|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
ok , prosze o koniec offtopu ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Co do najinteligentniejszy i debila, wstawie tylko to bo nawet nie chce mi się odnosić do tego bełkotu, w każdym poście sam orasz siebie mądralo:
Korposzczurki Dobre, nawet jakiś bełkot o szalikowcach - nic z tych rzeczy rudy dziamdziaku.heh do takiego dziamdziaka pasuje tylko: "Krytyk i eunuch z jednej są parafii Obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Kompromitacja Kuby :/ Hyballa ekspertem i ty coś o inteligencji śmiesz wspominać? EDIT: Jak dalej nic nie kumasz to podpowiem ci: to nie Ogryzek zwalnia Hyballę.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 07.05.2021 o godz. 13:01.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Ktoś mnie obraża i mam udawać ze tego nie widzę? Chłop który poobrażał też kilku innych użytkowników wcześniej z manierami jak od "pługa"? Rozumiem że jak ktoś cię obrazi to wyniośle milczysz? Ehe ... zobaczymy. (Nie ja zacząłem z nim dyskusję.) Druga dycha, tak przy okazji. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Piłkarze mogą zmyślać, można brać to przez palce itp.
Mnie bardziej ciekawi co on odwala w klubie - że nawet tam pracownicy za nim nie przepadają. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
My teraz i w tej sytuacji w jakiej znajduje się klub potrzebujemy trenera który nie jest kontrowersyjny, toksyczny, głośny, medialny i nie robiący non stop szumu wokół siebie tylko kogoś zrównoważonego, kulturalnego który po cichu wykonuje solidną pracę i nie skreśla żadnych piłkarzy tylko stara się wykrzesać maksimum z materiału jaki posiada, kogoś takiego w stylu np. Lavicki czy Fornalika
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Ogólnie nacisk na stronę fizyczną to jedyna droga, którą Wisła mogła podążyć z tak słabą kadrą (żeby jak najbardziej zniwelować różnice motoryczne). Wygląda na to, że coś dała, bo nie spadniemy, co przed jego przyjściem nie było takie pewne. Wracając do Hyballi, tak to już jest, ze wiele osób nie lubi ludzi pewnych siebie (myląc pewność siebie z arogancją), wymagających i nie dających sobą łatwo manipulować. Może to są właśnie grzechy naszego trenera, o których się tyle mówi? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
1) jeżeli jak twierdzi - trener mu nie powiedział dlaczego go odstawił od składu - to mógł się go zapytać 2) nawet jeżeli trener dalej nie powiedziałby o co chodzi, to powinien dążyć do rozwiązania sprawy wewnątrz klubu (poprzez prezesa czy kogokolwiek) 3) poleciał do gazet żalić się na trenera ponieważ WISŁA NIE PRZEDŁUŻY Z NIM KONTRAKTU. Przecież gdyby ta ciota dostała kontrakt to nawet by nie było tematu 4) nie był tak chętny do rozmów jak Skowronek odstawił go na kilka miesięcy. Wtedy hajs się zgadzał, więc nie było co wstrzynać awantury
Ostatnio edytowane przez Jagul : 07.05.2021 o godz. 13:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Druga sprawa - Hyballa miał na Słowacji opinię wymagającego trenera, ale NIGDY nikt tam nie stwierdził, że jest konfliktowym świrem. Parę miesięcy w Polsce i ma łatkę szaleńca, bo ma czelność mieć swoje zdanie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Teraz pytanie za sto punktów: czy ktoś uwzględnił to, że w międzyczasie w ten czy inny sposób z kadry wyleci kilkunastu zawodników? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak, znając życie nikt nie zwrócił na to uwagi i jak zwykle wyszło w praniu ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Właśnie dostaliśmy licencję na sezon 21/22 z nadzorem finansowym z zobowiązaniem do spłaty wszelkich zobowiązań terminowo bez dalszego odraczania spłat.
Czy zmiana trenera gdy się utrzymaliśmy i związane z tym koszty są uzasadnione?.Wg.mnie nie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Wszystkie drużyny ESY dostały nadzór finansowy w związku z sytuacją związaną z pandemią
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ale tylko mu dostaliśmy z "bonusem".
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
nie dla nas jest porażki smak XDDDDDDDDDDDDD
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Przy okazji problem z grą Kuby, Bashy czy Rałała jest łatwo weryfikowalny. Wystarczą wyniki ich badań i parametry...
Ostatnio edytowane przez Kurz : 07.05.2021 o godz. 14:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Oby Hyballa zostal..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
btw A ja nie mam wątpliwości ze razem ze skarabeusem jestescie obsrańcami, może być? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Proszę, nie.
Ostatnio edytowane przez czaro : 07.05.2021 o godz. 14:56.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
A propos ciężkiego treningu... ciekawie o tej kwestii wypowiedział się Stanowski. https://www.youtube.com/watch?v=IzjW9ZV3J80
Powiedział w sumie to o czym wszyscy wiedzą, czyli dlaczego w Polsce trenuje się jak się trenuje... Trenerzy są tutaj na chwilę i mają zrobić wynik na już, a nikt nie patrzy na długoterminowe cele... A pamiętajmy: jak trenujesz tak grasz... więc nie dziwimy się, że polskie kluby ośmieszają się w meczach co 3 dni... Spójrzmy na całą ligę... naszym klubom przeszkadzają nie tylko europejskie puchary co nawet Puchar Polski... a naszej Wisełce to już szczególnie... ot przypomnieć wypada ostatni mecz w Pucharze Polski... Zanim staniecie po stronie piłkarzy pamiętajcie o ich corocznych popisach w Pucharze Polski!!!!! Poprzyjmy kopaczy w sporze z trenerem i gódźmy się na kolejne kompromitujące występy! Pamiętajmy, że kopacze którzy narzekają na treningi Hyballi już wielokrotnie kompromitowali nas Pucharze Polski i w eklapie... Przypomnę, że Wisła Kraków przegrała z trzecioligowym KSZO Ostrowiec Świętokrzyski 1:2 i odpadła z Pucharu Polski... Przez grzeczność nie wspomnę o wcześniejszych popisach naszych galacticos... Trenerzy i kopacze zmieniają się a my dalej dostajemy oklep od niższych lig!!! Czym możemy wyrównać szanse? Zawodnikami, czy treningiem? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Teraz jest mi nawet trochę wstyd, nie zdawałem sobie sprawy, że macie w Kobierzynie dostęp do sieci. Zachowuj się, bo Ci jeszcze klawisz cudyszłowu z klawiatury wyjmą i przed 3 dni posta będziesz kleił.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Zarówno polska piłka ligowa jak i dziennikarstwo to jest poziom dna. Hyballa poleci , przyjdzie kolejny trener kolega i można dalej zarabiać 60 tys. co miesiąc wmawiając wszystkim , że nie jest się przystosowanym do ciężkich treningów i gry co 3 dni. Wszyscy będą zadowoleni. Piłkarze będą wdzięczny dziennikarzom , że pomogli im zwolnić wariata . Dziennikarze bo będą mieli kolejne newsy od piłkarzy z wdzięczności za ich wsparcie w wojnie z wariatem, a to , że będziemy dostawać w ryj od półamatorów z Luksemburga ? Kogo to interesuje. Jeżeli już stwierdzamy , że nasi ligowcy nie są w stanie trenować i grać na intensywności zawodowego piłkarza to może pora pójść po rozum do głowy i przestać im płacić astronomiczne pensje z punktu widzenia zwykłego zjadacza chleba. W tym kraju znajdzie się mnóstwo ludzi , którzy z chęcią kilka razy w tygodniu zrzygają się w tuje za 5 tys. na rękę.
Ostatnio edytowane przez ciastek88 : 07.05.2021 o godz. 15:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Basha Boguski Buchalik Burliga Buksa Mawutor Jean Carlos Chuca Medved Radakovic To jest 10 graczy na siema. Jest jeszcze wątpliwy Adi Mehremic, ale myślę, że jak nie będzie wołał kokosów to może zostać. Do nich dochodzą tacy, którzy najpewniej będą wypychani z klubu i sprzedawani za byle kwotę. Zgaduję, że ta grupa to: Beciraj Szota Kuveljic Balicki Zdybowicz Poza nimi jeszcze kilku graczy, którzy pewnie jakieś oferty już na stole mają i zgaduję, że chociaż część z nich gotówkowo odejdzie. W tej grupie jest przede wszsytkim Plewka i Lis, Savic, ale też Felicio Brown-Forbes, Pawłowski i pewnie niestety Piotrek Starzyński. A jak się pojawi oferta za kogokolwiek innego to też wyjdzie. Zgaduję też, że Kuba po sezonie kończy z piłką. Zostają nam zatem tacy zawodnicy (z gwiazdką ci z ostatniej grupy powyżej): Lis*, Broda Hoyo-Kowalski, Szot, Frydrych, Kone, Sadlok, Gruszkowski, Uryga, Wachowiak (chociaż myślę, że będą go chcieli najpierw wypożyczyć) Żukow, Plewka*, Savic*, Starzynski*, Pawlowski*, Mlynski Brown-Forbes*, Sobol Do tego Szywacz, Głogowski, Duda z młodzieżowców. Pewnie ktoś jeszcze dodany będzie. Przed transferami, to z palca licząc jest 20 graczy wliczając tę trójkę młodzieżowców. No kadra póki co delikatnie mówiąc nie zachwyca. PS. Wygląda na to, że z 10 graczy z nazwiskami na B zostanie tylko Broda. Może jest w tym myśl? ;-) Powód: litera B ;-)
Ostatnio edytowane przez dziki : 07.05.2021 o godz. 15:16.
![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Mam rozwiązanie! Pierwszą drużynę potrenuje nam Sobolewski z Kmiecikiem. Dostosują obciążenia i taktykę do materiału ludzkiego. Tymczasem Hyballa będzie pracował z drużyną przyszłości. Damy mu 15 takich gości z odzysku za pół darmo jak Kone i on ich będzie katował przez rok, a jak już wskoczą na obroty, to podmienimy drużyny. Dziękuję za uwagę.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Decyzja o zwolnieniu pewnie już dawno zapadła bo inaczej klub zareagowałby np. na wywiad Carlosa. Teraz tylko takimi wywiadami i przeciekami zarząd stara się nastawić kibiców przeciwko Hyballi.
Po zwolnieniu trenera będzie nowy sponsor, nowy trener i jakieś transfery i kibice będą się cieszyć. A jak ruszy nowy sezon 30 w Europie ekstraklasy znowu będziemy narzekać na naszych kopaczy. Ale najważniejsza jest rodzinna atmosfera. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|