The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.05.2021, 08:49
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Pomysl to oni maja na Wisle. Jak najbardziej. Tylko wybrali chorego psychicznie czowieka na trenera. To byl problem.
Drugi powod to transfery. ZImowe to porazka.

Hyballa w ZDFie sie pewnei sprawdzi. Tam wyniki nie werfykuja jego pieprzenia
To nie był problem tylko to był błąd, który prawie kosztował nas spadek z tej śmiesznej ligi.
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 15.05.2021, 08:53
Mixu napisał(a):Wyświetl post
Na Skowronka nalegał Kuba , na Hyballe zdaje się Jażdzyński i Królewski. Obie opcje były nietrafione więc jest na "0"
W biznesie podstawą współpracy pomiędzy podmiotami jest sytuacja "win-win" czy kazdy ze współpracy wynosi dla siebie swój pożytek (pieniądze, wykonaną usługę czy nabycie produktu).
Tutaj nie ma nawet wyniku sportowego ze jedna strona wygrywa a druga przegrywa.

To jest ewidentne "loss-loss" gdzie kazda strona przegrywa.

Mamy od kilku lat chaos i balanoswanie na krawędzi. W tym roku mialo wszystko zostać poukładane żeby zbudować podstawy pod przyszly i nastepne sezony a tymczasem nie ma NIC prawie oprócz kibiców.

Cyrk z "transferami" zacznie sie tradycyjnie za pięć dwunasta kiedy to okaże się kto podpisał kontrakty i zostaje a kogo żegnamy (albo żegna sie z nami) i znow gdzies pod koniec sierpnia zjawi sie dwóch mawutorów i jeden medved.

Zupelnie zmarnowany sezon :(
DysoN
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 15.05.2021, 09:20
Czy wy naprawde myslicie ze w ZAWODOWYM I POWAZNYM futbolu przychodzi trener ktory o swoja wizje ma pytac zarzad , ZAWODNIKOW , i innych ludzi Gratuluje , ten sezon 15 lokata , brawo chlopaki , ZWIAZKI ZAWODOWE jednak dzialają ,
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.05.2021, 09:23
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
Czy wy naprawde myslicie ze w ZAWODOWYM I POWAZNYM futbolu przychodzi trener ktory o swoja wizje ma pytac zarzad , ZAWODNIKOW , i innych ludzi Gratuluje , ten sezon 15 lokata , brawo chlopaki , ZWIAZKI ZAWODOWE jednak dzialają ,
W klubie znaleźli już rozwiązanie. Przyjdzie trener bez żadnej wizji.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.05.2021, 09:43
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem że wizją Hyballi było wszystkich najpierw poobrażać a potem wy.......ić.Gratuluję wizji...
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 15.05.2021, 09:51
Wiem tylko tyle, ile wynika z kontrolowanych przecieków jednej strony.
Dlatego nie mam zamiaru ani potępiać ani gloryfikować byłego już trenera.

Natomiast fakt jest taki, że Hyballa był jak termometr lekarski.
Zmierzył gorączkę, która jest sygnałem choroby.

Wprost stwierdził, że zawodnicy nie mają jakości (bardzo dyplomatyczne określenie). Zapewne jedna z przyczyn to finanse, ale tylko jedna i nie jedyna. Pamiętam jak przed sezonem gloryfikatorzy opowiadali o drużynie o jakiej nie marzyli
Wykazał słabość poprzednich przygotowań kondycyjnych.
Unaocznił, że w szatni panują obyczaje rodem z lat dziewięćdziesiątych i gramy kiedy chcemy.
Pokazał, że można grać młodymi i wcale jakość zespołu nie spada. Ktoś sobie wyobraża, że wcześniej grałby w takim wymiarze Starzyński, a nie legendarny Rafał ?
Pokazał, że funkcja właściciela i zawodnika w tym wymiarze personalnym jest co najmniej problematyczna.
Pewnie jeszcze można by wymieniać...

Do tej pory niby wszyscy to wiedzieli, ale jednak...

Termometr został stłuczony, choroba pozostała (przynajmniej na razie).
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 15.05.2021, 10:01
żeby była jasność: jedynym "true-hyballistą" był tu chyba Drozd

ja np. żeby byla jasność i żeby w końcu przestał mnie obrażać ten dzban dumny z bana i piszacy z drugiego konta , jestem po prostu rozżalony że kolejna próba wyjścia na prostą , skończyła się jak zwykle... (a raczej gorzej niż zwykle)

i teraz to już czysto akademickie rozważania czy w sytuacji w której jak sie okazuje PH jest chamem i burakiem

- winny jest PH (bo jest chamem i burakiem)
- winne jest trio (bo zatrudniło chama i buraka)

no a co do tego że sposób rozwiązania tematu , był po prostu żenujący to chyba sie zgodzą wszyscy , poza oszołomami z obu stron barykady ?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.05.2021, 10:05
Jagul napisał(a):Wyświetl post
To nie był problem tylko to był błąd, który prawie kosztował nas spadek z tej śmiesznej ligi.
Chwileczkę...

Widmo spadku to zasługa nie trenera tylko obrażonych panienek, które na złość trenerowi przegrywały mecze. Cztery pod rząd. Panienki miały taką możliwość bo wcześniej robiły co trener kazał i dzięki temu miały bezpieczną przewagę.

Więc błąd polegał na tym że zatrudniając Hyballe zarząd powiedział A, ale potem zamiast powiedzieć B wymiękł przed układami i teraz jesteśmy w jeszcze większej dupie.

A teksty, wariat, chory psychicznie i tym podobne farmazony tylko utwierdzają mnie w przekonaniu że to Hyballa ma rację...

Niestety, Kuba opowiadał że podporządkuje się trenerowi, a jak przyszło co do czego to strzelił focha jak przedszkolak. Skoro był zmęczony po pracy na stanowisku właściciela, to niech się nie dziwi, że stanowisko piłkarza ucierpiało. A że musiał trenować z juniorami? Trudno. Gdyby wtedy zrobił co należy, zamiast buntować drużynę i podważać autorytet trenera byłoby inaczej. Ale jaki pan taki kram...

I dalej jestem Hbalistą, bo porządny trener trafił nam się jak ślepej kurze ziarno i zamiast to wykorzystać to spieprzyliśmy to podręcznikowo. Bo nie było "rodzinnej atmosfery". Niedługo będzie z kiełbasą po meczu na jakiejś wsi w czwartej lidze..
Ostatnio edytowane przez Drozd : 15.05.2021 o godz. 10:09.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.05.2021, 10:18
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Więc błąd polegał na tym że zatrudniając Hyballe zarząd powiedział A, ale potem zamiast powiedzieć B wymiękł przed układami i teraz jesteśmy w jeszcze większej dupie..
I o tto mi w dużej mierze chodziło.
Po prostu wskazuje że skoro ktoś uważa Hyballe za szkodnika i wariata to niech tez pamięta że ktoś go na stanowisko trenera mianował.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.05.2021, 10:29
Cytat:
Wprost stwierdził, że zawodnicy nie mają jakości (bardzo dyplomatyczne określenie).
Czemu tak twierdzisz skoro Pan Kmiecik mówi, że:

Cytat:
Mamy w swoich szeregach wielu jakościowych zawodników, dlatego jestem przekonany, że jesteśmy w stanie nawiązać do wiślackiego DNA. Chcemy prowadzić grę, utrzymywać się przy piłce, wymieniać podania i cierpliwie budować ataki. Wierzę, że uda nam się to zrealizować
I to jest wlasnie cały ten problem. Ludzie, którzy chcą żyć w iluzji jak jest zajebiście, jakich to my mamy zawodników hoho my nawiążemy do wislackiego DNA z nimi xd Oczywiście trzeba budować morale i pewnosć siebie ale wypada też mówić z sensem. Ja tu widze jedynie głaskanie się po jajach i takie słodkie pierdu pierdu, układ w symbiozie, trener nic nie mówi na zawodników, zawodnicy nie gniją trenera i za granie po swojemu odbierają co miesiąc ładne pensje.

Nie wiem jakich mamy jakościowych zawodników. oprócz emeryta Kuby, który i tak tam wszystkich wciaga nosem, to możemy się obecnie jedynie łudzić, że np taki Starzyński ma jakość i za kilka lat zrobi wielka karierę, jeszcze o Frydrychu można powiedzieć, że powinien być gwarantem jakości.

Z takim podejściem to nic się nie zmieni bo jak się na tych kopaczy krzyknie to robią focha, a jak się ich głaska to mają wyjebane na wszystko i nie chce im się rozwijać. Tak więc i tak źle i tak niedobrze. Mentalnie słaby materiał ale moim zdaniem, niestety tacy ludzie jak Pan Kmiecik się do tego przyczyniają, nie wymagają od nich i pokazują, że w tym klubie można znaleźć cieplą posadkę, dobrą kasę a wcale nie trzeba umieć, ba nawet nie trzeba chcieć grać i zapieprzać.

Gdzieś tkwi problem skoro trzy razy pod rząd zrobili z trenerami to samo. I jak widać na pewno nie jest to problem w trenerze skoro trzech pod rząd to totalne niewypały.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 15.05.2021, 11:54
Warto zwrócić uwagę, że nawet Skowronek mimo że jako trener nie dawał rady, to upatrywał swoich problemów w odsunięciu od składu Boguskiego po KSZO. Czyli widział że grają przeciwko niemu. Różnica taka, że Skowronka zatrudniał Kuba i ego mu nie pozwalało przyznać się do błędu już po Płocku. Przez to sezon został spisany na straty.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 15.05.2021, 12:04
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post

i teraz to już czysto akademickie rozważania czy w sytuacji w której jak sie okazuje PH jest chamem i burakiem
Jak się okazuje? Hmm

Bo jajeczka zjeść nie pozwolił? Bo zawodnika który nie przyszedł na trening bo twierdził ze jest zmęczony wysłał do juniorów? Bo nazwał po imieniu zachowanie niektórych gwiazdek? Bo zaprotestował kiedy asystent podważa jego opinie?

Co to jest ? Szkółka niedzielna?

Przyszedł facet z zewnątrz i zaczął robić porządki. Okazało się, że decyzyjni postanowili dalej funkcjonować w burdelu. Nie ma tu czego rozważać.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
alexx6
Senior Member

Od: 02.2012

Stary 15.05.2021, 12:08
Konczmy temat nie ma pajaca koniec kropka krzyżyk na drogę zobaczymy co dalej osiągnie i kto sie następny nabierze na jego gegenpresing
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.05.2021, 12:11
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Wiem tylko tyle, ile wynika z kontrolowanych przecieków jednej strony.
Dlatego nie mam zamiaru ani potępiać ani gloryfikować byłego już trenera.

Natomiast fakt jest taki, że Hyballa był jak termometr lekarski.
Zmierzył gorączkę, która jest sygnałem choroby.

Wprost stwierdził, że zawodnicy nie mają jakości (bardzo dyplomatyczne określenie). Zapewne jedna z przyczyn to finanse, ale tylko jedna i nie jedyna. Pamiętam jak przed sezonem gloryfikatorzy opowiadali o drużynie o jakiej nie marzyli
Wykazał słabość poprzednich przygotowań kondycyjnych.
Unaocznił, że w szatni panują obyczaje rodem z lat dziewięćdziesiątych i gramy kiedy chcemy.
Pokazał, że można grać młodymi i wcale jakość zespołu nie spada. Ktoś sobie wyobraża, że wcześniej grałby w takim wymiarze Starzyński, a nie legendarny Rafał ?
Pokazał, że funkcja właściciela i zawodnika w tym wymiarze personalnym jest co najmniej problematyczna.
Pewnie jeszcze można by wymieniać...

Do tej pory niby wszyscy to wiedzieli, ale jednak...

Termometr został stłuczony, choroba pozostała (przynajmniej na razie).
Chwileczkę co to za bzdury.Gdzie trener Hyballa tak powiedział?
Ja znalazłem coś takiego.
„Nie uważam, że piłkarze są słabi. Po prostu ich wyniki w ostatnich meczach nie były zadowalające. Wejdę do szatni, powiem kilka słów i przed jutrzejszym spotkaniem postaram się odpowiednio ich zmotywować. Będę chciał rozwijał swoje pomysły i wdrażać je w życie” – zakończył trener Peter Hyballa
Jesteście pewni że Hyballa umie chodzić po wodzie?
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.05.2021, 12:38
Jak się okazuje? Hmm

Bo jajeczka zjeść nie pozwolił? Bo zawodnika który nie przyszedł na trening bo twierdził ze jest zmęczony wysłał do juniorów? Bo nazwał po imieniu zachowanie niektórych gwiazdek? Bo zaprotestował kiedy asystent podważa jego opinie?

Co to jest ? Szkółka niedzielna?

Przyszedł facet z zewnątrz i zaczął robić porządki. Okazało się, że decyzyjni postanowili dalej funkcjonować w burdelu. Nie ma tu czego rozważać.
Wiązałem duże nadzieje z przyjściem trenera Hyballi, liczyłem na nową jakość... i na tych nadziejach skończyło się. Długo broniłem trenera i ganiłem zachowanie piłkarzy (przeciętnych lub nawet bardzo słabych), zachowanie władz klubu (fatalne transfery, chowanie głowy w piasek) czy w końcu zachowanie Kuby w ostatnim meczu (bo uważam, że nie powinien jako współwłaściciel robić takiej pokazówki).

Hyballa miał dobre wejście, a pierwsze 30 minut z Piastem Gliwice zostanie na długo w pamięci... Wierzyłem, że trener wie co robi, wszak chwalił się psychologicznym podejściem do każdego zawodnika...
Tyle tylko, że jakoś w praktyce udowodnił coś zupełnie innego...

Rozumiem, że zaordynował ciężka treningi, a przez to przyszły gorsze wyniki sportowe... odsunął zawodników słabych lub przeciętnych, czyli zgodnie z wolą ludu kibicowskiego, a Yeboaha nie nauczy dośrodkowywać...

Uważam, że jak trenujesz tak grasz... ale Hyballa przeholował z obciążeniami... Dobry trener potrafiłby stopniować wymagania i rotować składem... Przecież wiedział jaką ma kadrę i że obecni piłkarze cudów nie wymyślą...

Ale widać było na pierwszy rzut oka, że sam sobie strzelił w stopę... Ciężko zrozumieć odsunięcie lub dawanie paru minut Kubie, który jakby nie było (przy naszej bryndzy w ataku) jest Panem piłkarzem...

Nie mam z tym problemu, że poodsuwał kilku słabych zawodników od składu... ale znów strzelił sobie tym w stopę... bo w pewnym momencie mimo porażek wystawiał cały czas podobną jedenastkę na boisku... Przecież było to szaleństwo wierzyć ze ci piłkarze wygrają mecz, jak co mecz zawodzili... Silva jest jaki jest ale gorzej od Savicia czy MEdveda nie zagrałby... bo to jest niemożliwe...

Nie rozumiem czemu nie poluzował trochę w święta... Pan psycholog powinien wiedzieć, że atmosfera w zespole jest bardzo ważna, co pokazuje wiele klubów w eklapie.

Traktowanie ludzi to całej osobny temat... chamstwo jest zawsze chamstwem i na pewno jest przeciwieństwem profesjonalizmu...

Tak czy inaczej u zwolenników Hyballi stworzona zostanie legenda co by było gdyby...

Ciekawe jak potoczy się jego kariera...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 15.05.2021, 13:06
Przypuszczam, że po akcji z Kubą, zdał sobie sprawę, że już jest po zawodach, a że jest tak samo uparty i egocentryczny jak Kuba to efekt jest jaki jest.

I wina jest po obu stronach, a biorąc pod uwagę nagonkę medialną, ze strony dziennikarzyn i zawodników, brak reakcji klubu czy szopkę odegraną przez Kubę w czasie meczu.To moim zdaniem na dzień dzisiejszy to Hyballa zachował się profesjonalnie, a klub jak chory psychicznie furiat. Zaznaczam że na dzień dzisiejszy, bo mam przeczucie że Hyballa jeszcze podzieli się swoimi wrażeniami z pobytu w Krakowie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 15.05.2021, 13:57
Przypuszczam, że po akcji z Kubą, zdał sobie sprawę, że już jest po zawodach, a że jest tak samo uparty i egocentryczny jak Kuba to efekt jest jaki jest.

I wina jest po obu stronach, a biorąc pod uwagę nagonkę medialną, ze strony dziennikarzyn i zawodników, brak reakcji klubu czy szopkę odegraną przez Kubę w czasie meczu.To moim zdaniem na dzień dzisiejszy to Hyballa zachował się profesjonalnie, a klub jak chory psychicznie furiat. Zaznaczam że na dzień dzisiejszy, bo mam przeczucie że Hyballa jeszcze podzieli się swoimi wrażeniami z pobytu w Krakowie.
No po byku profesjonalnie, nawet się nie pożegnał z drużyną tylko usunął się z klubowej grupy na komunikatorze i poszedł. No ale tak, on był przecież zdradzony o świcie przez Bogusia i Sadloka, to co będzie z nimi gadał. Obrażony jest na wszystkich. Nawet na tych, których sam sprowadził. Hyballa niezłomny. Kulom się nie kłaniał. Szef podkomisji krakowskiej Drozd wszystko nam wyjaśni. Czyli jednak był zamach, przepraszam, spisek.

rafkur napisał(a):Wyświetl post
Nie będę płakał po jakimś przybłędzie ( bo Guardiola ani Klopp to nie był ).
W punkt. Serio, skończmy już pisać o tym przybłędzie. Biedny chłop, nigdzie się nie poznają na jego geniuszu, na samych wariatów trafia: najpierw na amatorów w Bredzie, potem na amatora Halla, teraz na mafię z Krakowa, a po drodze spuszcza klub do drugiej ligi holenderskiej. Jak żyć?
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 15.05.2021 o godz. 14:06.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 15.05.2021, 14:06
Harcownik napisał(a):Wyświetl post
No po byku profesjonalnie, nawet się nie pożegnał z drużyną tylko usunął się z klubowej grupy na komunikatorze i poszedł. No ale tak, on był przecież zdradzony o świcie przez Bogusia i Sadloka, to co będzie z nimi gadał. Obrażony jest na wszystkich. Nawet na tych, których sam sprowadził. Hyballa niezłomny. Kulom się nie kłaniał. Szef podkomisji krakowskiej Drozd wszystko nam wyjaśni. Czyli jednak był zamach, przepraszam, spisek.
No tak nie pożegnał się z kolesiami, którzy od miesiąca kopali pod nim dołki i wyzywali w mediach. Powinien im pewnie jeszcze ciasteczka i czekoladki kupić na pożegnanie.

I nie jest obrażony tylko ma to towarzystwo głęboko i tyle... Na razie w mediach nie płacze jak nasze panienki.

Taki z Ciebie Harcownik jak z naszych płaczek piłkarze. Idź im noski powycieraj...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Stary 15.05.2021, 14:09
No tak nie pożegnał się z kolesiami, którzy od miesiąca kopali pod nim dołki i wyzywali w mediach. Powinien im pewnie jeszcze ciasteczka i czekoladki kupić na pożegnanie.

I nie jest obrażony tylko ma to towarzystwo głęboko i tyle... Na razie w mediach nie płacze jak nasze panienki.

Taki z Ciebie Harcownik jak z naszych płaczek piłkarze. Idź im noski powycieraj...
Powtarzam - Obrażony jest na WSZYSTKICH. Nawet na tych, których sam sprowadził. Wszyscy spiskowali, wszędzie wrogowie. Nie podziękował za współpracę nawet swoim ludziom takim jak Kone. Nikomu. To jest żałosne. To się nazywa brak klasy. Tego się nie da obronić.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 15.05.2021, 14:15
Powtarzam - Obrażony jest na WSZYSTKICH. Nawet na tych, których sam sprowadził. Wszyscy spiskowali, wszędzie wrogowie. Nie podziękował za współpracę nawet swoim ludziom takim jak Kone. Nikomu. To jest żałosne. To się nazywa brak klasy. Tego się nie da obronić.
Kone "wszedł" do spisku bo go "kupiono" wizją nowego kontraktu
(wersja 127 spisku powered by Drozd)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 15.05.2021, 14:28
Żałosne to było zachowanie klubu wobec niego przez ostatnie kilka tygodni. Tak w mediach jak i na boisku. Gdyby w szatni była drużyna to pewnie poszedłby się pożegnać, ale ta zbieranina płaczących panienek to nie jest drużyna. Z jednego prostego powodu. DRUŻYNA NIE PRZEGRYWA MECZÓW ŻEBY ZASZKODZIĆ TRENEROWI.

Więc je go nie bronię, jak pochwalam jego zachowanie.

Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki

Naszym panienkom się nie udało...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Stary 15.05.2021, 14:52
Żałosne to było zachowanie klubu wobec niego przez ostatnie kilka tygodni. Tak w mediach jak i na boisku. Gdyby w szatni była drużyna to pewnie poszedłby się pożegnać, ale ta zbieranina płaczących panienek to nie jest drużyna. Z jednego prostego powodu. DRUŻYNA NIE PRZEGRYWA MECZÓW ŻEBY ZASZKODZIĆ TRENEROWI.

Więc je go nie bronię, jak pochwalam jego zachowanie.

Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki

Naszym panienkom się nie udało...
Jakby był takim świetnym trenerem psychologiem to zdusiłby bunt, jeśli taki był, w zarodku. A skoro tego nie zrobił znaczy że jest dupa a nie trener. Nie miał w szatni Ronaldo, Ramosa czy Ibrahimovicia tylko Bogusia i Burligę. A on chce trenować w Bundeslidze. Spokojnie mógł np. zastąpić Sadloka Wachowiakiem czy Burligę Hoyo, ale jakoś tego nie zrobił.

A jak bunt szedł z góry (co nie jest udowodnione), to zawsze mógł zachować się jak...Probierz albo Carillo i podziękować za współpracę.

Szczerze, gdyby za tą jego bucowatością szły jeszcze jakieś wyniki, no, to jeszcze można byłoby to jakoś przyjąć czy przełknąć. Tak jak w przypadku Carillo. Też zachowywał się jak primadonna i kawał chama, też położył lachę na Brożku i Boguskim, a przynajmniej Brożek był wtedy w stanie jeszcze trochę pograć na przyzwoitym poziomie, co pokazał choćby w meczu z Lechem czy następnym sezonie, ale przynajmniej potrafił oprzeć jedenastkę na swoich ludziach (np. Mitrovic) i widać było jakąś myśl przewodnią w jego działaniach, jakiś piłkarski styl. Wniosek: chcesz robić rewolucję, miej swoich ludzi żeby się na nich oprzeć. Jak ich nie masz, to tylko IDIOTA robiłby rewolucję.

Wielki spisek Sadloka, Burligi (w pierwszej wersji), Bogusia (w którejś z kolejnych). Jak dobrze pójdzie żadnego z nich nie będzie w następnym sezonie. Dwóch już wiadomo że nie będzie. I do czego im był potrzebny ten spisek, jak np. Burliga był dogadany z Wieczystą już wiele tygodni temu?

PS.
Sprawdziłem:

Joan Carrillo nie pożegnał się z zespołem. Nie pojechał do Myślenic na popołudniowy trening. Zadzwonił jedynie do Rafała Boguskiego i poprosił, żeby pożegnał od niego drużynę

No, czyli są podobni. Różnica jest taka, że Hiszpan (poza tym że ma na koncie mistrzostwo Węgier) jednak jakoś się pożegnał, a Hyballa pokłócił się dodatkowo z Bogusiem, a to, jak już ktoś wspomniał, duża sztuka. Szczególnie że, jakkolwiek by to nie zabrzmiało, gdyby nie RB9 i gole w Płocku, to gralibyśmy za kilka dni mecz o życie z Piastem.
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 15.05.2021 o godz. 15:05.
Odpowiedz cytując
smolarek999
Junior Member

Od: 06.2013

Stary 15.05.2021, 14:53
Mam dziwne wrażenie że Ci którzy dalej uparcie bronią Petera to równie uparcie bronili Sarapaty i spółki

Wiara w piłkarzyków podkładających mecz, legendarne zapierdalanie na treningu i nieomylnego dżentelmena Petera który dziwnym tropem wszędzie zostawia po sobie spalona ziemię

I tak wiem, ktoś go zatrudnił. Tak samo jak setkę innych pracowników wszędzie na świecie którzy okazali się niewypałem. Bywa
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 16.05.2021, 20:37
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post

ja np. żeby byla jasność i żeby w końcu przestał mnie obrażać ten dzban dumny z bana i piszacy z drugiego konta , jestem po prostu rozżalony że kolejna próba wyjścia na prostą , skończyła się jak zwykle... (a raczej gorzej niż zwykle)

- winny jest PH (bo jest chamem i burakiem)
- winne jest trio (bo zatrudniło chama i buraka)

no a co do tego że sposób rozwiązania tematu , był po prostu żenujący to chyba sie zgodzą wszyscy , poza oszołomami z obu stron barykady ?
Czerepuszku ja też byłem bardzo rozżalony i zawiedziony, ale nie przysłoniło mi to oczu i mózgu, aby ocenić chłopa, który z każdym się kłócił. Obrażano tutaj Kube po stokroć, nawet Kmiecika Bogu ducha winnego... To jest absurd - Helmuta zgubił jego charakter, przepaskudnego typa, ty z kolei nie raz, nie dwa i nie trzy pisałes w tonie obrażającym i przesmiewczym, nie chce mi się nawet szukac i cytowac bo szkoda na to czasu.

Od samego początku pisałem, że: przez cały sezon nie będziemy tak biegać jak w pierwszych 3-4 meczach i gejgenpressing zostanie odszyfrowany - zobacz sobie moje wypowiedzi z pierwszych spotkań

Co nie zmienia faktu, że początkowo "kupiłem" Hyballe, ale lampa zapaliła się po potraktowaniu Tima Halla (nie po tym że jest marny piłkarsko) no i czułem zażenowanie z wypuszczenia koszulek gejgenpressing, no ale tutaj już błąd zarządu.

W każdym razie pokemono-gimbaza uczepiła sie schematu "nie chce się biegać: i nie przegadasz gości.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.05.2021, 23:07
Jedno trzeba Hybali przyznać - jego wybory personalne były słuszne, co pokazał mecz z Piastem.
Czy Medved był lepszy od Silvy? Raczej tak, przynajmniej nie biegał jakby się zesrał.
Czy Mawutor to parodysta? I to jaki!
Czy Błaszczykowski o kulach jest najlepszym zawodnikiem? To co zaprezentował dzisiaj to była parodia i sabotaż.
Szkoda że Chuka nie zagrał, ale wtedy byśmy pewnie przegrali.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.05.2021 o godz. 23:15.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 16.05.2021, 23:41
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jedno trzeba Hybali przyznać - jego wybory personalne były słuszne, co pokazał mecz z Piastem.
Czy Medved był lepszy od Silvy? Raczej tak, przynajmniej nie biegał jakby się zesrał.
Czy Błaszczykowski o kulach jest najlepszym zawodnikiem? To co zaprezentował dzisiaj to była parodia i sabotaż.
Wisła zagrała dokładnie tak samo jak w poprzednich meczach - słabo , z tą różnicą , że mieliśmy więcej szczęścia. Natomiast nasza słaba gra przestała w jakikolwiek sposób funkcjonować po wejściu powyższej 3.
Z drugiej strony koszmarną zmianę zaliczył Yeboah , który grał w podstawowym składzie u Hyballi.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.05.2021, 00:08
ciastek88 napisał(a):Wyświetl post
Wisła zagrała dokładnie tak samo jak w poprzednich meczach - słabo , z tą różnicą , że mieliśmy więcej szczęścia. Natomiast nasza słaba gra przestała w jakikolwiek sposób funkcjonować po wejściu powyższej 3.
Z drugiej strony koszmarną zmianę zaliczył Yeboah , który grał w podstawowym składzie u Hyballi.
Yeboah zagrał to samo co ostatnio za Hybali, tylko w krótszym wymiarze czasowym. No ale nie bardzo widzę kto miałby grać za niego.
Silva? Jak miał grać tak jak z Piastem...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 17.05.2021, 00:22
Yeboah zagrał to samo co ostatnio za Hybali, tylko w krótszym wymiarze czasowym. No ale nie bardzo widzę kto miałby grać za niego.
Silva? Jak miał grać tak jak z Piastem...
Silva niestety nie ma dynamiki, nie jest w stanie "zerwać się" na kilku metrach, ani też nie jest silny fizycznie, nie ma wyskoku. To widać niestety. Ale trzeba przyznać, że Starzyńskiemu pod koniec dał piłkę na asystę. To powinien być gol.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 17.05.2021, 11:36
Po stronie minusów dopisz grę trójką z tyłu plus dodatkowych dwóch obrońców przed nimi co skutkowałem brakiem kreowania sytuacji + YEBOAH - stawianie na niego od jakiegoś czasu było pomyłką co wczoraj udowodnił.

Z Mawutorem - zgadzam się, wczorajszy mecz rozwiał wątpliwości czy należy żałować odejścia Mawutora i Kone.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.05.2021, 11:49
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Po stronie minusów dopisz grę trójką z tyłu plus dodatkowych dwóch obrońców przed nimi co skutkowałem brakiem kreowania sytuacji + YEBOAH - stawianie na niego od jakiegoś czasu było pomyłką co wczoraj udowodnił.

Z Mawutorem - zgadzam się, wczorajszy mecz rozwiał wątpliwości czy należy żałować odejścia Mawutora i Kone.
A z Piastem to niby co wykreowaliśmy? Gole to strzały z dystansu, dwa na farcie a jeden taki, którego Savić szybko nie powtórzy. Należał się nam też rzut karny, kompromitacja Varu.
Nie chodzi mi o to żeby deprecjonować wynik z Piastem, tylko żeby analiza nie skończyła się na "wariat z Niemiec zepsół atmosferę i bramek nie strzelali".

Akurat granie trójką obrońców nieźle nam wychodziło, a czemu grał Yeboah? Bo ma przyśpieszenie. Nie mamy żadnego dobrego skrzydłowego, Silva i Chuka się tam nie nadają. Kmiecik wystawił Gruszkowskiego ale tylko pod punkty PJS, to jest boczny obrońca i na skrzydło się nie nadaje. Jak dobrze policzyć to mamy w sumie pół skrzydłowego... Z wahadłowych jest tylko Sadlok.

Czeka nas trudne okienko transferowe i dobrze by było żeby sprowadzali piłkarzy pod konkretną taktykę, bo uniwersalnych w tym przedziale finansowym nie ma. Jak dobrze pójdzie to koleś umie dobrze robić jedną rzecz, zwykle nie umie nic...
Oby Młyński wypalił, to wtedy może grać on i Starzyński, na zmianę Yeboah.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów