|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Myślę że w lecie możemy trochę poszaleć z transferami.Nie wiem skąd na to kasa.może szykuje sie jakiś zastrzyk gotówki.Tylko tak można sobie tłumaczyć czystki w kadrze.Niepsuj,Mak,Klemenz,Janicki to byli zawodnicy którzy przychodzili tu w czasie największej biedy i wysokich kontraktów mieć nie mogli.Pewnie będą następne pożegnania plus ci piłkarze z którymi nie przedłużymy kontraktu.Nie sądzę abyśmy chcieli grać tylko młodymi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
sam Janicki zarabiał 50tys/msc, wiec wcale mało nie zarabiali.. do tego odejdzie Buksa 40/tys z kontraktów będzie sporo kasy, ale na super transfery bym nie liczył.. ja bym sprowadził 1-2 konkretnych grajków + młodzi i tak grał..
poza tym Hyballa lubi pracować z młodymi, w dunajskiej stredzie jego skład też miał średnią wieku koło 23-24lat |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I właśnie u Słowaków domagał się sprowadzenia doświadczonych graczy bo proporcje były zaburzone i nie dawało to możliwości grania o coraz wyższe cele. Wiem że my na razie to walczymy o uniknięcie spadku ale też ambicja Hyballi nie pozwoli mu zbyt długo tkwić w maraźmie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Frydrych jest jednym z najlepszych transferów ostatnich lat
Gość chyba nie ogląda meczów. ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
ale wczoraj jak profesor zagrał |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jeden słabszy mecz niczego nie dowodzi. Co najwyżej tego że jest tylko człowiekiem.
Frydrycha każdy zespół esa brałby z pocalowaniem ręki. Na czele z Lechem i Legia. To że go wyciągnęliśmy że Slavi to byl majstersztyk. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Masz rację. Mój powyższy post był napisany z przekąsem. Też uważam, że to jeden z najlepszych obrońców ligi. Tych z Lecha i legii wciąga nosem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Z Piastem, Zaglebiem, Wartą... mial kilka niezbyt udanych występów. Nie twierdzę że jest słaby, po prostu uważam że potrzeba więcej czasu na ocenę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Też jestem ciekaw jak udało nam się go wyciągnąć ze Slavii
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bo Slavia go odpuściła i tyle.Wiecie jakiego piłkarza ja bym chętnie zobaczył w koszulce Wisły?Powinniśmy starać się jak to tylko jest możliwe o powrót Imaza
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Tam podstawowi stoperzy to po 5 i 3mln ojro to mógł mieć chłopak jednak ciężko..
![]() ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jak dlugi ma kontrakt Imaz? Z mila checia wzialbym go.
Edit: 3.5 roku.
Ostatnio edytowane przez Blixa : 08.02.2021 o godz. 21:58.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
https://www.transfermarkt.com/wisla-...rde/verein/422
według transfermarkt Frydrych za hajs do nas przyszedł 800k euro widocznie slavi sie opłacało |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
||
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
- Myślę, że to wzięło się stąd, że 800 tysięcy euro to kwota, na jaką wycenia mnie ten portal. Miałem ze Slavią jeszcze roczny kontrakt, ale tak jak mówiłem wcześniej, czułem, że muszę coś zmienić w swojej karierze. Wiem, że Slavia nie chciała mnie puścić za darmo, ale była też taka umowa między nami, że jeśli pojawi się dla mnie dobra oferta, to w klubie nie będą mi robić szczególnych problemów, żebym mógł odejść. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Jest oferta z Yeboaha na poziomie 1 mln euro. Odrzucona. Podobno cena wywolawcza to 3 mln E plus zmienne i mysle, ze to realna ocena sytuacji. Choc Yaw duzo wnosi do naszej gry to biorac pod uwage co pokazuje Starzynski i to, ze majac budzet chocby 1 mln euro sciagnieto by zadowalajace zastepstwo to mam nadzieje, ze transfer pyknie. Jako, ze transfer do Turcji to dopiero po zakonczeniu sezonu, wiec kolejny plus, bo mlody bedzie mial czas wdrozyc sie w dorosla pilke wchodzac z lawki za Yawa.
A Yaw dostanie tam na pewno duzo, duzo wyzszy kontrakt. Sytuacja win-win chyba, ze... Yaw uwierzy w Hyballe na tyle, ze nie bedzie chcial odejsc do Turcji ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
a ja mam nadzieje ze nie pyknie za 1mln , bo golym okiem widac ze to zawodnik na miare Kalu Uche , a jeszcze jakiś gagatek go tu na forum porównał do Wojtkowskiego Kamila Lol xD
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Yaw to zawodnik z duzym potencjałem, jak jeszcze ugra fajne wyniki z Ghana to i 5 mln euro nie wydaje się nierealne.
Natomiast póki co celownik musi lepiej nastawić i trochę nastrzelac na wiosnę. Mam nadzieję że klub nawet nie patrzy na oferty na poziomie 1 mln euro, bo takich zawodników jak Yaw, nie ściąga się co okienko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Z tego co mi wiadomo to od razu ta oferta zostala odrzucona i oczekiwania sa na te 3 mln "na juz".
Podejsice rozsadne - 1 mln na transfery, 2 banki do splaty dlugow. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Takie podejście jest rozsądne - jak nie brakuje na wypłaty i światło. Widać nie brakuje
![]() I dobrze, Yaw ma dla nas dużą wartość boiskową. A jak mamy go sprzedawać ot tak, za "skromny" milion skoro jest na wypłaty to naprawdę byłoby szkoda. Samą swoją grą może nas podciągnąć wyżej w tabeli i też pozwolić Wiśle zarobić. Tym bardziej, ze szukanie na gwałt następcy i to po okresie przygotowawczym to jednak zawsze ryzyko. Ciekawy jestem czy ktoś da w tym okienku 3 mln euro, albo zbliżoną kwotę za niego? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Byle tylko go nie sprzedali do Włoch/Turcji ze spłatą rozłożoną na 60 rat
![]() ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Yawa sprzedać jak się pojawi oferta bez szemrania.
Z takimi zawodnikami jest tego rodzaju problem, że oni nie mają ani grama lojalności. Wisła to dla niego przystanek. Jest ryzyko, że jak go nie sprzedamy, to wypełni umowę i odejdzie za darmo. Jestem pewien, że on nie przedłuży z nami kontraktu jeśli będzie w formie. To pewne jak w banku. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Co z tym Fatosem? Nie uda się go jednak opchnąć w zimie ?
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Z prawdziwym zaskoczeniem patrzę na jakiekolwiek narzekania na politykę transferową Wisły.
Już letnio-jesienne okienko wydaje się być kapitalne, mimo psuja Skowronka. Yeboah, Frydrych, Savić, Mehremić, Forbes vs Abramowicz (życzenie trenera) i Fatos. 1 mocna wtopa, 1 lekka wtopa, 2 strzały w 10, 2 transfery na plus, 1 neutralny z mocną tendencją wzrostową? Sztos okienko. Zimowe ocenimy po efektach, ale 1. Wachowiak był obiektem zainteresowania wielu klubów, wzięcie za pól mln złotych takiego młodego gracza na newralgiczną pozycję to świetna filozofia. 2. Sobola dalej chcieli w Lechu - a to już uznany certyfikat. 3. Młyńskiego chciał top w Polsce, a wybrał Wisłę. 4. Uryga - kiedy ostatnio do Wisły przyszedł uznany piłkarz innego klubu ESY, po którego była kolejka w swoich najlepszych latach piłkarskich? Dekadę temu? Więcej? 5. Kone - życzenie trenera, podpisane na razie na chwilę za niską kwotą. 6. Medved - zabezpieczenie tanie na pozycję N na jedną rundę. Naprawdę te ruchy wyglądają najlepiej od wielu, wielu lat pod każdym względem. Właściwie na pewno najlepiej w czasach, gdy Wisła nie jest hegemonem finansowym, a i za czasów Cupiała trzeba by się chwilę cofnąć by znaleźć tak dobrze wyglądające okienko na papierze. A jak wyjdzie w praniu? Zobaczymy. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|