|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
No, na tę chwilę na pewno wyższy niż nasi. Ale jak zaliczali kolejne oklepy w pierwszej rundzie, to niekoniecznie. Z drugiej strony - piłkarze Legii, najlepiej opłacani w lidze. Aktualnie nie mają ochoty nawet powalczyć z nikim w lidze, bo "nie muszą". A potem, jak co roku, okazuje się, że nie potrafią wygrać ze słabszymi od siebie i słabiej opłacanymi w eliminacjach do pucharów. Gwiazdy PSG przegrywając zachowują się jak dzieci. Piłkarze ManC przez x lat nie potrafili przejść magicznej bariery ćwierćfinału LM.
Przynajmniej wiadomo, że nie chodzi w tym wszystkim o pieniądze. Pieniądze to nie wszystko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Jeśli prawdą jest, że problem na linii trener - piłkarze rozpoczął się od... odmowy przełożenia treningu, to ja nie mam więcej pytań.
Niech ktoś jeszcze raz wklei te cytaty z Papszuna. Może do co niektórych dotrze. Nawet nie chce mi się już czekać na następcę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Przecież tak się buduje drużynę - ja na miejscu Hyballi jeszcze rano bym obleciał ich mieszkanka ze święconką (to znaczy z flaszką) - wtedy byłby taki team spirit, że walczylibyśmy o puchary |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ciekawe ile w tym prawdy?:
" Według różnych źródeł, odprawa ma wynosić od trzech do czterech pensji, a niektórzy twierdzą, że nawet tego Wisła płacić Hyballi nie będzie musiała." https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15602771 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|||
|
odpowiedź:
Dodatkowo nie chce mi się wierzyć, że przy KUBIE (synonimie ciężkiej pracy) mentalność drużyny miałaby być słaba. |
||||
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
I jeszcze w X-Files był taki napis: I want to believe. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
https://twitter.com/WojtowiczG/statu...86048441999363 a odmowa przełozenia treningu chyba jeszcze bardziej zagesciła atmosfere |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
PH cały czas powtarzał ze gramy o utrzymanie a nie ze celujemy w środek tabeli. Tak jakby miał jeden cel: stać się trenejro którego szatnia nie „zaakceptuje”. A tak BTW nikt nie zwrócił uwagi na twarz Kuby przecież on kipiał ze złości pytanie tylko czy na wkłady do koszulek czy na PH. Ale to wszystko się Wyjaśni gdy będzie wiadomo kto zostanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Kuba zachował się jak to Kuba, chłop z charakterem, zagryzł zeby i pokazal, że "kto jak nie on"? Udowodnił na boisku, że ma rację i pokazał fucka Hyballi biegnąc do Kmiecika. Problem tylko w tym, że Kuba nie jest tylko piłkarzem i nie może rozdzielać swoich ról na pilkarza/właściciela. Jest legenda klubu, współwłaścicielem, kapitanem i osobą, w której każdy pokłada nadzieję. Dlatego ten gest i jakies obrażanie się w ogole nie powinno mieć miejsca. Bo o ile na piłkarza (nie wiem czy na kapitana druzyny, bo to też czlowiek, który powinien bardziej dzialać w imieniu wszystkich a nie swoim) taki gest jeszcze przystoił, byłby zupełnie zrozumiany w tej sytuacji, to właściciel już nie powinien się w takie gierki bawić. Bo zwyczajnie sam sobie sra do gniazda.
Jeśli już to powinien zwolnić Hyballę i uciąć wszystko w zarodku. No ale jest trio i ono rządzi, a nie sam Kuba. Może inni są za Hyballą albo chcueli temat inaczej rozwiązac? No właście, czyli znowu Kuba sra sam we własne gniazdo dokladając cegiełkę do tej szopki. Moim zdaniem Kuba powinien bardziej skupić się na jednej roli, albo jest bardziej piłkarzem i z pokora wszystko przyjmuje, albo bardziej wlascicielem i dzieli i rządzi konkretnie. lączenie tych dwóch ról nie jest mozliwe. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Zwłaszcza kiedy trener też jest uparty... I postanowił sobie postawić na swoim. Teraz go wywala, a on pojedzie do niemiec i zacznie opowiadać co mu ślina na język przyniesie na zasadzie wzajemności. Tylko łatkę przyklei Wiśle i kto wie jak długo będziemy z nią chodzić...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Online |
|
|
Dlatego unika się zwykle potencjalnie problematycznych sytuacji. Grający właściciel to proszenie się o problemy. Szczególe, jeśli trener ma nie mniejsze ego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Akurat tym, że Hyballa coś będzie mowił to bym się za bardzo nie przejmował... Ani on żaden europejskiej klasy ekspert żeby go szersza gawiedź posłuchała, ani nie nasze pole wpływów bo i tak żaden trener czy piłkarz z Niemiec do nas nie przyjdzie.
No ale lepiej się żegnać w normalnych stosunkach i żeby pijar szedł w świat jak najlepszy bo gdzieś tam co zawsze może zaprocentować na przyszłosć, chociażby minimalnie. Na pewno już taki kopacz, który pracował z Hyballą np w Dunskiej do nas nie przyjdzie, jeśli z nim przed transferem pogada hehe ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Przecież ten gol to kompromitacja obrońców i bramkarza. Co do reszty to włącz mózg jak myślisz.
![]()
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku -JM---- nieświadomie, albo odruchowo.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Potem, mimo, że ten gol daje kontakt, Kuba biegnie celebrować go z Kmiecikiem zamiast , jak to zwykle widujemy, zabrac piłke na srodek, by jak najszybciej wznowić gre. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ustawka
I ktos w kto uwierzy? Internet zawsze zaskakuje jednak |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
PS Widziałem wiele DUŻO bardziej fartownych bramek w tym sezonie, np. ja mogę napisać że bramka Savicia ze Stalą to spisek okultystów, przecież ten gość nie potrafi dokopać do bramki a ten jego śmieszny farfocel wpadł MEGA fartownie bo bramkarz się zlitował i sam sobie wbił tę piłkę. Czyli jednak spisek, co? ![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Dobrze, że Kuba to strzelił, ale jak już wspomniałem, ten gol dla mnie nie przesądza o niczym, bo mógł go i Sadlok strzelić. To nie był rogal w okienko czy sprytny strzał na boczną siatkę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
? Jeszcze z takich absolutnie kuriozalnych bramek dla Wisły przypomina mi się zajedwabisty gol Macieja Śliwy:Najpierw po szczupaku Marcina Wasilewskiego piłka trafiła w Krzysztofa Drzazgę, później Pavels Steinbors nabił ją sobie ręką na głowę, a w finale Maciej Śliwa dokonał cudu - przy strzale z pierwszej piłki dotknął jej trzy razy, zanim wpadła do siatki. Widzę tu po prostu trochę farta ale na pewno nie spisek.
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 10.05.2021 o godz. 09:27.
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Widać, że wielu idiotów nie rozumie jednej rzeczy: w szatni, na treningu, w trakcie meczu Jakub Błaszczykowski jest piłkarzem - nie właścicielem klubu.
Dlatego Kuba nie robił afery, gdy na treningach/meczach trener Hyballa krzyczał na niego, mówił podniesionym głosem, wydawał polecenia nie pytając o zdanie, być może nawet dawał jakieś kary, gdy coś zawalił. Miał prawo używać przy tym wulgarnego języka, miał prawo mówić do niego na Ty. Nikt z Was, ani sam zainteresowany (słusznie), nie robił afery, gdy trener krzyczał na właściciela: "szybciej, nie schodź do środka, twardziej!". Coś takiego by nie przeszło, gdyby np. Michniewicz krzyczał na Mioduskiego, czy Probierz opierdalał Filipiaka. Prawda? Dlaczego więc, my tolerowaliśmy to, że trener odpierdala takie rzeczy wobec naszego właściciela? Zamiast mówić do niego na pan, grzecznie się kłaniać i uśmiechać? Bo każdy rozumiał, że w szatni Kuba jest piłkarzem. Rozumieją to piłkarze, którzy na treningach pchają go i faulują (tak, tak kopią po kostkach właściciela klubu!), rozumiał to Skowronek który również wydawał polecenia właścicielowi klubu, rozumieli to kibice. Dopiero Hyballa ma z tym jakiś problem, i ewidentnie chciał coś pokazać w ostatnich 7 meczach, nie wystawiając najlepszego w ofensywie piłkarza do składu. Nikt mi nie powie, że jest tak ślepy i nie widzi, że Kuba zasługuje piłkarsko na więcej niż 4 minuty w derbach. O ile jego kariera świadczyła o tym, że może mieć problem ze zrozumieniem otaczającego świata, to jestem w szoku że kibice Wisły nagle przestali to ogarniać. Że cieszynkę robił piłkarz - nie właściciel - i miał do tego święte prawo. Gdyby Lewandowski po kontuzji został odsunięty od składu Bayernu na 7 spotkan to po strzeleniu gola pewnie zrobiłby coś podobnego. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Ustawka?
Mocny, precyzyjny strzał, piłka odbija się "szczurem", bramkarz trochę spóźniony, przeciwnik kompletnie rozluźniony (końcówka meczu, prowadzą dwoma bramkami, nasi totalnie nieudolni w ofensywie ) ... No już bez jaj z tymi teoriami spiskowymi ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
https://newonce.sport/artykul/centro...hyballi-z-wisa
Cytat:
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Kuba komunikacyjnie jest pewnie lepszy niż Hyballa, ale do średniej mu troche brakuje. Duma i honor przydają się jak trzeba wyrwać klub z upadku, ale bywają przeszkodą przy spokojnym budowaniu. Niezrozumienie swojej roli, pozycji, znaczenia gestów byłoby jeszcze gorsze, zakładam wiec tutaj, ze jednak chodziło o konkretny efekt. ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
nikt nie zabrania innym Naszym wykonawcą wolnych tak uderzać - celnie i mocno - na pweno byłby z tego pożytek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Świetny artykuł, który powinni przeczytać wszyscy na tym forum, a w szczególności nasze TRIO z Kubą Błaszczykowskim na czele. Tracimy siły na wewnętrzne wojenki zamiast budować coś z głową. Czeka nas kolejna rewolucja... oby ta kolejna rewolucja nie doprowadziła nas do pierwszej ligi w następnym sezonie. Jakby nie spojrzeć robimy wszystko aby w końcu, w pełni zasłużenie, spaść do pierwszej ligi... Każdy kolejny trener ma coraz słabszą kadrę!!! Strach pomyśleć co przyniesie przyszłość... Mam nadzieje, że nie po przestaniemy tylko na zwolnieniu Hyballi i kilku słabych piłkarzy... może zatrudnilibyśmy w końcu dyrektora sportowego i odbudowali pion sportowy.... a i przydałoby się może stworzyć jakiś dział PR bo obecna komunikacja klub z kibicami to jest dno i wodorosty...
Ostatnio edytowane przez kopaczoholik : 10.05.2021 o godz. 10:11.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Co to usuwać?
Jeśli ktoś uważa, że piłkarz Błaszczykowski musi na boisku pamiętać, że jest właścicielem to trzeba być konsekwentym. I zakazać mu plucia, smarkania (!), przeklinania, poprawiania jajek w spodenkach. Widział ktoś, żeby Mioduski takie rzeczy robił w trakcie meczu? Nie rób siary Kuba, jesteś właścicielem. Powinniśmy też zaapelować do Macron o jakiś specjalny strój dla niego. No, bo jak to, krótkie spodenki i krótki rękawek, jak nasze sportowego chłopaki? ![]()
Ddf
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Czyli podsumowując wiemy, że trener Hyballa:
Czy coś pominąłem? Bo jednak dużo już przewinęło się tych żali/domysłów/pewników względem trenera. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
![]()
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku -JM---- nieświadomie, albo odruchowo.. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|