The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.02.2021, 23:22
Naprawdę ktoś jeszcze chciałby tu Turgemana, który w nowym klubie już zdążył po 2 meczach naderwac więzadło? To niepojęte

Polityka oszczędności i półśrodków nigdy się nie obroni i niestety i ten i poprzedni sezon to głównie pokłosie fatalnego okna lato 2019. Mielisny fatalny zaciąg piłkarzy i każdy z klubu jak jeden mąż powtarzał że zawalono na całej linii.
Do tego starzejąca się kadra, wielu zawodników ciągle kontuzjowanych i wyniki nigdy się nie będą zgadzać.

Nadzieja że trio, zarzad i dział sportowy nie będzie już powielać błędów z przeszłości, a i ruchy z tego okna praktycznie wykluczają jakiekolwiek wpadki. Albo krótkie kontrakty, albo długie, ale zawodników mlodych-perspektywicznych.

Zresztą i lato 2020 nie było całkowicie zawalone.

Savic, Yeboah, Forbes, Frydrych, Mehremic, Plewka (powrót), Starzyński - in plus
Abramowicz, Beqiraj - in minus
70-80% trafionych transferów to nie jest zła statystyka.
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.02.2021, 08:43
O jakim potencjale mówicie?

Trenerzy zmieniają się, kadra w sumie też a my dalej walczymy o utrzymanie. Za zarówno za Stolarczyka i Skowronka mieliśmy kilka bardzo fajnych meczy, które rodziły nadzieje na lepsze jutro... ale potem przychodziły kryzysy i porażki lub mecze bez zwycięstwa... To nie przypadek, że trenerzy zmieniają się a wyniki, w perspektywie całego sezonu, pozostawiają wiele do życzenia. oczywiście wpływ na to ma trudna sytuacja finansowa klubu i problemy organizacyjne. Zobaczymy co przyniesie przyszłość. Ale fakt zmian kadrowych należy ocenić na plus. Odchodzący zawodnicy prochu nie wymyślą... a nowi dają jakąś nadzieje na zmianę...
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 07.02.2021, 11:11
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Savic, Yeboah, Forbes, Frydrych, Mehremic, Plewka (powrót), Starzyński - in plus
Abramowicz, Beqiraj - in minus
70-80% trafionych transferów to nie jest zła statystyka.

Savic i Yeboah to trochę przypominają mi Wojtkowskiego: widać duże umiejętności, jednak póki co szału nie robią.
Forbes - dolaczyl do klubu, żeby załatać pozycję napastnika, wiec ciężko mówić o nim w kontekście okna transferowego.
Frydrych - wszedł z buta do ligi, jednak ostatnio nie było już tak kolorowo, imo jeszcze za wcześnie by mówić ze jest to transfer na plus
Adi - jego CV wskazuje ze prawdopodobnie przyszedł jako bonus do Fatosa. Owszem u nas póki co w miarę się broni, jednak ciężko powiedzieć że był element szerszej strategii, bardziej trafił się nam jak ślepej kurze ziarno.
Plewka wrócił z wypożyczenia, na którym jakoś bardzo się nie wyróżniał a nas odpalił: tez mam wrażenie że tu raczej nam się udało.
Starzyński póki co wiadomo ze jest to bardzo młody zawodnik z potencjałem, zobaczymy co z niego będzie.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.02.2021, 12:28
Myślę że w lecie możemy trochę poszaleć z transferami.Nie wiem skąd na to kasa.może szykuje sie jakiś zastrzyk gotówki.Tylko tak można sobie tłumaczyć czystki w kadrze.Niepsuj,Mak,Klemenz,Janicki to byli zawodnicy którzy przychodzili tu w czasie największej biedy i wysokich kontraktów mieć nie mogli.Pewnie będą następne pożegnania plus ci piłkarze z którymi nie przedłużymy kontraktu.Nie sądzę abyśmy chcieli grać tylko młodymi
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 07.02.2021, 12:37
sam Janicki zarabiał 50tys/msc, wiec wcale mało nie zarabiali.. do tego odejdzie Buksa 40/tys z kontraktów będzie sporo kasy, ale na super transfery bym nie liczył.. ja bym sprowadził 1-2 konkretnych grajków + młodzi i tak grał..

poza tym Hyballa lubi pracować z młodymi, w dunajskiej stredzie jego skład też miał średnią wieku koło 23-24lat
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 07.02.2021, 14:34
I właśnie u Słowaków domagał się sprowadzenia doświadczonych graczy bo proporcje były zaburzone i nie dawało to możliwości grania o coraz wyższe cele. Wiem że my na razie to walczymy o uniknięcie spadku ale też ambicja Hyballi nie pozwoli mu zbyt długo tkwić w maraźmie
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 07.02.2021, 22:20
JudasPriest napisał(a):Wyświetl post
Savic i Yeboah to trochę przypominają mi Wojtkowskiego: widać duże umiejętności, jednak póki co szału nie robią.
Forbes - dolaczyl do klubu, żeby załatać pozycję napastnika, wiec ciężko mówić o nim w kontekście okna transferowego.
Frydrych - wszedł z buta do ligi, jednak ostatnio nie było już tak kolorowo, imo jeszcze za wcześnie by mówić ze jest to transfer na plus
Adi - jego CV wskazuje ze prawdopodobnie przyszedł jako bonus do Fatosa. Owszem u nas póki co w miarę się broni, jednak ciężko powiedzieć że był element szerszej strategii, bardziej trafił się nam jak ślepej kurze ziarno.
Plewka wrócił z wypożyczenia, na którym jakoś bardzo się nie wyróżniał a nas odpalił: tez mam wrażenie że tu raczej nam się udało.
Starzyński póki co wiadomo ze jest to bardzo młody zawodnik z potencjałem, zobaczymy co z niego będzie.
Jeśli Frydrych nie jest transferem na plus to ja .. nie mam więcej pytań.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.02.2021, 09:58
Frydrych jest jednym z najlepszych transferów ostatnich lat
Gość chyba nie ogląda meczów.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 08.02.2021, 10:16
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Frydrych jest jednym z najlepszych transferów ostatnich lat
Gość chyba nie ogląda meczów.
gdyby obejrzał mecz z Piastem miałby inne zdanie ale wczoraj jak profesor zagrał
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 08.02.2021, 10:42
Szneka napisał(a):Wyświetl post
gdyby obejrzał mecz z Piastem miałby inne zdanie ale wczoraj jak profesor zagrał
Jeden słabszy mecz niczego nie dowodzi. Co najwyżej tego że jest tylko człowiekiem.

Frydrycha każdy zespół esa brałby z pocalowaniem ręki. Na czele z Lechem i Legia.

To że go wyciągnęliśmy że Slavi to byl majstersztyk.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 08.02.2021, 10:59
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Jeden słabszy mecz niczego nie dowodzi. Co najwyżej tego że jest tylko człowiekiem.

Frydrycha każdy zespół esa brałby z pocalowaniem ręki. Na czele z Lechem i Legia.

To że go wyciągnęliśmy że Slavi to byl majstersztyk.
Masz rację. Mój powyższy post był napisany z przekąsem. Też uważam, że to jeden z najlepszych obrońców ligi. Tych z Lecha i legii wciąga nosem.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 08.02.2021, 11:21
Z Piastem, Zaglebiem, Wartą... mial kilka niezbyt udanych występów. Nie twierdzę że jest słaby, po prostu uważam że potrzeba więcej czasu na ocenę.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.02.2021, 14:02
Też jestem ciekaw jak udało nam się go wyciągnąć ze Slavii
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 08.02.2021, 19:44
Bo Slavia go odpuściła i tyle.Wiecie jakiego piłkarza ja bym chętnie zobaczył w koszulce Wisły?Powinniśmy starać się jak to tylko jest możliwe o powrót Imaza
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.02.2021, 21:30
Tam podstawowi stoperzy to po 5 i 3mln ojro to mógł mieć chłopak jednak ciężko..
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 08.02.2021, 21:55
Jak dlugi ma kontrakt Imaz? Z mila checia wzialbym go.

Edit: 3.5 roku.
Ostatnio edytowane przez Blixa : 08.02.2021 o godz. 21:58.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 08.02.2021, 23:13
1. Marka klubu
2. Wizja drużyny budowanej wokol Błaszczykowskiego
3. Bardzo blisko domu (nawet bliżej niż miał z Pragi).
Odpowiedz cytując
ricenb
Member

Od: 03.2005

Stary 09.02.2021, 01:47
https://www.transfermarkt.com/wisla-...rde/verein/422

według transfermarkt Frydrych za hajs do nas przyszedł 800k euro widocznie slavi sie opłacało
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 09.02.2021, 02:19
ricenb napisał(a):Wyświetl post

według transfermarkt Frydrych za hajs do nas przyszedł 800k euro widocznie slavi sie opłacało
Sugerowanie się cyferkami na transfermarkt nie jest do końca rozsądne. Prawie bańka za 30 latka? Proszę Cie.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 09.02.2021, 04:17
ricenb napisał(a):Wyświetl post

- Portal transfermarkt podaje, że Wisła zapłaciła za pana Slavii 800 tysięcy euro. Szczerze mówiąc, trudno mi uwierzyć, żeby była to aż tak wysoka kwota, bo znamy sytuację finansową Wisły. A pan wie, ile kosztował Wisłę?
- Myślę, że to wzięło się stąd, że 800 tysięcy euro to kwota, na jaką wycenia mnie ten portal. Miałem ze Slavią jeszcze roczny kontrakt, ale tak jak mówiłem wcześniej, czułem, że muszę coś zmienić w swojej karierze. Wiem, że Slavia nie chciała mnie puścić za darmo, ale była też taka umowa między nami, że jeśli pojawi się dla mnie dobra oferta, to w klubie nie będą mi robić szczególnych problemów, żebym mógł odejść.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 09.02.2021, 09:35
Jest oferta z Yeboaha na poziomie 1 mln euro. Odrzucona. Podobno cena wywolawcza to 3 mln E plus zmienne i mysle, ze to realna ocena sytuacji. Choc Yaw duzo wnosi do naszej gry to biorac pod uwage co pokazuje Starzynski i to, ze majac budzet chocby 1 mln euro sciagnieto by zadowalajace zastepstwo to mam nadzieje, ze transfer pyknie. Jako, ze transfer do Turcji to dopiero po zakonczeniu sezonu, wiec kolejny plus, bo mlody bedzie mial czas wdrozyc sie w dorosla pilke wchodzac z lawki za Yawa.
A Yaw dostanie tam na pewno duzo, duzo wyzszy kontrakt. Sytuacja win-win chyba, ze... Yaw uwierzy w Hyballe na tyle, ze nie bedzie chcial odejsc do Turcji
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 09.02.2021, 09:51
a ja mam nadzieje ze nie pyknie za 1mln , bo golym okiem widac ze to zawodnik na miare Kalu Uche , a jeszcze jakiś gagatek go tu na forum porównał do Wojtkowskiego Kamila Lol xD
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 09.02.2021, 15:40
Yaw to zawodnik z duzym potencjałem, jak jeszcze ugra fajne wyniki z Ghana to i 5 mln euro nie wydaje się nierealne.

Natomiast póki co celownik musi lepiej nastawić i trochę nastrzelac na wiosnę.

Mam nadzieję że klub nawet nie patrzy na oferty na poziomie 1 mln euro, bo takich zawodników jak Yaw, nie ściąga się co okienko.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 09.02.2021, 15:53
Z tego co mi wiadomo to od razu ta oferta zostala odrzucona i oczekiwania sa na te 3 mln "na juz".

Podejsice rozsadne - 1 mln na transfery, 2 banki do splaty dlugow.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.02.2021, 16:07
Takie podejście jest rozsądne - jak nie brakuje na wypłaty i światło. Widać nie brakuje
I dobrze, Yaw ma dla nas dużą wartość boiskową. A jak mamy go sprzedawać ot tak, za "skromny" milion skoro jest na wypłaty to naprawdę byłoby szkoda. Samą swoją grą może nas podciągnąć wyżej w tabeli i też pozwolić Wiśle zarobić. Tym bardziej, ze szukanie na gwałt następcy i to po okresie przygotowawczym to jednak zawsze ryzyko.

Ciekawy jestem czy ktoś da w tym okienku 3 mln euro, albo zbliżoną kwotę za niego?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.02.2021, 16:44
Byle tylko go nie sprzedali do Włoch/Turcji ze spłatą rozłożoną na 60 rat

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 09.02.2021, 17:29
Yawa sprzedać jak się pojawi oferta bez szemrania.

Z takimi zawodnikami jest tego rodzaju problem, że oni nie mają ani grama lojalności. Wisła to dla niego przystanek. Jest ryzyko, że jak go nie sprzedamy, to wypełni umowę i odejdzie za darmo.

Jestem pewien, że on nie przedłuży z nami kontraktu jeśli będzie w formie. To pewne jak w banku.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 09.02.2021, 17:30
Co z tym Fatosem? Nie uda się go jednak opchnąć w zimie ?
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 09.02.2021, 18:58
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
Yawa sprzedać jak się pojawi oferta bez szemrania.

Z takimi zawodnikami jest tego rodzaju problem, że oni nie mają ani grama lojalności. Wisła to dla niego przystanek. Jest ryzyko, że jak go nie sprzedamy, to wypełni umowę i odejdzie za darmo.

Jestem pewien, że on nie przedłuży z nami kontraktu jeśli będzie w formie. To pewne jak w banku.
Yaw ma z Wisłą kontrakt jeszcze przez 2,5 roku więc mamy jeszcze czas żeby go sprzedawać. I dobrze, że zarząd nawet nie rozpatruje ofert na poziomie 1 mln euro. To zawodnik o dużym potencjale co pokazuje regularnie od wielu już spotkań, praktycznie "zaskoczył" w Wiśle od razu. Myślę, że dwa pierwsze spotkania i to jak zespół został przygotowany do rundy wiosennej, to jak gramy pressingiem napawa optymizmem. Na koniec sezonu jak nie będziemy mieli tragicznej skuteczności i wykańczania sytuacji bramkowych a sędziowie nie będą popełniali przeciwko nam kardynalnych błędów to jest możliwe żebyśmy na koniec zakręcili się w okolicy 6 czy 7 miejsca, może lepiej. A wtedy Yawa możemy sprzedać za około 3 czy 4 mln euro, może nawet lepiej jak zagra znowu bardzo dobrą rundę na jesień. Nie oszukujmy się bo też kontraktujemy zawodników żeby ich odbudować, sprzedać. I Yaw też pewnie myśli żeby w perspektywie sezonu, dwóch odejść do lepszej ligi i lepiej zarabiać. Czyli sytuacja Win - Win (zadowolony zawodnik i klub). My najpierw musimy pospłacać długi i kroczek po kroczku wzmacniać zespół żeby za ileś lat w końcu znowu walczyć o Mistrzostwo Polski, pokazywać się regularnie w Europucharach i nawiązywać do naszych osiągnięć z początku wieku. Jak już to osiągniemy a finanse nie będą dla nas problemem to będziemy mogli myśleć by odrzucać nawet oferty na poziomie 3 mln euro i takich zawodników przekonywać do zostania w klubie na dłużej i przedłużania kontraktu własnym poziomem sportowym i uporządkowanymi, stabilnymi, mocnymi finansami. Poza tym jak się kiedyś trafi Wiśle oferta jak Lechowi za Modera to nikt się nie będzie zastanawiał tylko będzie sprzedaż bo kiedyś to nie było możliwe ale teraz polskie kluby mogą budować swoje budżety na transferach z klubu swoich wychowanków i młodych Polaków. Kiedyś takie pieniądze były dla polskich klubów możliwe do zainkasowania tylko awansując do LM. Czasy się zmieniły.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 09.02.2021, 19:41
Z prawdziwym zaskoczeniem patrzę na jakiekolwiek narzekania na politykę transferową Wisły.
Już letnio-jesienne okienko wydaje się być kapitalne, mimo psuja Skowronka.

Yeboah, Frydrych, Savić, Mehremić, Forbes vs Abramowicz (życzenie trenera) i Fatos.

1 mocna wtopa, 1 lekka wtopa, 2 strzały w 10, 2 transfery na plus, 1 neutralny z mocną tendencją wzrostową? Sztos okienko.

Zimowe ocenimy po efektach, ale

1. Wachowiak był obiektem zainteresowania wielu klubów, wzięcie za pól mln złotych takiego młodego gracza na newralgiczną pozycję to świetna filozofia.
2. Sobola dalej chcieli w Lechu - a to już uznany certyfikat.
3. Młyńskiego chciał top w Polsce, a wybrał Wisłę.
4. Uryga - kiedy ostatnio do Wisły przyszedł uznany piłkarz innego klubu ESY, po którego była kolejka w swoich najlepszych latach piłkarskich? Dekadę temu? Więcej?
5. Kone - życzenie trenera, podpisane na razie na chwilę za niską kwotą.
6. Medved - zabezpieczenie tanie na pozycję N na jedną rundę.

Naprawdę te ruchy wyglądają najlepiej od wielu, wielu lat pod każdym względem. Właściwie na pewno najlepiej w czasach, gdy Wisła nie jest hegemonem finansowym, a i za czasów Cupiała trzeba by się chwilę cofnąć by znaleźć tak dobrze wyglądające okienko na papierze. A jak wyjdzie w praniu? Zobaczymy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów