The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.04.2021, 12:45
Chyba że oni nie są pod formą tylko sabotują. I podburzają innych, a tych co na to nie idą traktują jak Sadlok Radakovica.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 22.04.2021, 12:54
silver03 napisał(a):Wyświetl post

Wędki zawodników w 30 minucie to jakieś nie porozumienie, gdyby wykonywał to nie Hyballa, a Probierz mówilibyśmy, że typ po.je.bany. Mam wrażenie, że trener nie kuma że ma słabych piłkarzy z jeszcze słabszą psychiką i samym napierdalaniem ich niszczy mentalnie.
Zabawne ale prawdziwe.

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Jak kupimy takich co umieją prosto kopnąć to okaże się że nie umieją biegać tak jak Hyballa chce. A tacy co umieją to i to to nie grają w naszej lidze
Kiko wróć. Może mógłby poza Rakowem pracować dla Wisły na drugi etat skoro jednak bawi się w skauta?

Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe te oceny Hyballi, ale zastanawiam się jak to jest że inne drużyny mające na papierze gorszych zawodników notują lepsze wyniki od nas? Chyba że ja jestem na tyle głupi i oceniam naszych wyżej mimo tego że są totalnym szrotem. Niestety w teorii nie zgadza mi się tylko jedna rzecz. Jak zawodnik do nas przychodzi i coś potrafi w pierwszych meczach jeszcze coś pokazuje, potem następuje jego zapaść i zaczyna wyglądać jak zwykły ogór. Dotyczy to tylko tych co mają jakość na wstępie przygody z naszym klubem. Druga sprawa to jak dany zawodnik od nas odchodzi, oczywiście nie zawsze, ale przykład np. Alana czy Janickiego, gdzie u nas byli szrotem a gdzie indziej coś pokazują? O co tu chodzi?
Na to pytanie nie zna odpowiedzi chyba nikt. Kiedyś powiedzielibyśmy że to PMS (polska myśl szkoleniowa) ich niszczy ale teraz? Zły Niemiec?

sandomingo napisał(a):Wyświetl post
"Na papierze" - to jest kluczowe określenie.
Na papierze Medved to napastnik słoweńskiej młodzieżówki i niby nadzieja.

W praktyce anonimowy Kuzimski czy obieżyświat Biliński są od niego o 2-3 klasy lepsi.

Racja.

ciastek88 napisał(a):Wyświetl post
Spójrzmy też jaki jest stan kadry Wisły : syte stare koty + kilku turystów + meteoryty w postaci Frydrycha , Zukowa. W dodatku części kończą się kontrakty. Nie miało prawa to zadziałać.
A kiedy grał Hoyo na stoperze, na szpicy Drzazga, na obronie Burliga, nie było pensji na czas i przychodzili grajkowie z łapanki jak Peszko czy Wasyl to miało prawo zadziałać?
W ogóle to jak klasyfikować Peszkę? Turysta, syty kot, meteoryt? Jakoś byłem spokojny że da radę. I całkiem możliwe że i dziś nakryłby czapką naszych skrzydłowych.
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 22.04.2021 o godz. 13:00.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.04.2021, 13:01
Peszko jednak umiejętności jak na tą ligę raczej powyżej przeciętnej, no i po prostu mu się chciało grać. Podejście do wykonywanego zawodu u każdego zawodnika jest inne, jeden odjebie pańszczyznę i skasuje wyjściówkę, drugi dołoży coś od siebie z wątroby.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 22.04.2021, 13:07
Harcownik napisał(a):Wyświetl post

A kiedy grał Hoyo na stoperze, na szpicy Drzazga, na obronie Burliga, nie było pensji na czas i przychodzili grajkowie z łapanki jak Peszko czy Wasyl to miało prawo zadziałać?
W ogóle to jak klasyfikować Peszkę? Turysta, syty kot, meteoryt? Jakoś byłem spokojny że da radę. I całkiem możliwe że i dziś nakryłby czapką naszych skrzydłowych.
Doraźnie zadziałało. Podobnie jak w przypadku Alona , tutaj częściowo przez kontuzję.
Pytanie czy nasza polityka ma sprowadzać się do doraźnych transferów na 1 rundę ? Możemy tak co roku wypożyczać zawodników na rundę wiosenną żeby ratować ekstraklasę ale chyba nie o to nam wszystkim chodzi.

Nie wiem czy Hyballa jest dobrym, średnim czy beznadziejnym trenerem ale jest najwyraźniej źle wyselekcjonowanym, pomimo przekazu o stawianiu na rozwój sportowy.
Oczywiście przy założeniu , że dojdzie do oczyszczenia kadry w lecie, pożegnania się z turystami i sytymi kotami a w ich miejsce przyjdą tacy , którym będzie się chciało to Hyballa ma sens i za takim rozwiązaniem jestem ale mam obawy bliskie pewności , że kadra na jesień nie będzie wiele odbiegała od obecnej. ( nie mam o to pretensji do Trio, takie mamy realia finansowe )
W tej sytuacji skoro mamy grac turystami i sytymi kotami to lepiej jest jednak zatrudnić jakiegoś speca od autobusu i męczenia buły i wychodzić przez kolejne 5 lat z długów grając dzidą na defensywnego napastnika i celebrować każdy SFG i wyrzut z autu niczym Arka Ojrzyńskiego.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.04.2021, 13:07
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Chyba że oni nie są pod formą tylko sabotują. I podburzają innych, a tych co na to nie idą traktują jak Sadlok Radakovica.
Czyli Sadlok i Burliga steroryzowali Forbesa, Yboaha, Savica, Kulveica, Medveda, Frydrycha, Zukowa i całą resztę, a tylko JEDEN biedny Radokavić się im postawił?

Wierzysz w to co piszesz?

Znowu szukanie NAJPROSTRZYCH wytrychów? Ciężko przyjąć nawet po artykule Treli ze generalnie siedliśmy fizycznie? Że jako zespół ostatni dobry mecz zagraliśmy 6 marca (pod wzgledem fizycznym)?

btw
Znwu NAPISZĘ - ale ten nasz trener to ślepiec. Nie widzi takich gangsterskich praktyk w naszej szatni... i wciąż wystawia dwóch największych knucicieli do 11
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 22.04.2021 o godz. 13:10.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 22.04.2021, 13:13
Czyli Sadlok i Burliga steroryzowali Forbesa, Yboaha, Savica, Kulveica, Medveda, Frydrycha, Zukowa i całą resztę, a tylko JEDEN biedny Radokavić się im postawił?

Znowu szukanie NAJPROSTRZYVH wytrychów? Ciężko przyjąć nawet po artykule Treli ze generalnie siedliśmy fizycznie? Że jako zespół ostatni dobry mecz zagraliśmy 6 marca (pod wzgledem fizycznym)?
Zjazd fizyczny zauważa chyba każdy kibic Wisły, który oglądał nasze mecze z ostatnich dwóch miesięcy.

Tutaj jest rola zarządu, aby znaleźć przyczynę tego zjazdu. Mogą przecież zażądać raportu nt. spadających statystyk stricte biegowych od trenera, który się będzie musiał po prostu z tego wytłumaczyć. Jeżeli nie potrafi dozować obciążeń i daje im nieustannie w palnik, to jest atrapą a nie trenerem (już nawet nie chcę snuć teorii o tym, że Hyballa najzwyczajniej w świecie mści się na piłkarzach za słabe wyniki wpier*****em na treningach).

edit: do tego pamiętajmy, że na każdym treningu jest obecny Kuba i widzi wiele rzeczy.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 22.04.2021 o godz. 13:16.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Dzinus
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2003

Stary 22.04.2021, 13:22
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ale masz rację. Zgadzam się w 100%
Sądzę tylko, że jeśli część piłkarzy gra słabo (nie że specjalnie, ale po prostu bez motywacji) ma to wpływ na całą resztę.
Kiedy takiemu przykładowemu Sadlokowi/Burlidze więcej się chciało, miało to też wpływ na całą drużynę, bo było wsparcie na skrzydle (realne, a nie tylko, żeby sztuka się zgadzała).
Kiedy taki przykładowy Sadlok/Burliga gra na alibi (niby intensywnie, ale niechlujnie), przestaje też funkcjonować cała gra do przodu.

Żeby nie było - nie robię z Sadloka czy Burligi twórców i przyczyn wszystkich naszych nieszczęść.
W drużynie wszystko jest ze sobą powiązane.
Niechlujność jednego niweczy trud wszystkich.
W dodatku mamy słabą ofensywę.
Nie ma kogoś takiego jak Brożek, Carlitos, Turgeman, kto by postawił kropkę nad i dla wysiłku całej drużyny.

Twierdze tylko, że postawa niechlujności się udziela a ona wynika z braku motywacji.
Idealnie się to pokrywa z moim spojrzeniem na sprawę
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 22.04.2021, 13:24
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Peszko jednak umiejętności jak na tą ligę raczej powyżej przeciętnej, no i po prostu mu się chciało grać. Podejście do wykonywanego zawodu u każdego zawodnika jest inne, jeden odjebie pańszczyznę i skasuje wyjściówkę, drugi dołoży coś od siebie z wątroby.
Racja, ale tyle było gadki że to pijak, leser i w ogóle Peszko 0,7. A tu proszę. Ja wiedziałem, że da radę.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 22.04.2021, 13:26
Wszyscy, którzy są w tym klubie dłużej niż trzy sezony - WON.

Tylko nowym otwarciem jesteśmy w stanie zatrzymać trend, który jest niepokojący i jeśli się utrzyma doprowadzi nas jeśli nie w tym, to w nastepnm sezonie do spadku.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 22.04.2021, 13:27
Harcownik napisał(a):Wyświetl post
Racja, ale tyle było gadki że to pijak, leser i w ogóle Peszko 0,7. A tu proszę. Ja wiedziałem, że da radę.
Pamiętajmy też, że on miał coś do udowodnienia Rudemu z Lechii, przez co grał na sportowej złości.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 22.04.2021, 13:55
Peszko ma reputacje balowicza ale na boisku zawsze zapierdzielal. Taki pilkarz moze nie pasowac wielu trenerom bo nie jest poslusznym aniolkiem ale o brak motywacji nie mozna go posadzic. Na warunki polske to jest jeden z najlepszych skrzydlowych ostatnich 15 lat.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 22.04.2021, 13:56
Widzę, że dyskusja zeszła na przygotowanie fizyczne. To teraz czy ktoś mi przypomni sezon w którym na całą rundę wiosenna byliśmy wybitnie przygotowani fizycznie i nie siadaliśmy w końcówce? Serio, dowolny sezon z ostatniej dekady. Bo mam wrażenie, że co roku narzekanie jest to samo mimo zmieniających się piłkarzy/trenerów/właścicieli. Hmmm żeby była taka jedna rzecz która to wszystko spaja jak na przykład beznadziejne finanse połączone z wysokimi oczekiwaniami i presją kibiców.

To tak jakby przez 10 lat pracować za te same niewielkie pieniądze (nawet z waloryzacją inflacji), u innych pracodawców, wykonując inne zawody i wciąż się dziwić, że auta które się kupuje w budżecie do 5k są chujowe i się non stop psują, a przecież zmieniałem pracodawców, zmieniałem profesję, kupowałem kolejne samochody, a te dalej się psują... no gdzie może leżeć przyczyna? XD
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 22.04.2021, 14:29

Znowu szukanie NAJPROSTRZYCH wytrychów? Ciężko przyjąć nawet po artykule Treli ze generalnie siedliśmy fizycznie? Że jako zespół ostatni dobry mecz zagraliśmy 6 marca (pod wzgledem fizycznym)?

btw
Znwu NAPISZĘ - ale ten nasz trener to ślepiec. Nie widzi takich gangsterskich praktyk w naszej szatni... i wciąż wystawia dwóch największych knucicieli do 11
Dlaczego Starzyński nie siadł fizycznie? To samo Żukow.To powinno kończyć dyskusje na temat przyczyn słabszych statystyk.

Grają bo nie ma alternatywy, to sprawiło że poczuli się mocni.

A w przodzie po prostu nie ma napastnika, nawet jak wszyscy walczyli to był problem ze strzelaniem bramek. Teraz jak część gra na alibi nie może być lepiej. To chyba oczywiste.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 22.04.2021, 14:37
Dlaczego Starzyński nie siadł fizycznie? To samo Żukow.To powinno kończyć dyskusje na temat przyczyn słabszych statystyk.

A w przodzie po prostu nie ma napastnika, nawet jak wszyscy walczyli to był problem ze strzelaniem bramek. Teraz jak część gra na alibi nie może być lepiej. To chyba oczywiste.
Czyli co - bo się gubię w tych twoich "intrygach" - Yeboah, Forbes, Savic, Frydrych, Kuvleić itd też knują czy jak? Bo grają taką samą hoojnie jak Sadlok z Burligą. A ci co "przeżyli" cieżkie treningi Hyballi to nie knują?

To chciałeś napisać?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.04.2021, 14:43

To sie pokrywa z moim odbiorem tego, co dzieje się w drużynie:

brak motywacji u 2-3 piłkarzy, którzy mają "stały plac" niweczy wysiłki całej drużyny.

Gdyby jeszcze z przodu grał jakiś Carlitos (czytać: zawodnik o sporych indywidualnych umiejętnościach jako napastnik) byłyby lepsze wyniki i nikt by mocno nie płakał.

A tak: my nawet rzutu wolnego nie umiemy wykorzystać jak Starzyński (Filip, oczywiście).
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 22.04.2021, 14:51
FraMat napisał(a):Wyświetl post
To sie pokrywa z moim odbiorem tego, co dzieje się w drużynie:

brak motywacji u 2-3 piłkarzy, którzy mają "stały plac" niweczy wysiłki całej drużyny.

Gdyby jeszcze z przodu grał jakiś Carlitos (czytać: zawodnik o sporych indywidualnych umiejętnościach jako napastnik) byłyby lepsze wyniki i nikt by mocno nie płakał.

A tak: my nawet rzutu wolnego nie umiemy wykorzystać jak Starzyński (Filip, oczywiście).
Bez urazy ale Twój "odbiór" to obrona na siłę Hyballi kosztem "tajemnych intryg". Tak tak 2-3 piłkarzy rozłożyło gościa na amen. A on taki "mądry" a nie widzi sabotażu?

Wiesz że tak go broniąc robisz jednocześnie z gościa debila? Ponadto zamykasz dyskusję do rzetelnej oceny pracy trenerskiej Hyballi. Wszak to wszystko wina kilku "bumelantów", tu nie ma co dyskutować czy Hyballa zrobił błąd z obciążeniem treningów, czy materiał piłkarski jest słaby. Jest prosta odpowiedź z "dupy" za przeproszeniem. Bumelanci

Dlatego pisze, a jak resztę traktujesz - Yeboahów i innych co grają również pytę? Też bumelują? jeśli tak tak to prawie cała drużyna bumeluje
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 22.04.2021 o godz. 14:53.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 22.04.2021, 14:54
Za dużo dziwnych rzeczy dzieje się koło Wisły i Hyballi żeby mówić ze to jeden czy drugi piłkarz go zwalni. To ze nagle obrodziło w przestrzeni internetowej tylu informatorów będących „blisko” zespołu świadczy ze przecieki z szatni idą wcale nie od 1-2 czy 3 piłkarzy. Chemii w zespole nie ma. Piłkarze nie dają z wątroby co widać po bramkach jakie tracimy. Pytanie jest takie. Czy rozstaniemy się z Hyballa jeszcze w tym sezonie czy już po zakończeniu ? A drugie, czy zarząd ma jakikolwiek pomysł i plan na kolejnego trenera. Nie na lapu capu. Tylko takiego co ogarnie ta stajnie Augiasza. Jest taki jeden w Zabrzu, który niedługo opuści górnik..
Odpowiedz cytując
Dzinus
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2003

Stary 22.04.2021, 15:03
Bez urazy ale Twój "odbiór" to obrona na siłę Hyballi kosztem "tajemnych intryg". Tak tak 2-3 piłkarzy rozłożyło gościa na amen. A on taki "mądry" a nie widzi sabotażu?

Wiesz że tak go broniąc robisz jednocześnie z gościa debila? Ponadto zamykasz dyskusję do rzetelnej oceny pracy trenerskiej Hyballi. Wszak to wszystko wina kilku "bumelantów", tu nie ma co dyskutować czy Hyballa zrobił błąd z obciążeniem treningów, czy materiał piłkarski jest słaby. Jest prosta odpowiedź z "dupy" za przeproszeniem. Bumelanci

Dlatego pisze, a jak resztę traktujesz - Yeboahów i innych co grają również pytę? Też bumelują? jeśli tak tak to prawie cała drużyna bumeluje
Czemu uważasz, że argumentacja dotycząca braku motywacji u kilku piłkarzy i jak to przekłada się na cały zespół jest dowodem na "obrone na siłę"? Ja na przykład w 100% zgadzam się z Framatem tutaj, ale jednocześnie czuje, ze Hyballa też się pogubił i nie umie tego naprawić. Czemu w Tobie taka chęć atakowania wszystkich, którzy nie zgadzają się z tezą że to wina tylko trenera?

Ja jestem przekonany, że mamy tutaj jakąś reakcję łańcuchową - zła motywacja/nastawienie paru zawodników - wkurzenie Hyballi i zbyt duza agresja - dalsza demotywacja - dalszy wkurzenie itd. i w rezultacie trener jest coraz dalej od druzyny. Brakuje gdzieś w tym wszystkim szansy na zastopowanie tego i świeżego startu. Albo raczej widać, ale w dość ekstremalnych wymiarach, vide zmiana trenera albo "wielka czystka" zawodników. A jak dla mnie ani jedno ani drugie nie zadziała samotnie.

Zauważ, że nikt tutaj teraz nie pisał o żadnym sabotażu. Mówimy o demotywacji, złej atmosferze, a to może czasem wyjść od jednego w miare silnego w szatni człowieka i w efekcie przełożyć się na całą resztę. I nie chodzi o to, że wychodzą na mecz z chęcią jego przegrania albo zrobienia komuś na złość. Po prostu nie mają tego "ekstra" czegoś, co daje dodatkowego kopa i sprawia, że można grać ponad "normę"
Ostatnio edytowane przez Dzinus : 22.04.2021 o godz. 15:09.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 22.04.2021, 15:14
W tej sytuacji skoro mamy grac turystami i sytymi kotami to lepiej jest jednak zatrudnić jakiegoś speca od autobusu i męczenia buły i wychodzić przez kolejne 5 lat z długów grając dzidą na defensywnego napastnika i celebrować każdy SFG i wyrzut z autu niczym Arka Ojrzyńskiego.
Oooooo... wreszcie przemyślana propozycja strategii działania (bez ironii) . Zatytułuję ją PRZETRWAĆ i SPŁACIĆ DŁUGI . Moja propozycja miała tytuł DĄŻYĆ do BUNDESLIGI .
Kto następny zaproponuje coś konkretnego ?
Z góry wykluczam jednak strategie wy.......ć wszystkich /zawodników/trenera / włąścicieli
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.04.2021, 15:19
Proszę o czytanie ze zrozumieniem.
Nie pisałem nic o "intrygach".
Pisałem tylko, że niechlujstwo i brak motywacji piłkarzy, którzy nie mają realnej konkurencji może rozłożyć wysiłki całej drużyny.
Czy świadczy to jakimkolwiek stopniu o warsztacie trenera? Że nie potrafi ich zmotywować?

Nie wiem.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 22.04.2021, 15:30
Dzinus napisał(a):Wyświetl post
Czemu uważasz, że argumentacja dotycząca braku motywacji u kilku piłkarzy i jak to przekłada się na cały zespół jest dowodem na "obrone na siłę"? Ja na przykład w 100% zgadzam się z Framatem tutaj, ale jednocześnie czuje, ze Hyballa też się pogubił i nie umie tego naprawić. Czemu w Tobie taka chęć atakowania wszystkich, którzy nie zgadzają się z tezą że to wina tylko trenera?

Ja jestem przekonany, że mamy tutaj jakąś reakcję łańcuchową - zła motywacja/nastawienie paru zawodników - wkurzenie Hyballi i zbyt duza agresja - dalsza demotywacja - dalszy wkurzenie itd. i w rezultacie trener jest coraz dalej od druzyny. Brakuje gdzieś w tym wszystkim szansy na zastopowanie tego i świeżego startu. Albo raczej widać, ale w dość ekstremalnych wymiarach, vide zmiana trenera albo "wielka czystka" zawodników. A jak dla mnie ani jedno ani drugie nie zadziała samotnie.

Zauważ, że nikt tutaj teraz nie pisał o żadnym sabotażu. Mówimy o demotywacji, złej atmosferze, a to może czasem wyjść od jednego w miare silnego w szatni człowieka i w efekcie przełożyć się na całą resztę. I nie chodzi o to, że wychodzą na mecz z chęcią jego przegrania albo zrobienia komuś na złość. Po prostu nie mają tego "ekstra" czegoś, co daje dodatkowego kopa i sprawia, że można grać ponad "normę"
Ty nie piszesz o sabotażu, ale niektórzy koledzy mają takie "zamiary". Zrzucić wszystko na bumelantów/sabotażystów.
Tak zgadzam się, to była reakcja łańcuchowa i doszło do tego co mamy teraz, czyli niby gramy a hooja gramy.

Nie zgadzam się na zwalenie wprost winy na konkretnych piłkarzy bo:
Jeśli trener jest dobrym trenerem to widzi takie rzeczy i od razu niechlujów goni na trybuny. Wywalił juz przecież sporo kopaczy po błędach. A tutaj miałby być ślepy? I to od ilu kolejek? Przecież Sadlok i Burliga graja cały czas!

I do tej pory trener nie zorientował się?
O takich "mędrcach" mówi się cytujac klasyka - "był mędrzec co nie wiedział, że ma na dupie przedział".

Dlatego nie kupuje takiego gadania. Ale tak - sperdoliły się wg mnie 2 rzeczy

1. Za mocno docisnął Hyballa fizycznie piłkarzy
2. Stracił zaufanie części piłkarzy jak przekroczył granicę wytykania błedów na rzecz gnojenia.

To z kolei moje przypuszczenia. I niekoniecznie tymi najbardziej w....ionymi na trenera są Sadlok i Burliga wg mnie.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 22.04.2021, 16:13
Teraz jest idealny czas na albo zaufanie trenerowi albo sprowdzic nowego, njlepszy , bo mozna przewietrzyc szatnie ze szrotowiska, jesli znow ci parodysci wygraja z trenerem i klub popisze kontrkty nimi tzn ze dalsze nadzieje na poprawe czegokolwiek nie maja sensu , z obecnego skladu zostawilbym tylko mlodych, savica ( na lwke) frydrycha zukowa i moze yeboah , reste sprzedac oddc za darmo lub nie popisywac nowych imow, ktos zapyta ze w ich miejsce przyjdzie nowy szrot, tk moze przyjdzieale czy bedzie gorszy od tego dziafostwa co mamy ? Nie jestem za hyblla bo jest taki kocur, tylko wstyd mi ze przecietni , leniwi, przeplacani skorokopy zawsze wygrywaja, i hanbia klub kazdego roku
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 22.04.2021, 17:32
Mnie zastanawiają te eksperymenty w obronie - tutaj jest za dużo kombinowania i wystawania zawodników nie na swoich pozycjach. Wiemy też, że Hyballa najchętniej grałby 4. w obronie, a każdy stoper ma mieć inną dominującą nogę. W związku z tym, zamiast wywracać ustawienie do góry nogami, nie może ustawić Kuveljicia jako środkowego obrońcę?

Pod względem fizyczności chłop się tam nadaje - ponad 190 cm, niezła gra głową, mimo wszystko duża mobilność, a dodatkowo nie sprawia mu problemu wyprowadzenie piłki. Jasne, ma też mankamenty typu problemy z koncentracją i zbyt łatwo idzie na raz, ale to można ukryć odpowiednim ustawieniem reszty bloku obronnego.

Na pewno jest to bardziej sensowne rozwiązanie na papierze niż gra Szotą na lewym wahadle.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 22.04.2021, 17:33
Tu należy też oczekiwać konkretnego planu ze strony zarządu, a z tym jest problem, bo oni milczą i ostatnie miesiące wskazują, że planu nie mają.

O Messim z Łomży można pisać wiele, ale że on ma być przywódcą buntu?

W Wiśle brakuje jakości piłkarskiej. Niby jest czternastu obcokrajowców, a ilu prezentuje solidny poziom w Ekstraklasie? Tu może też jest klucz do rozwiązania problemu. Łatwo jest czepiać się Sadloka, Burligi, ale oni stanowią mniejszość.

Poza tym, czy Jakub pozwoliłby na bunt? Przecież on jest liderem drużyny, a nie Sadlok, nie Burliga, tym bardziej nie Boguski.

A może pasuje wreszcie, żeby odpowiedzialni za obecną sytuację wzięli sprawy w swoje ręce i zaczęli być rozliczani za wyniki, za jakość drużyny.

To nie Sadlok sprowadzał tych turystów.

2,5 roku mija i tu trzeba wreszcie zacząć wymagać od zarządu. W Wiśle ruch transferowy jest duży, a jakość drużyny coraz gorsza i nie wiadomo do kogo można mieć główne pretensje.

Dawid to nie adresat, bo to figurant. Jakub milczy. Reszta bawi się na TT i nie wiadomo, kto konkretnie odpowiada za obecną sytuację.

Strażnicy moralności po obronie dziedzictwa TS-u też milczą.

Wszyscy są chyba zadowoleni, bo nie ma żadnej reakcji.

Zbliża się kolejno okienko transferowe.

Kto ogląda kandydatów? Kto ocenia ich przydatność? Czy to tylko będą znowu telefony do znajomych menedżerów i sprowadzenie kolejnego szrotu?
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 22.04.2021 o godz. 17:38.
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.04.2021, 18:04
Naszemu zarządowi pomyliły się priorytety. Wygląda na to, że najważniejsza jest akademia. Wzrost wydatków ale nie tam gdzie potrzeba. Szrot, szrotem poganiał i za chwilę będzie I liga......
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 22.04.2021, 18:58
Jak pokazuje przykład innych zespołów ekstraklasowych akademia jest ważna bo to budowanie przyszłości (możliwość zarobku w bliższej czy dalszej przyszłości, do tego przepis o młodzieżowcu, punktowanie w ProJunior) i tożsamości klubu, który po tym jak został uratowany przez Trio od niebytu cały czas dryfuje i stara się utrzymać na powierzchni (biorąc też pod uwagę, że na dzień dobry jak weszli do klubu to paru kluczowych piłkarzy rozwiązało kontrakty przez błędy i machloje poprzedniej ekipy). Oczywiście, że sportowo i pod względem wyników szorujemy prawie po dnie ale mimo wszystko Trio wyprostowuje pewne sprawy z przeszłości, długi, akademia więc logiczne, że budżet jeśli chodzi o sprawy bieżące, płace, transfery jest mocno ograniczony i to jest lepienie z tego co się da (transfery głównie darmowe, prowizje menedżerskie). Do tego Covid i brak kasy z biletów, znany już brak wsparcia ze strony miasta. Naprawdę sytuacja niełatwa, nieciekawa i myślę, że nasz zarząd stara się i "orze jak może". Choć przyznam, że jeśli chodzi o transfery przydałaby się osoba najlepiej jeśli byłaby związana z klubem, która ma kontakty, zna rynek polski może jeszcze jakiś zagraniczny, zna się na rzeczy czyli grała zawodowo w piłkę.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 22.04.2021 o godz. 19:02.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 22.04.2021, 19:13
Czyli co - bo się gubię w tych twoich "intrygach" - Yeboah, Forbes, Savic, Frydrych, Kuvleić itd też knują czy jak? Bo grają taką samą hoojnie jak Sadlok z Burligą. A ci co "przeżyli" cieżkie treningi Hyballi to nie knują?

To chciałeś napisać?
Chyba nie rozumiesz podstawowych spraw. Jeżeli taki Sadlok czy Burliga po rozegraniu kilku niezłych spotkań na początku rundy dowiedzieli się, że mimo tego, że zrobili wyjątek i zagrali tak jak powinni nie dostaną nowej umowy to się zaczęło. Udawanie gry mają po tylu latach w ekstraklasie opanowane do perfekcji. To jak wyglądała pierwsza połowa i początek drugiej w Bielsku nie mogło wynikać z żadnych innych przyczyn jak tylko olewania obowiązków. Kozłem ofiarnym został Mawutor, a ci co najbardziej dali dupy zaczęli go bronić i pieprzyć za przeproszeniem o szacunku. Jakim prawem jeden z drugim opowiada co się dzieje w szatni i jeszcze płacze ze czuje się obrażany publicznie. Kabaret.

Decydująca była kontuzja Plewki który trzymał defensywę jak go brakło i każda strata w przodzie to potencjalny gol dla przeciwnika, nie ma odpowiedzialnego za farfocle w obronie. W każdej chwili któryś obrońca może popełnić przecież błąd. A jak nie obrońca to bramkarz. I wysiłek tych w przodzie idzie się paść, a jak wiadomo skutecznością nasza formacja ofensywna nie grzeszy.

Czy opie...dalanie się zamiast grania to jest "intryga" "foch" czy "złośliwość" mam głęboko w dupie. Wiem jedno że winny takiej postawy nie jest Trener. A już na pewno nie w pierwszym rzędzie.

Można oczywiście naiwnie wierzyć, że sabotowanie gry na szkodę własnej drużyny jest niemożliwe, ale ja twierdzę, że niemożliwe jest tylko parasol w dupie otworzyć...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 22.04.2021, 20:23
Jeżeli taki Sadlok czy Burliga po rozegraniu kilku niezłych spotkań na początku rundy dowiedzieli się, że mimo tego, że zrobili wyjątek i zagrali tak jak powinni nie dostaną nowej umowy to się zaczęło.
Byku, ale oni dowiedzieli się, że dostaną nowe umowy, i co teraz?
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.04.2021, 20:59
Wszystkie drużyny powyżej Nas w tabeli ( za wyjątkiem Warty ) mają lepsze kadry . Bez cienia wątpliwości.
Nam przysłania to fakt , że interesujemy się Wisła , więc nie każdy będzie z Nas znał piłkarzy Pogoni, Jagieloni, Zagłębia i ich potencjał .

Ale weźmy pierwszy z brzegu przykład takiej Jagi , ich trio w pomocy Imaz-Pospisil-Romańczuk i zestawmy sobie z naszym środkiem. Niebo a ziemia , a Jaga wcale tej ligi nie rozwala w pył , wręcz przeciwnie.

Od dawna nie kupuję stwierdzenia " czemu gramy tak słabo a zespół XYZ jest wyżej , przecież nie ma lepszych piłkarzy. Otóż ma .

Notujemy coraz gorszy wynik od 3 lat , od 3 lat mamy coraz gorszą kadrę . Przypadek, że mamy mniej punktów obecnie niż za Stolara a potem Skowronka ?

Za czasów Kiko była załamka , że teraz mamy słabych piłkarzy i żaden nie mieściłby się w składzie drużyny np. Maaskanta ( jeden z gorszych Wiseł Cupiała )za wyjątkiem Carlitosa. Może Pol wchodziłby z ławki. Dzisiaj nie widzę szans żeby którykolwiek z naszych obecnych piłkarzy mieścił się w składzie ekipy Kiko.
No po prostu piłkarskie potęgi. Weżmy np taki raków.
Arak ,Niewulis,Gutkovskis,Kun,Wdowiak,Sapała,Cebula no ludzie kwiat polskiej ligi.
Na takiego Cebule to nikt z Wisły nawet nie spoglądał nie dlatego że nie było nas stać tylko gdzie ktoś taki u nas.Kibice to by chyba piany na ustach dostali gdyby on podpisał z nami kontrakt.
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 22.04.2021, 21:16
krysztal napisał(a):Wyświetl post
No po prostu piłkarskie potęgi. Weżmy np taki raków.
Arak ,Niewulis,Gutkovskis,Kun,Wdowiak,Sapała,Cebula no ludzie kwiat polskiej ligi.
Na takiego Cebule to nikt z Wisły nawet nie spoglądał nie dlatego że nie było nas stać tylko gdzie ktoś taki u nas.Kibice to by chyba piany na ustach dostali gdyby on podpisał z nami kontrakt.
Cebula dzisiaj byłby naszym najlepszym piłkarzem. Nikt nie spojrzał na niego z Wisły ? Raków spojrzał kiedy była u nas podnieta gwiazdą ligi słoweńskiej Savicem , który takiemu Cebuli może obecnie buty wiązać.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów