The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.04.2021, 16:44
Cytat:
"hehe" łżesz.

Hyballa - 1,5 pkt/m
Skowronek - 1,34pkt/m
Chodziło o obecny etap, czyli bodajże 12 meczów Hyballa zagrał z Wislą i w tych 12 ma mniej pkt niż miał Skowronek.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 05.04.2021, 16:48
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Że zagrają na tyle na ile potrafią. Nie tak jak dziś..
tzn mają prawo sobie wybierać w którym meczu grają serio a w którym nie?
Marzy mi się wietrzenie szatni z Sadloka, Burligi, Chuki, JCS Savicia, zakontraktowanie kogoś kto sprawi, że Yeboah albo pokaże, że jest wart gry w Wiśle albo posadzi go na ławie. Kogoś na szpicę, który spowoduje , że będziemy mieli więcej alternatyw w grze z przodu. Sadlok i Burliga mają u nas za ciepłe posadki i już nic więcej nie są w stanie nam zaoferować. Wiem wiem kasa ale...... pomarzyć można
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 05.04.2021, 17:08
O to chodzi co napisałeś na końcu, ale Cupiał to było dawno i już prawie nieprawda.
Chciałoby się żeby zawsze grali na 100%, ale jest jak jest.. zdążyłem się przyzwyczaić.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 05.04.2021, 17:21
Szneka napisał(a):Wyświetl post
zakontraktowanie kogoś kto sprawi, że Yeboah albo pokaże, że jest wart gry w Wiśle albo posadzi go na ławie
Yeboah jest generalnie OK, tylko zachorował na tę samą chorobę, co Sadlok. Wbrew faktom, na podstawie tego, że kiedyś mu "siadł" strzał (wpadł tylko dlatego, że był rykoszet), uwierzył, że potrafi strzelać z dystansu. No, kurde, ostatnie kilka meczów pokazało jak na dłoni, że jednak nie potrafi i najczęściej ma problem, żeby piłka w ogóle doleciała z dwudziestu metrów do bramkarza (w bramkę i tak zwykle nie trafia) - jeśli będzie korzystał z tego, do czego rzeczywiście ma predyspozycje, to jeszcze będą z niego ludzie. Bo ma potencjał.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 05.04.2021, 17:22
Będę zaskoczony jeśli przyszły sezon zaczniemy z Hyballą na ławce. Nie broni go już kompletnie nic.

Pewnie trzeba się będzie rozglądać za kimś, kto zna tą drewniana ligę i umie ustawić zespół pod ten polski styl. Może Zieliński, Ojrzyński, Mamrot... Zobaczymy.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 05.04.2021, 17:23
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
Będę zaskoczony jeśli przyszły sezon zaczniemy z Hyballą na ławce. Nie broni go już kompletnie nic.

Pewnie trzeba się będzie rozglądać za kimś, kto zna tą drewniana ligę i umie ustawić zespół pod ten polski styl. Może Zieliński, Ojrzyński, Mamrot... Zobaczymy.
Tak tak najlepiej 07 lub ptaszyna
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 05.04.2021, 17:32
moze Sobol , moze Wujek ...kto wie , tez jakos czuje zmiane trenera , mam neutralne staniowisko co do Hybali - ale po prostu czuje kolejna zmiane ....wg mnie Hybala mama duze plusy ale zarazem duzo minusow ...moze sie obroni , moze nie , tak czy owak jesli sie utrzymamy w tym sezonie kolejny zapowiada sie tak samo - tylko za rok juz sezon bedzie naprawde ciezki
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 05.04.2021, 17:38
Jaja sobie robicie że zmianą trenera i płaceniem przez rok kolejnej zwolnionym.. A gdyby ktoś głupi na to wpadł to wiadomo, że jest tylko jeden kandydat..
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Stary 05.04.2021, 17:39
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Jaja sobie robicie że zmianą trenera i płaceniem przez rok kolejnej zwolnionym.. A gdyby ktoś głupi na to wpadł to wiadomo, że jest tylko jeden kandydat..
czytaj ze zrozumieniem posty
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 05.04.2021, 18:00

idźże, idźże - Hyballa pierwszy spakuje walizki, jak okaże nie, ze tutaj nic nie osiągnie - napewno stołka nie nie będzie trzymać. Choc sam nie rozumiem dlaczego np. nie wyszliśmy dwoma napastnikami, dlaczego Yeboah grał na lewym skrzydle itp - jednak jestem daleki od gadania, ze Hyballi nic nie broni.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.04.2021, 18:03
A ja czuję że Hyballa to ktoś kto ma potencjał żeby zrobić porządek. I zarząd o tym wie. Dlatego jezeli on sam nie będzie chciał odejść to na pewno go nie zwolnią.

Zresztą pajace już po Mielcu siały ferment. Mimo przegranej do 6 miejsca mamy 5 punktów. Gdybyśmy wygrali byłoby 2. Tu jeszcze wszystko może się zdarzyć. Dzisiaj punkty były dużo bardziej potrzebne PBB. Taka smutna prawda.

Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Choc sam nie rozumiem dlaczego np. nie wyszliśmy dwoma napastnikami, dlaczego Yeboah grał na lewym skrzydle itp - jednak jestem daleki od gadania, ze Hyballi nic nie broni.
A Yeboach to jest prawo czy lewonożny? Jak świat światem lewonożny zawodnik prędzej gra na lewej stronie i nie ma się co dziwić, że trener tam go chce ustawiać. Inna sprawa że Yeboach gra ostatnio taka padlinę że gdzie by nie zagrał to g... z tego będzie. Jego strzał z pięciu metrów Panu Bogu w okno z lepszej nogi kończy dyskusję.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 05.04.2021 o godz. 18:11.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Stary 05.04.2021, 18:19
Drozd napisał(a):Wyświetl post
A Yeboach to jest prawo czy lewonożny? Jak świat światem lewonożny zawodnik prędzej gra na lewej stronie i nie ma się co dziwić, że trener tam go chce ustawiać. Inna sprawa że Yeboach gra ostatnio taka padlinę że gdzie by nie zagrał to g... z tego będzie. Jego strzał z pięciu metrów Panu Bogu w okno z lepszej nogi kończy dyskusję.
No niestety.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 05.04.2021, 18:33
W normalnych warunkach usiadłby na ławie już dawno, ale nie ma kto grać więc może mu się uroiło że jest gwiazdą... I dlatego tak się stara...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.04.2021, 18:35

Miałem obawy co do Hyballi. Potem byłem ostrożny. Jak się do niego przekonałem, to gra Wisły siadła. Proponuję jednak trochę ostudzić emocje i dać trenerowi popracować. A jak chcieliśmy trenera, który zna polską ligę i umie wprowadzać młodych, to był wolny Magiera.

Mamy trenera, który myśli oraz wymaga od zawodników i siebie, dajmy mu rozwijać siebie i zespół, pracować.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Stary 05.04.2021, 18:54
Szkoda strzępić ryja ale:
Sadlok out, werwy starczało u każdego trenera na miesiąc półtora a potem minimalizm i myślami już jest w ciepłych krajach.
Boguski tak samo werwy starcza na jeden góra dwa mecze a potem koszula w palmy i myślami na Hawajach.
Burliga ten jest wiecznie zagotowany może problemy z cukrzycą lub z hormonami ? Najgorsze że przyjdzie prze kot tej ligi czyli Alan.
Yeboach dużo wiatru ale cała para idzie w gwizdek taka gorsza wersja naszego poprzedniego jeźdźca bez głowy.
Medwed dobrze ze to tylko wypożyczenie.
Savic ma ewidentnie jakiś problem z głowa. Widać ze umiejętności ma ale coś go blokuje.
Para naszych środkowych obrońców level orlik
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 05.04.2021, 18:59
Cytat:
Mamy trenera, który myśli oraz wymaga od zawodników i siebie, dajmy mu rozwijać siebie i zespół, pracować.
Problem polega na tym, że na chwilę obecną wszystko wskazuje na to, że historia lubi się powtarzac i trenera Hyballę dosięga syndrom Skowronka. Już oprócz CV nie dzieli go ze Skowronkiem nic... Miał podobny start, początek meczów to nadzieja, że będzie w końcu zmiana, a od kilku kolejek już się sypie wszystko. To co pokazali dzisiaj, szczególnie w pierwszej połowie to parodia. O czym świadczyła ich postawa w 1 połowie? Można się domyslać, sabotaż? Gra na zwolnienie trenera? podłożenie się celowe? Grają u buków? Już im się odechciało grać w piłkę? Bo kilka kolejek temu pokazali, że umieją grać.

Także sytuacja o dziwo nie zmienia się od kilku lat. Jest nowy trener, jest nadzieja i jest chujnia już na etapie meczu nr kilkanaście.
Oczywiście za wcześnie jeszcze żeby osadzać trenera ale przykre jest to, że nic się nie zmieniło i idziemy tym samym schematem co za Stolarczyka i Skowronka.
I sądzę, że nie jest to winą trenera, a jedynie piłkarzy. Oni się nie nadają do tej roboty. Pokazali za początku Hyballi, Stolarczyka, a nawet Skowronka, że jak chcą to umieją, nie, nie, że prezentują poziom Ligi Mistrzów, a po prostu, ze w tej buraczanej lidze, ambicją i chęcią potrafią grać ładną piłkę, a przede wszystkim punktować. Pokazali też dzisiaj od 60 minuty, że mogli zagrać zupełnie inny mecz z Podbeskidziem.

Trener tu nic nie zdziała. Pytanie brzmi, czemu psycha im siada i czemu łapią takie doły. Jak całe życie będziemy się skupiać na wymianach trenerów to będziemy całe życie w dupie.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Stary 05.04.2021, 19:06
Ale na minus przemawia ze Hybala sam dokonal czystki szrotu , i sprowadzil zawodnikow pod siebie , wiem ze mamy mocno okrojony budzet , ale nie sadze ze mniejszy niz pol tej ligi , i tenze Hybala nie sprowadzil nikogo ofensywnego , wcale nie jestem za zmiana trenera ale na teraz wygkada to tak ze Hybala to fajny kotywator, ktory kaze pilkarzykom zapie....c , nie ma taryfy ulgowej dla gwiazd itp , zaskoczyl cala lige presingiem i wytrzymaloscia , tyle tylko ze po paru miesiacach kazdy trener to rozkminil i kazdy wie jak z nami grac , jedyne co mam Hybali do zarzucenia to zero taktyki ofensywnej , tylko dluga dzida na afere i slaboszczaka FBF , dlatego zespoly juz przeciw nam stosuja gre 3 obroncami , i 2 wahadlowymi i .....i jestesmy w du...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 05.04.2021, 19:14
Myslę, że sami dorabiamy do wszystkiego ideologię... Coś takiego jak taktyka to może stosować może w tej lidze Legia, może momentami Lech na fali, taktykę to moga mieć kluby z Hiszpanii, Anglii czy Niemiec, taktykę to może miec klasowy trener... A u nas po prostu jest 10 meczów na ambicji, zapierdalają i wtedy to wychodzi. U nas taktyka nazywa się "efekt nowej miotły".
I tyle. Nie taktyka, nie cuda, tylko dobry psycholog, który im te słabe glówki wyleczy z kompleksów, lenistwa itd Bo jak chcą to umieją grać, tylko, że psycha siada i jest koniec ery Stolarczyka, Skowronka czy innego Hyballi.
drozd:
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Stary 05.04.2021, 19:16
No to jak to ktoś powiedział : Jak w burdelu nie idzie to się wymienia panienki
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 05.04.2021, 19:35
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Problem polega na tym, że na chwilę obecną wszystko wskazuje na to, że historia lubi się powtarzac i trenera Hyballę dosięga syndrom Skowronka. Już oprócz CV nie dzieli go ze Skowronkiem nic...
Ty to piszesz poważnie? Nie do wiary...

Wyobrażasz sobie Skowronka który dokonuje zmiany w 30 minucie? Albo mówi to co Hyballa na konferencji po meczu? Otrząśnij się chłopie. Uroiłeś sobie że jest ch..owo i nic tego nie zmieni, bo psyche zawodników jest jakie jest. Dobrze ale trener ma narzędzie, ok będzie miał narzędzia które to psyche zmienią, albo zawodników zmienią...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.04.2021, 19:36
czytam temat od gory ,i niewierze w to co czytam.
ufam ze to pomeczowe emocje.....
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Stary 05.04.2021, 19:52
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
czytam temat od gory ,i niewierze w to co czytam.
ufam ze to pomeczowe emocje.....
jesli pijesz do mnie - to juz ci wyjasniam - ze nie jestem przeciwko Hybali itp ...... po prostu wytykam wg mnie bledy ( od tego jest chyba forum i normalna wymiana zdan-dyskusja) , moim zdaniem wyglada to tak w skrocie : poczatek Hybali to mega zaskoczenie wszystkich druzyn w meczu z nami bo nagle sie okazalo ze ktos moze zapierd...c, gryzc trawe i biegac - potem stopniowo entuzjazm naszych zawodnikow oklapl ( niewiem czy specjalnie- czy po prostu nie daja rady ) , trener tez sie nie patyczkuje i zmienia nawet w 30 minucie cieniasow - wielu cieniasow sie pozbyl - wprowadzil dyscypline - itp .....to sie chwali i jest na PLUS dla trenera Hyballi .....na MINUS ( moim skromnym zdaniem ) jest to ze po kilku takich meczach kazda druzyna sie nauczyla tego - zastosowala na nas szybka taktyke i od tej pory nie istniejemy , minusem Hybali wg mnie jest tez to ze nie mamy zadnych schematow ofensywnych ( smiem twierdzic ze Hybala jest wiekszym specem od zamordyzmu itp niz o ofensywie) , cala nasz ofensywna taktyka to odbior pilki i dzida na afere i na FBF - ktory jest tak niemilosiernie przecietny i slaby i surowy ze az zeby bola , dzisiejszy mecz znowu pokazal ze na nas wystarczy 3 obroncow- i 2 wahadlowych - i nie istniejemy - bo 3 stoperow nie do pograc FBF a wahadla nakrecaja ofensywe- i pomijaja nasz def srodek - i tyle , to wystarczy - idac dalej tym krokiem to majac na stoperze 2 Van Dajkow to tez kiedys taki mur padnie - szybko nas przeswietlono i tyle , wielki plus dla Hybali ze pozbyl sie szrotu z szatni al;e tez minus ze ofensywnych zawodnikow nie sprowadzil - , ktos na SB mi zarzucicl ze co ? moze Messiego mamy sprowadzic ? otoz mysle ze tak -trzeba miec w druzynie 3-4 latawcow- lekkoduchow - ktorzy mysla tylko o fensywie - a nie 10 wyrobnikow myslacych tylko obronie - - to tylko i wylacznie moje zdanie , nigdy nie twierdzilem ze Hybale trzeba zwolnic , absolutnie tylko mysle ze on sam to zrobi po sezonie jak zobaczy ze ta jego filozofia sie nie kleji w naszej slabej lidze
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.04.2021, 19:59
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
jesli pijesz do mnie - to juz ci wyjasniam - ze nie jestem przeciwko Hybali itp ...... po prostu wytykam wg mnie bledy ( od tego jest chyba forum i normalna wymiana zdan-dyskusja) , moim zdaniem wyglada to tak w skrocie : poczatek Hybali to mega zaskoczenie wszystkich druzyn w meczu z nami bo nagle sie okazalo ze ktos moze zapierd...c, gryzc trawe i biegac - potem stopniowo entuzjazm naszych zawodnikow oklapl ( niewiem czy specjalnie- czy po prostu nie daja rady ) , trener tez sie nie patyczkuje i zmienia nawet w 30 minucie cieniasow - wielu cieniasow sie pozbyl - wprowadzil dyscypline - itp .....to sie chwali i jest na PLUS dla trenera Hyballi .....na MINUS ( moim skromnym zdaniem ) jest to ze po kilku takich meczach kazda druzyna sie nauczyla tego - zastosowala na nas szybka taktyke i od tej pory nie istniejemy , minusem Hybali wg mnie jest tez to ze nie mamy zadnych schematow ofensywnych ( smiem twierdzic ze Hybala jest wiekszym specem od zamordyzmu itp niz o ofensywie) , cala nasz ofensywna taktyka to odbior pilki i dzida na afere i na FBF - ktory jest tak niemilosiernie przecietny i slaby i surowy ze az zeby bola , dzisiejszy mecz znowu pokazal ze na nas wystarczy 3 obroncow- i 2 wahadlowych - i nie istniejemy - bo 3 stoperow nie do pograc FBF a wahadla nakrecaja ofensywe- i pomijaja nasz def srodek - i tyle , to wystarczy - idac dalej tym krokiem to majac na stoperze 2 Van Dajkow to tez kiedys taki mur padnie - szybko nas przeswietlono i tyle , wielki plus dla Hybali ze pozbyl sie szrotu z szatni al;e tez minus ze ofensywnych zawodnikow nie sprowadzil - , ktos na SB mi zarzucicl ze co ? moze Messiego mamy sprowadzic ? otoz mysle ze tak -trzeba miec w druzynie 3-4 latawcow- lekkoduchow - ktorzy mysla tylko o fensywie - a nie 10 wyrobnikow myslacych tylko obronie - - to tylko i wylacznie moje zdanie , nigdy nie twierdzilem ze Hybale trzeba zwolnic , absolutnie tylko mysle ze on sam to zrobi po sezonie jak zobaczy ze ta jego filozofia sie nie kleji w naszej slabej lidze

nie.nie to nie do Ciebie bylo,ale ......
zgadzam sie z tym co napisales
boli troche fakt ze wystarczyly 3 mecze i juz liga wiedziala jak z nami grac.przypomnijcie sobie jak Gornik nas tłamsił w pierwszej polowie
trener musi miec w swoim fachu rozne warianty,tego mi troche brakuje u Hyballi.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 05.04.2021 o godz. 20:02.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
zibi7
Senior Member

Od: 01.2013

Stary 05.04.2021, 20:45
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
- wielu cieniasow sie pozbyl...
...wielki plus dla Hybali ze pozbyl sie szrotu z szatni
W kontekście dzisiejszego występu Niepsuja i jego bramki trochę nie na miejscu jest pisanie, że pozbył się szrotu czy cieniasów i przypisywanie mu tego jako sukces, podczas gdy w ich miejsce albo nikogo nie sprowadził albo zostawił sobie takich samych jak nie gorszych cieniasów.

Takich jak duet Flip & Flap czyli Burliga i Szot. Poprzedni mecz w przerwie zmiana Burligi na Szota. A ten mecz z kolei zmiana Szota na Burligę w przerwie. Chyba założyli się między sobą kto potrafi zagrać gorzej i od paru meczów oglądamy ich żenujące popisy.

No i teraz musimy drżeć czy w następnym meczu zagra Flip czy może Flap, albo znowu Hyballa nas uraczy zmianą w przerwie. Od razu się dziwiłem czym Burliga ujął Petara, myślę że on też już teraz wie że popełnił błąd.

Kolejne szroty i cieniasy odpalone przez Petera:

Abramowicz zamiana na Wachowiaka - na minus, Wachowiak nie stanowi żadnej alternatywy dla ślamazarnego Sadloka, schowany w odmętach ławki rezerwowych

Mak zamiana na nikogo - na minus, teraz młokos Starzyński nie dający żadnych konkretów musi wchodzić ratować wyniki co mu się nie udaje

Beqiraj zamiana na Medveda - zamienił stryjek kijek na większy kijek
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.04.2021, 20:55

Jak w burdelu źle idzie to zmienia się panienki, a nie burdelmamę.
Do utrzymania się potrzebujemy jakieś 3 punkty w 7 meczach. A jak dobrze pójdzie to może nawet mniej.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Stary 05.04.2021, 21:01
zibi7 napisał(a):Wyświetl post
W kontekście dzisiejszego występu Niepsuja i jego bramki trochę nie na miejscu jest pisanie, że pozbył się szrotu czy cieniasów i przypisywanie mu tego jako sukces, podczas gdy w ich miejsce albo nikogo nie sprowadził albo zostawił sobie takich samych jak nie gorszych cieniasów.

Takich jak duet Flip & Flap czyli Burliga i Szot. Poprzedni mecz w przerwie zmiana Burligi na Szota. A ten mecz z kolei zmiana Szota na Burligę w przerwie. Chyba założyli się między sobą kto potrafi zagrać gorzej i od paru meczów oglądamy ich żenujące popisy.

No i teraz musimy drżeć czy w następnym meczu zagra Flip czy może Flap, albo znowu Hyballa nas uraczy zmianą w przerwie. Od razu się dziwiłem czym Burliga ujął Petara, myślę że on też już teraz wie że popełnił błąd.

Kolejne szroty i cieniasy odpalone przez Petera:

Abramowicz zamiana na Wachowiaka - na minus, Wachowiak nie stanowi żadnej alternatywy dla ślamazarnego Sadloka, schowany w odmętach ławki rezerwowych

Mak zamiana na nikogo - na minus, teraz młokos Starzyński nie dający żadnych konkretów musi wchodzić ratować wyniki co mu się nie udaje

Beqiraj zamiana na Medveda - zamienił stryjek kijek na większy kijek
Wg mnie Szot gral najlepiej jz mudzinem na prawejstronie - ale to bylo zima przed zamordyzmem - ( i wg mnie Szot ma fajna smykalke do gry ofensywnej - czego nie mozna powiedziec o blokujacym wszystkim miejsce flaku Macku SFG ) po 2 btramka Niepsujea to jakis shit- w czystej sytuacji kopnal tragicznie tylko uroatowal go rykoszet i ten farfocel wszedl .....wiec Twoj pocisk we mnie nie trafiony , sory- probuj dalej
Ostatnio edytowane przez gizmowisla : 05.04.2021 o godz. 21:04.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 05.04.2021, 21:26
jaroo to troll
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 05.04.2021, 21:37
Po prostu mi się śmiać chce z tego .......enia jaki Hyballa będzie super i jak sam odmieni wszystko, z kolei nie rozumiejąc, że problemem jest mentalność piłkarzy. To nie jest przypadek, że od prawie 10 lat gramy to samo, czyli dobry start za nowego trenera, a poźniej równia pochyła.

I kolejny sezon czy dwa spuszczania się nad trenerem, a później mówienia Hyballa won, i nadzieja, że przyjdzie Bóg Brzęczek i odmieni wszystko, bo przecież zaraz się znajdą argumenty, że Polak, zna specyfikę ekstraklasy i polski rynek, nabral doświadczenia itd

Zrozumcie, że tu nikt nie pomoże, a tym bardziej przeciętny trener pokroju Hyballi czyli w powaznym świecie no name. Tak samo jak nie pomoże średniej klasy piłkarz jeden czy dwóch, może Klopp by ogarnąl, może Lewy i Kuba w czasach świetności by sami wygrywali mecze i wprowadzili Wislę do LM. Ale na pewno żaden średniak piłkarski czy trenerski sam nic nie zmieni.

Jak się chcecie ludzić i robić z siebie idiotów to śmiało. Tylko, że już co raz więcej osób widzi, że zaczyna się skowronkowanie, ta drużyna na chwilę obecną nie ma nic do zaoferowania. Żadnego pomysłu na mecz i zero ambicji. Mówiliście, że z meczu na mecz, z rundy na runde będzie lepiej. Już jest lepiej? Bo wydaje mi się że co mecz to większa pyta.
drozd:
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 06.04.2021, 07:49
Nie chcę być złym prorokiem, ale wczorajszy mecz to chyba początek końca. Wyglądało to tak, jakby piłkarze wydali wyrok na trenera i na jego metody prowadzenia drużyny (zarówno podczas treningów jak i spotkań).
Z zapowiedzi Hyballi o najlepiej presującej drużynie ligi nie zostało nic, do tego dopełnieniem obrazu naszej nieporadności w spotkaniu z Podbeskidziem było przyjęcie piłki przez Burligę odbiciem na 10 metrów, które zniweczyło dobrze zapowiadającą się akcję. Oni po prostu wyglądają na zajechanych, brak świeżości był wczoraj aż nadto widoczny.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.04.2021, 08:06
Drozd napisał(a):Wyświetl post
A ja czuję że Hyballa to ktoś kto ma potencjał żeby zrobić porządek. I zarząd o tym wie. Dlatego jezeli on sam nie będzie chciał odejść to na pewno go nie zwolnią.

Zresztą pajace już po Mielcu siały ferment. Mimo przegranej do 6 miejsca mamy 5 punktów. Gdybyśmy wygrali byłoby 2. Tu jeszcze wszystko może się zdarzyć. Dzisiaj punkty były dużo bardziej potrzebne PBB. Taka smutna prawda.

Sam jesteś pajac i tym swoim .......eniem razem z tymi Tantalami chrabąszczami czy żukami robisz więcej szkody niż pożytku.Kto teraz jest winny?Kibice bo piszą jak jest?Jakie teraz padną usprawiedliwienia?Pewno nasi chcieli sąsiadkę ujebac dlatego tak zagrali.Jak nie sędzia to murawa jak nie murawa to kibice.Pompujecie balonik jaki to nam się trener cudotwórca trafił to potem nie ma się co dziwić że każda porażka szczególnie w takim stylu będzie odbierana jak katastrofa.Na szczęście sam trener usprawiedliwień nie szuka tylko wali prosto z mostu kto co zajebał nie szukając tanich wymówek(inna sprawa jak daleko na tym zajedzie i kiedy szatnia się na niego konkretnie wypnie)Czy stała się jakaś tragedia?Nie.Wyrażnie widać że przesadzono z obciążeniami podczas tej przerwy na repre.Zabrakło też sparingu może nawet dwóch żeby podtrzymać rytm meczowy.Być może to że Hyballa znowu dokręcił im śrubę zaprocentuje w następnych meczach.Co by nie powiedziec przeciwnicy będą poważniejsi niż podbeskidzie.Lodu na głowę dla tych którzy z Petera robili drugiego Kloppa zapominając że Hyballa nigdzie długo nie pracował i nigdzie cudów nie zdziałał .Ot trener z dobrym warsztatem który daje gwarancję na wyniki na miarę potencjału drużyny.Jaki my ten poziom mamy to każdy widzi.Zmagali się z nim tak samo poprzednicy i mimo chwilowych zrywów nikt na dłuższą metę tej przeszkody nie przeskoczył.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów