The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2021, 18:58
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Za to piłkarze Stali czy Podbeskidzia mają mental level hard...
No, na tę chwilę na pewno wyższy niż nasi. Ale jak zaliczali kolejne oklepy w pierwszej rundzie, to niekoniecznie. Z drugiej strony - piłkarze Legii, najlepiej opłacani w lidze. Aktualnie nie mają ochoty nawet powalczyć z nikim w lidze, bo "nie muszą". A potem, jak co roku, okazuje się, że nie potrafią wygrać ze słabszymi od siebie i słabiej opłacanymi w eliminacjach do pucharów. Gwiazdy PSG przegrywając zachowują się jak dzieci. Piłkarze ManC przez x lat nie potrafili przejść magicznej bariery ćwierćfinału LM.

Przynajmniej wiadomo, że nie chodzi w tym wszystkim o pieniądze. Pieniądze to nie wszystko.
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 09.05.2021, 19:04
Jeśli prawdą jest, że problem na linii trener - piłkarze rozpoczął się od... odmowy przełożenia treningu, to ja nie mam więcej pytań.
Niech ktoś jeszcze raz wklei te cytaty z Papszuna. Może do co niektórych dotrze.
Nawet nie chce mi się już czekać na następcę.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.05.2021, 19:13
maxx304 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli prawdą jest, że problem na linii trener - piłkarze rozpoczął się od... odmowy przełożenia treningu, to ja nie mam więcej pytań.
Niech ktoś jeszcze raz wklei te cytaty z Papszuna. Może do co niektórych dotrze.
A mógł Hyballa rano (albo lepiej: po południu - ch... z treningiem i profesjonalizmem) podzielić się z nimi jajeczkiem...
Przecież tak się buduje drużynę - ja na miejscu Hyballi jeszcze rano bym obleciał ich mieszkanka ze święconką (to znaczy z flaszką) - wtedy byłby taki team spirit, że walczylibyśmy o puchary
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 09.05.2021, 19:33
Ciekawe ile w tym prawdy?:

" Według różnych źródeł, odprawa ma wynosić od trzech do czterech pensji, a niektórzy twierdzą, że nawet tego Wisła płacić Hyballi nie będzie musiała."

https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15602771
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 09.05.2021, 19:47
Markus napisał(a):Wyświetl post
- Od kilku meczy nasi piłkarze symulują i udają grę.
odpowiedź:

smolarek999 napisał(a):Wyświetl post
tak, tak, piłkarze grali na jego zwolnienie

- medved - stawia na niego jakby był jego synem
- yebo - stawia na niego nawet jakby biegał bez jednej nogi
- starzynski - daje mu plac od początku
gruszkowski -postawił na niego choć nikt na niego nie liczył
- savic - gdyby miał zero asyst w 500 meczach i tak by na niego postawił
- kone - jego gracz
- fbf - lubi go, komplementuje że jest maszyną

To może: lis, szota, frydrych, zukow - oni chca go zwolnic ?

A może Kuba który wszedł i strzelił gola? A może Ci piłkarze których odstawił przez co reszta musiała grać od deski do deski bez konkurenjci?

Najprościej powiedzieć to wina piłkarzy

Obojętnie. co zrobił trener i jakie mają do niego ale, taka postawa to skandal i świadome działanie na szkodę klubu, za które w profesjonalnym klubie powinni wylecieć dyscyplinarnie.
Takie samo jak wpuszczanie Medveda na prawą stronę we wczorajszym meczu kosztem Kuby?

Ewidentnie od tego momentu drużyna poszła z nim na noże, powodów mogło być kilka, na pewno nie chodziło tylko o osobę Kuby.
Jedyna rzecz, z którą mogę się zgodzić.

- Wyrzucenie Hyballi trwale nie zmieni i nie poprawi sytuacji drużyny, ponieważ głównym problemem są zawodnicy, ich jakość i mentalność a nie trener. Z tą grupą żaden szkoleniowiec nie odniesie sukcesu, co pokazują ostatnie lata.
Odchodzi 8-12 piłkarzy, to ponad połowa, na dzisiaj mamy zaklepanych 3 nowych (w tym jednego na poziomie Janickiego). Wywód miałby sens, jakby sytuacja kadrowa nie uległa zmianie, a z tego co widać w przyszłym sezonie będzie nowe rozdanie. Dlatego zastanawiam się co ma wyrzucenie Hyballi do jakości i mentaloności zawodników, których w połowie już nie będzie?

Dodatkowo nie chce mi się wierzyć, że przy KUBIE (synonimie ciężkiej pracy) mentalność drużyny miałaby być słaba.

Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 09.05.2021, 19:49
leszekm napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe ile w tym prawdy?:

" Według różnych źródeł, odprawa ma wynosić od trzech do czterech pensji, a niektórzy twierdzą, że nawet tego Wisła płacić Hyballi nie będzie musiała."

https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15602771
Może tak być. Mi cały czas po głowie chodziło ze PH przyszedł tu zrobić porządek, odstrzelić zbuntowane syte koty a ten kontrakt do 2022 to pic na wodę. To wyjaśnia wcześniejsze info ze będzie ekspertem ZDF i przedewszystkim ciszę ze strony TRIO
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.05.2021, 19:51
PAWEŁ napisał(a):Wyświetl post
Może tak być. Mi cały czas po głowie chodziło ze PH przyszedł tu zrobić porządek, odstrzelić zbuntowane syte koty a ten kontrakt do 2022 to pic na wodę. To wyjaśnia wcześniejsze info ze będzie ekspertem ZDF i przedewszystkim ciszę ze strony TRIO
To się chyba nazywa racjonalizacja.

I jeszcze w X-Files był taki napis: I want to believe.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
sl@y
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 09.05.2021, 19:54
Wyglada ze zaczeło sie od tego

https://twitter.com/WojtowiczG/statu...86048441999363

a odmowa przełozenia treningu chyba jeszcze bardziej zagesciła atmosfere
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 09.05.2021, 20:03
INZAGHI napisał(a):Wyświetl post
Dramat. Właściciel klubu by zwolnić trenera, którego zatrudnił inspiruje kopacza Bashę by ten coś skrobał w social mediach, inspiruje kogoś do wywieszania szmat na płotach, robi infantylną cieszynkę po fuksiarskim golu pod murem i pachuwą bramkarza. Kompromituje zasłużony klub. Skompromitował też już siebie doszczętnie. To co wyprawiają właściciele to kompromitacja. Trzeci trener wylatuje z posady w identycznym schemacie. To nie przypadek, to mierność zarządzających. Kuba uratował Wisłę i będzie też tym, który ją spuści do pierwszej ligi. Dzisiejszym zachowaniem ośmieszył wielki, zasłużony klub. Wstyd.
Ta pachuwka taka sama jak inspiracje Bashy i cała reszta tego wywodu:

Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 09.05.2021, 20:11
czaro napisał(a):Wyświetl post
To się chyba nazywa racjonalizacja.

I jeszcze w X-Files był taki napis: I want to believe.
X-Files oglądałem bardzooo dawno temu. Ale to by wiele wyjaśniało:
PH cały czas powtarzał ze gramy o utrzymanie a nie ze celujemy w środek tabeli. Tak jakby miał jeden cel: stać się trenejro którego szatnia nie „zaakceptuje”.

A tak BTW nikt nie zwrócił uwagi na twarz Kuby przecież on kipiał ze złości pytanie tylko czy na wkłady do koszulek czy na PH. Ale to wszystko się Wyjaśni gdy będzie wiadomo kto zostanie.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.05.2021, 20:29
Kuba zachował się jak to Kuba, chłop z charakterem, zagryzł zeby i pokazal, że "kto jak nie on"? Udowodnił na boisku, że ma rację i pokazał fucka Hyballi biegnąc do Kmiecika. Problem tylko w tym, że Kuba nie jest tylko piłkarzem i nie może rozdzielać swoich ról na pilkarza/właściciela. Jest legenda klubu, współwłaścicielem, kapitanem i osobą, w której każdy pokłada nadzieję. Dlatego ten gest i jakies obrażanie się w ogole nie powinno mieć miejsca. Bo o ile na piłkarza (nie wiem czy na kapitana druzyny, bo to też czlowiek, który powinien bardziej dzialać w imieniu wszystkich a nie swoim) taki gest jeszcze przystoił, byłby zupełnie zrozumiany w tej sytuacji, to właściciel już nie powinien się w takie gierki bawić. Bo zwyczajnie sam sobie sra do gniazda.

Jeśli już to powinien zwolnić Hyballę i uciąć wszystko w zarodku. No ale jest trio i ono rządzi, a nie sam Kuba. Może inni są za Hyballą albo chcueli temat inaczej rozwiązac? No właście, czyli znowu Kuba sra sam we własne gniazdo dokladając cegiełkę do tej szopki.

Moim zdaniem Kuba powinien bardziej skupić się na jednej roli, albo jest bardziej piłkarzem i z pokora wszystko przyjmuje, albo bardziej wlascicielem i dzieli i rządzi konkretnie. lączenie tych dwóch ról nie jest mozliwe.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 09.05.2021, 21:01
Zwłaszcza kiedy trener też jest uparty... I postanowił sobie postawić na swoim. Teraz go wywala, a on pojedzie do niemiec i zacznie opowiadać co mu ślina na język przyniesie na zasadzie wzajemności. Tylko łatkę przyklei Wiśle i kto wie jak długo będziemy z nią chodzić...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 09.05.2021, 21:21
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Zwłaszcza kiedy trener też jest uparty... I postanowił sobie postawić na swoim. Teraz go wywala, a on pojedzie do niemiec i zacznie opowiadać co mu ślina na język przyniesie na zasadzie wzajemności. Tylko łatkę przyklei Wiśle i kto wie jak długo będziemy z nią chodzić...
Dlatego unika się zwykle potencjalnie problematycznych sytuacji. Grający właściciel to proszenie się o problemy. Szczególe, jeśli trener ma nie mniejsze ego.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.05.2021, 21:25
Akurat tym, że Hyballa coś będzie mowił to bym się za bardzo nie przejmował... Ani on żaden europejskiej klasy ekspert żeby go szersza gawiedź posłuchała, ani nie nasze pole wpływów bo i tak żaden trener czy piłkarz z Niemiec do nas nie przyjdzie.
No ale lepiej się żegnać w normalnych stosunkach i żeby pijar szedł w świat jak najlepszy bo gdzieś tam co zawsze może zaprocentować na przyszłosć, chociażby minimalnie.

Na pewno już taki kopacz, który pracował z Hyballą np w Dunskiej do nas nie przyjdzie, jeśli z nim przed transferem pogada hehe
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
INZAGHI
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 09.05.2021, 21:36
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Ta pachuwka taka sama jak inspiracje Bashy i cała reszta tego wywodu:

Przecież ten gol to kompromitacja obrońców i bramkarza. Co do reszty to włącz mózg jak myślisz.
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku
-JM---- nieświadomie, albo odruchowo..
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.05.2021, 22:42
MaLk napisał(a):Wyświetl post
To znaczy, że nawet profesjonalny piłkarz, któremu płacą w cholerę pieniędzy, nie jest maszyną i jego gra zależy nie tylko od dyspozycji fizycznej, ale i psychicznej.

Jeśli komuś się wydaje, że pieniędzmi zastąpi się "mental", to... no, wydaje mu się.

I to tak niezależnie od Hyballi, Kmiecika, Kuby, Boguskiego, intensywności treningów i w ogóle od spraw bieżących.
Ludzie nie rozumieja ze pieniadze nie motywuja. A traktowanie zawodu pilkarza w tych samych kategoriach co piekarza jest absurdalne. Trener musi umiec dotrzec do pilkarzy w grupie i indiwidualnie a tu pieniadze nie graja zadnej roli.
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 10.05.2021, 05:25
INZAGHI napisał(a):Wyświetl post
Przecież ten gol to kompromitacja obrońców i bramkarza. Co do reszty to włącz mózg jak myślisz.
Dla mnie ten gol wgląda , jak zwykła ustawka. Piłka leci 1,5m od słupka, a bramkarz "rzuca sie" i jej nie sięga.
Potem, mimo, że ten gol daje kontakt, Kuba biegnie celebrować go z Kmiecikiem zamiast , jak to zwykle widujemy, zabrac piłke na srodek, by jak najszybciej wznowić gre.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.05.2021, 06:34
Ustawka Lech pozwolil strzelic bramke Wisle? Pomogli Kubie strzelic bramke?
I ktos w kto uwierzy?

Internet zawsze zaskakuje jednak
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 10.05.2021, 08:27
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Ustawka Lech pozwolil strzelic bramke Wisle? Pomogli Kubie strzelic bramke?
I ktos w kto uwierzy?

Internet zawsze zaskakuje jednak
No nieźle, w spisku jest teraz nawet Lech Poznań. Jak tak dalej pójdzie to okaże się że spisek przeciw Niemcowi zawiązali nie Sadlok i Burliga ale sami Iluminaci i Władimir Putin. Jak ktoś chce coś widzieć, w coś uwierzyć, to będzie szedł w zaparte. Jeśli teoria nie zgadza się z faktami, tym gorzej dla faktów.

PS
Widziałem wiele DUŻO bardziej fartownych bramek w tym sezonie, np. ja mogę napisać że bramka Savicia ze Stalą to spisek okultystów, przecież ten gość nie potrafi dokopać do bramki a ten jego śmieszny farfocel wpadł MEGA fartownie bo bramkarz się zlitował i sam sobie wbił tę piłkę. Czyli jednak spisek, co?
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 10.05.2021, 09:15
Harcownik napisał(a):Wyświetl post
No nieźle, w spisku jest teraz nawet Lech Poznań. Jak tak dalej pójdzie to okaże się że spisek przeciw Niemcowi zawiązali nie Sadlok i Burliga ale sami Iluminaci i Władimir Putin. Jak ktoś chce coś widzieć, w coś uwierzyć, to będzie szedł w zaparte. Jeśli teoria nie zgadza się z faktami, tym gorzej dla faktów.

PS
Widziałem wiele DUŻO bardziej fartownych bramek w tym sezonie, np. ja mogę napisać że bramka Savicia ze Stalą to spisek okultystów, przecież ten gość nie potrafi dokopać do bramki a ten jego śmieszny farfocel wpadł MEGA fartownie bo bramkarz się zlitował i sam sobie wbił tę piłkę. Czyli jednak spisek, co?
Spisek to to nie jest, ale sam przyznaj, że gdyby bramkarz lewą stronę przypilnował, to raczej by nie wpadło. Jest krok do prawej a potem parada do lewej - w sumie farfocel.
Dobrze, że Kuba to strzelił, ale jak już wspomniałem, ten gol dla mnie nie przesądza o niczym, bo mógł go i Sadlok strzelić. To nie był rogal w okienko czy sprytny strzał na boczną siatkę.
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 10.05.2021, 09:23
Spisek to to nie jest, ale sam przyznaj, że gdyby bramkarz lewą stronę przypilnował, to raczej by nie wpadło. Jest krok do prawej a potem parada do lewej - w sumie farfocel.
Dobrze, że Kuba to strzelił, ale jak już wspomniałem, ten gol dla mnie nie przesądza o niczym, bo mógł go i Sadlok strzelić. To nie był rogal w okienko czy sprytny strzał na boczną siatkę.
No jasne, błąd przede wszystkim w ustawieniu muru, piłka tak fartownie poleciała zza muru że bramkarz za późno ją zauważył. Myślę, że spodziewał się że zatrzyma się na murze. Widać to w powtórkach. Nie zmienia to faktu że gol to gol i w każdej kolejce padają fartowne gole. Zresztą te fartowne są najpiękniejsze, np. gol Bogusia z Płockiem (bramkarz Płocka schował ręce zresztą jak kiedyś Kuszczak w meczu z Kolumbią - nikt nie pisał że przekupiła czy zastraszyła go kolumbijska mafia) i kilka lat temu Stilicia zresztą też z Płockiem - coś w tym jest, może płocki trop w spisku ? Jeszcze z takich absolutnie kuriozalnych bramek dla Wisły przypomina mi się zajedwabisty gol Macieja Śliwy:

Najpierw po szczupaku Marcina Wasilewskiego piłka trafiła w Krzysztofa Drzazgę, później Pavels Steinbors nabił ją sobie ręką na głowę, a w finale Maciej Śliwa dokonał cudu - przy strzale z pierwszej piłki dotknął jej trzy razy, zanim wpadła do siatki.

Widzę tu po prostu trochę farta ale na pewno nie spisek.
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 10.05.2021 o godz. 09:27.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 10.05.2021, 09:33
Widać, że wielu idiotów nie rozumie jednej rzeczy: w szatni, na treningu, w trakcie meczu Jakub Błaszczykowski jest piłkarzem - nie właścicielem klubu.

Dlatego Kuba nie robił afery, gdy na treningach/meczach trener Hyballa krzyczał na niego, mówił podniesionym głosem, wydawał polecenia nie pytając o zdanie, być może nawet dawał jakieś kary, gdy coś zawalił. Miał prawo używać przy tym wulgarnego języka, miał prawo mówić do niego na Ty.

Nikt z Was, ani sam zainteresowany (słusznie), nie robił afery, gdy trener krzyczał na właściciela: "szybciej, nie schodź do środka, twardziej!". Coś takiego by nie przeszło, gdyby np. Michniewicz krzyczał na Mioduskiego, czy Probierz opierdalał Filipiaka. Prawda?

Dlaczego więc, my tolerowaliśmy to, że trener odpierdala takie rzeczy wobec naszego właściciela? Zamiast mówić do niego na pan, grzecznie się kłaniać i uśmiechać?

Bo każdy rozumiał, że w szatni Kuba jest piłkarzem. Rozumieją to piłkarze, którzy na treningach pchają go i faulują (tak, tak kopią po kostkach właściciela klubu!), rozumiał to Skowronek który również wydawał polecenia właścicielowi klubu, rozumieli to kibice.

Dopiero Hyballa ma z tym jakiś problem, i ewidentnie chciał coś pokazać w ostatnich 7 meczach, nie wystawiając najlepszego w ofensywie piłkarza do składu. Nikt mi nie powie, że jest tak ślepy i nie widzi, że Kuba zasługuje piłkarsko na więcej niż 4 minuty w derbach.

O ile jego kariera świadczyła o tym, że może mieć problem ze zrozumieniem otaczającego świata, to jestem w szoku że kibice Wisły nagle przestali to ogarniać. Że cieszynkę robił piłkarz - nie właściciel - i miał do tego święte prawo. Gdyby Lewandowski po kontuzji został odsunięty od składu Bayernu na 7 spotkan to po strzeleniu gola pewnie zrobiłby coś podobnego.
Ddf
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 10.05.2021, 09:42
Ustawka?
Mocny, precyzyjny strzał, piłka odbija się "szczurem", bramkarz trochę spóźniony, przeciwnik kompletnie rozluźniony (końcówka meczu, prowadzą dwoma bramkami, nasi totalnie nieudolni w ofensywie ) ...
No już bez jaj z tymi teoriami spiskowymi ...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.05.2021, 09:46
https://newonce.sport/artykul/centro...hyballi-z-wisa
Cytat:
STRACONA SZANSA

Nie podoba mi się wreszcie, że kolejny raz została zmarnowana szansa zrobienia w Polsce czegoś inaczej niż zwykle. Być może Hyballa kompletnie nie potrafił się dostosować do piłkarzy, których zastał, ale jest też ewentualność, że w ogóle nie powinniśmy oczekiwać, że się do nich dostosuje. Kisimy się od lat w tym samym ligowym sosie, jesteśmy trzydziestą ligą Europy, Wisła od lat to jej coraz mniej solidny średniak, więc można by się czasem zastanowić, czy chatka, w której tkwimy, faktycznie nie jest przypadkiem drewniana, zamiast zaszczuwać przybysza z innego świata mentalnością “Polacy nie gęsi”.

Nie wszystko, co zagraniczne, jest lepsze niż polskie, ale trener piłkarski często tak. Dlatego zwyczajnie żałuję, że tak się to kończy. O tym, czy to Hyballa się do niczego nie nadaje, czy jedynie Wisła związała mu ręce, dowiemy się z jego kolejnych miejsc pracy. Ale nie zmienia to faktu, że obecny układ personalny w Wiśle stracił dla mnie jakąkolwiek wiarygodność, jeśli chodzi o wdrażanie nowych projektów sportowych. Ostatnie dwa lata akurat w tym aspekcie zostały koncertowo zmarnowane.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 10.05.2021, 09:52
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Widać, że wielu idiotów nie rozumie jednej rzeczy: w szatni, na treningu, w trakcie meczu Jakub Błaszczykowski jest piłkarzem - nie właścicielem klubu.
Konarad, usuń to na Boga

Kuba komunikacyjnie jest pewnie lepszy niż Hyballa, ale do średniej mu troche brakuje.

Duma i honor przydają się jak trzeba wyrwać klub z upadku, ale bywają przeszkodą przy spokojnym budowaniu. Niezrozumienie swojej roli, pozycji, znaczenia gestów byłoby jeszcze gorsze, zakładam wiec tutaj, ze jednak chodziło o konkretny efekt.
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 10.05.2021, 09:57
tomytom napisał(a):Wyświetl post
Ustawka?
Mocny, precyzyjny strzał, piłka odbija się "szczurem", bramkarz trochę spóźniony, przeciwnik kompletnie rozluźniony (końcówka meczu, prowadzą dwoma bramkami, nasi totalnie nieudolni w ofensywie ) ...
No już bez jaj z tymi teoriami spiskowymi ...
nikt nie zabrania innym Naszym wykonawcą wolnych tak uderzać - celnie i mocno - na pweno byłby z tego pożytek

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.05.2021, 10:09

Świetny artykuł, który powinni przeczytać wszyscy na tym forum, a w szczególności nasze TRIO z Kubą Błaszczykowskim na czele.

Tracimy siły na wewnętrzne wojenki zamiast budować coś z głową. Czeka nas kolejna rewolucja... oby ta kolejna rewolucja nie doprowadziła nas do pierwszej ligi w następnym sezonie. Jakby nie spojrzeć robimy wszystko aby w końcu, w pełni zasłużenie, spaść do pierwszej ligi... Każdy kolejny trener ma coraz słabszą kadrę!!!

Strach pomyśleć co przyniesie przyszłość...

Mam nadzieje, że nie po przestaniemy tylko na zwolnieniu Hyballi i kilku słabych piłkarzy... może zatrudnilibyśmy w końcu dyrektora sportowego i odbudowali pion sportowy.... a i przydałoby się może
stworzyć jakiś dział PR bo obecna komunikacja klub z kibicami to jest dno i wodorosty...
Ostatnio edytowane przez kopaczoholik : 10.05.2021 o godz. 10:11.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 10.05.2021, 10:11
Co to usuwać?

Jeśli ktoś uważa, że piłkarz Błaszczykowski musi na boisku pamiętać, że jest właścicielem to trzeba być konsekwentym. I zakazać mu plucia, smarkania (!), przeklinania, poprawiania jajek w spodenkach.

Widział ktoś, żeby Mioduski takie rzeczy robił w trakcie meczu?

Nie rób siary Kuba, jesteś właścicielem.

Powinniśmy też zaapelować do Macron o jakiś specjalny strój dla niego. No, bo jak to, krótkie spodenki i krótki rękawek, jak nasze sportowego chłopaki?
Ddf
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 10.05.2021, 10:14
Czyli podsumowując wiemy, że trener Hyballa:
  1. skomentował stratę Boguskiego w meczu z Płockiem słynnym "fucking legend",
  2. odstawił od składu KB i wysłał go na trening juniorów,
  3. nie pozwolił drużynie zjeść wspólnego świątecznego śniadania, bo kolidowało z godziną treningu,
  4. wysłał do "klubu kokosa" JCS i Chucę,
  5. celowo trzymał na ławce rezerwowych KB chcąc mu "coś" udowodnić,
  6. chciał usunąć ze sztabu szkoleniowego Kazimierza Kmiecika,
  7. uparł się na Medveda w pierwszym składzie (nie mając podstaw w statystykach ku temu).

Czy coś pominąłem? Bo jednak dużo już przewinęło się tych żali/domysłów/pewników względem trenera.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
INZAGHI
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 10.05.2021, 10:32
Konrad. napisał(a):Wyświetl post

Dlatego Kuba nie robił afery, gdy na treningach/meczach trener Hyballa krzyczał na niego, mówił podniesionym głosem, wydawał polecenia nie pytając o zdanie, być może nawet dawał jakieś kary, gdy coś zawalił. Miał prawo używać przy tym wulgarnego języka, miał prawo mówić do niego na Ty.

Nikt z Was, ani sam zainteresowany (słusznie), nie robił afery, gdy trener krzyczał na właściciela: "szybciej, nie schodź do środka, twardziej!". Coś takiego by nie przeszło, gdyby np. Michniewicz krzyczał na Mioduskiego, czy Probierz opierdalał Filipiaka. Prawda?

Dlaczego więc, my tolerowaliśmy to, że trener odpierdala takie rzeczy wobec naszego właściciela? Zamiast mówić do niego na pan, grzecznie się kłaniać i uśmiechać?

Bo każdy rozumiał, że w szatni Kuba jest piłkarzem. Rozumieją to piłkarze, którzy na treningach pchają go i faulują (tak, tak kopią po kostkach właściciela klubu!), rozumiał to Skowronek który również wydawał polecenia właścicielowi klubu, rozumieli to kibice.

Dopiero Hyballa ma z tym jakiś problem, i ewidentnie chciał coś pokazać w ostatnich 7 meczach, nie wystawiając najlepszego w ofensywie piłkarza do składu. Nikt mi nie powie, że jest tak ślepy i nie widzi, że Kuba zasługuje piłkarsko na więcej niż 4 minuty w derbach.

O ile jego kariera świadczyła o tym, że może mieć problem ze zrozumieniem otaczającego świata, to jestem w szoku że kibice Wisły nagle przestali to ogarniać. Że cieszynkę robił piłkarz - nie właściciel - i miał do tego święte prawo. Gdyby Lewandowski po kontuzji został odsunięty od składu Bayernu na 7 spotkan to po strzeleniu gola pewnie zrobiłby coś podobnego.
pisz na onecie, podobny poziom głupoty
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku
-JM---- nieświadomie, albo odruchowo..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów