The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
alexx6
Senior Member

Od: 02.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2021, 19:07
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...y-trener-rundy
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.05.2021, 19:34
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tak jak napisałem wcześniej - po tym w jakim stylu pożegnano się z Hybalą, po tym jak zwolnili go piłkarze z grającym właścicielem na czele, po tym jak znajomi dziennikarze obsmarowali go równomiernie...
Kto normalny z sukcesami tutaj przyjdzie?!
Urban, Sobolewski albo zagraniczny trener na dorobku. Jakiś desperat albo ktoś kto ma wywalone że popracuje tu pół roku i zostanie przy tym zmieszany z błotem.

Tu nie ma przebacz,wystarczy ze ten desperat zacznie czegoś WYMAGAĆ od razu zrobi z niego niezrównoważonego Niemca(tfuu Polaka....)
a w grudniu Kubuś poprzytka sie z nim o jajeczko (sory nie te swieta,..O karpika) i trzeba bedzie zwolnić.
Ten klub apogeum absurdu osiagnał historią z Hulkiem Hoganem i facecie pod parasolką ale widze ze jeszcze moze miec cos w zanadrzu.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 21.05.2021 o godz. 19:42.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 21.05.2021, 19:41
jedyne rozadne rozwiazanie to Wujek , albo Kuba - grajacy trener
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 21.05.2021, 19:44
Lub figurant, który zgodziłby się pełnić rolę marionetki/długopisa.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.05.2021, 19:48
Ostatnie popisy klubu dowodzą, że ambicją jest trwać w przyjemnej atmosferze i własnym smrodku. Kto by nie przyszedł musi się dostosować, bo inaczej okaże się chory psychicznie...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 21.05.2021, 19:48
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Lub figurant, który zgodziłby się pełnić rolę marionetki/długopisa.
Figurant z papierami jest to po co nam drugi
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Stary 21.05.2021, 19:49
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
jedyne rozadne rozwiazanie to Wujek , albo Kuba - grajacy trener
Pozostaje mi pogratulować rozsądku
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 21.05.2021, 20:01
kolego , ja nie narzucam paralitykom gegenrpresingu , a dostosowuje taktyke do materialu ludzkiego

kazdy inny trener niż w/w przeze mnie dwójka , skończy sie katastrofą , dopóki Kuba gra w piłke
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Stary 21.05.2021, 20:21
kolego , ja nie narzucam paralitykom gegenrpresingu , a dostosowuje taktyke do materialu ludzkiego

kazdy inny trener niż w/w przeze mnie dwójka , skończy sie katastrofą , dopóki Kuba gra w piłke
Ta 2 to tez katastrofa, mniejsza większa ale katastrofa. Dokąd w klubie będzie przyzwolenie na bumelanctwo ( bez znaczenia czy Kuba gra czy nie) a bardziej czy mentalnie dorósł do roli w jakiej się znajduje. Inną kwestia jest, patrząc po ostatnich wydarzeniach jaki trener z papierami na trenowanie do nas przyjdzie? Żaden. W klubach które robią progres a budżety są mniejsze lub porównywalne jest jeden wspólny mianownik: nikt się z cipkami nie patyczkuje i albo pracują albo wypad. Patrząc na nas to jest ciągły regres. Szkoda bo jak tak dalej pójdzie to się w końcu s.......imy z tej ligi.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 21.05.2021, 20:45
no ale jest jak jest , i raczej bedzie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.05.2021, 09:10
no ale jest jak jest , i raczej bedzie
Ale trzeba patologię w klubie nazywać po imieniu. Może ktoś z trójki wreszcie zmądrzeje i zauważy co robią.
U nas taki Papszun wyleciałby zaraz na zbity ryj bo nie wystawia Kuby i każe ciężko pracować. Nie trzeba wcale w Niemczech szukać.

A skoro jest odgórne pozwolenie żeby Kuba odpuszczał treningi, to jak inni zawodnicy mają pracować? Jaką to tworzy atmosferę?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.05.2021 o godz. 09:13.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.05.2021, 10:33
A czy nie jest tak, że starsi zawodnicy zawsze trochę odpuszczają treningi? Nie wiem, pytam.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 22.05.2021, 11:03
Gdyby nie dobierano odpowiednich obciążeń Głowie, czy Brożkowi, to pożegnalibyśmy ich parę sezonów wcześniej. Nikt z tym jakoś problemów nie miał, bo wiadome ile oni gotowi do gry mogli dać jeszcze jakości.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 22.05.2021, 11:18
Nie zapominacie czasem jeden z drugim, po co piłkarze trenują? Żeby lepiej grać, nie za karę. Indywidualne dobieranie obciążeń to podstawa, zwłaszcza że przecież są monitorowani i sztab ma bieżący dostęp do wskaźników określających poziom wytrenowania, zmęczenia itd.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.05.2021, 11:37
crux.a napisał(a):Wyświetl post
Nie zapominacie czasem jeden z drugim, po co piłkarze trenują? Żeby lepiej grać, nie za karę. Indywidualne dobieranie obciążeń to podstawa, zwłaszcza że przecież są monitorowani i sztab ma bieżący dostęp do wskaźników określających poziom wytrenowania, zmęczenia itd.
Co innego dobieranie obciążeń przez sztab, na podstawie wyników badań, a co innego "dzisiaj sobie odpuszczę bo jestem zmęczony". Z kontrolowanych przez klub przecieków wiadomo, że wystąpiła ta druga opcja. Poparta w dodatku kuriozalnym argumentem "jestem zmęczony bo miałem ważne dla klubu spotkanie ze sponsorem". Przecież to jest kabaret. A potem pretensje, że gra ogony. I taka historia jest początkiem ciągu wydarzeń kompromitujących klub w każdym aspekcie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.05.2021, 11:41
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Gdyby nie dobierano odpowiednich obciążeń Głowie, czy Brożkowi, to pożegnalibyśmy ich parę sezonów wcześniej. Nikt z tym jakoś problemów nie miał, bo wiadome ile oni gotowi do gry mogli dać jeszcze jakości.
Tylko że Brożka i Głowackiego nie ma już w klubie, nie ma też Boguskiego, a i Błaszczykowskiemu nie zostało wiele czasu zawodowej gry. W nadchodzącym sezonie z piłkarzy którzy nie dają rady fizycznie/zdrowotnie zostaje tylko Błaszczykowski.
Rozumiem że nadal są plany prowadzenia skansenu skoro pojawiają się plotki o Ondraszku, ale to se ne vrati.

Nie mamy już więcej przychylnie patrzących na klub piłkarzy z czasów Cupiała którzy mogliby tu grać.
Albo stawiamy na wybieganie i fizyczność, albo zatrudniamy Stawowego/Moskala i próbujemy grać tiki takę z odpadami piłkarskimi, ze z góry znanym skutkiem.

Albo budujemy profesjonalny klub na każdym poziomie, również sportowym, albo skończymy jak Ruch Chorzów, a ty za pół roku będziesz przemycał informacje "ale Wy nie wiecie co ten Urban/Sobolewski/Wdowczyk zrobił". Nie wiemy i coraz większa część kibiców ma to w poważaniu, skupiając swoją uwagę na braku profesjonalizmu piłkarzy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.05.2021 o godz. 11:46.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tumik
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 22.05.2021, 12:02

Nie mamy już więcej przychylnie patrzących na klub piłkarzy z czasów Cupiała którzy mogliby tu grać.
Marcelo by się chyba nadal nadawał.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2021, 12:16
Tylko że Brożka i Głowackiego nie ma już w klubie, nie ma też Boguskiego, a i Błaszczykowskiemu nie zostało wiele czasu zawodowej gry. W nadchodzącym sezonie z piłkarzy którzy nie dają rady fizycznie/zdrowotnie zostaje tylko Błaszczykowski.
Rozumiem że nadal są plany prowadzenia skansenu skoro pojawiają się plotki o Ondraszku, ale to se ne vrati.

Albo stawiamy na wybieganie i fizyczność, albo zatrudniamy Stawowego/Moskala i próbujemy grać tiki takę z odpadami piłkarskimi, ze z góry znanym skutkiem.

Albo budujemy profesjonalny klub na każdym poziomie, również sportowym, albo skończymy jak Ruch Chorzów, a ty za pół roku będziesz przemycał informacje "ale Wy nie wiecie co ten Urban/Sobolewski/Wdowczyk zrobił". Nie wiemy i coraz większa część kibiców ma to w poważaniu, skupiając swoją uwagę na braku profesjonalizmu piłkarzy.
I jaki widzisz problem w tym, by drużyna trenowała normalnie, na wysokich obciążeniach, a piłkarze wiekowi, podatni na urazy, ale nadal dający sporo jakości, trenowali z innymi obciążeniami, albo po prostu czasami odpoczęli dłużej? W profesjonalnych klubach myślisz nie stosuje się takich metod? To właśnie profesjonalizm, zarządzanie zasobami ludzkimi w taki sposób, by dawały jak najwięcej klubowi.

Ondrasek to plotka, nie bierz wszystkiego co się pojawia w mediach za pewnik - już były wielkie dyskusje, bo Borek stwierdził, że bierzemy Brzęczka na dyrektora, a jak widzisz to guzik prawda.
Odpowiedz cytując
ital
Member

Od: 05.2013

Stary 22.05.2021, 12:27
Serek ale co innego jest dozowanie treningu że względu na wiek i formę a co innego "nie przyszedłem na trening bo miałem kaca po spotkaniu biznesowym" Podejrzewam że gdyby Kuba przed spotkaniem poinformował trenera to mimo szaleństwa Hyballi nie skończyło by się na treningu z mlodymi
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2021, 12:28
Oczywiście, tylko tu mówimy o jednostkowym przypadku - naprawdę nie róbmy z tego reguły. Teraz, czytając dyskusję, można stwierdzić, że Kuba to leń, któremu się nie chce trenować. Poważnie, nie idźmy w tę stronę bo to bzdura totalna.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 22.05.2021 o godz. 12:30.
Odpowiedz cytując
INZAGHI
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 22.05.2021, 12:32
ital napisał(a):Wyświetl post
Serek ale co innego jest dozowanie treningu że względu na wiek i formę a co innego "nie przyszedłem na trening bo miałem kaca po spotkaniu biznesowym" Podejrzewam że gdyby Kuba przed spotkaniem poinformował trenera to mimo szaleństwa Hyballi nie skończyło by się na treningu z mlodymi
Ja się poważnie zastanawiam, patrząc co wygaduje serek, czy on aby nie ma intencji by to wszystko w przyszłym sezonie jebło ligę niżej. Ten sam typ co Kuba, który miał w rozmowie z Canal+ pretensje do PZPN o przyznanie licencji Wiśle przed tym jak trio przejęło klub. Patologia.
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku
-JM---- nieświadomie, albo odruchowo..
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2021, 12:33
Tak, nie robię nic innego, tylko marzę o tym by klub upadł - weź ty się chłopie zastanów, co wypisujesz...
Odpowiedz cytując
Qadou
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 22.05.2021, 12:37
U Carillo Głowacki ponoć normalnie trenował jak inni bo ten mu nie dał inaczej i zagrał w rundzie wiosennej 2 min i koniec kariery
Odpowiedz cytując
Qadou
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 22.05.2021, 12:40
W jakimś wywiadzie wtedy mówił ze ciało mu nie wytrzymało obciążeń i nie grał bo był co chwile kontuzjowany po treningach
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 22.05.2021, 12:40
ital napisał(a):Wyświetl post
Kuba nie przyszedł na trening przez kaca? Dobrze rozumiem?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2021, 12:46
A widzisz ominął mnie ten kac, nie zwróciłem uwagi na użyte słowo... Nie twórzmy alternatywnych historii, jaki to ma cel?
Odpowiedz cytując
ital
Member

Stary 22.05.2021, 12:48
Info było że na porannym treningu go nie było bo był zmęczony po spotkaniu ze sponsorem które się przedłużyło do godzin nocnych
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.05.2021, 12:53
Dokładnie, jednak kac to już Twoja twórczość.
Odpowiedz cytując
ital
Member

Stary 22.05.2021, 12:54
Tak przyznaję się ale to czy z kacem czy bez to ten sam wydźwięk
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007