|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
To nie był problem tylko to był błąd, który prawie kosztował nas spadek z tej śmiesznej ligi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Tutaj nie ma nawet wyniku sportowego ze jedna strona wygrywa a druga przegrywa. To jest ewidentne "loss-loss" gdzie kazda strona przegrywa. Mamy od kilku lat chaos i balanoswanie na krawędzi. W tym roku mialo wszystko zostać poukładane żeby zbudować podstawy pod przyszly i nastepne sezony a tymczasem nie ma NIC prawie oprócz kibiców. Cyrk z "transferami" zacznie sie tradycyjnie za pięć dwunasta kiedy to okaże się kto podpisał kontrakty i zostaje a kogo żegnamy (albo żegna sie z nami) i znow gdzies pod koniec sierpnia zjawi sie dwóch mawutorów i jeden medved. Zupelnie zmarnowany sezon :( ![]()
DysoN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Czy wy naprawde myslicie ze w ZAWODOWYM I POWAZNYM futbolu przychodzi trener ktory o swoja wizje ma pytac zarzad , ZAWODNIKOW , i innych ludzi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
W klubie znaleźli już rozwiązanie. Przyjdzie trener bez żadnej wizji.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Online |
|
|
Rozumiem że wizją Hyballi było wszystkich najpierw poobrażać a potem wy.......ić.Gratuluję wizji...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Wiem tylko tyle, ile wynika z kontrolowanych przecieków jednej strony.
Dlatego nie mam zamiaru ani potępiać ani gloryfikować byłego już trenera. Natomiast fakt jest taki, że Hyballa był jak termometr lekarski. Zmierzył gorączkę, która jest sygnałem choroby. Wprost stwierdził, że zawodnicy nie mają jakości (bardzo dyplomatyczne określenie). Zapewne jedna z przyczyn to finanse, ale tylko jedna i nie jedyna. Pamiętam jak przed sezonem gloryfikatorzy opowiadali o drużynie o jakiej nie marzyli ![]() Wykazał słabość poprzednich przygotowań kondycyjnych. Unaocznił, że w szatni panują obyczaje rodem z lat dziewięćdziesiątych i gramy kiedy chcemy. Pokazał, że można grać młodymi i wcale jakość zespołu nie spada. Ktoś sobie wyobraża, że wcześniej grałby w takim wymiarze Starzyński, a nie legendarny Rafał ? Pokazał, że funkcja właściciela i zawodnika w tym wymiarze personalnym jest co najmniej problematyczna. Pewnie jeszcze można by wymieniać... Do tej pory niby wszyscy to wiedzieli, ale jednak... Termometr został stłuczony, choroba pozostała (przynajmniej na razie). |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
żeby była jasność: jedynym "true-hyballistą" był tu chyba Drozd
ja np. żeby byla jasność i żeby w końcu przestał mnie obrażać ten dzban dumny z bana i piszacy z drugiego konta , jestem po prostu rozżalony że kolejna próba wyjścia na prostą , skończyła się jak zwykle... (a raczej gorzej niż zwykle) i teraz to już czysto akademickie rozważania czy w sytuacji w której jak sie okazuje PH jest chamem i burakiem - winny jest PH (bo jest chamem i burakiem) - winne jest trio (bo zatrudniło chama i buraka) no a co do tego że sposób rozwiązania tematu , był po prostu żenujący to chyba sie zgodzą wszyscy , poza oszołomami z obu stron barykady ? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Widmo spadku to zasługa nie trenera tylko obrażonych panienek, które na złość trenerowi przegrywały mecze. Cztery pod rząd. Panienki miały taką możliwość bo wcześniej robiły co trener kazał i dzięki temu miały bezpieczną przewagę. Więc błąd polegał na tym że zatrudniając Hyballe zarząd powiedział A, ale potem zamiast powiedzieć B wymiękł przed układami i teraz jesteśmy w jeszcze większej dupie. A teksty, wariat, chory psychicznie i tym podobne farmazony tylko utwierdzają mnie w przekonaniu że to Hyballa ma rację... Niestety, Kuba opowiadał że podporządkuje się trenerowi, a jak przyszło co do czego to strzelił focha jak przedszkolak. Skoro był zmęczony po pracy na stanowisku właściciela, to niech się nie dziwi, że stanowisko piłkarza ucierpiało. A że musiał trenować z juniorami? Trudno. Gdyby wtedy zrobił co należy, zamiast buntować drużynę i podważać autorytet trenera byłoby inaczej. Ale jaki pan taki kram... I dalej jestem Hbalistą, bo porządny trener trafił nam się jak ślepej kurze ziarno i zamiast to wykorzystać to spieprzyliśmy to podręcznikowo. Bo nie było "rodzinnej atmosfery". Niedługo będzie z kiełbasą po meczu na jakiejś wsi w czwartej lidze..
Ostatnio edytowane przez Drozd : 15.05.2021 o godz. 10:09.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Po prostu wskazuje że skoro ktoś uważa Hyballe za szkodnika i wariata to niech tez pamięta że ktoś go na stanowisko trenera mianował. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem jakich mamy jakościowych zawodników. oprócz emeryta Kuby, który i tak tam wszystkich wciaga nosem, to możemy się obecnie jedynie łudzić, że np taki Starzyński ma jakość i za kilka lat zrobi wielka karierę, jeszcze o Frydrychu można powiedzieć, że powinien być gwarantem jakości. Z takim podejściem to nic się nie zmieni bo jak się na tych kopaczy krzyknie to robią focha, a jak się ich głaska to mają wyjebane na wszystko i nie chce im się rozwijać. Tak więc i tak źle i tak niedobrze. Mentalnie słaby materiał ale moim zdaniem, niestety tacy ludzie jak Pan Kmiecik się do tego przyczyniają, nie wymagają od nich i pokazują, że w tym klubie można znaleźć cieplą posadkę, dobrą kasę a wcale nie trzeba umieć, ba nawet nie trzeba chcieć grać i zapieprzać. Gdzieś tkwi problem skoro trzy razy pod rząd zrobili z trenerami to samo. I jak widać na pewno nie jest to problem w trenerze skoro trzech pod rząd to totalne niewypały. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Warto zwrócić uwagę, że nawet Skowronek mimo że jako trener nie dawał rady, to upatrywał swoich problemów w odsunięciu od składu Boguskiego po KSZO. Czyli widział że grają przeciwko niemu. Różnica taka, że Skowronka zatrudniał Kuba i ego mu nie pozwalało przyznać się do błędu już po Płocku. Przez to sezon został spisany na straty.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Bo jajeczka zjeść nie pozwolił? Bo zawodnika który nie przyszedł na trening bo twierdził ze jest zmęczony wysłał do juniorów? Bo nazwał po imieniu zachowanie niektórych gwiazdek? Bo zaprotestował kiedy asystent podważa jego opinie? Co to jest ? Szkółka niedzielna? Przyszedł facet z zewnątrz i zaczął robić porządki. Okazało się, że decyzyjni postanowili dalej funkcjonować w burdelu. Nie ma tu czego rozważać. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Konczmy temat nie ma pajaca koniec kropka krzyżyk na drogę zobaczymy co dalej osiągnie i kto sie następny nabierze na jego gegenpresing
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Online |
|
Ja znalazłem coś takiego. âNie uważam, że piłkarze są słabi. Po prostu ich wyniki w ostatnich meczach nie były zadowalające. Wejdę do szatni, powiem kilka słów i przed jutrzejszym spotkaniem postaram się odpowiednio ich zmotywować. Będę chciał rozwijał swoje pomysły i wdrażać je w życieâ â zakończył trener Peter Hyballa Jesteście pewni że Hyballa umie chodzić po wodzie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Hyballa miał dobre wejście, a pierwsze 30 minut z Piastem Gliwice zostanie na długo w pamięci... Wierzyłem, że trener wie co robi, wszak chwalił się psychologicznym podejściem do każdego zawodnika... Tyle tylko, że jakoś w praktyce udowodnił coś zupełnie innego... Rozumiem, że zaordynował ciężka treningi, a przez to przyszły gorsze wyniki sportowe... odsunął zawodników słabych lub przeciętnych, czyli zgodnie z wolą ludu kibicowskiego, a Yeboaha nie nauczy dośrodkowywać... Uważam, że jak trenujesz tak grasz... ale Hyballa przeholował z obciążeniami... Dobry trener potrafiłby stopniować wymagania i rotować składem... Przecież wiedział jaką ma kadrę i że obecni piłkarze cudów nie wymyślą... Ale widać było na pierwszy rzut oka, że sam sobie strzelił w stopę... Ciężko zrozumieć odsunięcie lub dawanie paru minut Kubie, który jakby nie było (przy naszej bryndzy w ataku) jest Panem piłkarzem... Nie mam z tym problemu, że poodsuwał kilku słabych zawodników od składu... ale znów strzelił sobie tym w stopę... bo w pewnym momencie mimo porażek wystawiał cały czas podobną jedenastkę na boisku... Przecież było to szaleństwo wierzyć ze ci piłkarze wygrają mecz, jak co mecz zawodzili... Silva jest jaki jest ale gorzej od Savicia czy MEdveda nie zagrałby... bo to jest niemożliwe... Nie rozumiem czemu nie poluzował trochę w święta... Pan psycholog powinien wiedzieć, że atmosfera w zespole jest bardzo ważna, co pokazuje wiele klubów w eklapie. Traktowanie ludzi to całej osobny temat... chamstwo jest zawsze chamstwem i na pewno jest przeciwieństwem profesjonalizmu... Tak czy inaczej u zwolenników Hyballi stworzona zostanie legenda co by było gdyby... Ciekawe jak potoczy się jego kariera... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przypuszczam, że po akcji z Kubą, zdał sobie sprawę, że już jest po zawodach, a że jest tak samo uparty i egocentryczny jak Kuba to efekt jest jaki jest.
I wina jest po obu stronach, a biorąc pod uwagę nagonkę medialną, ze strony dziennikarzyn i zawodników, brak reakcji klubu czy szopkę odegraną przez Kubę w czasie meczu.To moim zdaniem na dzień dzisiejszy to Hyballa zachował się profesjonalnie, a klub jak chory psychicznie furiat. Zaznaczam że na dzień dzisiejszy, bo mam przeczucie że Hyballa jeszcze podzieli się swoimi wrażeniami z pobytu w Krakowie. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
W punkt. Serio, skończmy już pisać o tym przybłędzie. Biedny chłop, nigdzie się nie poznają na jego geniuszu, na samych wariatów trafia: najpierw na amatorów w Bredzie, potem na amatora Halla, teraz na mafię z Krakowa, a po drodze spuszcza klub do drugiej ligi holenderskiej. Jak żyć?
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 15.05.2021 o godz. 14:06.
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I nie jest obrażony tylko ma to towarzystwo głęboko i tyle... Na razie w mediach nie płacze jak nasze panienki. Taki z Ciebie Harcownik jak z naszych płaczek piłkarze. Idź im noski powycieraj... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() (wersja 127 spisku powered by Drozd) ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Więc je go nie bronię, jak pochwalam jego zachowanie. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki Naszym panienkom się nie udało... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A jak bunt szedł z góry (co nie jest udowodnione), to zawsze mógł zachować się jak...Probierz albo Carillo i podziękować za współpracę. Szczerze, gdyby za tą jego bucowatością szły jeszcze jakieś wyniki, no, to jeszcze można byłoby to jakoś przyjąć czy przełknąć. Tak jak w przypadku Carillo. Też zachowywał się jak primadonna i kawał chama, też położył lachę na Brożku i Boguskim, a przynajmniej Brożek był wtedy w stanie jeszcze trochę pograć na przyzwoitym poziomie, co pokazał choćby w meczu z Lechem czy następnym sezonie, ale przynajmniej potrafił oprzeć jedenastkę na swoich ludziach (np. Mitrovic) i widać było jakąś myśl przewodnią w jego działaniach, jakiś piłkarski styl. Wniosek: chcesz robić rewolucję, miej swoich ludzi żeby się na nich oprzeć. Jak ich nie masz, to tylko IDIOTA robiłby rewolucję. Wielki spisek Sadloka, Burligi (w pierwszej wersji), Bogusia (w którejś z kolejnych). Jak dobrze pójdzie żadnego z nich nie będzie w następnym sezonie. Dwóch już wiadomo że nie będzie. I do czego im był potrzebny ten spisek, jak np. Burliga był dogadany z Wieczystą już wiele tygodni temu PS. Sprawdziłem: Joan Carrillo nie pożegnał się z zespołem. Nie pojechał do Myślenic na popołudniowy trening. Zadzwonił jedynie do Rafała Boguskiego i poprosił, żeby pożegnał od niego drużynę No, czyli są podobni. Różnica jest taka, że Hiszpan (poza tym że ma na koncie mistrzostwo Węgier) jednak jakoś się pożegnał, a Hyballa pokłócił się dodatkowo z Bogusiem, a to, jak już ktoś wspomniał, duża sztuka. Szczególnie że, jakkolwiek by to nie zabrzmiało, gdyby nie RB9 i gole w Płocku, to gralibyśmy za kilka dni mecz o życie z Piastem.
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 15.05.2021 o godz. 15:05.
![]()
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Mam dziwne wrażenie że Ci którzy dalej uparcie bronią Petera to równie uparcie bronili Sarapaty i spółki
Wiara w piłkarzyków podkładających mecz, legendarne zapierdalanie na treningu i nieomylnego dżentelmena Petera który dziwnym tropem wszędzie zostawia po sobie spalona ziemię I tak wiem, ktoś go zatrudnił. Tak samo jak setkę innych pracowników wszędzie na świecie którzy okazali się niewypałem. Bywa |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
ja też byłem bardzo rozżalony i zawiedziony, ale nie przysłoniło mi to oczu i mózgu, aby ocenić chłopa, który z każdym się kłócił. Obrażano tutaj Kube po stokroć, nawet Kmiecika Bogu ducha winnego... To jest absurd - Helmuta zgubił jego charakter, przepaskudnego typa, ty z kolei nie raz, nie dwa i nie trzy pisałes w tonie obrażającym i przesmiewczym, nie chce mi się nawet szukac i cytowac bo szkoda na to czasu. Od samego początku pisałem, że: przez cały sezon nie będziemy tak biegać jak w pierwszych 3-4 meczach i gejgenpressing zostanie odszyfrowany - zobacz sobie moje wypowiedzi z pierwszych spotkań ![]() Co nie zmienia faktu, że początkowo "kupiłem" Hyballe, ale lampa zapaliła się po potraktowaniu Tima Halla (nie po tym że jest marny piłkarsko) no i czułem zażenowanie z wypuszczenia koszulek gejgenpressing, no ale tutaj już błąd zarządu. W każdym razie pokemono-gimbaza uczepiła sie schematu "nie chce się biegać: i nie przegadasz gości. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jedno trzeba Hybali przyznać - jego wybory personalne były słuszne, co pokazał mecz z Piastem.
Czy Medved był lepszy od Silvy? Raczej tak, przynajmniej nie biegał jakby się zesrał. Czy Mawutor to parodysta? I to jaki! Czy Błaszczykowski o kulach jest najlepszym zawodnikiem? To co zaprezentował dzisiaj to była parodia i sabotaż. Szkoda że Chuka nie zagrał, ale wtedy byśmy pewnie przegrali.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.05.2021 o godz. 23:15.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Z drugiej strony koszmarną zmianę zaliczył Yeboah , który grał w podstawowym składzie u Hyballi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Silva? Jak miał grać tak jak z Piastem... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Silva niestety nie ma dynamiki, nie jest w stanie "zerwać się" na kilku metrach, ani też nie jest silny fizycznie, nie ma wyskoku. To widać niestety. Ale trzeba przyznać, że Starzyńskiemu pod koniec dał piłkę na asystę. To powinien być gol.
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Z Mawutorem - zgadzam się, wczorajszy mecz rozwiał wątpliwości czy należy żałować odejścia Mawutora i Kone. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie chodzi mi o to żeby deprecjonować wynik z Piastem, tylko żeby analiza nie skończyła się na "wariat z Niemiec zepsół atmosferę i bramek nie strzelali". Akurat granie trójką obrońców nieźle nam wychodziło, a czemu grał Yeboah? Bo ma przyśpieszenie. Nie mamy żadnego dobrego skrzydłowego, Silva i Chuka się tam nie nadają. Kmiecik wystawił Gruszkowskiego ale tylko pod punkty PJS, to jest boczny obrońca i na skrzydło się nie nadaje. Jak dobrze policzyć to mamy w sumie pół skrzydłowego... Z wahadłowych jest tylko Sadlok. Czeka nas trudne okienko transferowe i dobrze by było żeby sprowadzali piłkarzy pod konkretną taktykę, bo uniwersalnych w tym przedziale finansowym nie ma. Jak dobrze pójdzie to koleś umie dobrze robić jedną rzecz, zwykle nie umie nic... Oby Młyński wypalił, to wtedy może grać on i Starzyński, na zmianę Yeboah. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|