|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Gegen miał tak samo rację jak ostatnio w Holandii gdzie dostał kopa po 7 kolejkach. btw Frustraci TEGO FORUM przybywajcie - teraz macie swoje 5 minut! ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Błaszczykowski aktualnie nie nadaje się do gry. Jeśli wróci do formy pozwalającej mu zagrać 5 meczy po 30 minut da nam bardzo dużo. Nawet duet Kmiecik/Jop nie wystawił Błaszyczkowskiego w podstawowej 11. Nie dlatego, że oni też spiskowali z Hyballą tylko dlatego, że aktualnie jest mocno pod formą i to było widać na boisku. No a to, że mamy beznadziejną kadrę w sam raz na spadek ekstraklasy to nie musisz mi tłumaczyć. Przypominam to od początku sezonu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Pomijając Hyballe i sens jego bytności w Wiśle to Kuba powinien zdecydowanie dać sobie spokój z boiskiem. Żal patrzeć i jeden gol "z dupy" niczego nie zmienia...
Tak Medved jest chujowy, ale czy Kuba koniecznie chce kończyć karierę rywalizując z Medvedami i innymi wynalazkami na to kto zrobi mniej wtop? Przy czym Medved jest młody i czysto teoretycznie coś z niego może jeszcze będzie a Kuba niestety jest za stary i zbyt "połamany" nawet na naszą ogórkowa ligę. Bardzo szanuję Błaszczykowskiego i nie chcę oglądać rozmieniania się na drobne. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Cytat:
Gdyby Kuba np. strzelał wolne w derbach od 60 minuty, to taki "z dupy gol" mógłby dać nam 3 punkty... Naprawdę wolisz oglądać Medveda za kilkanaście tysięcy złotych miesięcznie, jak bije rekordy w liczbie minut bez celnego strzału, niż grającą za darmo legendę klubu, strzelającą gola od czasu do czasu? ....a, o co tu chodzi? Savić strzela dwa gole przez cały jebany sezon, Kuveljic cztery gole nie zdobył przez całą karierę, a tobie nie pasuje Błaszczykowski... Dwa: nikt nigdzie nie mówił, że Kuba ma grać od 1 do 90 minuty - wszyscy wiemy jak wygląda jego zdrowie. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Z całą sympatią do Kuby - patrzenie jak objeżdżają go jakieś leszcze jest dla mnie smutne. Czekam kiedy dostanie siatę od jakiejś kaleki z Zagłębia czy innej Niecieczy.. Wczoraj drugi gol jest jego i nie zakłamujmy rzeczywistości że nie. Kuba jest ciągle naszym dobrem ale już w garniturze a nie w stroju sportowym.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
To dobrze, że nie jesteś menago Cristiano Ronaldo bo by karierę zakończył po meczu reprezentacji w którym do Bronowicki tunelem objechał.
Kuba w tym sezonie zdobywał bramki co 115 minut (3 wynik w ekstraklasie) https://twitter.com/EkstraStats/stat...77962403319811 żadnej bramki z rzutu karnego w przeciwieństwie do Pekharta i Świerczoka po odjęciu bramek z rzutów karnych: Kuba - 115 Pekharta - 136,54 Świerczok - 143 (najefektywniejszy zawodnik ekstraklasy) Gdyby nie decyzje trenera Kuba na pewno grałby więcej i tych bramek byłoby więcej. No i prawdopodobnie trochę.więcej wyciągnęlibyśmy ze SFG. Jednak rafkur jest smutny bo Kuba zagrał słabo z Piastem na DMie. Stracił piłkę a po wymianie 5 kolejnych podań Piast zdobył bramkę. Co prawda Kuba na DMie według instata zagrał lepiej niż Yeboah, Silva, Szot, Frydrych, Mawutor na swoich pozycjach. ![]()
Ad augusta per angusta
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Zajebista statystyka. Idąc tym torem najlepszym zawodnikiem MŚ 2006 był Bartosz Bosacki, ponieważ na dwa strzały oddane w całym turnieju zdobył dwa gole. No sorry, ale statystyka trzeba się umieć posługiwać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Hyballa miał rację że wpuszczał Kubę na kilka minut a ostatnio na 20.Po prostu był po kontuzji i nie był w formie. Nawet wczoraj Kmiecik nie wystawił go od pierwszej minuty i zagrał niewiele więcej niż w ostatnim meczu u Hyballi.
Nie znaczy to że w następnym sezonie nie będzie pomagał zespołowi przez 10,20 a może i więcej minut.Nawet w słabszej formie jest w stanie stworzyć zagrożenie. Dla mnie może i grać do 40-stki ale decyzję o tym powinien podejmować bez nacisków tylko trener. Co do wczorajszej polemiki z Bońkiem to myślę że Kuba będzie dobrze odnajdował się na dyrektorskim stołku. Nie da sobie w kaszę dmuchać,ma swoje zdanie a to w dłuższym okresie może pomóc. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez rafkur : 17.05.2021 o godz. 15:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Wczoraj klub zarobił dużo kasy dzięki wpuszczeniu na boisko 3 młodzieżowców. Tylko idiota nie wystawiłby wczoraj Starzyńskiego i Gruszkowskiego na skrzydłach. Dlatego Kuba wszedł w końcówce na DM. Myślenie długofalowe.
Gdyby Hyballa nie był takim ćwokiem to klub zarobiłby dużo więcej. Wystarczyło dać zagrać Buksie zamiast Medvedowi. Mecz i tak frajer przegrał a Wisła straciła pół miliona ![]()
Ad augusta per angusta
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Ktoś kto nie trenuje nie jest w stanie zrozumieć co to znaczy walka z kontuzjami, z własnym ciałem o to, żeby dawać z siebie jak najwięcej.
To jest po prostu miłość, kochanka, tego nie da się od tak odstawić. I cały czas ma się nadzieje, że już jutro, następnym razem będzie lepiej. Upadki są po to aby się podnosić. Mowie to z własnego doświadczenia. A Kuba widocznie kocha piłkę. Jest i będzie Legendą nawet jak będzie kopał się po czole po 5 minut raz na parę meczy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Serio? Rozumiesz znaczenie tych słów? Czy może używasz je dlatego, że ładnie brzmią i dodają ci 10 punktów do powagi?
Co do tematu: tak, Kuba wszedł na końcówkę tylko dlatego, że jest grającym właścicielem. Nie żeby mógł przy obecnej formie cokolwiek zdziałać. No chyba, że mielibyśmy rzut karny i Kuba znowu strzelił. Tylko, że karnego w razie, gdyby była okazja, mógł strzelać pewnie nawet Starzyński czy Lis. Ale wtedy pojawiły by się statystyki ile to Kuba nastrzelał. I jeszcze raz: szanuję Kube jako piłkarza (nie wspominam nawet o jego roli ratownika Wisły). Tak, uważam, że nawet w słabszej formie może drużynie dać dużo. Jednak wczoraj (i przykro mi to pisać) było nie słabiej, ale po prostu wręcz słabo. A wolę Kube pamiętać jako piłkarza wybitnego niż jako gorszego na boisku od wielu naszych ananasów. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Heh czytam z opadem szczeny:
Błaszczykowski brama na stojąco, podanie z zakmniętymi oczami lepsze niż 1000 Savica - mistrz Błaszczykowski po 5ciu kontuzjach, bez rytmu meczowego, zagrał słabiej, choć i tak dał jedną super piłkę i zrobił jeden odbiór - czyli więcej niż przez połowę sezonu Savic - nie nadaje się do gry :] Jakbyśmy wczoraj grali z Amica to nadawałby się, a że gralismy Z Piastem to już nie Wszystko na przestrzeni tygodnia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
A ważne jest tak naprawdę tylko to, że przynajmniej jemu się chciało i wciąż się chce. Póki nie będzie tu większych pieniędzy, naprawdę nie ma co narzekać. Tylu Wisła wypromowała piłkarzy, tylu dała dobrze zarobić, a tylko jeden postanowił ją ratować. A że chce grać? To chyba niewielka cena. Jego kariera, jego wybór. Tym bardziej, że póki nie stać nas na lepszych piłkarzy, Błaszczyk wciąż spokojnie jest w stanie dawać radę. Jeden, dwa słabsze mecze tego nie zmienią. ![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rozumiem. Do ciebie pasują idealnie. Pracowałeś "u mnie" długi czas na ten "zaszczyt". To twój nie pierwszy wyskok gdy możesz sobie "pojechać" po "polaczkach".
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
No często w takich Piździborach koncert bardziej autentyczny bo nie ma infrastruktury do playbacku nawet a do tego można pogadać z muzykantami a nie jesteś pół kilometra od sceny. Koncerty klubowe to jest to.
Ps Chyba nie spodziewałeś się że Kuba będzie tu grał w pełni formy prosto po finale LM? Bo to akurat byłaby głupota. Ja to widzę inaczej - Podbeskidzie to nie MU, ale Wisła to dla mnie coś więcej niż PSG czy Barcelona. Kuba jest teraz odpowiedzialny za rzeszowskie i kieleckie, jak kiedyś mawiał Cybulski. Kiedyś Kuba był za dobry żeby tu grać. Teraz, póki co, jeszcze jest w sam raz, ale bez obaw, niedługo już nie będzie w stanie grać. Może wtedy zatęsknimy. ![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Stwierdzenie, że Kuba ma najlepsze lata za sobą i nie zrobił niczego pozytywnego w meczu z Piastem jest "pojechaniem"? To fakt, a nie opinia. No, ale lepiej lizać się po fi...ach, a wszystko, co polskie jest najlepsze. Rozczaruję cię: nie jest, nie zawsze. Jestem patriotą, ale nie mam klapek na oczach, |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Mam wrażenie, że o piłce i związanych z nią realiach wiesz dokładnie tyle samo co o LSD...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czekaj czekaj a to nie tu na forum zdaniem niektórych powstają te artykuły pseudo dziennikarzy?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
"Ja chcę żeby Kuba już nie grał w piłkę. " "Ja to chcę żeby Kuba otworzył hodowlę jedwabników...." "Ja chcę żeby Kuba wyjebał Probierzowi z partyzana na następnych derbach..." A czy nikt nie pomyślałem że Kuba robi to co on chce i to on będzie zarządzał SWOIM życiem i kariera Co wy z rudym Bońkiem brudzie piliście Kuba ma swój rozum i proszę jemu pozostawicie wybór co jeszcze chce w życiu robić ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Ale prawdą jest to, że jakby nas chcieli wy...ć z e-klapy to by nas już w e-klapie nie było. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|