|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
tzn mają prawo sobie wybierać w którym meczu grają serio a w którym nie?
Marzy mi się wietrzenie szatni z Sadloka, Burligi, Chuki, JCS Savicia, zakontraktowanie kogoś kto sprawi, że Yeboah albo pokaże, że jest wart gry w Wiśle albo posadzi go na ławie. Kogoś na szpicę, który spowoduje , że będziemy mieli więcej alternatyw w grze z przodu. Sadlok i Burliga mają u nas za ciepłe posadki i już nic więcej nie są w stanie nam zaoferować. Wiem wiem kasa ale...... pomarzyć można |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
O to chodzi co napisałeś na końcu, ale Cupiał to było dawno i już prawie nieprawda.
Chciałoby się żeby zawsze grali na 100%, ale jest jak jest.. zdążyłem się przyzwyczaić. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Yeboah jest generalnie OK, tylko zachorował na tę samą chorobę, co Sadlok. Wbrew faktom, na podstawie tego, że kiedyś mu "siadł" strzał (wpadł tylko dlatego, że był rykoszet), uwierzył, że potrafi strzelać z dystansu. No, kurde, ostatnie kilka meczów pokazało jak na dłoni, że jednak nie potrafi i najczęściej ma problem, żeby piłka w ogóle doleciała z dwudziestu metrów do bramkarza (w bramkę i tak zwykle nie trafia) - jeśli będzie korzystał z tego, do czego rzeczywiście ma predyspozycje, to jeszcze będą z niego ludzie. Bo ma potencjał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Będę zaskoczony jeśli przyszły sezon zaczniemy z Hyballą na ławce. Nie broni go już kompletnie nic.
Pewnie trzeba się będzie rozglądać za kimś, kto zna tą drewniana ligę i umie ustawić zespół pod ten polski styl. Może Zieliński, Ojrzyński, Mamrot... Zobaczymy. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
moze Sobol , moze Wujek ...kto wie , tez jakos czuje zmiane trenera , mam neutralne staniowisko co do Hybali - ale po prostu czuje kolejna zmiane ....wg mnie Hybala mama duze plusy ale zarazem duzo minusow ...moze sie obroni , moze nie , tak czy owak jesli sie utrzymamy w tym sezonie kolejny zapowiada sie tak samo - tylko za rok juz sezon bedzie naprawde ciezki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Jaja sobie robicie że zmianą trenera i płaceniem przez rok kolejnej zwolnionym.. A gdyby ktoś głupi na to wpadł to wiadomo, że jest tylko jeden kandydat..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
idźże, idźże - Hyballa pierwszy spakuje walizki, jak okaże nie, ze tutaj nic nie osiągnie - napewno stołka nie nie będzie trzymać. Choc sam nie rozumiem dlaczego np. nie wyszliśmy dwoma napastnikami, dlaczego Yeboah grał na lewym skrzydle itp - jednak jestem daleki od gadania, ze Hyballi nic nie broni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
A ja czuję że Hyballa to ktoś kto ma potencjał żeby zrobić porządek. I zarząd o tym wie. Dlatego jezeli on sam nie będzie chciał odejść to na pewno go nie zwolnią.
Zresztą pajace już po Mielcu siały ferment. Mimo przegranej do 6 miejsca mamy 5 punktów. Gdybyśmy wygrali byłoby 2. Tu jeszcze wszystko może się zdarzyć. Dzisiaj punkty były dużo bardziej potrzebne PBB. Taka smutna prawda. A Yeboach to jest prawo czy lewonożny? Jak świat światem lewonożny zawodnik prędzej gra na lewej stronie i nie ma się co dziwić, że trener tam go chce ustawiać. Inna sprawa że Yeboach gra ostatnio taka padlinę że gdzie by nie zagrał to g... z tego będzie. Jego strzał z pięciu metrów Panu Bogu w okno z lepszej nogi kończy dyskusję.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 05.04.2021 o godz. 18:11.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W normalnych warunkach usiadłby na ławie już dawno, ale nie ma kto grać więc może mu się uroiło że jest gwiazdą... I dlatego tak się stara...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Mamy trenera, który myśli oraz wymaga od zawodników i siebie, dajmy mu rozwijać siebie i zespół, pracować. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szkoda strzępić ryja ale:
Sadlok out, werwy starczało u każdego trenera na miesiąc półtora a potem minimalizm i myślami już jest w ciepłych krajach. Boguski tak samo werwy starcza na jeden góra dwa mecze a potem koszula w palmy i myślami na Hawajach. Burliga ten jest wiecznie zagotowany może problemy z cukrzycą lub z hormonami ? Najgorsze że przyjdzie prze kot tej ligi czyli Alan. Yeboach dużo wiatru ale cała para idzie w gwizdek taka gorsza wersja naszego poprzedniego jeźdźca bez głowy. Medwed dobrze ze to tylko wypożyczenie. Savic ma ewidentnie jakiś problem z głowa. Widać ze umiejętności ma ale coś go blokuje. Para naszych środkowych obrońców level orlik |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Także sytuacja o dziwo nie zmienia się od kilku lat. Jest nowy trener, jest nadzieja i jest chujnia już na etapie meczu nr kilkanaście. Oczywiście za wcześnie jeszcze żeby osadzać trenera ale przykre jest to, że nic się nie zmieniło i idziemy tym samym schematem co za Stolarczyka i Skowronka. I sądzę, że nie jest to winą trenera, a jedynie piłkarzy. Oni się nie nadają do tej roboty. Pokazali za początku Hyballi, Stolarczyka, a nawet Skowronka, że jak chcą to umieją, nie, nie, że prezentują poziom Ligi Mistrzów, a po prostu, ze w tej buraczanej lidze, ambicją i chęcią potrafią grać ładną piłkę, a przede wszystkim punktować. Pokazali też dzisiaj od 60 minuty, że mogli zagrać zupełnie inny mecz z Podbeskidziem. Trener tu nic nie zdziała. Pytanie brzmi, czemu psycha im siada i czemu łapią takie doły. Jak całe życie będziemy się skupiać na wymianach trenerów to będziemy całe życie w dupie. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale na minus przemawia ze Hybala sam dokonal czystki szrotu , i sprowadzil zawodnikow pod siebie , wiem ze mamy mocno okrojony budzet , ale nie sadze ze mniejszy niz pol tej ligi , i tenze Hybala nie sprowadzil nikogo ofensywnego , wcale nie jestem za zmiana trenera ale na teraz wygkada to tak ze Hybala to fajny kotywator, ktory kaze pilkarzykom zapie....c , nie ma taryfy ulgowej dla gwiazd itp , zaskoczyl cala lige presingiem i wytrzymaloscia , tyle tylko ze po paru miesiacach kazdy trener to rozkminil i kazdy wie jak z nami grac , jedyne co mam Hybali do zarzucenia to zero taktyki ofensywnej , tylko dluga dzida na afere i slaboszczaka FBF , dlatego zespoly juz przeciw nam stosuja gre 3 obroncami , i 2 wahadlowymi i .....i jestesmy w du...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myslę, że sami dorabiamy do wszystkiego ideologię... Coś takiego jak taktyka to może stosować może w tej lidze Legia, może momentami Lech na fali, taktykę to moga mieć kluby z Hiszpanii, Anglii czy Niemiec, taktykę to może miec klasowy trener... A u nas po prostu jest 10 meczów na ambicji, zapierdalają i wtedy to wychodzi. U nas taktyka nazywa się "efekt nowej miotły".
I tyle. Nie taktyka, nie cuda, tylko dobry psycholog, który im te słabe glówki wyleczy z kompleksów, lenistwa itd Bo jak chcą to umieją grać, tylko, że psycha siada i jest koniec ery Stolarczyka, Skowronka czy innego Hyballi. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to jak to ktoś powiedział : Jak w burdelu nie idzie to się wymienia panienki
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wyobrażasz sobie Skowronka który dokonuje zmiany w 30 minucie? Albo mówi to co Hyballa na konferencji po meczu? Otrząśnij się chłopie. Uroiłeś sobie że jest ch..owo i nic tego nie zmieni, bo psyche zawodników jest jakie jest. Dobrze ale trener ma narzędzie, ok będzie miał narzędzia które to psyche zmienią, albo zawodników zmienią... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
czytam temat od gory ,i niewierze w to co czytam.
ufam ze to pomeczowe emocje..... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
nie.nie to nie do Ciebie bylo,ale ...... zgadzam sie z tym co napisales boli troche fakt ze wystarczyly 3 mecze i juz liga wiedziala jak z nami grac.przypomnijcie sobie jak Gornik nas tłamsił w pierwszej polowie trener musi miec w swoim fachu rozne warianty,tego mi troche brakuje u Hyballi.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 05.04.2021 o godz. 20:02.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2013
Offline |
|
Takich jak duet Flip & Flap czyli Burliga i Szot. Poprzedni mecz w przerwie zmiana Burligi na Szota. A ten mecz z kolei zmiana Szota na Burligę w przerwie. Chyba założyli się między sobą kto potrafi zagrać gorzej i od paru meczów oglądamy ich żenujące popisy. No i teraz musimy drżeć czy w następnym meczu zagra Flip czy może Flap, albo znowu Hyballa nas uraczy zmianą w przerwie. Od razu się dziwiłem czym Burliga ujął Petara, myślę że on też już teraz wie że popełnił błąd. Kolejne szroty i cieniasy odpalone przez Petera: Abramowicz zamiana na Wachowiaka - na minus, Wachowiak nie stanowi żadnej alternatywy dla ślamazarnego Sadloka, schowany w odmętach ławki rezerwowych Mak zamiana na nikogo - na minus, teraz młokos Starzyński nie dający żadnych konkretów musi wchodzić ratować wyniki co mu się nie udaje Beqiraj zamiana na Medveda - zamienił stryjek kijek na większy kijek |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Do utrzymania się potrzebujemy jakieś 3 punkty w 7 meczach. A jak dobrze pójdzie to może nawet mniej. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez gizmowisla : 05.04.2021 o godz. 21:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
jaroo to troll
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po prostu mi się śmiać chce z tego .......enia jaki Hyballa będzie super i jak sam odmieni wszystko, z kolei nie rozumiejąc, że problemem jest mentalność piłkarzy. To nie jest przypadek, że od prawie 10 lat gramy to samo, czyli dobry start za nowego trenera, a poźniej równia pochyła.
I kolejny sezon czy dwa spuszczania się nad trenerem, a później mówienia Hyballa won, i nadzieja, że przyjdzie Bóg Brzęczek i odmieni wszystko, bo przecież zaraz się znajdą argumenty, że Polak, zna specyfikę ekstraklasy i polski rynek, nabral doświadczenia itd Zrozumcie, że tu nikt nie pomoże, a tym bardziej przeciętny trener pokroju Hyballi czyli w powaznym świecie no name. Tak samo jak nie pomoże średniej klasy piłkarz jeden czy dwóch, może Klopp by ogarnąl, może Lewy i Kuba w czasach świetności by sami wygrywali mecze i wprowadzili Wislę do LM. Ale na pewno żaden średniak piłkarski czy trenerski sam nic nie zmieni. Jak się chcecie ludzić i robić z siebie idiotów to śmiało. Tylko, że już co raz więcej osób widzi, że zaczyna się skowronkowanie, ta drużyna na chwilę obecną nie ma nic do zaoferowania. Żadnego pomysłu na mecz i zero ambicji. Mówiliście, że z meczu na mecz, z rundy na runde będzie lepiej. Już jest lepiej? Bo wydaje mi się że co mecz to większa pyta. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie chcę być złym prorokiem, ale wczorajszy mecz to chyba początek końca. Wyglądało to tak, jakby piłkarze wydali wyrok na trenera i na jego metody prowadzenia drużyny (zarówno podczas treningów jak i spotkań).
Z zapowiedzi Hyballi o najlepiej presującej drużynie ligi nie zostało nic, do tego dopełnieniem obrazu naszej nieporadności w spotkaniu z Podbeskidziem było przyjęcie piłki przez Burligę odbiciem na 10 metrów, które zniweczyło dobrze zapowiadającą się akcję. Oni po prostu wyglądają na zajechanych, brak świeżości był wczoraj aż nadto widoczny. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|

|
||||||