The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ital
Member

Od: 05.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.04.2021, 14:06
A to wujostwo już nie idzie do płocka?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 29.04.2021, 14:08
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Na pewno stracił? Bo ta cała akacja wygląda na ustawkę, która ma uzasadnić jego zwolnienie, żeby ukochany wujek miał gdzie pracować, jak już PZPN przestanie mu płacić. Jeśli tak (bo przecież to o czym piszę to tylko hipoteza), żałosne...
Ale jakie to MA ZNACZENIE?

Zmieni to coś? Własciel zatrudnił, włascicel moze zwolnić Hyballę. Nie musi mieć "racjonalnych" powodów. A sytuacja kwasów/niedomówień - to sytuacja gnilna. Chcieli Hyballę. Teraz nie chcą. Tyle. Jak kiedyś będa chcieli trenera z Zachodu - tam jest takich jak psów którym się coś nie udało w ich rodzimych ligach.

Mnie z całym szacunkiem wali - kto "ma rację". Bo niczego to nie zmieni. Mnie interesuje żeby rozwiazać problem.

btw
Ja tam wolę wuja od trolla
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.04.2021, 14:11
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Jasne...

Układanie współpracy, klepanie się po plecach, a na boisku plaża... tylko kto się będzie tym interesował?

Garstka fanatyków ... a reszta stwierdzi, że na takie gówno szkoda tracić czasu. Jeżeli o to chodzi zarządowi, to sukcesu nie wróżę...
Nie to co Hyballa który zapełni by stadion...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.04.2021, 14:24
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Nie to co Hyballa który zapełni by stadion...
Dokładnie, bo jakby mu się nie wpieprzali w interes to graliby tylko ci którzy chcą i potrafią zapieprzać. A kibice lubią zapieprzanie oglądać. Mogą się nawet kopać po czole, przegrywać, ale jak będą zapieprzać to kibic przyjdzie.

Niestety dla grajków wiąże się to zmianą przyzwyczajeń z opieprzania na zapieprzanie. Opór materii musi być, wynika z pierwszej zasady dynamiki Newtona.

Objawia się płaczem, żalami, intrygami, podkładaniem świń, sabotażem i czego by sobie jeszcze kto nie wymyślił. Zarząd musi wybrać czego chce. Żeby było lepiej, czy żeby było tak jak było...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 29.04.2021, 14:26
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Ale jakie to MA ZNACZENIE?

Zmieni to coś? Własciel zatrudnił, włascicel moze zwolnić Hyballę. Nie musi mieć "racjonalnych" powodów. A sytuacja kwasów/niedomówień - to sytuacja gnilna. Chcieli Hyballę. Teraz nie chcą. Tyle. Jak kiedyś będa chcieli trenera z Zachodu - tam jest takich jak psów którym się coś nie udało w ich rodzimych ligach.

Mnie z całym szacunkiem wali - kto "ma rację". Bo niczego to nie zmieni. Mnie interesuje żeby rozwiazać problem.

btw
Ja tam wolę wuja od trolla
Brzmisz, jakbyś był pewny, że to postać Hyballi jest problemem, a zwolnienie go wszystko rozwiąże. Spójrz na obecną sytuację, jak na symptom całej masy innych problemów, o których możemy nie wiedzieć.

Piszesz, że Cię wali "kto ma rację", ale równie dobrze możemy wywalić Hyballe i dalej być w głębokiem dupie, bo przyczyna leży o wiele głębiej, albo paradoksalnie zostawienie Hyballi może być rozwiązaniem problemów.

Ja np. po prostu nie wiem, bo mam za mało danych, żeby to oceniać.

Trzeba skończyć z dramatami, dograć sezon do końca, utrzymać się, a dopiero później robić porządną analizę.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 29.04.2021, 14:44
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Brzmisz, jakbyś był pewny, że to postać Hyballi jest problemem, a zwolnienie go wszystko rozwiąże. Spójrz na obecną sytuację, jak na symptom całej masy innych problemów, o których możemy nie wiedzieć.

Piszesz, że Cię wali "kto ma rację", ale równie dobrze możemy wywalić Hyballe i dalej być w głębokiem dupie, bo przyczyna leży o wiele głębiej, albo paradoksalnie zostawienie Hyballi może być rozwiązaniem problemów.

Ja np. po prostu nie wiem, bo mam za mało danych, żeby to oceniać.

Trzeba skończyć z dramatami, dograć sezon do końca, utrzymać się, a dopiero później robić porządną analizę.

Czytasz co piszę kolego? Rozumiesz? Chyba nie.

Nie ma to JUŻ teraz znaczenia kto winny. Może nikt. Ale dynamika sytuacji jest taka że jak widać nie trybi, A skoro tak, to właściciel w takiej sytuacja ma zawsze rację... bo jest włascicielem. Tyle. On inwestuje swoją kasę i on ją straci po swoich błędach bądź zarobi po dobrych decyzjach. Jak Trio straciło chęć współpracy z Hyballą to koniec. A zastanawianie się dlaczego, co poszło nie tak - to dla dziennikarzy/historyków/detektywów zajęcie. Nie dla mnie.

btw
Kiedy ten Wujo przybywa? Bo czekam z szampanem.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 29.04.2021, 14:51
Wygląda na to, że charakter trenera jest jednak cięższego kalibru niż myśleli zarządzający. Zwykły kibic może się domyślać czy dyskutować, a tylko nieliczni wtajemniczeni cedzą informacje i budują napięcie.
Trener wygląda na gościa z jajami i chyba jednak myślącego i warsztatowo niezłego gościa, ale ma prawdopodobnie ego wielkości Kilimandżaro i po prostu jest niezjadliwy dla ludzi.
Do tego, jak to mawiają, może być jeden kogut w kurniku, a że Kuba (mimo całego mojego szacunku i idealizowania) nie wydaje się być miękkim graczem, a raczej osobą mocno zdecydowaną i przekonaną do swoich racji, to zakładam, że w relacjach nastąpił impas. Jak w toksycznym małżeństwie. Niewyjaśnione sytuacje się kumulują, brak kompromisów z obu stron i coś pęka. Dlatego nawet, jeśli PH zrobił kawał dobrej roboty odsiewając ziarno od plew, decydujące są jego szał w oczach i bezkompromisowość, którą trudno znieść...tak się przynajmniej wydaje.
Natomiast żenujące uważam zachowanie Bashy, który nie wiem co chce osiągnąć durnymi tweetami,podgrzewając celowo klimat. Zrobił to raz, to i zrobi kolejny, jak mu się coś nie spodoba. Bez sensu.
A na koniec, to trzeba spojrzeć też na to w ten sposób, że zwolnienie PH spowoduje, że każdy, dosłownie każdy byle trener przyjdzie a jak sie mu znudzi, to pokrzyczy, pokłóci się i będzie wrednym ch.jkiem, tylko po to żeby go Trio pożegnało a kasa dalej będzie lecieć...Żebyśmy znowu nie stworzyli casusu pt. Jak odejść z Wisły i zarobić.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 29.04.2021, 14:57
Same ciężkie charaktery nam się trafiają Hyballa, Skowronek, Obi Jak ktoś nie jest przyjaciołem to w Wiśle najwyraźniej długo miejsca nie zagrzeje, taki Stolarczyk był kumplem to go wywalili dopiero po mega kompromitacji 7:0.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 29.04.2021, 15:00
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, bo jakby mu się nie wpieprzali w interes to graliby tylko ci którzy chcą i potrafią zapieprzać. A kibice lubią zapieprzanie oglądać. Mogą się nawet kopać po czole, przegrywać, ale jak będą zapieprzać to kibic przyjdzie.

Niestety dla grajków wiąże się to zmianą przyzwyczajeń z opieprzania na zapieprzanie. Opór materii musi być, wynika z pierwszej zasady dynamiki Newtona.

Objawia się płaczem, żalami, intrygami, podkładaniem świń, sabotażem i czego by sobie jeszcze kto nie wymyślił. Zarząd musi wybrać czego chce. Żeby było lepiej, czy żeby było tak jak było...
Jeszcze nie dawno pisałeś ze kibice lubią ładną estetyczną grę (Moskal) a nie "szarpacką" walkę.

Wg mnie kibice najbardziej lubią wygrane i granie o COŚ a nie 12 miejsce. Styl czy inne "zapieprzanie" są wtórne. A u nas ostatnio wyników nie było.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.04.2021, 15:19
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Większość nie wybaczy jednego, zwolnienia Hyballi i zatrudnienia w jego miejsce Brzęczka. Taka zamiana to zmiana na gorsze i dowód, że to piłkarze rządzą Wisłą, a nie TRIO [mimo, że jeden jest w 2 osobach].
Dokładnie.
Nie wiem co wie @serek.c2 ale jeśli Trio/Kuba chce zwolnić trenera to niech przedstawi bardzo dobry powód. Z tym, że jak przyjdzie wujo to nikt mu w to nie uwierzy. Zwłaszcza, że na dziś nie ma żadnego powodu by wierzyć, że Brzęczek sobie w Wiśle poradzi. W narodowej dał d...ę mając Lewandowskiego na szpicy i nie jest to jedyny podstawowy zawodnik topowego europejskiego zespołu w kadrze.

Najsensowniejszym rozwiązaniem byłoby gdyby panowie usiedli i porozmawiali. Zwłaszcza, że nie potrzebują do tego tłumacza.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 29.04.2021, 15:23
To chyba wiadomo że lubią ładną estetyczną grę bardziej niż kopaninę. Jednak najbardziej nie lubią braku zaangażowania. Przez co rozumiem brak chęci wygranej, nastawianie się tylko na przeszkadzanie, oddawanie piłki bo nie wiadomo co z nią zrobić. Teraz mimo, że nie ma wyników i atmosfera w drużynie jest słaba widać że zespół chce grać, próbuje atakować, nie broni się dramatycznie we własnym polu karnym przez pół meczu. To jest zasługa trenera.

Jak Sadlok zrobi z Legią kolejnego karnego, albo przeszkodzi koledze równie skutecznie jak Kone to wyniku dalej nie będzie...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 29.04.2021, 15:24
piszecie (ogryzek) ze to nie ma znaczenia kto zawinił, no może dla losów PH nie ma , ale dla dalszego postrzegania aktualnego tria ma jak najbardziej
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 29.04.2021, 15:34
Dziwnym trafem jest tak, że jak trafiają do nas trenerzy z dużym ego, to nagle przestaje się podobać osobom w klubie i szybko od nas odlatuje...

Dan Petrescu - wielkie ego, konfliktowy koleś - ma sukcesy w swojej karierze trenerskiej.
Joan Carillo - wielkie ego, konfliktowy - coś jednak osiągnął w ligach gdzie trenował.
Hyballa - potężne ego, konfliktowy - w DAC niezły wynik.

A kto się u nas podobał w ostatnich latach?
- Stolarczyk - przyjaciel zawodników
- Ramirez - tu nie wiem, ale nie kojarzę jakiś konfliktów większych z nim
- Skowronek - trochę konfliktowy był, ale bardzo źle chyba nie było
- Wdowczyk- też się chyba nie konfliktował z zawodnikami
- Moskal - też spokojny raczej
- Sobol - przyjaciel zawodników

Do czego zmierzam, trochę naciągana jest moja teoria, ale coś może w niej jest. Trenerzy, którzy chcieli ustawiać klub pod siebie (Petrescu, Carillo, Hyballa?), którzy chcieli zostać najważniejszymi osobami (przed zasłużonymi zawodnikami, trenerami, ponad legendami) jednak coś w piłce po odejściu z Wisły osiągali. Więc może warto się zastanowić, czy czegoś w ich metodach nie ma. Może trzeba im bardziej zaufać i pozwolić pracować po swojemu.

Jednak trenerzy, którzy byli "przyjacioły" to albo nie mają klubów, albo nic szczególnego nie udało im się zrobić.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 29.04.2021, 15:35
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
piszecie (ogryzek) ze to nie ma znaczenia kto zawinił, no może dla losów PH nie ma , ale dla dalszego postrzegania aktualnego tria ma jak najbardziej
Jeżeli cała akcja "usunąc brodatego trolla" jest reżyserowana, a coraz więcej włącznie z śmisznymi transparentami, reakcją mediów na nie (wywiesili je KIBICE, bo te dotyczące Buksy wywieszali KIBOLE), aktywność Bashy naczelnego plażowicza kasującego najwięcej kasy za opieprzanie się itd. To jasne że jej inspiratorzy chcieliby żeby szwindel nie miał znaczenia.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 29.04.2021, 15:38
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Tak, na ich postrzeganie przez część kibiców tak.

Ale na samym końcu - obronią ich, lub nie wyniki Wisły. I finansowe i sportowe. To jest akurat mierzalne. I to jest jedyny wyznacznik. Jak będą wyniki sportowe "nikt" nie będzie pamiętał "brodacza". Jak będzie dalej boksowanie i stanie w miejscu, "chłop" stanie sie tu żywą legendą jak Petrescu.

Pisałem to przy Skowronku, napisze jeszcze raz. Jest niestety rzeczą bardzo niefortunną że trener ma w szatni "szefa właściciela" jako piłkarza. Chyba nikt z Tria nie przewidział jakie to może mieć skutki uboczne.

Po tym co wydaje mi sie ze jest ja - gdyby to ode mnie zalezało -żeby nie robić dalej zgnilizny:

1. zwolnił bym Hyballę natychmiast
2. Poprosił Kube żeby zakończył karierę piłkarską i przeniósł się do gabinetu

To co pekło już sie chyba nie zrośnie, a nowy trener nie musi mieć "kontroli" On line cały czas swojego szefa.

To tak na przyszłosć

btw
Ja tam wierzę w Wuja - kadra a klub to 2 róże światy. Ostatnią praca klubową Brzęczka był Płock - czyli jak na nas - poziom ówczesnego zespołu Płocka - marzenie.
Odpowiedz cytując
demoon
Member

Od: 04.2009

Stary 29.04.2021, 15:45
Cytat:
Cytat:
Tak, na ich postrzeganie przez część kibiców tak.
Zapomniałeś o jednej bardzo istotniej kwestii. Potencjalny trener, też będzie brał pod uwagę, przed podjęciem pracy, czy przychodzi do klubu gdzie będzie mieć stabliną sytuację czy raczej bardziej będzie liczyło się widzimisię właściciela, asystentów lub piłkarzy. Nikt sensowny do takiej Wisły nie przyjdzie pracować
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Od: 09.2019

Stary 29.04.2021, 16:09
Coglin napisał(a):Wyświetl post
A te mądre głowy od transparentów - gdzie byliście jak trzeba było wkłady zmotywować przed derbami? Wtedy nie było zlecenia na transy?
Rozmawiałem z chłopakiem, który działa w FC i ma kontakt z UW i nie wiadomo kto to zrobił ani powiesił.

Nie zdziwiłbym się gdyby to było zrobione na zamówienie z klubu, bo po tych transparentach od razu poszedł medialny przekaz i gotowe artykuły o złym Niemcu, który gnębi legendy.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 29.04.2021 o godz. 16:13.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 29.04.2021, 16:47
https://www.instagram.com/p/COIGM92J...d=r0gruc89yp6c

Tak tylko przypomnę.
Odpowiedz cytując
Booze1988
Guest

Stary 29.04.2021, 16:47
Myślę, że gdyby nie fakt, że jeden trener został już w tym sezonie zwolniony, to Hyballa już dawno byłby spakowany. Zarząd się ociąga, aby podjąć jedyną możliwą w tej sytuacji decyzję, bo nie chce mieć kolejnego szkoleniowca na utrzymaniu i prawdopodobnego hejtu ze strony kibiców, że kolejny pomysł wziął w łeb za czym na dobre się rozpoczął.
Zatrudnienie Hyballi było jak samobój. Piłkarze mieli dostać w dupę po erze fajnego, ale dającego sobie wchodzić na łeb, Skowronka. No i dostali w dupę. I co z tego? Pomysły taktyczne Hyballi skończyły się w Szczecinie. Teraz już każdy wie, jak zagramy i się odpowiednio pod nas ustawia. A nasz guru gegenpressingu nie potrafi wymyśleć planu B. Dodatkowo oskarża wszystkich wokół, zamiast uderzyć się we własne piersi. Szansy, że sytuacja się poprawi nie ma chyba żadnych, bo wygląda, że piłkarze mają już trenera dość, a on sam jest coraz bardziej sfrustrowany. Skoro już praktycznie jesteśmy utrzymani, to niech poprowadzi zespół do końca sezonu. A potem pozwólmy komuś innemu przygotować zespół. Brzęczek? Jak na polską, to myślę, że nie jest to najgorsze rozwiązanie.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 29.04.2021, 17:04
demoon napisał(a):Wyświetl post
Zapomniałeś o jednej bardzo istotniej kwestii. Potencjalny trener, też będzie brał pod uwagę, przed podjęciem pracy, czy przychodzi do klubu gdzie będzie mieć stabliną sytuację czy raczej bardziej będzie liczyło się widzimisię właściciela, asystentów lub piłkarzy. Nikt sensowny do takiej Wisły nie przyjdzie pracować
Jakoś Hyballa przyszedł.
Wszyscy mówią że TRIO wiedziało kogo bierze.Tak na pewno Hybala na rozmowach mówił że zrobi z tych nieudaczników i piłkarskich zer maszynkę do wygrywania albo że muszą mu sprowadzić cała nową drużynę

Hyballa też wiedział w co się pakuje.Pięć minut googlania i wiadomo że w Wiśle bieda aż piszczy a jeden z współwłaścicieli jest czynnym piłkarzem i żywą legendą klubu
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Od: 09.2019

Stary 29.04.2021, 17:09
Najlepsze jest to, że Trio liczy, że Hyballa sam poda się do dymisji i zrezygnuje z należnych mu pieniędzy

A tu trzeba płacić...

źródło: https://twitter.com/zmacu_/status/1384116127211540480
Ostatnio edytowane przez Cycu : 29.04.2021 o godz. 17:23.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 29.04.2021, 17:24
Nie wiem czy Hyballa jest winny czy nie ale sytuacja gdzie pilkarz jest wlascicielem klubu w ktorym gra kreuje dziwna dynamike w druzynie i relacjach pomiedzy trenerem i pilkarzami. Gra w pilke a umiejetnosc zarzadzania klubem to sa totalnie inne rzeczy.
Odpowiedz cytując
majkelson777
Senior Member

Od: 12.2015

Stary 29.04.2021, 17:30
Jak mnie wkurza to nawiązywanie do Petrescu. Fakty są takie, że Petrescu wcale nie jest tak wybitnym trenerem,choć oczywiście awansu do LM odbierać mu nie można. Trenował 13 klubów w ciągu 15 lat, więc to nie jest najlepsze podsumowanie jego kariery, a niektórzy się zachowują jakbyśmy pogonili jakiegoś Guardiolę, który po odejściu od nas odnosi same sukcesy.

Co do porównań do Petrescu to trzeba pamiętać, że do 36 roku życia był on piłkarzem. U nas był trenerem w wieku 38 lat i nie do końca wiedział na czym polega trenerka, zresztą sam o tym chyba wspominał w późniejszych wywiadach. Hyballa zaczął trenowanie grup młodzieżowych jak miał 18 lat. To znaczy, że teoretycznie szkoli się i jest trenerem od 27 lat. I gdzie te jego wspaniałe rezultaty? To nie jest tak, że przyszedł do nas w glorii trenera, który ma na swoim koncie jakieś niesamowite rezultaty.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 29.04.2021, 17:51
majkelson777 napisał(a):Wyświetl post
Jak mnie wkurza to nawiązywanie do Petrescu. Fakty są takie, że Petrescu wcale nie jest tak wybitnym trenerem,choć oczywiście awansu do LM odbierać mu nie można. Trenował 13 klubów w ciągu 15 lat, więc to nie jest najlepsze podsumowanie jego kariery, a niektórzy się zachowują jakbyśmy pogonili jakiegoś Guardiolę, który po odejściu od nas odnosi same sukcesy.

Co do porównań do Petrescu to trzeba pamiętać, że do 36 roku życia był on piłkarzem. U nas był trenerem w wieku 38 lat i nie do końca wiedział na czym polega trenerka, zresztą sam o tym chyba wspominał w późniejszych wywiadach. Hyballa zaczął trenowanie grup młodzieżowych jak miał 18 lat. To znaczy, że teoretycznie szkoli się i jest trenerem od 27 lat. I gdzie te jego wspaniałe rezultaty? To nie jest tak, że przyszedł do nas w glorii trenera, który ma na swoim koncie jakieś niesamowite rezultaty.
Bój się Boga.Nie ruszaj świętości...
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 29.04.2021, 18:28
Jakby miał sukcesy to by do nas nietrafil. Nas stać jedynie na miernoty, a potem pretensje nie wiadomo o co.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.04.2021, 18:35
Matko, jaki bałagan i awantura. Wszystkim nam zależy na Wiśle. Mniej nerwów.

Jeśli rzeczywiście to w klubie podsycają tę nagonkę na trenera, to trener nie może tu zostać. Mógłby być i Kloppem, ale nie da się chyba inaczej, trener musi pasować zarządowi. Osobną kwestią jest, czy zarząd podejmuje dobrą decyzję i czy jest w niej jednomyślny.

Kolejnym wątkiem, niestety bardzo smutnym, jest to, czy mamy długofalową i mądrą politykę sportową.

Jeszcze inną kwestią jest to, czy Hyballa jest dobrym trenerem i czy jest dobry wyborem dla Wisły. Być może jest dobrym trenerem, ale nie dobrym dla Wisły, bo mamy w szatni właściciela klubu, nie mamy odpowiednich dla niego zawodników i pieniędzy na transfery, chcemy budować klub na zasadzie sami swoi (Kmiecik, Dyja, Dawid Błaszczykowski itd.)? Na pewno trener nie dostosował taktyki, a najprawdopodobniej i obciążeń do materiału, którym dysponował. Czy da się to jeszcze uratować? Zapewnić trenerowi odpowiednich zawodników i sprawić, że ta jedna taktyka zacznie działać w ekstraklasie? Nie wiem.

Wygląda na to, że mamy kwas i kryzys, za który odpowiada każdy po trochu i na różnych płaszczyznach. Zarząd, trener i zawodnicy. Skoro nikt z klubu nie udziela wywiadu, że trener ma pełne poparcie i budujemy razem Wisłę, to chyba jasne jest, jak klub chce tę sytuację rozwiązać.

PS Czy to nie Ogryzek szturchał mnie i krzyczał na mnie tutaj w najgorszy sposób, bo x miesięcy temu napisałem, że skończymy z Brzęczkiem jako dyrektorem sportowym albo trenerem?
Ostatnio edytowane przez czaro : 29.04.2021 o godz. 18:47.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 29.04.2021, 18:45
o co Wam chodzi ? że co ? Hyballa nie zdobył mistrzostwa, nie zroibł pudła....nie awansował do ósemki ? Wisła jest obecnie tylko i wylacznie marką...na polskie gówniane warunki dobrą marką...nic poza tym...jak si echlopaki nie zamierzają wygłupić to zostawią gościa w spokoju...Kuba to nie Bog...przed Kubą byli i po Kubie bedą...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.04.2021, 18:48
Smyrgu napisał(a):Wyświetl post
o co Wam chodzi ? że co ? Hyballa nie zdobył mistrzostwa, nie zroibł pudła....nie awansował do ósemki ? Wisła jest obecnie tylko i wylacznie marką...na polskie gówniane warunki dobrą marką...nic poza tym...jak si echlopaki nie zamierzają wygłupić to zostawią gościa w spokoju...Kuba to nie Bog...przed Kubą byli i po Kubie bedą...
A kto będzie po tym Kubie? Bo kolejki nie widzę. Przy wszystkich ujawniających się dopiero wadach zarządzania klubu przez Błaszczykowskich, wolę taki klub niż brak klubu.

A na poziomie emocjonalnym wybór Hyballi ponad Kubę jest dla mnie nie do pojęcia.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 29.04.2021, 18:56
czaro napisał(a):Wyświetl post
A kto będzie po tym Kubie? Bo kolejki nie widzę. Przy wszystkich ujawniających się dopiero wadach zarządzania klubu przez Błaszczykowskich, wolę taki klub niż brak klubu.

A na poziomie emocjonalnym wybór Hyballi ponad Kubę jest dla mnie nie do pojęcia.
kwestia emocjonalnej kreatywności....poziom up....poziom down...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 29.04.2021, 19:16
Booze1988 napisał(a):Wyświetl post
. A potem pozwólmy komuś innemu przygotować zespół. Brzęczek? Jak na polską, to myślę, że nie jest to najgorsze rozwiązanie.

Oj tam Jurek ,to nasz zbawca,genialna polska myśl szkoleniowa.
Pilkarze beda jak chłopaki na "ty" mówili ,zeby bylo miło grill co tydzien,no i zeby za duzo biegania nie bylo,bo to naszym szkodzi.Trzeba huhac i dmuchac,bo sie chłopaki przeziebia,w koncu graja tutaj za darmo.

Z takim podejsciem,pomyslem,brakiem jakiejkolwiek zachowania ciagłosci juz wiem dlaczego ten klub chyli sie ku 1 lidze,bez watpienia.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów