|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Hej.
Postanowiłem wzorem rozgłośni internetowej Weszło FM zestawić jedenastkę złożoną z piłkarzy, którzy występowali w Białej Gwieździe w latach 2011-2020. Moja jedenastka (formacja 4-5-1) Sergei Pareiko - Boban Jović, Arkadiusz Głowacki, Kew Jaliens, Maciej Sadlok - Radosław Sobolewski, Semir Stilic - Patryk Małecki, Maor Melikson,Wilde Donald Guerrier - Paweł Brożek. Na ławce rezerwowych: Michał Miśkiewicz, Łukasz Burliga, Richard Guzmics, Junior Diaz, Pol Llonch, Łukasz Garguła, Carlitos Trener: Robert Maaskant. Czekam na Wasze typy. Formacja dowolna! Wybieramy do soboty, godz. 23:59, następnie podliczę głosy i wybierzemy jedenastkę dekady wg użytkowników forum. ![]()
"Proszę Państwa, niesamowita sytuacja! Właśnie dostajemy informację - gol na 2-2 dla Odense i to oznacza, że jeśli tam się nic nie zmieni, ze Wisła będzie grać wiosną w europejskich pucharach!"
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jaliens i Maaskant? Rany boskie. To może do kompletu prezes Marzena z prezesem Basałajem?
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
To jest subiektywna jedenastka, każdy ma prawo wybrać swoją.
![]()
"Proszę Państwa, niesamowita sytuacja! Właśnie dostajemy informację - gol na 2-2 dla Odense i to oznacza, że jeśli tam się nic nie zmieni, ze Wisła będzie grać wiosną w europejskich pucharach!"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
DemekMaciek napisał(a):
Wbrew pozorom wybór trudny. Sergei Pareiko - Boban Jović, Arkadiusz Głowacki, Michal Frydrych, Maciej Sadlok - Jesus Imaz, Radosław Sobolewski, Vullnet Basha, Maor Melikson, Yaw Yeboach - Carlos Lopez. Ławka: Radosław Cierzniak, Herbert, Łukasz Burliga, Semir Stillić, Pol Llonch, Rafał Wolski, Paweł Brożek. Trener: Joan Carrillo. PS: Rezerwowy bramkarz z dużym bólem serca, ale tutaj rozumiem chodzi o walory piłkarskie.
Ostatnio edytowane przez R33 : 07.01.2021 o godz. 18:24.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
4-4-2
Pareiko - Jović , Głowa , Gumiś , Sadlok - Imaz , Sobol , Stilić , Maor - Carlitos , Brozio Ławka : Załuska , Bunoza , Burilga , Brlek , Ondrasek , Llonch , Turgeman. |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Pareiko - Jović, Głowa, Frydrych, Sadlok - Melikson, Sobolewski, Stilić, Błaszczykowski - Brożek, Biton
Ławka: Załuska, Llonch, Guzmics, Ondrasek, Imaz, Brlek, Diaz |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
4-5-1 w wersji 4-1-2-2-1
B: Pareiko / Lis PO: Jovic / Arsenic LO: Sadlok / Wilde [jezu jakich my mieliśmy słabych lewych obrońców w tej dekadzie ...] ŚO: Guzmics / Frydrych ŚO: Głowacki / Chavez DP: Sobolewski / Llonch lub Wilk ŚP: Melikson / Stilić ŚP: Brlek / Mączyński PP: Boguski / Błaszczykowski LP: Sarki / Yeboah [Yaw z braku laku, bo cała ta lewa strona była w tej dekadzie o kant dupy rozbić] N: Brożek / Carlitos lub Imaz Trener: Maciek Stolarczyk ![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
4-5-1
Pareiko - Burliga - Głowacki - Guzmics - Sadlok - Imaz - Sobolewski- Lnoch- Rafał Wolski -Stilić.- Carlos Lopez Ławka: Brożek, Melikson, Cierzniak, Brlek,Ondrasek, Hebert, Basha Trener: Maciej Stolarczyk. |
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Bramka: Sergei Pareiko
Obrona: Łukasz Burliga, Arkadiusz Głowacki, Zoran Arsenić, Junior Diaz Pomoc: Jakub Błaszczykowski, Pol Llonch, Radosław Sobolewski, Maor Melikson, Jesus Imaz Atak: Paweł Brożek Ławka rezerwowych: Julian Cuesta, Boban Jović, Maciej Sadlok, Semir Štilić, Wilde-Donald Guerrier, Patryk Małecki, Carlitos Trener: Robert Maaskant ![]()
Kurde faja!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Pareiko Jović - Głowacki - Frydrych - Sadlok Błaszczykowski - Sobolewski - Llonch - Melikson Brożek - Carlitos Wszyscy powyżej biorąc oczywiście pod uwagę topową formę. 442 z Carlitosem grającym podwieszonego napastnika.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 08.01.2021 o godz. 21:19.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nie wiem czy najlepsza, ale nazwę ją roboczo "ulubiona" jedenastka:
Pareiko - Głowacki, Guzmics, Sadlok - Melikson, Llonch, Stilić, Małecki - Carlitos, Brożek, Ondrasek |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Online |
|
|
Pareiko-
Głowacki - Frydrych - Diaz Błaszczykowski - Sobolewski - Llonch - Stilic - Melikson Brożek - Carlitos Wiem, że wystawienie takiej właśnie 11 byłoby bez sensu, ale chodziło mi o zebranie razem moim zdaniem najlepszych.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 09.01.2021 o godz. 16:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Moja jedenastka, to piłkarze, którzy zrobili na mnie największe wrażenie pod względem umiejętności, nie brałem pod uwagę osiągnięć (miejsce w lidze, Europejskie Puchary).
Cuesta obrona - Jović, Głowacki, Chavez, Diaz środek -Stilić - Llonch - Wolski - skrzydła -Błaszczykowski - Melikson - atak - Carlitos- |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Moja jedenastka
Pareiko Jovic ,Głowacki,Guzmic,Diaz Llonch ,Sobolewski Błaszczykowski,Stilic,Melikson Brożek |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
zależy co masz na myśli mówiąc pomocnik Kuba, Kalu - to skrzydłowi, a Melikson bardziej zawodnik bez przypisanej pozycji. Kuba bardziej rozwinął się po odejściu z Wisły, a jeśli mówimy o występach w samej Wiśle to myślę, że spokojnie znalazło by się paru zawodników lepszych od niego np: Kosowski. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
I ja wytypuje choć to piekielnie trudne zadanie połączyć tak dwa skrajne okresy jak 2011-2012 i 2013-2020
Jeśli miałbym brać pod uwagę głównie dokonania dla Wisły, a nie stricte klasę sportową: Pareiko- Burliga, Głowacki, Chavez, Sadlok - Błaszczykowski, Wilk, Stillic, Melikson - Brożek, Genkov 7 mistrzów Polski z 2011 roku. Głowacki - żywa legenda. Kuba- pomnik. Stillic - magik Sadlok - bo lepszego nie było. Ławka: Małecki, Sobolewski, Boguski, Guzmics, Jovic, Guerrier, Gargula, Imaz, |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Yaw yeboah w jedenastce dekady ja .......e
![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
PS. Przydało by się też doprecyzować, co to w ogóle znaczy ta jedenastka dekady, czy chodzi o bycie najlepszym piłkarsko, czy raczej o czyste zasługi dla nas? Ale powiem Wam, że wstawić takiego pindowatego brata Rubio Lopeza za Pawła Brożka to bym nie dał rady (nawet biorąc pod uwagę, że szczyt Pawła formy był jednak przed wyjazdem za granicę, to po powrocie też przez kilka lat regularnie po kilkanaście bramek na sezon ładował)@Marcinnno, propsy za trenera, tu się zgadzam ![]()
Ostatnio edytowane przez masada : 10.01.2021 o godz. 11:05.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dla mnie taka 11 to bycie najlepszym w czasie w którym grało się w Wiśle w tej dekadzie.
Co do porównania Brożka do Lopeza to głównie ten drugi miał więcej walorów którymi w pojedynkę mógł pociągnąć drużynę do zwycięstwa (drybling, technika, wykonywanie rzutów wolnych). |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Nie no, ja rozumiem oczywiście argumenty za: król strzelców, wygrał nam derby 2017 w domu, plus ta bramka z wolnego na Kauflandzie na 4-0 - ale to był jednak tylko jeden jedyny sezon..
A jak dołożę to jego ogólne rozmemłanie i pierdołowatość i atmosferę odejścia od nas vs nasza Legenda, to ja wybieram Brożka bez najmniejszej wątpliwości. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No takie porównania zawsze będą ciężkie i tak 1 do 1 porównać się raczej nie da.
Atmosfery odejścia nie biorę pod uwagę bo to dla mnie co innego. Wtedy Czerniaka z ławki musiałbym wywalić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Moja 11 dekady to zdecydowanie:
Pareiko Jovic Głowacki Guzmics Junior Diaz Sobolewski Brlek Carlitos Stilić Melikson Brożek Jeśli chodzi o wybór absolutnego TOP dla mnie jaki miałem okazje oglądać w barwach Wisły przez ostatnie 10 lat to zdecydowanie Maor Melikson. Niesamowity czarodziej ![]()
Ostatnio edytowane przez lucas8 : 10.01.2021 o godz. 12:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
1 - 4 - 1 - 4 - 1
Pareiko - Burliga, Głowacki, Guzmics, Sadlok - Sobolewski - Błaszczykowski, Melikson, Stilic, Małecki - Brożek |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Nikt Cikosa nie da zamiast Jovica? Grał króciutko, ale wydawało się, że wymiatał, po Baszczyńskim i Alvarezie chyba najlepszy PO jaki tu był w XX wieku.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Jedenastki użytkowników Forum WislaKrakow.com!
Sergei Pareiko; Boban Jović, Arkadiusz Głowacki, Richard Guzmics, Maciej Sadlok; Radosław Sobolewski, Pol Llonch, Jakub Błaszczykowski, Semir Stilić, Maor Melikson - Paweł Brożek! Dziękuję wszystkim za udział w dyskusji! ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|