Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Jedenastka dekady 2011/2020 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10357)

DemekMaciek 07.01.2021 16:31

Jedenastka dekady 2011/2020

Hej.
Postanowiłem wzorem rozgłośni internetowej Weszło FM zestawić jedenastkę złożoną z piłkarzy, którzy występowali w Białej Gwieździe w latach 2011-2020.

Moja jedenastka (formacja 4-5-1)
Sergei Pareiko - Boban Jović, Arkadiusz Głowacki, Kew Jaliens, Maciej Sadlok - Radosław Sobolewski, Semir Stilic - Patryk Małecki, Maor Melikson,Wilde Donald Guerrier - Paweł Brożek.
Na ławce rezerwowych: Michał Miśkiewicz, Łukasz Burliga, Richard Guzmics, Junior Diaz, Pol Llonch, Łukasz Garguła, Carlitos

Trener: Robert Maaskant.

Czekam na Wasze typy. Formacja dowolna!
Wybieramy do soboty, godz. 23:59, następnie podliczę głosy i wybierzemy jedenastkę dekady wg użytkowników forum.

KOALIK 07.01.2021 16:48

Jaliens i Maaskant? Rany boskie. To może do kompletu prezes Marzena z prezesem Basałajem?

DemekMaciek 07.01.2021 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1560146)
Jaliens i Maaskant? Rany boskie. To może do kompletu prezes Marzena z prezesem Basałajem?

To jest subiektywna jedenastka, każdy ma prawo wybrać swoją.

R33 07.01.2021 17:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DemekMaciek
Czekam na Wasze typy. Formacja dowolna!
Wybieramy do soboty, godz. 23:59, następnie podliczę głosy i wybierzemy jedenastkę dekady wg użytkowników forum.

Skoro formacja dowolna to ciężko będzie podliczyć głosy. Ja stawiam na 4-5-1 bo chyba tak najczęściej graliśmy.

Wbrew pozorom wybór trudny.

Sergei Pareiko - Boban Jović, Arkadiusz Głowacki, Michal Frydrych, Maciej Sadlok - Jesus Imaz, Radosław Sobolewski, Vullnet Basha, Maor Melikson, Yaw Yeboach - Carlos Lopez.

Ławka: Radosław Cierzniak, Herbert, Łukasz Burliga, Semir Stillić, Pol Llonch, Rafał Wolski, Paweł Brożek.

Trener: Joan Carrillo.

PS: Rezerwowy bramkarz z dużym bólem serca, ale tutaj rozumiem chodzi o walory piłkarskie.

marikbeats 07.01.2021 19:15

4-4-2

Pareiko - Jović , Głowa , Gumiś , Sadlok - Imaz , Sobol , Stilić , Maor - Carlitos , Brozio

Ławka : Załuska , Bunoza , Burilga , Brlek , Ondrasek , Llonch , Turgeman.

santiago_1986 07.01.2021 20:40

Pareiko - Jović, Głowa, Frydrych, Sadlok - Melikson, Sobolewski, Stilić, Błaszczykowski - Brożek, Biton
Ławka: Załuska, Llonch, Guzmics, Ondrasek, Imaz, Brlek, Diaz

dziki 08.01.2021 12:59

4-5-1 w wersji 4-1-2-2-1

B: Pareiko / Lis

PO: Jovic / Arsenic
LO: Sadlok / Wilde [jezu jakich my mieliśmy słabych lewych obrońców w tej dekadzie ...]
ŚO: Guzmics / Frydrych
ŚO: Głowacki / Chavez

DP: Sobolewski / Llonch lub Wilk

ŚP: Melikson / Stilić
ŚP: Brlek / Mączyński

PP: Boguski / Błaszczykowski
LP: Sarki / Yeboah [Yaw z braku laku, bo cała ta lewa strona była w tej dekadzie o kant dupy rozbić]

N: Brożek / Carlitos lub Imaz

Trener: Maciek Stolarczyk

Marcinnno 08.01.2021 14:22

4-5-1

Pareiko - Burliga - Głowacki - Guzmics - Sadlok - Imaz - Sobolewski- Lnoch- Rafał Wolski -Stilić.- Carlos Lopez

Ławka: Brożek, Melikson, Cierzniak, Brlek,Ondrasek, Hebert, Basha

Trener: Maciej Stolarczyk.

zbigniew_ramirez 08.01.2021 20:12

Bramka: Sergei Pareiko
Obrona: Łukasz Burliga, Arkadiusz Głowacki, Zoran Arsenić, Junior Diaz
Pomoc: Jakub Błaszczykowski, Pol Llonch, Radosław Sobolewski, Maor Melikson, Jesus Imaz
Atak: Paweł Brożek

Ławka rezerwowych: Julian Cuesta, Boban Jović, Maciej Sadlok, Semir Štilić, Wilde-Donald Guerrier, Patryk Małecki, Carlitos
Trener: Robert Maaskant

Patryko 08.01.2021 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 1560163)
4-5-1

Pareiko - Burliga - Głowacki - Guzmics - Sadlok - Imaz - Sobolewski- Lnoch- Rafał Wolski -Stilić.- Carlos Lopez

Melikson na ławce O_O Poza Kalu Uche i Kubą chyba najlepszy pomocnik, jaki grał w Wiśle :o

Pareiko
Jović - Głowacki - Frydrych - Sadlok
Błaszczykowski - Sobolewski - Llonch - Melikson
Brożek - Carlitos

Wszyscy powyżej biorąc oczywiście pod uwagę topową formę. 442 z Carlitosem grającym podwieszonego napastnika.

xanti1906 08.01.2021 21:38

Nie wiem czy najlepsza, ale nazwę ją roboczo "ulubiona" jedenastka:

Pareiko - Głowacki, Guzmics, Sadlok - Melikson, Llonch, Stilić, Małecki - Carlitos, Brożek, Ondrasek

doktor granat 09.01.2021 08:21

Pareiko-
Głowacki - Frydrych - Diaz
Błaszczykowski - Sobolewski - Llonch - Stilic - Melikson
Brożek - Carlitos

Wiem, że wystawienie takiej właśnie 11 byłoby bez sensu, ale chodziło mi o zebranie razem moim zdaniem najlepszych.

maciekkk 09.01.2021 08:45

Moja jedenastka, to piłkarze, którzy zrobili na mnie największe wrażenie pod względem umiejętności, nie brałem pod uwagę osiągnięć (miejsce w lidze, Europejskie Puchary).

Cuesta
obrona - Jović, Głowacki, Chavez, Diaz
środek -Stilić - Llonch - Wolski -
skrzydła -Błaszczykowski - Melikson -
atak - Carlitos-

tedyy 09.01.2021 08:56

Moja jedenastka
Pareiko
Jovic ,Głowacki,Guzmic,Diaz
Llonch ,Sobolewski
Błaszczykowski,Stilic,Melikson
Brożek

Marcinnno 09.01.2021 09:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1560166)
Melikson na ławce O_O Poza Kalu Uche i Kubą chyba najlepszy pomocnik, jaki grał w Wiśle :o

Pareiko
Jović - Głowacki - Frydrych - Sadlok
Błaszczykowski - Sobolewski - Llonch - Melikson
Brożek - Carlitos

Wszyscy powyżej biorąc oczywiście pod uwagę topową formę. 442 z Carlitosem grającym podwieszonego napastnika.

No ja wybrałem taki skład, bo tak uważałem :) zależy co masz na myśli mówiąc pomocnik :) Kuba, Kalu - to skrzydłowi, a Melikson bardziej zawodnik bez przypisanej pozycji. Kuba bardziej rozwinął się po odejściu z Wisły, a jeśli mówimy o występach w samej Wiśle to myślę, że spokojnie znalazło by się paru zawodników lepszych od niego np: Kosowski.

Karherop 09.01.2021 15:33

I ja wytypuje choć to piekielnie trudne zadanie połączyć tak dwa skrajne okresy jak 2011-2012 i 2013-2020

Jeśli miałbym brać pod uwagę głównie dokonania dla Wisły, a nie stricte klasę sportową:

Pareiko- Burliga, Głowacki, Chavez, Sadlok - Błaszczykowski, Wilk, Stillic, Melikson - Brożek, Genkov

7 mistrzów Polski z 2011 roku. Głowacki - żywa legenda. Kuba- pomnik. Stillic - magik Sadlok - bo lepszego nie było.

Ławka: Małecki, Sobolewski, Boguski, Guzmics, Jovic, Guerrier, Gargula, Imaz,

bódyń 09.01.2021 17:36

11 w GK
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15377588

Maine_Coon 09.01.2021 20:40

Yaw yeboah w jedenastce dekady ja .......e :D

masada 10.01.2021 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 1560163)
4-5-1

Sorry, ale nie dałem rady tego zmilczeć: Wolski sadzający na ławę Meliksona to jest dla mnie hit :D:D

PS. Przydało by się też doprecyzować, co to w ogóle znaczy ta jedenastka dekady, czy chodzi o bycie najlepszym piłkarsko, czy raczej o czyste zasługi dla nas? Ale powiem Wam, że wstawić takiego pindowatego brata Rubio Lopeza za Pawła Brożka to bym nie dał rady ;) (nawet biorąc pod uwagę, że szczyt Pawła formy był jednak przed wyjazdem za granicę, to po powrocie też przez kilka lat regularnie po kilkanaście bramek na sezon ładował)

@Marcinnno, propsy za trenera, tu się zgadzam :)

R33 10.01.2021 11:31

Dla mnie taka 11 to bycie najlepszym w czasie w którym grało się w Wiśle w tej dekadzie.

Co do porównania Brożka do Lopeza to głównie ten drugi miał więcej walorów którymi w pojedynkę mógł pociągnąć drużynę do zwycięstwa (drybling, technika, wykonywanie rzutów wolnych).

masada 10.01.2021 12:18

Nie no, ja rozumiem oczywiście argumenty za: król strzelców, wygrał nam derby 2017 w domu, plus ta bramka z wolnego na Kauflandzie na 4-0 - ale to był jednak tylko jeden jedyny sezon..
A jak dołożę to jego ogólne rozmemłanie i pierdołowatość i atmosferę odejścia od nas vs nasza Legenda, to ja wybieram Brożka bez najmniejszej wątpliwości.

R33 10.01.2021 12:33

No takie porównania zawsze będą ciężkie i tak 1 do 1 porównać się raczej nie da.

Atmosfery odejścia nie biorę pod uwagę bo to dla mnie co innego. Wtedy Czerniaka z ławki musiałbym wywalić.

lucas8 10.01.2021 12:43

Moja 11 dekady to zdecydowanie:

Pareiko

Jovic Głowacki Guzmics Junior Diaz

Sobolewski Brlek

Carlitos Stilić Melikson

Brożek

Jeśli chodzi o wybór absolutnego TOP dla mnie jaki miałem okazje oglądać w barwach Wisły przez ostatnie 10 lat to zdecydowanie Maor Melikson. Niesamowity czarodziej :)

pawlozm 11.01.2021 07:14

1 - 4 - 1 - 4 - 1

Pareiko - Burliga, Głowacki, Guzmics, Sadlok - Sobolewski - Błaszczykowski, Melikson, Stilic, Małecki - Brożek

guardian_angel 11.01.2021 18:53

Nikt Cikosa nie da zamiast Jovica? Grał króciutko, ale wydawało się, że wymiatał, po Baszczyńskim i Alvarezie chyba najlepszy PO jaki tu był w XX wieku.

DemekMaciek 11.01.2021 19:22

Jedenastki użytkowników Forum WislaKrakow.com!

Sergei Pareiko; Boban Jović, Arkadiusz Głowacki, Richard Guzmics, Maciej Sadlok; Radosław Sobolewski, Pol Llonch, Jakub Błaszczykowski, Semir Stilić, Maor Melikson - Paweł Brożek!

Dziękuję wszystkim za udział w dyskusji!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl