The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.04.2021, 14:47
pawlozm napisał(a):Wyświetl post
Też o tym pomyślałem, a pamiętać trzeba, że z NAC Breda rozstał się po konflikcie z dyrektorym sportowym - w skrócie miały być wzmocnienia, a nie było.
Jednak wydaje mi się, że przychodząc do Wisły był w pełni świadomy czego się podejmuje. Myslę, że potraktował to jako wyzwanie, a że to facet ponad przeciętnie ambitny to zakładam, że będzie chciał wypełnić kontrakt. Co by nie mówić facet jest ambitny, w Dunajskiej Stredzie gdzie popracował dłużej, potrafił wprowadzić swoją wizję i osiągnął wyniki. Osobiście uważam, że to właśnie nowy sezon będzie jego takim prawdziwym wyzwaniem i bardzo mocno bym się zdziwił jakby nie chciał podjąć rękawic.
Z DAC odszedł w konflikcie ale nie dlatego że nie było wzmocnien, ale że ich z nim nie konsultowano. Podpisywano zawodników i i formacja szła po fakcie do Hyballi. Nie dogadywała się z dyrektorem, który zresztą miesiąc później też wyleciał z DAC.

Warunki finansowe w Dunajskiej Stredzie były gorsze niż u nas, więc wątpię że akurat finanse będą powodem największych ewentualnych zgrzytów w klubie. Hyballa wiedział w co się pakuje.

PS. Temat Brzeczka jest już nudny. I nie widzę ani jednego powodu dla którego miałby do nas trafić. Z własnej kieszeni pokryje rok pensji Hyballi?
Co innego w przypadku gdybyśmy byli bez trenera
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.04.2021, 15:13
Brednie niektórych wywołały absurdalną dyskusję. Czy Hyballa zakończy pracę zanim porządnie ją zaczął. Bo się komuś coś urodziło., jeżeli Skowronek pracował u nas ponad rok, to nie ma się o co martwić. Hyballa dostanie i czas i materiał a,dzięki temu wyprowadzi nas na prostą...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 14.04.2021, 15:20
Skoro zarząd tyle trzymał Stolara i Skowronka to tym bardziej potrzyma i Hyballę. Tak, że chill, jak napisał skarabeus.

Utrzymamy się bez problemów i pozbędziemy kolejnej porcji szrotu w lecie. Może nawet kogoś sensownego zakontraktujemy. Z jakąkolwiek jakością w ofensywie możemy na jesieni znowu wyglądać bardzo dobrze. To nie jest tak, że gramy totalną padakę, brakuje paru piłkarzy/detali do składu. W całej dotychczasowej rundzie mieliśmy jeden naprawdę słaby mecz - z Podbeskidziem. Jeśli przegramy z Zagłębiem i w derbach to wtedy będą powody do niezadowolenia. Na razie patrząc na skład wyniki są normalne (szkoda, bo na początku rundy były bardzo dobre)
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.04.2021, 22:38
Kurz napisał(a):Wyświetl post
A nie jest tak, ze coraz głośniej się mówi, iż jesteśmy po słowie z Brzęczkiem i Hybala jest już właściwie przeszłością? Bałem się takiego rozwoju sytuacji od momentu, gdy przestał być trenerem repry.
W Przeglądzie Sportowym pisali, że Brzęczek idzie do Wisły ale Płock.
Weszło napisał(a):
– Jeśli nie wydarzy się nic nieprzewidzianego, o ekstraklasowy byt powalczy z Wisłą Bartoszek, ostatnio pracujący w I-ligowej Koronie. Gdyby Nafciarzom udałoby się zostać w elicie na kolejny sezon, drużynę ma przejąć Brzęczek. (…)Według naszych informacji obie strony są już po pierwszych rozmowach i były selekcjoner podejmie się wyzwania pod dwoma warunkami – Nafciarze muszą się utrzymać w ekstraklasie, a on ich obejmie, jeśli nie dostanie korzystniejszej oferty – czytamy w “Przeglądzie Sportowym”. Co poza tym dziś w prasie?
https://weszlo.com/2021/04/13/teraz-...onie-brzeczek/
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 15.04.2021, 05:55
Gdybym miał obstawiać to Hyballa najpóźniej w grudniu będzie zwolniony. Swoje przypuszczenia opieram tylko na tym, że interesuje się tą ligą od lat, oglądam co się dzieje w różnych klubach i widzę co się zaczyna dziać.

Bardzo chciałbym się pomylić i później to odszczekiwać, chciałbym aby Hyballa popracował tu 2-3 sezony z sukcesami, ale obawiam się najgorszego. Wydaje mi się, że przed nami kluczowa końcówka sezonu.

Obym się mylił.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 15.04.2021, 07:23
maciekkk
co ma do rzeczy koncowka sezonu, w ktorym gramy o zupelne nic? Bo probuje doszukac sie logiki, ale nie potrafie jej znalezc.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 15.04.2021, 07:28
Wszystko będzie zależało od tego kto zostanie, kto odejdzie i kto przyjdzie w letnim okienku. Jeśli nie doczekamy się wyłonienia albo sprowadzenia do klubu 2-3 piłkarzy o mentalności liderów, którzy dodatkowo ciężko pracują i umieją pociągnąć za sobą innych, to zgadzam się, że najdalej do późnej jesieni nie będzie Hyballi w Wiśle.

Inna sprawa, że piłkarze ewidentnie są ociężali i jeśli trener tego nie widzi i nie zareaguje, to będzie sam sobie winny. Nie może oczekiwać, że piłkarze przyzwyczajeni do realiów polskiej ligi, albo będący odpadami z innych lig, nagle (w pół roku) zaczną być tytanami formy fizycznej. Hyballa musi zdać sobie sprawę z jakim materiałem pracuje.
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.04.2021, 07:44
ja mam nadzieję że te ciężkie nogi puszczą od meczu z Wartą i będziemy w gazie na mecze co 3 dni ...

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 15.04.2021, 07:59
skarabeus

Widziałem co się działo ostatnio na boisku (tzn, co wyprawiali niektórzy doświadczeni piłkarze) i jeśli w następnych meczach nie będzie poprawy i przegramy większość z pozostałych meczy w podobny sposób co teraz, to wg mnie to będzie już koniec Hyballi. Mam nadzieję, że Hyballa to ogarnie. Chciałbym, żeby to on był centralną postacią odbudowy sportowej Wisły, ale mam dziwne przeczucie, że zarząd nie będzie miał tyle odwagi by wokół niego budować drużynę kosztem niektórych zawodników.

To tylko moje obserwacje, obym był w błędzie.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 15.04.2021, 08:23
Ktorych zawodnikow? Tych ktorym koncza sie kontrakty w czerwcu, klub tych kontraktow jakos sie nie kwapi przedluzac a i nie ma zainteresowania tymi zawodnikami innych klubow?

Z Wisly jest na wylocie obecnie 12 graczy. W lipcu kadra Wisly a dzisiejsza kadra, to beda dwa rozne kluby.
Tak na prawde zostanie z 8 zawodnikow, w tym mlodziezowcy. I zarzad tez ma tego swiadomosc.

Wiec nie panikuj. Zarzad ma odwage budowac wokol Hyballi, bo transfery zimowe to pokazaly.
Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 15.04.2021, 10:15
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Ktorych zawodnikow? Tych ktorym koncza sie kontrakty w czerwcu, klub tych kontraktow jakos sie nie kwapi przedluzac a i nie ma zainteresowania tymi zawodnikami innych klubow?

Z Wisly jest na wylocie obecnie 12 graczy. W lipcu kadra Wisly a dzisiejsza kadra, to beda dwa rozne kluby.
Tak na prawde zostanie z 8 zawodnikow, w tym mlodziezowcy. I zarzad tez ma tego swiadomosc.

Wiec nie panikuj. Zarzad ma odwage budowac wokol Hyballi, bo transfery zimowe to pokazaly.
A tym, którzy mają zostać, pół roku treningu z niską presją meczową daje dużo. Bo nogi teraz ociężałe, ale po kolejnym okresie przygotowawczym zgaduję, że mogą mieć więcej pary do gry na jesieni.

Bo ten sezon to ... hm. Za dużo to my nie możemy ugrać. Jak się uda jeszcze kilka punktów uciułać to skończymy gdzieś na 7-10 miejscu i nie będzie po co marudzić. Póki co widać, że w tej drużynie nie ma w ogóle ofensywy - co zabawne, zważywszy na historię naszego klubu.

Także niech Hyballa wpuszcza jak najwięcej młodzików, żeby zyskać trochę kasy z tytułu wychowanków, próbujmy ogarnąć kilka punktów, żeby skończyć jak najwyżej i mieć te kilkaset tysięcy więcej za pozycję w lidze. Latem będzie pożegnanie 2/3 składu, wliczając w to transfery out. I dopiero wtedy się zacznie zabawa ;-)
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.04.2021, 10:19
maciekkk napisał(a):Wyświetl post
skarabeus

Widziałem co się działo ostatnio na boisku (tzn, co wyprawiali niektórzy doświadczeni piłkarze) i jeśli w następnych meczach nie będzie poprawy i przegramy większość z pozostałych meczy w podobny sposób co teraz, to wg mnie to będzie już koniec Hyballi. Mam nadzieję, że Hyballa to ogarnie. Chciałbym, żeby to on był centralną postacią odbudowy sportowej Wisły, ale mam dziwne przeczucie, że zarząd nie będzie miał tyle odwagi by wokół niego budować drużynę kosztem niektórych zawodników.

Już nie przesadzajmy że mamy w kadrze zawodników dla których warto poświęcić jakiegokolwiek trenera.Abstrahując od sytuacji właścicielskiej nawet Kuba nie jest już w tej chwili na takiej pozycji by poświęcać dla niego trenera.Sytuacja jest prosta.Albo trener dostanie odpowiednich zawodników żeby pchać ten wózek do przodu albo klejenie kadry z odpadów skończy się kolejny raz walką o utrzymanie w następnym sezonie.Tylko że jeśli zrealizuje się ten drugi scenariusz to Hyballa uniesie się honorem i podziękuje za pracę tak jak podziękował Carilo
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.04.2021, 10:36
Trzy najbliższe mecze pokażą w jakim miejscu jest drużyna. Jeśli Wisła nie będzie przekonywała swoją grą w tych meczach i nie zdobędzie minimum 4 pkt to z pewnością pożegnają Hyballe. Ostatnie mecze pokazały, że Hyballa wcale nie musi być "nie do ruszenia". Z taką grą to my znowu będziemy walczyć o utrzymanie w kolejnym sezonie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 15.04.2021, 10:42
maciekkk napisał(a):Wyświetl post
skarabeus

Musiałaby się wydarzyć katastrofa, przegrywanie wszystkiego itp

Wiemy od Zarządu jaki cel mu postawiono, 9-10 miejsce jest akceptowalne.
Do tego potrzeba:
Wyprzedzić 2 z 8 rywali:
Lech (30), Jagiellonia (31), Zagłębie (32), Górnik (32), Warta (33), Śląsk (34).

Lech, Jagiellonia, Śląsk mają nowych trenerów
Zagłębie, Górnik mają równie kiepska passe jak my
Warta jest nieprzewidywalna

Bez wygranej z Wartą, Zagłębiem i derbami się nie obedzie. A i nie stracenie punktów z Lechem będzie kluczowe.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 15.04.2021, 10:43
2021, za niedługo będziemy przeżywać 10 rocznicę ostatniego mistrzostwa (te derby z cracovią z bramką z bani meliksona to chyba jakoś w maju były o ile mnie pamięć nie zawodzi), za niecały rok 10 rocznicę ostatniego występu w pucharach (2 mecz ze standardem to był chyba luty 2012), a tutaj się dalej potrafią podnosić głosy, że winnym naszej beznadziei jest ten czy inny trener

Tutaj nie pomógłby nawet Guardiolla z Kloppem, na beznadziejną postawę Wisły ma wpływ wiele czynników, wyniki są tylko ich wypadkową, swoją cegiełkę dorzucają po kolei długi, pasmo porażek i brak sukcesów, marazm, brak wyraźnego celu, brak pieniędzy czy całkowity upadek mistrzowskiej atmosfery wokół klubu.

Zdobywaliśmy mistrzostwa, graliśmy w europie, ale to wszsytko było kiedyś. Pora rozsiąść się w fotelu średniaka wygodnie, zakumplować z jakimś kibicem Górnika czy Widzewa i się zapytać jak to jest żyć ze świadomością, że ich klub od Xdziesięciu lat nie osiągnął żadnego sukcesu i najprawdopodobniej za ich życia już nie osiągnie.

Lata będą mijały, nowe pokolenia będą dorastały i nikt już o wielkiej Wiśle pamiętać nie będzie a marzeniem każdego młodego piłkarza z Krakowa będzie pokazanie się u nas i wyrwanie do warszawy. I tak to co pisze jest okropne, ale tak właśnie będzie, do tego zmierzamy powolutku od 10 lat. Na checkliście brakuje nam tylko spadku, jak nie w tym sezonie to za 2/3, spokojnie. Także można odpuścić wieszanie psów na Hyballi, nie ma w Wiślę atmosfery zwyciężania, nie ma głodu sukcesu, nie ma pieniędzy na zawodników którzy taki głód zagwarantują i nie będzie. Nie jesteśmy 'underdogiem' w którym młodziaki mogą jechać przez krótki czas na ambicji, nie jesteśmy też już wielcy. Gorzka pigułka, bardzo duża i grzęźnie w gardle, ale polecam ją przełknąć i skończyć dywagacje na temat tego czy Hyballa się do czegoś nadaje czy nie. Problem jest o wiele większy. Dopóki nie będzie tutaj tych słynnych 'szejków' z hajurą, dopóty będziemy grać piach.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 15.04.2021, 11:58
Nurt dekadenci wjechał na ostro

Wyjście z długów to perspektywa 3-4 lat, jak się uda korzystnie kogoś sprzedać w międzyczasie.

Piast będąc średniakiem ligi wygrał mistrzostwo bez szejków.

Legia nie odjechała za hajs z LM, tak i teraz nie ma za co odjechać.

Obecnie nie ma podstaw by wymagać wyników top 6, sportowo, w przekroju całego sezonu, finansowo i organizacyjnie nam po prostu daleko.

Teoretycznie można iść drogą choćby Arki, która w 5 lat ma 3 finał PP. Obecny 1 ligowiec.

Uważam że wydobycie z marazmu jest prostsze niż myślimy, ale wymaga zmian które nie przyjdą z dnia na dzień. Hyballa też to ostatnio mocno podkreślił: w Wiśle za dużo żyje się historia sukcesów. Choć te same sukcesy utrzymały klub przy życiu 2 lata temu.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.04.2021, 12:01
Sory Stelio ale .......isz...
Jak wielkie pieniądze stoją za Rakowem czy Piastem? To są tylko 2 przykłady z wierzchu.
Czy te kluby płacą więcej od nas? Śmiem twierdzić, że nie.
Czy u nas są jakieś zaległości wobec piłkarzy? Z tego co mówią włodarze, nie.
Nie mamy oczywiście pieniędzy, żeby rok rocznie walczyć o puchary czy mistrzostwo, ale spokojnie możemy powalczyć o miejsca 5-8.

Wobec tego, dlaczego nie możemy oczekiwać lepszych wyników od trenera czy piłkarzy?
Mamy się pogodzić z tym, że jesteśmy chłopcem do bicia dla beniaminków ? (Podbeskidzie, Warta)
Wydaje mi się, że możemy oczekiwać czegoś więcej niż coroczną walkę o utrzymanie.
Zwłaszcza, że cele stawiane przez zarząd przed sezonem były nieco bardziej optymistyczne.
Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Stary 15.04.2021, 12:20
Tomasz, te kluby płacą więcej od nas. My mamy ogromny bagaż długów i zero wsparcia z zewnątrz. Inne kluby mają np. wsparcie miast, które dokładają co roku milionowe kwoty, przy braku większych zobowiązań.

To, że nie mamy problemów z bieżącą płynnością i literalnie rzecz biorąc "starcza do pierwszego" nie oznacza, że osiągnęliśmy choćby przyzwoity poziom. Nadal jesteśmy w finansowej d.pie. To jest największy paradoks obecnej Wisły - ma jedne z większych przychodów w lidze, ale jeden z niższych budżetów płacowych. Resztę zjada dług.

Hyballa ma bardzo ciężkie warunki pracy i wymaganie od niego czegokolwiek powyżej środka tabeli jest szaleństwem. To nie znaczy, że nie może się udać ugrać coś więcej. Jeśli tylko będzie szansa, trzeba walczyć - może wyższe miejsce, może mityczne puchary. Cały czas jednak mając z tyłu głowy że finansowo i organizacyjnie to jesteśmy klubem z dołu tabeli.

To, czego można od fachowca pokroju Hybally wymagać, to wypromowania młodzieży, oraz sprowadzenia i ogarnięcia kilku zawodników powyżej przeciętnego ligowego poziomu. Na więcej niż 2-3 nas stać nie będzie, ale powinni zrobić różnicę. Jeszcze z 2 graczy, którzy zaczęliby grać na poziomie Starzyńskiego i Plewki (Szot?Szota? Sobol? Młyński? Yeboah moze wejdzie wreszcie na wyższy poziom?) i z 2 z transferów, którzy zastąpią słabe ogniwa (boczny obrońca? rozgrywający za Savicia? skrzydłowy za Yeboaha?).

Wejść w górną połowę tabeli, wypromować 2-3 zawodników i sprzedać latem przyszłego roku za 5-6 mln euro łącznie (1,5-2 mln każdy). To nie jest Science Fiction i taką misję Hyballa, przypuszczam, jest w stanie wykonać.
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 15.04.2021, 12:24
Tyle że zostały pogrzebane już po kilku kolejkach. Przegrana z Wartą i Lubinem skończyły sezon.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 15.04.2021, 16:36
Tantal napisał(a):Wyświetl post
Tomasz, te kluby płacą więcej od nas. My mamy ogromny bagaż długów i zero wsparcia z zewnątrz. Inne kluby mają np. wsparcie miast, które dokładają co roku milionowe kwoty, przy braku większych zobowiązań.

To, że nie mamy problemów z bieżącą płynnością i literalnie rzecz biorąc "starcza do pierwszego" nie oznacza, że osiągnęliśmy choćby przyzwoity poziom. Nadal jesteśmy w finansowej d.pie. To jest największy paradoks obecnej Wisły - ma jedne z większych przychodów w lidze, ale jeden z niższych budżetów płacowych. Resztę zjada dług.

Hyballa ma bardzo ciężkie warunki pracy i wymaganie od niego czegokolwiek powyżej środka tabeli jest szaleństwem. To nie znaczy, że nie może się udać ugrać coś więcej. Jeśli tylko będzie szansa, trzeba walczyć - może wyższe miejsce, może mityczne puchary. Cały czas jednak mając z tyłu głowy że finansowo i organizacyjnie to jesteśmy klubem z dołu tabeli.

To, czego można od fachowca pokroju Hybally wymagać, to wypromowania młodzieży, oraz sprowadzenia i ogarnięcia kilku zawodników powyżej przeciętnego ligowego poziomu. Na więcej niż 2-3 nas stać nie będzie, ale powinni zrobić różnicę. Jeszcze z 2 graczy, którzy zaczęliby grać na poziomie Starzyńskiego i Plewki (Szot?Szota? Sobol? Młyński? Yeboah moze wejdzie wreszcie na wyższy poziom?) i z 2 z transferów, którzy zastąpią słabe ogniwa (boczny obrońca? rozgrywający za Savicia? skrzydłowy za Yeboaha?).

Wejść w górną połowę tabeli, wypromować 2-3 zawodników i sprzedać latem przyszłego roku za 5-6 mln euro łącznie (1,5-2 mln każdy). To nie jest Science Fiction i taką misję Hyballa, przypuszczam, jest w stanie wykonać.
Już nie przesadzaj .W takich samych warunkach jak nie gorszych pracowali poprzednicy
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.04.2021, 18:45
Stelio napisał(a):Wyświetl post

Lata będą mijały, nowe pokolenia będą dorastały i nikt już o wielkiej Wiśle pamiętać nie będzie a marzeniem każdego młodego piłkarza z Krakowa będzie pokazanie się u nas i wyrwanie do warszawy. I tak to co pisze jest okropne, ale tak właśnie będzie, do tego zmierzamy powolutku od 10 lat. Na checkliście brakuje nam tylko spadku, jak nie w tym sezonie to za 2/3, spokojnie. Także można odpuścić wieszanie psów na Hyballi, nie ma w Wiślę atmosfery zwyciężania, nie ma głodu sukcesu, nie ma pieniędzy na zawodników którzy taki głód zagwarantują i nie będzie. Nie jesteśmy 'underdogiem' w którym młodziaki mogą jechać przez krótki czas na ambicji, nie jesteśmy też już wielcy. Gorzka pigułka, bardzo duża i grzęźnie w gardle, ale polecam ją przełknąć i skończyć dywagacje na temat tego czy Hyballa się do czegoś nadaje czy nie. Problem jest o wiele większy. Dopóki nie będzie tutaj tych słynnych 'szejków' z hajurą, dopóty będziemy grać piach.

Chcialo by sie napisac ze to smutna prawda,albo zakląc rzeczywistosć?

trzeba sie pogodzic ze Wisla to juz jest inny klub,i choc historie ma wielka, to ta bedzie juz tylko na kartkach papieru.
Jak to pieknie powspominac czasy Czerwca ,Kuli, Kosy,Zurawia,Lazio i czy nawet te pozniejsze chocby wygrana z Barcelona..Nikt tego nam nie odbierze,ale lata leca,a dzisiejsze pokolenie mlodych,juz powoli o tym nie pamieta.

Ja mysle ze powoli,powoli mozna zbudowac klub od nowa,ale musza pojawic sie pieniadzie,inwestor ,musi sie zaczac wiecej dziac w temacie finansowym.Udalo sie pogonić złodziejską bande,i za ten cud tez dziekujmy ,udalo sie zachowac twarz ,ile ludzi i klubow wtedy pomoglo i widac ze Wisla jak w potrzebie to nie zginie.
Teraz grunt to zbudowac cos trwalszego,złapać jaką droge ,wzor wg ktorego mozna by podążać.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 15.04.2021 o godz. 18:48.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.04.2021, 19:21
Największe sukcesy odnosiliśmy 15-20 lat temu. Obecne pokolenie ludzi wchodzących na rynek pracy i budujących swoje kariery to ludzie wychowani na sukcesach Wisły właśnie. Dlatego uważam, że naszą historię możemy spokojnie "spieniężać".

Oczywiście, nowego pokolenia nie zachęcimy do kibicowania Wiśle sukcesami, ale tutaj jest już pole do popisu dla trochę starszych kibiców, żeby swoje dzieciaki zabierały na mecze i zachęcali do kibicowania Wiśle.
Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Stary 15.04.2021, 19:53
krysztal, oczywiście, że działali w trudniejszych warunkach. Dlatego ich zadaniem było ratowanie klubu, a zadaniem Hyballi i zarządu na tym etapie jest wyprowadzenie go na finansową i organizacyjną prostą.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.04.2021, 21:38
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Trzy najbliższe mecze pokażą w jakim miejscu jest drużyna. Jeśli Wisła nie będzie przekonywała swoją grą w tych meczach i nie zdobędzie minimum 4 pkt to z pewnością pożegnają Hyballe. Ostatnie mecze pokazały, że Hyballa wcale nie musi być "nie do ruszenia". Z taką grą to my znowu będziemy walczyć o utrzymanie w kolejnym sezonie.
Z sytuacji w tabeli nie wynika byśmy mogli spaść. Więc mała szansa by pożegnali Hyballę.

Chociaż ponoć na konferencji było momentami nieprzyjemnie:
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15563824
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 15.04.2021, 22:21
Tantal napisał(a):Wyświetl post
krysztal, oczywiście, że działali w trudniejszych warunkach. Dlatego ich zadaniem było ratowanie klubu, a zadaniem Hyballi i zarządu na tym etapie jest wyprowadzenie go na finansową i organizacyjną prostą.
Niech się zajmie trenowaniem a organizację i finanse zostawi ludziom do tego celu powołanym
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 15.04.2021, 22:27
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Z sytuacji w tabeli nie wynika byśmy mogli spaść. Więc mała szansa by pożegnali Hyballę.

Chociaż ponoć na konferencji było momentami nieprzyjemnie:
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15563824
Wydaje mi sie, ze szuka sie na sile problemu - ogladalem konfe i nie zauwazylem aby ktos sie tam mocno irytowal. Ten gosc bardzo eskpresywnie mowi sam z siebie - nie wydaje mi sie aby byl z tym jakis problem i na pytania odpowidal normlane.
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 15.04.2021, 22:30
za przegranie Derbow to bedzie tak czy inaczej koniec Hyballi wiec nie ma co rozkminiac bo kazdemu skonczy sie cierpliwosc

jak nie przegra to bedzie dalej trenerem w przyszlym sezonie i tyle
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 15.04.2021, 22:40
Powiedział, że go wkurzają pytania o indywidualności i tyle. Wcale mu się nie dziwię. Na takie pytania praktycznie każdy trener odpowiada mową trawą albo w ogóle.

Z drugiej strony dziwię się, że Hyballa wprost powiedział, że Radakovic jest lepszym obrońcą od Szoty. No mistrzem dyplomacji to on nie jest Mógł powiedzieć, że Szota musi udowodnić na treningu, że jest lepszy czy coś w tym stylu, a ten sru plaskacz młodemu prosto w pyja

Generalnie nasz trener nie gryzie się w język - jest całkowicie bezkompromisowy, dla kibiców takie coś to powiew świeżości, ale dla krytykowanych w mediach piłkarzy może być frustrujące.

No cóż, przynajmniej mamy trenera z którym jest wesoło. Oby tylko dobra gra szła w parze z ekspresywnością trenera i ja będę zadowolony.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 15.04.2021 o godz. 22:45.
Odpowiedz cytując
jedenzero
Member

Od: 08.2010

Stary 15.04.2021, 23:34
Kac napisał(a):Wyświetl post
za przegranie Derbow to bedzie tak czy inaczej koniec Hyballi wiec nie ma co rozkminiac bo kazdemu skonczy sie cierpliwosc

Nie, przegrane derby nie spowodują, że zwolnią Hyballę.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 16.04.2021, 00:12
Przed Derbami należałoby piłkarzom jasno zakomunikować co to jest za mecz. Fajna była akcja przed wygranymi Derbami wyjazdowymi. Powtórka takiej akcji może by im coś uświadomiła.

Jak chodzi o ogólna sytuację, to my się nie możemy tyle czasu bronić przed spadkiem, bo w końcu spadniemy. Zobaczcie co się w ostatnich 15-20 latach działo z drużynami, które 2-3 sezony się koło miejsca spadkowego kręciły. W końcu spadały i to z hukiem.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów