwoku, popłuczyno po Gegenie.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 29.05.2021, 10:57
Lecz się ćwoku, popłuczyno po Gegenie.
No i takiego Ogryzka to ja lubię
Naprawdę skup się na tym co robisz dobrze, a zdecydowanie nie jest to pisanie merytorycznych postów.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 29.05.2021, 12:35
No i takiego Ogryzka to ja lubię
Naprawdę skup się na tym co robisz dobrze, a zdecydowanie nie jest to pisanie merytorycznych postów.
Niewiniątko, świeczkę zjadło i siedzi po ciemku. Typowy prowokator - a potem uradowana micha. No taki typowy Jagul - zero merytoryczności, byle sprowokować.

btw
Jurek przybywaj!
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 29.05.2021 o godz. 12:47.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.05.2021, 12:49
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Brzęczek jest opcją jak połowa trenerów z ekstraklasy. Jeśli mamy wziąć takiego, to wolę kogoś tańszego.

No i w razie, gdybyśmy mieli ochotę się go pozbyć, wolałbym czysty układ, a nie rodzinne dramy, ciągnące się, jak brazylijski serial.
Tak jak napisałem wcześniej, Brzęczka:
- nie wywalą po pięciu miesiącach
- nawet jak w końcu wywalą, to jak ludzie cywilizowani, a nie w atmosferze nagonki prasowej, dziwnych informatorów i ogólnego syfu jak dwóch ostatnich
- piłkarze ani legendy nie będą mu podskakiwać, bo stoi za nim Kuba
- Kuba nie będzie mu pyskował, bo wujek.

Tak więc dla nas nie jest to trener jak połowa ekstraklasy. Kmiecik albo jakiś Brasiliano wyciągnięty z dupy nie odważą mu się pyskować. A jak wyniki będą słabe, to najpierw oberwie się miernotom hańbiącym koszulkę Wisły, które są IMHO przyczyną 90% problemów.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 29.05.2021, 13:22
Niewiniątko, świeczkę zjadło i siedzi po ciemku. Typowy prowokator - a potem uradowana micha. No taki typowy Jagul - zero merytoryczności, byle sprowokować.

btw
Jurek przybywaj!
Ale to Ty do mnie zagaiłeś w tym temacie więc nie wiem o co Ci chodzi.

To co napisał wolfy zdecydowanie ma sens.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.05.2021, 13:56
Tylko że nie Brzęczek będzie trenerem.
A i Jagul o Fornaliku to .......iłem chyba ja a nie Ogryzek ale tak jak wy marzyliście że Hyballa będzie naszym zbawcą tak ja mogę marzyć o Fornaliku na stanowisku trenera Wisły
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 29.05.2021, 14:09
krysztal napisał(a):Wyświetl post
A i Jagul o Fornaliku to .......iłem chyba ja a nie Ogryzek ale tak jak wy marzyliście że Hyballa będzie naszym zbawcą tak ja mogę marzyć o Fornaliku na stanowisku trenera Wisły
Może Ty również. Ogryzek na pewno, bo nawet wymienialiśmy się opiniami.
.
Oczywiście, że możesz marzyć czy ja Ci zabraniam?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.05.2021, 15:03
- nawet jak w końcu wywalą, to jak ludzie cywilizowani, a nie w atmosferze nagonki prasowej, dziwnych informatorów i ogólnego syfu jak dwóch ostatnich

Tak więc dla nas nie jest to trener jak połowa ekstraklasy. Kmiecik albo jakiś Brasiliano wyciągnięty z dupy nie odważą mu się pyskować. A jak wyniki będą słabe, to najpierw oberwie się miernotom hańbiącym koszulkę Wisły, które są IMHO przyczyną 90% problemów.
No i dziwnych transparentów też nie będzie.
Ma to sens.
Niestety.
Aż strach się bać.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 29.05.2021, 16:03

Ale po kiego grzyba potrzebny nam typ który pojęcie o trenerce pokazał będąc selekcjonerem? Tzn. On rozumie tylko ....a pojąć nie może. Taniej wyjdzie wziąć figuranta za frytki a dyrygował będzie Kuba. Sportowo będzie to samo a finansowo in plus..
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.05.2021, 17:42
A ja mysle, ze nikt nie przyjdzie trenowac - zostanie nam KK i MJ - nasze Trio dziala bez zadnego planu - skoro chcieli zwolic Piotrusia, powinni miec kogos zaklepanego i teraz wszyscy zdziwieni.
Odpowiedz cytując
qaro
Member

Od: 06.2011

Stary 29.05.2021, 19:56
Brzęczek nie będzie popychadłem, do tego po wydarzeniach w kadrze ma coś do udowodnienia więc może na tym zyskamy, transfery i stabilność, musimy odbić się od dna to jest priorytetem
I przestańcie cytować tego brodatego trolla ogryzka
Ostatnio edytowane przez qaro : 29.05.2021 o godz. 20:01.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 29.05.2021, 20:39
qaro napisał(a):Wyświetl post
Brzęczek nie będzie popychadłem, do tego po wydarzeniach w kadrze ma coś do udowodnienia więc może na tym zyskamy, transfery i stabilność, musimy odbić się od dna to jest priorytetem
I przestańcie cytować tego brodatego trolla ogryzka
Żeby coś udowodnić to trzeba mieć wizje i pomysł a przede wszystkim wiedzieć jak. U Brzeczka nic takiego nie występuje
Odpowiedz cytując
qaro
Member

Od: 06.2011

Stary 29.05.2021, 21:17
PAWEŁ napisał(a):Wyświetl post
Żeby coś udowodnić to trzeba mieć wizje i pomysł a przede wszystkim wiedzieć jak. U Brzeczka nic takiego nie występuje

W naszej buraczanej lidze? My nie gramy o podium tylko o utrzymanie po co Ci gość z wizją i pomysłem jak na boisku są partacze. Brzęczek, mam taką nadzieję to szansa na wzmocnienie składu
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.05.2021, 00:06

I weźmie tyle co Rumak ? Czy z dodatkiem reprezentacyjnym, jak Nawałka.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 30.05.2021, 09:21
dlatego pisałem : Kuba grający trener
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 30.05.2021, 10:08

Kuwa przeczytałem to i mimo, że Brzęczka uważam za parodię trenera zgadzam się. Tylko Brzęczek! Faktycznie nikt normalny do nas nie przyjdzie, gramy o 12 miejsce i 3 rundę PP, zawodników mamy jakich mamy więc fajerwerki nam nie grożą a Brzęczkowi nikt nie podskoczy z wiadomych względów. Ogarnąć na poziomie utrzymania raczej ogarnie.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.05.2021, 10:54
Generalnie wszystko się zgadza. Była nadzieja, że ktoś z zewnątrz, najlepiej z zagranicy wprowadzi nas na nowy poziom itd Jak widać za wcześnie na to. Także teraz to aby stabilizacja, spokój w szatni, jak najmniej roszad i spłacanie długów, budowanie przez kolejne lata.

Z Brzęczkiem to jak najbardziej może wypalić ale... no własnie, jest jedno ale... Wuja mogą nie zwolnić w odpowiednim momencie, gdy druzyna np będzie w strefie spadkowej... I tym sposobem myk z Brzęczkiem może okazac się ostatnim gwoździem do trumny i spadku z ekstraklasy.

Jeśli tego spadku byśmy unikali w kolejnych sezonach to rzeczywiście taki wujo może być dobrym elementem w tej ukladance, na przetrzymanie kolejnych lat i powolne wychodzenie z biedy. Bez kłótni, bez ciśnienia i presji na wyniki.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.05.2021, 11:14
https://youtu.be/5fWwB7i3Ba0
Polecam film odnośnie kilku niuansów taktycznych trenera Brzeczka.

Ciekawe tylko czy piłkarze tego nie stosowali bo nie wiedzieli/nie chcieli/nie umieli czy nie dosłyszeli.

Niemniej ciągle mam nadzieję że nie wylądujemy teraz z Brzęczkiem, a tropy Słowacki/Czeskie nie są przypadkowe.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.05.2021, 11:20
Co innego presja na wyniki, a co innego wymaganie od kopaczy odpowiedniej postawy na boisku i rozwoju piłkarskiego . Bo oni nie grają w Wiśle charytatywnie tylko kasują co miesiąc niezłą bułę. I jeżeli warunkiem spokoju w szatni jest głaskanie się po fiutach to do niczego to nie doprowadzi. Potrzebny jest trener WYMAGAJĄCY. Niezależnie od poziomu piłkarzyków w szatni. Czy Brzęczek jest wymagający? Oby Kuba kazał mu takim być, a buntowników wypieprzał czym prędzej tym lepiej, a nie jak dotychczas...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 30.05.2021, 12:03
Karherop napisał(a):Wyświetl post
https://youtu.be/5fWwB7i3Ba0
Polecam film odnośnie kilku niuansów taktycznych trenera Brzeczka.

Ciekawe tylko czy piłkarze tego nie stosowali bo nie wiedzieli/nie chcieli/nie umieli czy nie dosłyszeli.

Niemniej ciągle mam nadzieję że nie wylądujemy teraz z Brzęczkiem, a tropy Słowacki/Czeskie nie są przypadkowe.
sporo tam o 3-5-2 , a z tego co pamietam to już od czasów wdowczyka , za zrodlo porazek upatrywano sie przechodzenia na 3-5-2 , zreszta to samo bylo u skowronka i ph

tymczasem , jasne jest że od kilku lat to jest standard , ui albo sie tego polskie druzyny w koncu nauczą , albo nie mamy czego szukac w europie
4-4-2 to archaizm jak WM
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów