The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.02.2021, 14:19
Iwan sie dzis wypowiadal w weszlo.fm na czym, mniej wiecej, ma polegac jego praca.

Bedzie mial biureczko, telewizor, dostep do wszystkich pakietow telewizyjnych, ktore transmituja 1 i 2 lige i bedzie pierwszym etapem, "wypatrywania" perelek. Czyli on nie bedzie jezdzil po stadionach obserwowac, ale bedzie sugerowal albo podpowiadal, kogo warto, na podstawie tych jego "telewizyjnych obserwacji", zaczac monitorowac.

W sumie, nie jest to glupie
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.02.2021, 19:00
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Iwan sie dzis wypowiadal w weszlo.fm na czym, mniej wiecej, ma polegac jego praca.

Bedzie mial biureczko, telewizor, dostep do wszystkich pakietow telewizyjnych, ktore transmituja 1 i 2 lige i bedzie pierwszym etapem, "wypatrywania" perelek. Czyli on nie bedzie jezdzil po stadionach obserwowac, ale bedzie sugerowal albo podpowiadal, kogo warto, na podstawie tych jego "telewizyjnych obserwacji", zaczac monitorowac.

W sumie, nie jest to glupie
twoje wypociny to mialo byc smieszne ? blyskotliwe ? madre ? czym chcialem blysnac tym wpisem aaa sory - chyba tym imbecylskim podpisem pod awatarem , aaa to gratuluje ...skad sie biora tacy jak ty czlowieku
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 10.02.2021, 07:43
a co jest zlego w wypowiedzi kolegi rafalek?

poza tym, ze wizerunkowo mega dobre posuniecie, to taka forma półemerytury dla takiej persony jak Pan Iwan to bardzo dobry pomysł. Nie zbiedniejemy od tego, a sama jego obecność w klubie to tylko dobry sygnał, dodatkowo śmiem twierdzić, że "na oko" będzie w stanie pomóc w ocenie zawodników - nie jako kluczowa opinia, ale jako inne spojrzenie.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.02.2021, 08:56
JudasPriest napisał(a):Wyświetl post
Dlatego ze sam mowil ze 'zdrowie' nie pozwala mu na stałą pracę w Wieczystej.
Mam na to taka anegdotę, bo idealnie pasuje:
Jechałem kiedyś stopem w Gruzji, a dokładnie w górach w Swanetii. No i zatrzymał mi się ciężarówką z jakimś żwirem jakiś stary Swan, roześmiany, że sporym rozbieżnym zezem, jedna ręką na kierownicy w drugiej pół browara (przysięgam, nic nie ubarwione). Obsralem się i nie wsiadłem. Wieczorem przy browarze w knajpie opowiedzialem to miejscowym. No i oburzyli się i powiedzieli, że Swan nawet jak najebany, to będzie po tych jego serpentynach jeździł lepiej niż ludzie z nizin, a najlepszy dowód, że dożył tego wieku. No i głupio mi się zrobiło bardzo.
Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.02.2021, 10:06
masada napisał(a):Wyświetl post
Mam na to taka anegdotę, bo idealnie pasuje:
Jechałem kiedyś stopem w Gruzji, a dokładnie w górach w Swanetii. No i zatrzymał mi się ciężarówką z jakimś żwirem jakiś stary Swan, roześmiany, że sporym rozbieżnym zezem, jedna ręką na kierownicy w drugiej pół browara (przysięgam, nic nie ubarwione). Obsralem się i nie wsiadłem. Wieczorem przy browarze w knajpie opowiedzialem to miejscowym. No i oburzyli się i powiedzieli, że Swan nawet jak najebany, to będzie po tych jego serpentynach jeździł lepiej niż ludzie z nizin, a najlepszy dowód, że dożył tego wieku. No i głupio mi się zrobiło bardzo.
Kilka lat temu z granicy meksykańskiej do Belize City podwiózł mnie celnik. Stopa złapałem kilkaset metrów za granicą, więc wsiadłem nawet nie pytając dokąd jedzie, bo trudno w tym państwie nie trafić z kierunkiem jazdy. Chłopak w trasie obalił z sześć piwek [takie wielkości około 250ml buteleczki popularne w tamtym regionie], a tuż przed Belize City dokupił sobie kolejny kartonik. Po drodze zajechaliśmy jeszcze do niego do domu, jakieś 15-20 minut od miasta. Tam chłopak ze swoim sąsiadem skręcili jeden z największych lolków jaki widziałem i wypalili w jakieś pół godziny, po czym - jak gdyby nigdy nic - wsiadł do auta i podwiózł mnie do BC.

Morał jest taki, że chociaż wiem, że się mógł wtarabanić.w pierwsze lepsze drzewo, świadomość tego, że wyglądał na jakieś.40+, pracował jako celnik i mimo wszystko dożył tego wieku, a dodatkowo fakt,.że na tej trasie jechało tego dnia mało aut, przemogła chęć łapania czegokolwiek innego po kilku kilometrach.
Powód: słowa
Ostatnio edytowane przez dziki : 10.02.2021 o godz. 10:07.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 10.02.2021, 10:10
Jak widac sa jeszcze na tym swiecie regiony swiata, gdzie ludzie sie prawdziwie wolni

A powaznie. Kazdy kto drwi z roli Iwana nie ma pojecia o czym pisze. To jest skarbnica wiedzy o pilce, wprawne oko obserwatora, ktory szybko potrafi oddzielic ziarno od plew. Nawwet jesli ma to byc biurkowa praca, to juz zrobi pierwsza selekcje i skauci jezdzacy na mecze nie beda marnowac czasu na ogladanie zawodnikow nie bedacych wystarczajacy arakcyjni dla nas.
Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 10.02.2021, 12:27
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Jak widac sa jeszcze na tym swiecie regiony swiata, gdzie ludzie sie prawdziwie wolni

A powaznie. Kazdy kto drwi z roli Iwana nie ma pojecia o czym pisze. To jest skarbnica wiedzy o pilce, wprawne oko obserwatora, ktory szybko potrafi oddzielic ziarno od plew. Nawwet jesli ma to byc biurkowa praca, to juz zrobi pierwsza selekcje i skauci jezdzacy na mecze nie beda marnowac czasu na ogladanie zawodnikow nie bedacych wystarczajacy arakcyjni dla nas.
Ajwen uchodzi za eksperta od pierwszej ligi. Zgaduje, że nie będzie tak, że tylko biureczko i nigdy w teren, bo tacy ludzie po prostu chcą jeździć czasami na mecze.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.02.2021, 14:54
A jak będzie szukał kierowcy to będzie jeździł na mecze z Kapka (skautem Lechii).

Tak poważnie to dobrze że Wisła znalazła mu zajęcie. Powinno być dla takich zawodników miejsce na stare lata w klubie, tym bardziej że nie będzie to tylko funkcja na papierze, ale sądzę że sprawne oko przyda się w dziale.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.02.2021, 16:01
Szanujmy swoje legendy bo co raz mniej nam ich zostaje, a na horyzoncie nie widać następców.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.02.2021, 16:53
Do Niepołomic jest blisko, więc jak będzie chciał się przejechać to będzie miał gdzie.
Dziś to największym problemem jest covid, a nie wyjazd na mecz
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 10.02.2021, 18:23
Ktos wie czym Brozek sie zajmuje poza gra w oldbojach? Wydaje mi sie ze w akademii bylby bardzo pozyteczny.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 10.02.2021, 18:33
Bardzo dobra decyzja z zatrudnieniem Andrzeja Iwana. Klub wyciąga rękę do legendy klubu pokazując tym samym, że R22 to wielka rodzina.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 10.02.2021 o godz. 20:31.

Odpowiedz cytując
Aalcman
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 10.02.2021, 18:49
Blixa napisał(a):Wyświetl post
Ktos wie czym Brozek sie zajmuje poza gra w oldbojach? Wydaje mi sie ze w akademii bylby bardzo pozyteczny.
Ma swoją firmę transportową.
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 10.02.2021, 20:21
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
twoje wypociny to mialo byc smieszne ? blyskotliwe ? madre ? czym chcialem blysnac tym wpisem aaa sory - chyba tym imbecylskim podpisem pod awatarem , aaa to gratuluje ...skad sie biora tacy jak ty czlowieku
A Ciebie gumka w majtkach ciśnie czy o co Ci chodzi?

Sam Iwan tak powiedział, że na tym będzie polegała jego praca, więc o się do mnie dosrałeś człowieku?

Jestem zachwycony tym, że Ajwen wraca tam gdzie jego miejsce, i że będzie pomagał nam wypatrywać utalentowane diamenciki w niższych ligach.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
ghost_
Member

Od: 01.2012

Stary 11.02.2021, 16:05
rafalek napisał(a):Wyświetl post
A Ciebie gumka w majtkach ciśnie czy o co Ci chodzi?
Sam Iwan tak powiedział, że na tym będzie polegała jego praca, więc o się do mnie dosrałeś człowieku?
Ludzie, co sprawia że wam się wydaje, że ktokolwiek z nas ma ochotę czytać wasze gówniarskie kłótnie?
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 11.02.2021, 17:06
ghost_ napisał(a):Wyświetl post
Ludzie, co sprawia że wam się wydaje, że ktokolwiek z nas ma ochotę czytać wasze gówniarskie kłótnie?
Ale ja sie z panem Gizmo w ogole nie kloce, chce tylko wiedziec o co mu chodzilo, bo wydaje mi sie ze moj post nie byl ani troche negatywny w stosunku do P. Andrzeja Iwana...

A konczac off topic, chyba jestesmy swiadkami powolnej przeprowadzki Kuby z boiska w "gabinety". Musimy sie zaczac przyzwyczajac do tego, ze na murawie bedziemy go ogladac coraz rzadziej.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 11.02.2021, 22:09
- Robimy wszystko, żeby dokończyć sezon. Pensje za grudzień zostały zapłacone w tym tygodniu. Pieniądze na to oraz na najbliższe mecze do końca miesiąca pożyczył pan Tomasz Jażdżyński - mówi krótko.

sekcja koszykówki.. nie wiem czy było. sponsor od Jażdzyńskiego domaga się 250 tys odszkodowania za zniesławienie
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 11.02.2021, 22:36
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
- sekcja koszykówki.. nie wiem czy było. sponsor od Jażdzyńskiego domaga się 250 tys odszkodowania za zniesławienie
Na niezły PR sobie pracuje ten sponsor, Wszystko co do tej pory na kosza wydał poszło w piach.
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 11.02.2021, 23:01
Blixa napisał(a):Wyświetl post
Paweł to zdaje się wspominał, że w trenerce się nie widzi w żadnym wydaniu.
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Od: 09.2019

Stary 07.04.2021, 10:28
Zabrakło pieniędzy. Wisła Kraków znów znalazła się w trudnej sytuacji finansowej. Jakub Błaszczykowski, wraz z pozostałymi współwłaścicielami klubu, musiał ponownie udzielić klubowi pożyczki. Tym razem wspólnie pożyczyli klubowi trzy miliony złotych.

https://sport.tvp.pl/53172237/jakub-...akow-pieniadze

Pytanie co dalej, wiecznie nie będzie przecież pożyczał...
Ostatnio edytowane przez Cycu : 07.04.2021 o godz. 10:31.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 07.04.2021, 11:01
Miga vel zmiety nawet nie rozumie tego sprawozdania, a pozniej sie glupio tlumaczy na tt jak ktos mu cokolwiek wypomni. Ten artykul to czyste kocopoly.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.04.2021, 11:01
Może oni po prostu reperowali budżet klubu u buka w miniony poniedziałek xd
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Od: 09.2019

Stary 07.04.2021, 13:01
Gdyby ktoś chciał się zapoznać poniżej daję link do sprawozdania finansowego za rok 2020 i lata poprzednie:

https://wisla.krakow.pl/page?slug=ak...i-sprawozdania

Wywiad z wiceprezesem m.in o sprawozdaniu, ale nie tylko:

https://weszlo.com/2021/04/08/zatrud...a-podsylac-cv/
Ostatnio edytowane przez Cycu : 08.04.2021 o godz. 21:19.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.04.2021, 14:38
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15572705
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 25.04.2021, 11:45
https://twitter.com/jarokrolewski/st...47677818208256

Jeżeli to na serio, to albo mylę się co do Błaszczykowskiego/-kich, albo mają tam sporą różnicę zdań co do wizji klubu.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Stary 25.04.2021, 13:36
czaro napisał(a):Wyświetl post
https://twitter.com/jarokrolewski/st...47677818208256

Jeżeli to na serio, to albo mylę się co do Błaszczykowskiego/-kich, albo mają tam sporą różnicę zdań co do wizji klubu.
A gdzie kolega to wydedukował ?
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 25.04.2021, 14:40
Moim założeniem jest to, że Kuba nie będzie chciał Wisły odpersonalizować. Nie zgodzi się na obsadzenie stanowisk ludźmi, których może na chłodno rozliczać. On i bliscy będą klubem zarządzać.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 25.04.2021, 15:58
3 kolejki do końca a my musimy drzeć o utrzymanie. Walczą z nami PBB z trenerem który ostatnio trenował kilka lat temu bez większych sukcesów i stal która trenuje chłop z epoki smudy. Dramat, dramat i jeszcze raz dramat. Widać ze pomysł składania zespołu bez jakiegokolwiek pionu sportowego był fatalny. Ani nie udało się zaoszczędzić (beqiraj, medved, i inne wynalazki) ani ściągnąć nikogo wartościowego. No ale jeśli dla niektórych najważniejsze było pozbycie się Obidzinskiego (który pierwszy przejrzał starego bukse) to gratuluje. Udało się. Skutek tego taki ze z trenerem Hyballa i koszulkami z gegenpressingiem będziemy walczyć do ostatniej kolejki bez formy i z najgorszym terminarzem.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 25.04.2021, 16:22
czaro napisał(a):Wyświetl post
Moim założeniem jest to, że Kuba nie będzie chciał Wisły odpersonalizować. Nie zgodzi się na obsadzenie stanowisk ludźmi, których może na chłodno rozliczać. On i bliscy będą klubem zarządzać.
weź przeczytaj 10 razy wypowiedź JK, bo chyba nie zrozumialeś i przestań siać ferment
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.04.2021, 16:37
pomeran napisał(a):Wyświetl post
3 kolejki do końca a my musimy drzeć o utrzymanie. Walczą z nami PBB z trenerem który ostatnio trenował kilka lat temu bez większych sukcesów i stal która trenuje chłop z epoki smudy. Dramat, dramat i jeszcze raz dramat. Widać ze pomysł składania zespołu bez jakiegokolwiek pionu sportowego był fatalny. Ani nie udało się zaoszczędzić (beqiraj, medved, i inne wynalazki) ani ściągnąć nikogo wartościowego. No ale jeśli dla niektórych najważniejsze było pozbycie się Obidzinskiego (który pierwszy przejrzał starego bukse) to gratuluje. Udało się. Skutek tego taki ze z trenerem Hyballa i koszulkami z gegenpressingiem będziemy walczyć do ostatniej kolejki bez formy i z najgorszym terminarzem.
Smutne ale prawdziwe
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów