Skowronka nie ma , większość jest zadowolona , dlatego pozwalam sobie na moje podsumowanie:
1. Chwała i cześć Panu Trenerowi Skowronkowi za utrzymanie nas w poprzednim sezonie . Jeśli by tego nie uczynił to tydzień temu gralibyśmy w Śledziejowicach , teraz przygotowywali do derbów z Clepardią a za tydzień mecz z Pcimianką . Dlatego jeszcze raz - Gloria
2. Faktem jest że w tym sezonie finalnie nie dał rady . Wydawało się że po meczach ze Stalą , Rakowem , Górnikiem pójdziemy do przodu . Nie poszliśmy . Gdzie przyczyna ? Czy jest nią "logika pandemii" która powoduje że wszystko jest mało przewidywalne i łatwo o pomyłkę ? Czy też błędy samego trenera ? Nie wiem ale zgadzam się że uklad się wyczerpał
3.Nowy trener tuż , tuż , rozumiem, że mam się cieszyć . Tylko jak popatrzymy na ostatnie dziesięciolecie to będzie to bodajże 16 czy 17 trener . Przetrwa on dłużej niż kilka miesięcy ? No dobrze , niech będzie , spróbuję uwierzyć to pierwszy krok długofalowej strategii (

oj , naiwny , naiwny , jak dziecko we mgle...)
4. Logika pandemii czy błędy trenera . Można długo dyskutować . Bo popatrzmy na trenera Sobolewskiego . Jak przyszedł do Wisły Płock to miał chwilowe osiągnięcia , 6 meczy pod rząd wygrał , nawet liderem był przez chwilę . Ale potem zjazd . Sezon skończył w "drugiej ósemce" co raczej nie było sukcesem . A w tym sezonie ? No fakt , zlał nam tyłek . Ale poza tym , na dziś , jest w tabeli poniżej nas . Większy On trener od Skowronka ? Podobno jest doskonałym motywatorem . No to co się stało ? Zgubił on ten dar jak Miś Coralgol swój "cudowny gwizdek" ?