|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Nie no, nie możemy w ten sposób oceniać. Patrząc z tej perspektywy, to Janicki byłby dzisiaj naszym najlepszym obrońcą... To, że komuś "zażarło" w jednym miejscu nijak nie oznacza, że żreć mu będzie zawsze i w każdym miejscu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jeżeli takie są fakty i umowy mają dotychczasowe wysokości to po pierwsze. Ktoś w klubie upadł na głowę, a po drugie ich aktualna postawa jest koronnym dowodem, że na umowy nie zasługują. To teraz.
A w takim razie Hyballa nie pasuje do ich ulubionego modelu, o nic nie gramy bo nas nie stać więc po co się męczyć... jak to było w ostatnich latach ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Błagam, najpierw piszesz, że jest spisek dwóch bocznych obrońców, którzy nie dostali kontraktu, chociaż wszyscy tłumaczą, że grają, na ile potrafią i że ktoś ich wystawia w składzie i ktoś ich ogląda/słucha w szatni.
Jak ktoś blefuje/powtarza plotkę, że jednak mają kontrakt, to zamiast spuścić z tonu, to i tak nadajesz na tych dwóch ludzi. Dlaczego? Jeżeli mamy szansę zakontraktować lepszych, to ich puśćmy, jeżeli nie, zostawmy. Ale to nie oni są jedynymi winnymi obecnych wyników, a już na pewno nie są sabotażystami, jak ich tu dorośli (!!!) ludzie przedstawiali. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Dla mnie sprawa jest prosta, jak zwolnia Petera - to oznacza, ze ktos kto go zatrudnial jest niepowazny. Wszystkie znaki na niebie wskazywaly, ze Hyballa to trener z charakterem, wybuchowy, - z taka a nie inna osobowoscia. Rozumiem, ze ktos go podpisal i chyba wiedzial jak bedzie i da trenerowi 1 / 2 lata na zbudowanie zespolu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Dlatego że z racji na staż powinni brać na siebie ciężar utrzymania mentalu w zespole, a robią coś przeciwnego. Dlatego, że najwyraźniej trener na nich stawia, a efekty widać... Po tym co ostatnio prezentują każdy jest lepszy. I nie są jedynymi winnymi, ale są najbardziej odpowiedzialni, bo to czy w zespole jest "kwas" zależy od nich. Nie wiem jak można tego nie rozumieć. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Nie wiem skąd masz takie informacje, na obecną chwilę wszystko zależy od tego czy Hyballa zostanie na nowy sezon. Nikt nie jest jeszcze niczego pewny.
Tu z przymrużeniem oka jak Hyballa obraża piłkarzy ![]()
Ostatnio edytowane przez Cycu : 23.04.2021 o godz. 07:36.
![]()
Gegenpressing!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wiem, jak można wygłaszać takie jednoznaczne sądy. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Chociaż z kilkoma Twoimi postami się nie zgadzam to zgodzę się z jednym - nie mamy dostatecznego zasobu informacji, żeby wygłaszać jednoznaczne osądy. Mnóstwo plotek, teorii, domysłów, nic oparte na faktach (no może poza tym że gramy ch.jowo). Miejmy nadzieje, że następne tygodnie dostarczą troszkę więcej konkretów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
).Bo jeśli nawet tak jest (spisek dwóch obrońców), to rozumiem że w takim przypadku Burliga i Sadlok (fakt, spore chłopy) wpadają na kwadraty do naszych grajków z Szarksami i rozdają plaszczaki, a ci zastraszeni nic nie grają? Bo do szatni boją się przecież wejść bo tam jest Hyballa? Okej, mogą wpadać bez szarksów ale tylko do Savicia i podobnych posturą, Forbes mógłby im dać odpór. ![]() ![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Po derbach zostanie trzy mecze do rozegrania. Mamy w zespole 13 zawodników z kończącymi się kontraktami. Myślę że na początku przyszłego tygodnia powinno ukazać się oficjalne info z klubu o :
-przedłużeniach z konkretnymi piłkarzami -negocjacjach -braku przedłużeń z podziękowaniem za występy w Wiśle( Ci piłkarze poza RB9 na pożegnanie nie powinni już występować w tym sezonie) |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Czy Cebula grałby tak samo jeśli trenował by go Skowronek?Czy Skowronka by pogoniono gdyby z piłkarzy pokroju Cebuli robił wyróżniające się jednostki na tle ekstraklasy?Wiemy juz że nie ale przyjmijmy że ten Cebula jednak przeżył w Wiśle Skowronka i jego trenerem jest Hyballa.I tu te same pytania.Czy Cebula wyglądał by tak jak teraz gdyby dostał w ....e od Hyballi? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Kolejna sprawa.Oni nie zaczęli nagle z meczu na mecz grać słabo tylko po 4 pierwszych sukcesywnie obniżali loty a dobrych momentów w meczach było jak na lekarstwo.Wtedy jak ktoś wspominał o kryzysie to dostawałeś białej gorączki. Od meczu w bielsku zaczęła się drastycznie słaba gra tylko dlaczego pomija się że przed tym meczem była dwutygodniowa przerwa na repre i żadna tajemnicą nie jest że piłkarze dostali wtedy ostro w palnik. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jeżeli wygramy w derbach to mamy pewne utrzymanie, zaraz po zwycięstwie (daj Bóg) powinien być komunikat klubu, jak kolega wyżej napisał.
Kto zostaje, kto out i czy Hyballa będzie trenerem na przyszły sezon. Dać szansę młodym, może ktoś ciekawy się objawi w tych ostatnich meczach i tyle. Wszyscy byliby spokojniejsi, bo co jak co ale informowanie kibiców przez klub o bieżącej sytuacji leży u nas na łopatkach. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Kluby które wydawały komunikaty o "pełnym poparciu dla trenera" ZAWSZE wystawiamy się na śmieszność. Trener dzisiaj jest jutro go nie ma i to jest taki zawód. Tym bardziej jeśli ma porywczy charakter. I tym bardziej, że Wisła ma wymagających kibiców. To samo tyczy się zawodników. Póki trwają rozgrywki klub nie ogłosi że ktoś odchodzi. Nigdy tak nie robił i tym razem nie spodziewam się zmiany w tym zakresie. Z przedłużaniem umów jest inaczej, ale skoro na razie nikogo nie przedłużono to można się tylko domyślać że niewielu na to zasługuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Komunikat klubu zapewne będzie w swoim czasie - jeżeli żegnamy kilku piłkarzy, którzy spędzili tu sporo czasu to pewnie podczas meczu z Amiką będzie ich pożegnanie.
Czytaj Boguski i Burliga. Sadloka pewnie zostawią jeżeli zejdzie z kontraktu i pytanie ile jeszcze grać będzie Kuba. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
A może oni po prostu chlają wódę i dlatego tak słabo grają
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Być może, ale gdyby ich w ogóle nie było w tamtym sezonie, a w ataku szalał Medved i Forbes, spadlibyśmy z Ekstraklasy, a nie zajęli 13 miejsce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
Czy przeciętny polski piłkarz chce być lepszą wersją siebie? Wątpię. Piłkarz, który gra w półamatorskiej (patrząc na wyniki polskich klubów w Europie) lidze, który nic w karierze piłkarskiej nie osiągnął i który NIE chce trenować, focha się na trenera, ma zapędy do zwalniania trenerów, bo przecież to piłkarze rządzą w klubie a nie trener. Czym różni się Lewandowski i Blaszczykowski od naszych piłkarzy? Po prostu im się chciało. Czy oni, a szczegolnie Robert od początku był "skazywany" na taki sukces jaki dziś osiągnął? Nie. To nie była perełka, ktorą wypatrzył najlepszy polski klub, albo topowy europejski klub i stawiał na niego od juniora. Zarówno Kuba jak i Robert mogli pójść prostą drogą wytyczoną przez typowego polskiego piłkarza, czyli .......ę nie robię, mam kontuzję, .......ę, bede się kopał w ekstraklasie po czole za 20-60 tys zł i też będę miał fajne życie, nie bede trenował i słuchał trenerów bo nikt mi nie będzie rządził, bo mnie nikt nie docenił jak miałem 15-17 lat, bo w Rakowie się po czole kopałem, bo w Zniczu się po czole kopałem i teraz się zemszczę na całym świecie za to, że mi nikt od poczatku nie dal szansy w powaznym polskim klubie (na etapie juniora). Powiem wręcz odwrotnie, Lewy czy Kuba byli gorsi niż taki Moder czy Jóźwik, Wolski czy Żyro, którzy już od czasów juniora dostali szanse w powaznych polskich klubach, na których stawiano i liczono szybciej i bardziej niż na Lewego i Kubę. Także o co się wszystko rozbija? O zwykłe chęci, nie o talent i jego skalę, bo na tym poziomie kazdy jakiś talent ma i tylko jego sprawa jak go rozwinie, jak go wykorzysta, najwazniejsze to chcieć być lepszą wersją siebie, najwazniejsze to skupić się na rozwoju, sporcie a nie politykowaniu i pieniądzach, bo pieniądze same przyjdą wraz z rozwojem, a politykowanie nie powinno nalezec do pilkarza, chyba, że ma taki status jak Messi, Lewy, Ronaldo czy na skalę polski Brożek, Glowa itp Oczywiście zawsze istnieje możliwosc kontuzji, która zniszczy rozwój, znalezienie się w złym miejscu o złym czasie, nie do końca udany transfer, który wyhamuje rozwój, załamie piłkarza mentalnie itp Ale nieważne, dla chcącego to tylko nauka na przyszłość. A po prostu uważam, że 90% piłkarzy z ekstraklasy ma wyjebane na rozwój własny i na przyszłosć, osiedli w tej lidze i im pasuje za swoją robotę brać te 10-100 tys zlotych. Hyballa jest jaki jest, wady ma, jak każdy. Niestety 3 trener z rzędu i zero wniosków wyciągniętych w świecie mediów, kibiców, tego forum. Co to ma ....a znaczyć: -zajechani fizycznie - co? Co rundę to .......enie. Wiecznie zajechani. Tak, bo oni codziennie maratony biegają. Jak tak całe życie zapierdalają to powinni już być na poziomie ligi angielskiej jeśli chodzi o wybieganie, motorykę itd -już wszyscy rozgryźli schemat gry Skowronka, Stolarczyka, Hyballi. Tak mamy samych zjebanych trenerow i jeden schemat gry, mija 5 meczów i kazdy ekspert trenerski i wirtuozi piłkarscy z naszej ligi umieją nas ogrywać. Jedynie Warta ma tak zajebistego trenera, że nikt przez cały sezon nie może ich rozgryźć i sobie punktują spokojnie na gorną ósemkę -zły trener, tak, znowu nasza jebana garbata dola? Czy my jesteśmy żydami? Znowu u nas jakiś jebany trener z dupy, no znowu, albo niedoświadczony Stolarczyk, albo wuefista z lapanki, a teraz pozorny ekspert z Niemiec, który okazał się szaleńcem i marnuje potencjał tych piłkarzy. I zawsze ten sam schemat, 5 meczów zajebistych, czyli umieją grać, bo nasze mecze za Maćka, Hyballi a nawet Skowronka, to były na poczatku zajebiste mecze piłkarsko, to nie były mecze w stylu gry z Płockiem, czy Stalą i fartowne wygrane. To było pokazanie piłkarskich umiejętności i zdominowanie rywala. Także potrafią, jak chca to potrafią GRAĆ, a co za tym idzie samo przez się, wygrywać. No i przychodzi pewien etap, 10, 15, 30 mecz danego trenera i nagle się okazuje, ze oni już nie umieją grać, że to szrot, wszyscy do wywalenia, trener też bo nie daje rady, bo nic nie umie. Serio? Serio Wy się nadal na to dajecie nabierać? Jak można bronić tych kurew pilkarskich, miernot, które nie szanują swojego klubu, nie szanują tego ile zarabiają itd Przeciez oni się bawią w zwalnianie trenerów, jak któryś nie pasuje, zaczyna się panoszyć, wymagać, albo ich w....i to specjalnie czy niespecjalnie, nie wiem, jest foch, morale siada bo przecież to jest druzyna Galacticos i żaden byle trener ich nie będzie ustawiał, nie będzie im za cięzkich treningów dawał itd więc go wyoutują, bo kurde im morale siadło i im się cięzko żyje przez trenera. Jebac ich, niech zapierdalają, albo spierdalają. Panowie, zrozumcie, zrozumcie ....a w końcu, że jedyna opcja na SZANSE rozwoju to: -stabilizacja finansowa -nie przemeblowywanie szatni co sezon, bo to psuje ducha zespołu, psuje schematy gry -ten sam zarząd z tą samą wizją -przez dłuższy czas ten sam trener, który wprowadza swoją wizję, z poparciem zarządu. Jeśli to nie będzie spełnione to nigdy nic nie osiągniemy. Sukces z przypadku nie przyjdzie, musi być jakiś plan i wprowadzanie go sezonami. Może wypali. U nas wiadomo, że nie wypali bo co sezon to nowy trener, nowe myślenie, wywalanie szrotu itd Zrozumcie to w końcu. Dlatego Hyballa jak już jest to powinen zostać na kolejny sezon. Wisła powinna zacząć nowy rozdział w swojej dzialalności. Po odcięciu się od WSH, wychodzeniu z długów, powinna teraz przyjsc kolej na wprowadzanie stałej wizji rozwoju. Wyjebywanie setek piłkarzy jeśli nie chca się słuchac trenera, nie szanują go, nie chca się rozwijać i marudzą. W końcu by się nauczyli, ze do Wisły nie przychodzi się tylko zarabiać ale walczyć. I to powienien być nasz cel na najbliższe 5 lat. Zmiana mentalności nas wszystkich i obranie kierunku na rozwój, walkę, stworzenie klubu, który coś chce osiągnać, a nie kopać się po czole i zwalniac trenera przy pierwszej lepszej okazji. Do tego ciągly rozwój akademii. I jeśli wszystko by wypaliło chociażby w 60% to za 5-10 lat mamy pierwsze efekty decyzji podjętych "dzisiaj". ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Podpisuję się w 100%
Podobne nastroje miałem, kiedy klub zwolnił Petrescu. Nie twierdzę, że był najlepszym trenerem na świecie, ale chciał wprowadzić to wszystko, o czym wyżej pisze Jaroo1. Trafił na taki sam opór, a ja już wtedy, po zwolnieniu wiedziałem, że Wisła idzie w złym kierunku - niechlujstwa, nonszalancji, olewactwa, sprawdzania czy kasa się zgadza. Wtedy byli jednak piłkarze, którzy, jak trzeba było i wujek Cupiał im uległ, mogli z palcem w d... grać o mistrzostwo. Dzisiaj nie mamy takiego komfortu. Jeśli zarząd pożegna Hyballę a w jego miejsce wybierze kogoś bez ambicji będzie to znak do zapoznawania się terminarzem I ligi, a kto wie, może i niższych. Jeśli zarząd pozostawi Hyballe, lub pożegna Hyballę a w jego miejsce wybierze kogoś z podobnymi ambicjami będę spokojny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
O klasie naszych kopaczy można się przekonać sprawdzając dalsze losy i kariery poprzednich wkładów koszulkowych.
Przez ostatnie 4 lata to ich sie z 50 chyba przewinęło . Teraz, jesli słuch wszelaki po nich nie zaginął, to z ławy łapią ogony w 2 i 3 ligach słabych federacji uzyskując po 20-40% mozliwych minut. Może ze 3 się załapało coś wyżej i wygonilo ponad 60% mozliwego czasy gry. Nawet z takim uznawanym za mocarza Hebertem po skonczeniu kontraktu nikt juz nowego z nim nie podpisał. A, jak sami tu zauważacie, kadrę mamy z roku na rok złozoną z coraz słabszych zawodników. To czego wymagać od Hyballi |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja tez się podpisuję w 100% (też miałem podobną rozkminkę przy Danie)
Wyobraźcie sobie ten schemat w jakiejś firmie lub korpo, ogon nie może wymachiwać psem. Tutaj tekst do zarządu, wzięliście ambitnego trenera więc mam nadzieję że nie odpuścicie teraz, jeśli komuś się nie chce pracować albo ma z tym problem, sajo ...king nara. Za te piniodzę znajdziecie lepszych / bardziej głodnych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Czyli sytuacja podobna, a można powiedzieć, że zupełnie inna. Dzisiaj po 25 latach historii tej nowej Wisły, Cupiałowej i pocupiałowej, Wisły z sukcesami i klęskami, bogatej i biednej, Wisły Ksparczaka i Smudy oraz Petrescu, a przede wszystkim tej ostatniej historii Stolarczyk>Skowronek>Hyballa jeśli ktoś nie rozumie tego o czym mówimy i myśl, że wystarczy zmiana trenera, bo przecież to on za wszystko odpowiada to jest w głebokiej dupie. Jasne, trenera można zmienić ale przede wszystkim mentalność i standardy, zasady w tym klubie, bo my jesteśmy w takiej piździe jak nikt w tej lidze. Jest presja na wynik (tak, ciągle jest, w Wiśle zawsze jest presja), sa długi, nie ma kasy na mocne transfery i są kopacze bez ambicji i honoru, którzy sobie robią jaja z tego klubu i pokazują fochy, że jak chcą to będzie seria porażek za Stolarczyka, Skowronka, Hyballi, a jak coś komuś nie pasuje to i 0:7 może wskoczyć z Legią. Żart to jest. Tak na prawde jesteśmy od 25 lat a właściwie od zawsze zapewne tak można powiedzieć, klubem prowadzonym bez pomysłu, bez wizji rozwoju, bez planu. Nigdy nie myślimy chociażby o jeden krok do przodu. Liczy się tylko jeden sezon, a dalej to się idzie na żywioł i buduje na bieżąco. Dopiero teraz, po tym upadku wizerunkowym i finansowym mamy możliwosc zupełnego oczyszczenia, nakreślenia planu, wizji i standardów jakie mają panować w nowej Wiśle. I Hyballa moim zdaniem jak na chwilę obecną pasuje tutaj idealnie. Ma swoje zdanie i swój pomysl, nie da sobie wejść na glowę (wręcz przeciwnie, tu może być problem, że sklóci się ze wszystkimi). Dalej powinno się stawiać na akadmeię, na wprowadzanie mlodych, na wyjebanie szrotu i nauczenie piłkarzy, ze tutaj się zapierdala. I z roku na rok rozwój, kasa, oszczędzanie i z taką wizją za 10 lat możemy być najlepsi w Polsce na kolejną dekade albo dwie. Inaczej to będzie doł, środek tabeli, może sezon albo dwa, trzy sezony na farcie i walka o puchary, czy nawet mistrza i znowu klapa skoro wszystko na farcie zrobione.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 24.04.2021 o godz. 12:06.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Brak kibiców na trybunach = zero presji, trochę im się poluzowało
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
@up
Ostatni mecz z publicznością to 0:3 z Płockiem, o ile dobrze pamiętam... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Pochopne wnioski wyciągacie, zdecydowanie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |