The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.12.2020, 22:01
OK, już dostałem NAJLEPSZY PREZENT pod choinkę.

WÓDZ, GENERAŁ, WIELKI CZŁOWIEK, WIŚLAK - KUBA!

Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 19.12.2020, 22:01
No wynik super. Gratulacje. Gra? Kwestia gustu. W każdym razie nie zauważyłem śladu żadnego gegenpressingu, który był takim znakiem rozpoznawczym w poprzednich meczach. Bardzo fajnie zagrał Forbes, widać służy mu to zainteresowanie z zagranicy. Dobre sędziowanie. Tego karnego sędzia nie miał prawa podyktować. Fajnie zagrała obrona. Znowu nie podobała mi się gra Savicia.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 19.12.2020, 22:03
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Pogramy,pogramy moze nawet strzelimy gola bedzie 1;0 przyjdzie 70 minuta i po sprawie.
Chyba wypada uderzyć się w pierś i przeprosić zespół.
Szczęście było, ale to nie tak, że mu nie pomogliśmy.

[...] wspanialy bamkarz ktory nigdy nic nie wybroni
Tutaj wypada przeprosić Lisa.

[...] i te mecze caly czas sa wykladnkiem beznadziejnej kondycji tego zespolu i tego nowy trener w 2 tyg nie poprawi,bo tu by trzeba przetrenowac caly okres przygotowawczy.
Z Legią 116km, z Lechem 118km. Nie sądzę aby to była beznadziejna kondycja.
Druga część tezy również obalona. Trener poprowadził zespół w 3 meczach i we wszystkich widać było różnicę.

Nie pozbierałem tych cytatów, żeby się czepiać, tylko żeby wskazać, że warto uwierzyć w drużynę. Spokojnego wieczoru.

Harcownik napisał(a):Wyświetl post
W każdym razie nie zauważyłem śladu żadnego gegenpressingu, który był takim znakiem rozpoznawczym w poprzednich meczach.
Gdyby nie pressing, nie byłoby akcji bramkowej i w konsekwencji bramki. Lechita źle przyjął, ale ktoś mu tę piłkę zabrał. Gdyby pressingu nie było, poprawiłby przyjęcie albo jebnął lagę do przodu pod naszą bramkę.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 19.12.2020, 22:05
Każdy kto tutaj wypowie się anty Kuba powinien z urzędu dostać bana. I tu nie chodzi o dzisiejszy mecz. Bez tego Pana tego klubu by już nie było.
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 19.12.2020, 22:07
To co nam pech zabral z legia to dzisiaj oddal. Mecz slaby, duzo niedokladnosci. Irytujacy savic ktory odstawial noge w momentach kiedy mogl cos ugrac. Lis mecz rundy. Zagralismy najslabiej w 3 meczach ale zwyciestwo i to najwazniejsze. Co mecz to biegamy wiecej. Jestem pelen optymizmu tego co hyballa moze przygotowac na wiosne.

Zycze mu dostania dobrych gosci co wezma na siebie gre i pojedynki 1 vs 1. Bo srodek pola mamy mizerny. A z nasza taktyka gdzie przejmujemy pilke przez trojke pomocnikow potrzebujemy gosci co jak ja odbiora beda widziec jak rozegrac. Wtedy sie zacznie jazda z kur***i.

Podoba mi sie trener, u niego pilkarze sa zaangazowani. Nic tylko budowac mu sklad pod niego.
Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.12.2020, 22:21
Lech ma zajebistych piłkarzy. Jakość ich składu jest naprawdę imponująca. To, że ten zespół nie przewodzi lidze, jest dla mnie lekkim szokiem.

Taka Legia przyjechała do nas i meh, kilku graczy na poziomie i reszta taki ekstraklasowy szrot. Raków to jak na polskie warunki monolit taktyczny i tyle. Ale Lech ma naprawdę ciekawych zawodników i aż dziw bierze, że nie potrafią z nich sklecić maszynki do wygrywania ligi.

W tym kontekście - i mając na uwadze to, że lechici przyjechali do nas po dostaniu czwóreczki w poprzedniej kolecje, więc spodziewałem się po nich mocnej ambicji - to zwycięstwo smakuje naprawdę wyśmienicie.

Zapomniałem już jak mocno można się cieszyć po zwycięstwie Wisełki.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
Gunner1906
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 19.12.2020, 22:36
Zgadzam się z tym że mecz słabszy niż z Legia ale 3 punkty bardzo cieszą.

Co się rzuca mi najbardziej w oczy? To że za łatwo pozbywamy się piłki. Jest fajny odbiór to wtedy kiedy jest okazja przyspieszyć to niepotrzebnie trzymają piłkę albo wycofują do tyłu, albo prosta strata. Wszedł Kuba i przy akcji bramkowej pokazał właśnie mega spokój. Podprowadził zagrał klepkę, spojrzał i gol. Brakuje mi choćby namiastki tego u pozostałych graczy, wszyscy tacy elektryczni.

Przy bramce należy tu pochwalić też zarówno Forbsa jak i krytykowanego przez resztę Savica który świetnie zbiegł z długiego na krótki słupek przez co zabrał Butko ze sobą i zrobił miejsce Kubie.

Też jestem zdania że Savic troszkę zawodzi narazie, ale daleki jestem od opinii że nie biega i nie walczy. A dalej pamiętam mecz w Zabrzu gdzie tam Savic zagrał naprawdę świetny mecz i na tym opieram swoją opinię że to dobry grajek i na wiosnę pokaże nam jeszxze sporo dobrego.

Cieszę się z przyjścia Hyballi. Widać że to po prostu trener z wyższej półki. Nie byłem zwolennikiem ani zwalniania Stolarczyka ani Skowronka bo spodziewałem się kolejnego Ojrzynskiego, Zielińskiego czy innego wynalazku ale taka zmianę to ja rozumiem.

Oby tylko piłkarze za nim poszli i dlatego to zwycięstwo tak cieszy bo powinno dać bardzo pozytywny bodziec dla nich żeby mu zaufać.

No i oczywiście brawo Mateusz Lis!!
Odpowiedz cytując
DemekMaciek
Member

Od: 02.2013

Stary 19.12.2020, 22:58
Moje oceny za mecz. Skala szkolna

Mateusz Lis - 5+
Dawid Szot - 4
Łukasz Klemenz - 4+
Adi Mehremić - 4-
Łukasz Burliga - 3+
Yaw Yeboah - 4
Stefan Savic - 3
Patryk Plewka - 4
Gieorgij Żukow - 4-
Jean Carlos Silva - 3
Jakub Błaszczykowski - 5
Brown Forbes - 4++

Abramowicz i Buksa grali za krótko, by oceniać.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.12.2020, 23:00
Taki typowy mecz ekstraklasy, jesteśmy słabsi na papierze, mamy problemy, gramy słaby mecz ale Lis nas ratuje, swoje dorzucił Kuba i wygrywamy, Amica akurat w dołku, no i wyszło jak wyszło. Kolejkę wczesniej prowadzimy z Legią, nagle dostajemy w dupę. Ta liga taka jest, tutaj kazdy z każdy wygrać może, bez większej finezji.
Jednak w skali całego sezonu już trzeba jakąś formę zaprezentować, bo jest małe prawdopodobienstwo, że na farcie się wejdzie do pucharów, a tym bardziej, że na farcie się wygra ligę. Także to ce..... dobre kluby, takim klubem można teraz w naszej lidze nazwać Legię od kilku lat, że nawet jak mają doły, męcza się, grają piach, maja gorszy start, gorszy środek sezonu itd to gdzieś zawsze na końcu potrafią wygrac, byc wyżej w lidze i dać dobry finisz jak trzeba.

Ale na spokojnie można tu się bić o puchary, bez większej filozofii i profesjonalnego zarządzania klubem. Albo dac dobrego trenera, albo grajkow lepszych sprowadzić i jakoś samo pojdzie. Ale z kolei żeby to na kilka sezonów zagralo to juz trzeba troche tym klubem umieć zarządzić, a nie liczyc na farta i jeden patent co sezon.

Runda skończona super, po Skowronku przyszla nadzieja na lepsze, 3 ważne mecze, humory myslę, że mimo wszystko musza dopisywać bo w każdym waznym meczu wstydu nie było, źle nie graliśmy, nawet dobrze graliśmy, mieliśmy ciut farta ale i pecha, także gdzies to się bilansuje i te wyniki sa sprawiedliwe.
Także teraz nic tylko obserwować dalej i dostaniemy odpowiedź co z tego wyjdzie.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.12.2020, 23:02
Niestety lub stety Wisła to Kuba... Jesteśmy od niego uzależnieni, nie ważne kto nas trenuje...

Mecz słabszy niż ten z Legią Warszawa ale z tą znaczącą róznicą, że tam zdobyliśmy zero 0 punktów, a teraz mamy 3 punkty. Według mnie Kuba to 50% wartości drużyny albo i więcej... Zakładam, że gdyby wszedł tak jak teraz na meczu Legii to byśmy tamtego meczu nie przegrali, a pewnie nawet wygrali.

Widać, że Hyballa to jest trener przez duże T. Szczególnie szanuje go za to, że przejął drużyne z marszu i w trzech trudnych meczach zdobył 4 punkty. Oby trenował nas jak najdłużej! a przerwie dostał kilku ciekawych zawodników.

Walczyć, trenowac a wyniki przyjdą! Oby w góre tabeli!
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.12.2020, 23:02
No to statystyki

na uwage zasluguje ilosc przebiegnietych km
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.12.2020, 23:21
Heatmapa jak za późnego Stolarczyka.

Szczerze mówiąc jestem rozczarowany grą, złymi wyborami, niedokładnością i tym, na co Lechowi pozwalaliśmy. Owszem, nasi stoperzy i Lis w swoim polu karnym rządzili, ale jednak jako zespół nie powinniśmy dopuszczać, by przeciwnicy operowali tam piłką. W tym aspekcie myślę, że kluczowy był brak Frydrycha, lidera defensywy. Poza tym mieliśmy bardzo duży problem z utrzymaniem się przy piłce.

Ktoś napisał, że nie widział pressingu. Poniekąd się zgodzę, chociaż bramkę zdobyliśmy właśnie po wzorowo założonym pressingu, co bardzo cieszy.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.12.2020, 23:30
Każdy mecz dobry nie będzie, to się nie ma co oszukiwać. Nigdy nie będziemy jakimś dominatorem, możemy miec lepsze okresy ale raczej już nie będzie takiej ligi jak kiedyś, czasy się zmieniły i jeden klub nie skupuje najlepszych, z zagranicy też jest trudniej kupić lepszych bo my stoimy w miejscu a wschód się rozwija i też jest atrakcyjny, a i utrzymac dobrych pilkarzy jest ciezko.
Także myślę, że te czasy już nie wrocą. Teraz mistrzostwo wygrywa raczej druzyna, ktora jest mniej tragiczna niż reszta ligi, a nie taka, ktora od 1 do ostatniej kolejki dominuje.

Ale jesli chcemy być dobrym zespołem to wlasnie to je ce....., mecze, ktore sa na styk, sa słabsze ale gdzies na koniec wypali albo jedna akcja, albo fart itp Także brawo, bo mimo, że rywal w dołku, a mecz super nie był to jednak zwycięstwo na wyjeździe musi smakować.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.12.2020, 23:31
Szot długo u nas nie pogra, z każdym kolejnym meczem jest coraz lepszy.

A dziś los oddał nam to, co zabrał z Legią. Gra średnia, zaangażowanie było, ale jakości to my w ataku wiele nie mamy.
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 20.12.2020, 00:01
Mateusz Lis. Kuba Błaszczykowski. Peter Hyballa.

Scena, kiedy po meczu Hyballa biegnie pół boiska podziękować Lisowi... kurde, to mecz ligowy, a gość zachowuje się jakbyśmy wygrali awans do grupy Ligi Europy. Pozytywny wariat. Na ten moment musi to mocno nakręcać zawodników.

I tak po ludzku mega pozytywny akcent na koniec tego pop...nego roku. Że po burzy słońce, itd... Nie tylko w kontekście Wisły.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 20.12.2020, 00:19
Irytował mnie SZOT na początku sezonu, dzisiaj super, ostatnio również. Z meczem na mecz jest lepszy.

Nie uważam, że obecność Frydrycha zmieniłaby oblicze gry. PEwnie znów dałby się przeskoczyć jak to było już kilka razy i dostalibyśmy w pałe.

Savic bardzo słabo.

Forba w dwóch innych tematach broniłem, nie zagrał super, ale asysta jest. Inny wynalazek waliłby na pałe.

Nie wyobrażam sobie, abyśmy pozbyli sie LUKASA, zmiennik idealny, w sumie nie wiem dlaczego ma być zmiennikiem i nie gra obok Frydrycha? Mehremic kosztem Lukasa w 1 składzie.

Dobrze, ze nie strzeliliśmy w 1 połowie

Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 20.12.2020, 01:20
Oho już zaczyna się z Klemenzem... 5 meczów na 50 może przyzwoitych, już najlepiej nowy kontrakt, ręce opadają
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 20.12.2020, 01:25
piotek napisał(a):Wyświetl post
Heatmapa jak za późnego Stolarczyka.

Szczerze mówiąc jestem rozczarowany grą, złymi wyborami, niedokładnością i tym, na co Lechowi pozwalaliśmy. Owszem, nasi stoperzy i Lis w swoim polu karnym rządzili, ale jednak jako zespół nie powinniśmy dopuszczać, by przeciwnicy operowali tam piłką. W tym aspekcie myślę, że kluczowy był brak Frydrycha, lidera defensywy. Poza tym mieliśmy bardzo duży problem z utrzymaniem się przy piłce.

Ktoś napisał, że nie widział pressingu. Poniekąd się zgodzę, chociaż bramkę zdobyliśmy właśnie po wzorowo założonym pressingu, co bardzo cieszy.
Ano, ale bramka była po pressingu a nie gegenpressingu. Widać było że brakowało już sił albo umiejętności na siadanie na przeciwniku natychmiast po stracie. W ciągu tych magicznych 4-5 sekund po stracie piłki.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.12.2020, 01:40
Trener nie jest cudotwórcą i aby wykonywać gegenpressing na odpowiedniej intensywności... to trzeba mieć siłe i wytrzymałość. Przypomnę, że jesteśmy po cyklu trzech trudnych meczy a trener nie pracuje u nas nawet dwóch tygodni.
Idziemy w dobrym kierunku, zdobyliśmy 3 punkty, po meczu średnim ale zwycięskim.

Teraz pozostaje cięzka praca i oby jakieś transfery do klubu i z klubu.

Klemenz jest przeciętniakiem ale zdarzy mu się dobrze zagrać. Nie widzę powodu aby z niego rezygnować, tym bardziej, że włąsciciele nie palą w piecu pieniędzmi. A to oznacza, że nie możemy wymienić całej kadry co pól roku...

Wierzę w cięzki trening, a przez to w rozwoj poszczególnych zawodników... po to trenują aby byli lepsi, choć pewnego poziomu nigdy nie przeskoczą.
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Stary 20.12.2020, 08:06
O moj Boze jeden mecz, jedno szczesliwe zwyciestwo i juz jawne, podpisane, pseudonimami, bo pseudonimami, ale jednak, glosy zeby przedluzac kontrakt Klemenzowi Dziekowac opatrznosci, ze zdazylismy pozbyc sie Janickiego, bo jeszcze to on by zagral w tym meczu i pewnie to teraz jemu wolano by o nowy kontrakt wy juz tak wyposzczeni i wyglodniali zwyciestwa byliscie, ze wam kompletnie rozum odbiera No po prostu niebywale to jest. Az strach patrzec co bedzie jak Boguski wystapi w jakims meczu, ktory przypadkiem wygramy.

Przypomne moze, bo widze, ze stare chlopy, a jak z malymi dziecmi i co tydzien trzeba powtarzac. W TYM SEZONIE NICZEGO WYGRAC ANI PRZEGRAC JUZ NIE MOZEMY. 2 tygodnie temu wykonalismy 100% sportowego planu na rok 2020 nie przegrywajac derbow. Teraz czeka nas 15 spotkan towarzyskich i 1 poważny mecz do konca sezonu 20/21. Zrozumiecie to kiedys czy zaslepienie jak w sekcie jakiejs?

Zadanien trenera do czerwca jest nie przegranie derbow u siebie i przede wszystkim odsianie ziarna (Kuby, Yeboaha, Frydrycha i moze jeszcze kilku nazwisk) od plew (CALEJ RESZTY, lekko liczac 10 nazwisk) i wypier*dolenie na zbity pysk wszystkich przebierancow typu Chuca, Silva, Beciraj, Boguski, Abramowicz, Mak , KLEMENZ itd itp. i zastapienie ich pilkarzami. Moze byc nawet slabymi, ale jednak pilkarzami, a nie poubieranymi w stroj Wisły parodystami.

Bo doslownie - przechodzac juz do meczu - jak zobacze jeszcze raz tego cyrkowca Silve, to mu chyba jebne. Nikt od czasow Boguskiego mnie tak nie wku*wia na boisku jak on. Ktos pamieta wieksza pokrake? Czy ten czlowiek potrafi nie zepsuc jednej pilki chociaz? Jakim cudem on w ogole jest wpuszczany do klubu na treningi? Ja ze swoim zerwanymi wiezadlami bede gral lepiej od niego, to sie w pale po prostu nie miesci.

Na mecz ogolnie nie dalo sie patrzec. Jedni i drudzy tak kaleczyli, ze oczy krwawily. Przykre jest to, ze Kuba to jedyny zawodnik, w 20 osobowej kadrze, ktory wchodzi na murawe i uzywa do grania zmyslu wzroku i narzadu mozgu. Potrafi spojrzec, zatrzymac, spowolnic czy przyspieszyc i wiedziec, ze jak poda tu, a tamten potem poda tam, to bedzie szansa na bramke. Ma po prostu wizje jakas, JAKAKOLWIEK. To jest dramat, ze przez 90 min cala reszta wali na pale jak jakies roboty. Zero, KOMPLETNE ZERO jakiegokolwiek myslenia czy chocby oznak tego, ze ktos mysli. Jeszcze czasem Forbes jak pilka byla w gorze, to nie palowal glowek byle tylko dalej wybic, tylko przyjmowal i probowal odegrac. Reszta gra w siatkowke czy glowa czy noga - byle wypier*dolic albo przypier*dolic jak najdalej i miec spokoj nawet gdy wokol niego 10m wolnej przestrzeni i moglby przyjac, popatrzec, pomyslec co dalej, ale nie! po co, MUSZE WYJEBAC! Lis chyba pierwszy, maks drugi raz w zyciu mozna powiedziec, ze wybronil nam mecz. Natomiast tak jak pisze od kilku miesiecy - nie ma to zadnego znaczenia w ogolnym rozrachunku 9-10-11 na koniec sezonu i tak, i tak
Ostatnio edytowane przez Wehrmacht : 20.12.2020 o godz. 08:42.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.12.2020, 09:24
Harcownik napisał(a):Wyświetl post
Ano, ale bramka była po pressingu a nie gegenpressingu. Widać było że brakowało już sił albo umiejętności na siadanie na przeciwniku natychmiast po stracie. W ciągu tych magicznych 4-5 sekund po stracie piłki.
Ale kolego marudzisz. Pewnie, że brakowało sił bo jesteśmy nieprzygotowani, mimo to wygraliśmy. Dzięki temu łatwiej będzie się przygotować do następnej rundy, a jak już będziemy przygotowani to sił wystarczy i na odbiór piłki i na efektywne jej wykorzystanie.

Tego wczoraj najbardziej brakowało, dopiero Kuba pokazał co zrobić z piłką w ataku. Reszta zagubiona w tym aspekcie, ale nie ma się co dziwić po Skowrokowej czarnej dziurze. Sił i ambicji wystarczało na przechwyt, a jak już mieliśmy piłkę to brakowało pomysłu i pary. To jest zadanie na styczeń.

Na wyróżnienie zasługuje dwóch moim zdaniem. Savic który jako jedyny pokazał co znaczy doskok do przeciwnika, to ma być sprint, a nie człapanie, gonił miedzy obrońcami na pełnym gazie, a jak mieliśmy piłkę był kreatywny, wczoraj lepszy niż Yebo. Pod koniec wszedł Buksa i jego doskok był obrazem tego jak nie należy tego robić, przebiegł się dwa razy i dyszał jakby skończył maraton. Chyba przez te kontuzje ...

Drugi do wyróżnienia to oczywiście Lis. Pewny, spokojny i dzięki niemu strzeliliśmy bramkę. Widać, że ma refleks broni bez problemu wszystko co ma w zasięgu, a że warunki tez super to potrafi wybronić mecz. Gdyby poprawił mobilność, przyspieszył nogi, to ma szanse być najlepszy w lidze.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 20.12.2020, 09:41
Ale jak dzieki Lisowi strzelilismy bramke?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.12.2020, 10:03
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Ale jak dzieki Lisowi strzelilismy bramke?
Zwyczajnie, wprowadził kilka razy piłkę ręką na bok, pajac z Lecha nie chciał być gorszy i wsadził na minę tego Ukraińca. Chyba Szot go przyatakował ten źle przyjął, przechwyt kontra bramka. Gdyby nie te wyrzuty Lisa ładne celne w tempo, to Bednarek na pewno by takiego kretynizmu sam nie wymyślił. Po prostu też chciał pokazać ze umie rzucić i dzięki temu wygraliśmy .
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 20.12.2020, 12:13
Brawo LIS - brawo druzyna! Patrzac na skrót to tego meczu nie dalo sie wygrac - a sytuacje np. 60 min gdzie Adi, pozniej Kelemenz zostali tak sromotnie objechani jak tyczki slalomowe - az sie zasmialem - niewiarygodne, ze z tego bramki nie bylo.

Brawo LIS - wybronil nam multum takich sytuacji !
Odpowiedz cytując
adfurle
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 20.12.2020, 12:23
Wynik cieszy, ale perspektywy są mocno mgliste. Widać jak na dłoni było wczoraj całą nędzę piłkarską zespołu. Zostawmy na boku przygotowanie motoryczne, bo za nie powinno się Skowronka zesłać na wieki wieków do okręgówki, z zakazem jakiegolwiek awansu. Mało co funkcjonowało dobrze. Nawet zwykłe odegrania z klepy, często były niecelne. Więcej gry w dziada chyba trzeba jak u Smudy (to też kamyczek do ogródka ptaszka) Mam nadzieję, że Hyballa już wie kogo trzeba się pozbyć z drużyny. Nam potrzeba przede wszystkim pojętnych piłkarzy, a nie tłuków.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 20.12.2020, 12:24
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Zwyczajnie, wprowadził kilka razy piłkę ręką na bok, pajac z Lecha nie chciał być gorszy i wsadził na minę tego Ukraińca. Chyba Szot go przyatakował ten źle przyjął, przechwyt kontra bramka. Gdyby nie te wyrzuty Lisa ładne celne w tempo, to Bednarek na pewno by takiego kretynizmu sam nie wymyślił. Po prostu też chciał pokazać ze umie rzucić i dzięki temu wygraliśmy .
Gdyby White Star Award dalej żyło, byłbyś murowanym kandydatem do zdobycia nagrody, popłakałem się
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 20.12.2020, 12:48
wislak2214 napisał(a):Wyświetl post
Oho już zaczyna się z Klemenzem... 5 meczów na 50 może przyzwoitych, już najlepiej nowy kontrakt, ręce opadają
5 na 50 przyzwoitych miał Janicki, Klemenz miał dużo więcej udanych spotkań. Jako drugi, albo trzeci idealny bo niby kto? Hoyo czy Sadlok?

Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.12.2020, 13:13
Póki co to niech Hyballa sobie go zobaczy przez cały cykl przygotowań i ma czas szanowny Klemenz na wiosnę, żeby Hyballe do siebie przekonać.

Jak nic się nie zmieni - to pewnie pożegnamy bez żalu. Nazwisko jak każde inne. A możliwe, że kogoś ciekawszego uda się pozyskać.

Zaraz sie okaże, że do odstrzału jest 80% składu i trzeba to jakoś sensownie zaplanować na zimę i lato.
A niektórzy ze względu na wiek i tak odejdą ( Boguś, a pytanie ile i jak pogra jeszcze Kuba mając 35 lat..)
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 20.12.2020 o godz. 13:33.
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 20.12.2020, 13:17
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
5 na 50 przyzwoitych miał Janicki, Klemenz miał dużo więcej udanych spotkań. Jako drugi, albo trzeci idealny bo niby kto? Hoyo czy Sadlok?
Takie szczęście ma, że stoi tam gdzie piłka leci, objechany był niemiłosiernie przez Awada kiedy lis wybronił butem piłkę, mierzi mnie takie gadanie że nadaje się na drugiego do Frydrcha, bo co, bo Frydrch będzie umiał przykryć jego błędy? Multum meczy miał gdzie łamał linie, nie umiał złapać na spalonym, zaraz przyjdzie mecz z Piastem, zagra Niepsuj który rzuci jakąś asyste i co, też nowy kontrakt na dwa lata? Póki takie pokraki jak Niepsuje Klemenzy i Burligi będą w klubie będziemy się pałętać w ogonie tabeli, ale zaznaczam, że to jest moje subiektywne zdanie.
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 20.12.2020, 13:35
Czy każdy [....] wyzywający Lisa od ręczników nie powinien jakoś przeprosić, że jednak chłopak coś tam umie?

Klemenz geniuszem piłki już nie będzie, ale skąd pewność, że ściągniemy kogoś lepszego?
Nawet jeśli zagrał 5/50 dobrych meczów to taki Sadlok ma około 2/50 ...
Spłacimy długi, będzie budżet na plus to będzie można wymieniać zawodników na takich "bez większych wad" i nie będziemy zmuszeni przytulać odrzutów z innych klubów ...

Mecz szczęśliwie zwycięski, radość nie do opisania.

Kuba nam spadł z nieba prostu!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów