|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Wcześniej byłem przeciwnikiem Skorży i nie wierzyłem, że ktokolwiek zaproponuje mu pracę w Wiśle, ale jeśli on jako jedyny kręcił nosem na pracę od zaraz, to znaczy, że jest z tego towarzystwa najmądrzejszy i najbardziej się ceni. Przecież szykuje nam się seria w.......i, drużyna jest w złym stanie i będzie grała z dużo mocniejszymi rywalami. Przy tym trudno mi sobie wyobrazić, że początkujący trener z Niemiec będzie w stanie lepiej i szybciej ogarnąć Wisłę niż siedzący na tyłku z pilotem od cyfry Skorża, który ma doświadczenie (także doświadczenie we w.......ach) i wciąż jeszcze trochę zna klub. Najlepszym rozwiązaniem jest duet Jop-Kmiecik do końca grudnia, a nowy trener od przerwy. Trzeba było nie spać w czasie przerw covidowych i reprezentacyjnych. Nie znam żadnego z nich. Dla mnie ich praca jest jeszcze większą niewiadomą niż praca Skorży, który potrafi z Lechem niespodziewanie wygrać, by za chwilę spektakularnie przegrać, zaliczył wtopę w Pogoni i co tam jeszcze.
Ostatnio edytowane przez czaro : 30.11.2020 o godz. 17:52.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Jeżeli prawdą jest, że potencjalny trener chce zacząć w styczniu, a nie teraz to dziwne zachowanie...
Przecież te 3 mecze, które są zostały to najtrudniejsze mecze sezonu, Legia u siebie, Lech i Cracovia na wyjazdach. Nikt nie będzie miał pretensji o 3 porażki - takie są smutne fakty. A gdyby jakieś punkty wpadły to tylko może sobie zaplusowac. No i jakby nie patrzeć to ma prawie 3 tygodnie na weryfikację składu, i kreślenie jakieś wizji przed zimowym okienkiem... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Trzeba było zmienić trenera we wrześniu, czy październiku, a nie 6 dni przed derbami. Zespól wygląda fatalnie fizycznie i mentalnie, o piłkarskich walorach nie ma co wspominać. Co zmieni nowy trener w kilka dni? A jak dostaniemy w....... w derbach to oczywiście złość kibiców skupi się na nim, a nie na Trio. A przecież to ich wina, że trzymali Skowronka do tej pory.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Dokładnie tak, jak zatrudnimy trenera we wtorek a on przegra Derby w piątek to kibice będą mieć do niego pretensje i żądać jego głowy...
No już bez jaj... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
https://www.tellerreport.com/sports/...ybvUdR2C8.html W sezonie 16/17 nie uratował przed spadkiem Nijmegen, zresztą Z kolei Doll też spadał z Hannoverem. Także nie oczekujmy cudotwórców. Ja wiem, że ktoś kto leciał z Bundesligi czy Eredivisie nie musi polecieć z Ekstraklasy, ale jednak jakieś "doświadczenie" już ma. Może zwyczajnie jest słaby, a nie tylko za słaby na Bundesligę. Ja myślę że do wystrugania fujarki nie zamawia się najdroższego stolarza w mieście. Na gaszenie pożaru styknie w miarę tani i skuteczny strażak jak Ojrzyński. Czemu pozwolono żeby Stał sprzątnęła nam go sprzed nosa
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 30.11.2020 o godz. 19:59.
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Wiem, nie o takie konflikty mi chodzi.
Tutaj przyczyną był spór dotyczący wizji rozwoju klubu, pisząc posta miałem na myśli furiata typu Sa Pinto. Tak jak pisałem, ja nie wiem czy Doll taki jest, czy nie, opieram się na tym, co można wyczytać w internecie. I jeśli te plotki są prawdą, to nie chciałbym takiego trenera w Wiśle. Jeśli prawdą nie są, to tylko się cieszyć. Tyle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Nigdzie nie napisałem o żądaniu głowy... To też zależy ile przegramy. Jak 0-3, 0-4 to będą żale od samego początku. Jak do tego dojdzie do podobnego lania w meczach z Legią i Lechem to nie jest to fajny początek. Nikt nie chce ponosić odpowiedzialności za cudze błędy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Oczywiście, że tak. Racjonalna, zimna ocena i cierpliwość raczej kibica nie charakteryzują.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Obawy to może mieć moja ciotka albo ja a nie on. On ma pokazać piłkarzom że nie ma się co bać. Jak w moim podpisie. Cytując Wójcika: kim oni k... są panowie? Kiełbasy w górę i jedziemy frajerów! Jak nie idzie gra, jak się jest słabszym pilkarsko to chociaz trochę ambicji i walki, to wślizg, wślizg, wślizg. A nie mokre majty. Bo my jesteśmy WISŁA KRAKÓW i mamy rózp...ć. Nieważne miejsce w tabeli. Bo jak Skorża jest tchórzem podszyty, to bać się też będą gracze. Nieważne czy Legii, Rakowa, czy Piasta. Ja też wolałbym grać z Podbeskidziem niż z Lechem, ale to nie koncert życzeń u cioci na imieninach. No i oczywiste jest że więcej można zbudować na trzech choćby i porażkach z Legią Piastem i Lechem, czyli wymagającymi przeciwnikami, ale po dobrej grze, niż dwóch zwycięstwach z rozbitymi Podbeskidziem czy Stalą ( historia pokazała że Skowronek nic na tych 6:0 i 3:0 nie zbudował tylko kupił sobie czas. A Wisła go straciła).
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 30.11.2020 o godz. 20:33.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Takie trzy mecze pozwalają nowemu trenerowi lepiej poznać drużynę i wartość poszczególnych zawodników niż 30 sparingów. I w okres przygotowawczy wejść z jakąś bazą. Wiedzą co jest dobre, a co można poprawić. Tak jak wspomniałeś każdy remis będzie wartością dodaną, a wtopy nie będą szły głównie na jego konto. Cały czas mam nadzieję, że choćby w środę ale ktoś się pojawi jeszcze przed derbami. Od soboty wieczorem minął jeden dzień roboczy więc nie ma się co dziwić, że nic nie wiadomo. Umowa z nowym trenerem to nie jest zakup kebsa z dowozem. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Pozwolę sobie się nie zgodzic
Ok w takich 3 meczach nikt rozsądny nie wymaga żadnego wyniku Jednak w przypadku sromotnych wpie... wymagać się będzie odbicia w pierwszych meczach w nowym roku A to zawsze będzie niewiadoma, więc lepiej miec margines bledu Co do wymienianych nazwisk to nie porównujmy Dolla do Sa Pinto, pierwszy przepracowal w Ferencvaros 4 sezony a drugiego zwalniają wszędzie najpóźniej po roku Chociaż i tak wolałbym Hyballe, bardzo pochlebnie o nim piszą na tt ludzie mający pojęcie o niemieckim futbolu Do tego na Słowacji pracował z materiałem ludzkim podobnej jakosci Pytanie tylko czy widmo nadchodzącego Brzeczka nie zniechęci wszystkich poważnych kandydatów ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale dlaczego zakładać sromotne wpie...? Z takim podejściem to nie ma co myśleć o trenerce. Z tego co pamiętam Wisła w tym sezonie nie przegrała wyżej niż różnicą jednej-dwu bramek? Więc spokojnie. Jest jeszcze logika ekstraklasy. Wcale się nie zdziwię jak ekipa zapunktuje już w derbach.
A co do Hyballi to jak na razie trener BEZ SUKCESÓW. Twitterowe wpisy tego nie zmienią. Był tu kiedyś taki skaut, ponoć super ekspert, który na Twitterze obiecywał, że Bałaniuk, którego promował, będzie gwiazdą Wisły i ekstraklasy, i że daje na to głowę. I co? I położył głowę, już w Wiśle nie pracuje.
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 30.11.2020 o godz. 20:53.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To że nie ma sukcesów to i minus i plus. No i chłop ma 44 lata i kilkanaście lat na ławce w trzech różnych krajach. Sukcesów może nie ma ale doświadczenie całkiem całkiem.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
Dobry trener tylko bez sukcesów, dobre he he. To tak jak nasi skaczą: bardzo dobry skok tylko odległości zabrakło. Skoro jak tu kolega pisze ma być wślizg wślizg wślizg to po co kombinować, niech Smuda przyjdzie, niech żygają po krzokach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|||
|
Cytat:
Jeśli mam wybór, to zdecydowanie wolę podejście Hyballi wyśmiewającego prymitywny futbol Probierza. Cytat:
Weszło napisał(a):
Nie ma co ich gloryfikować tylko dlatego, że potrafią zmotywować zawodników przez jakiś czas do jeżdzenia na czterech literach. Cytat:
|
||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Tak tak, szukajmy trenerów z mistrzostwami, pucharami do prowadzenia przeciętnej sportowo polskiej drużyny która w ostatnich kilku sezonach miała miejsca 13, 9, 5, 6, 9.
Czy Doll wpakuje się w projekt bez milionów i szybkich perspektyw na sukcesy? Wątpię. Hyballa? Prędzej. Trzymajmy kciuki za pozytywne zakończenie sprawy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Czytałem wypowiedź Kibica o Doll'u jak trenował 5 lat ten zespół z węgier.. przez 5 lat zdobyli jedno mistrzostwo.. (chociaz średnią pkt miał całkiem niezłą >2 chyba) ale po jego odejściu 2 sezony i 2 mistrzostwa
nie miał tam zbyt dobrej opinii.. natomiast trzeba spojrzeć w którym miejscu my jesteśmy.. i jestem bardzo ucieszony opcją niemiecką, czyli solidnością.. mimo wszystko jestem ZA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wykopał pejsów z pucharów prowadząc Dunajską Strede moim zdaniem to sukces... ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I żeby było jasne. Napisałem "jak nie idzie gra, (...) jak się jest SŁABSZYM PIŁKARSKO" to wtedy kosa, bark w bark i głowę tam gdzie inni boją się wsadzić w nogę. Nie mam nic przeciwko dodaniu czegoś więcej, budowaniu graczy, "ambitnemu" stylowi gry, efektownej grze itp. ale: 1 Nie wiem kogo rozwinął Ojrzyński bo wbrew pozorom nie śledzę jego kariery, ale kogo rozwinął Kiko, Stolarczyk, Skowronek? Może tu zwyczajnie nie ma kogo rozwijać? 2 Okej, Lettieri widzę był drogi, ale czy tańsi będą "prawdziwi Niemcy"? Ojrzyński miał udział w spadku Górnika, tak samo jak Hyballa spuścił Nijmegen a Doll Hannover. Zresztą jeśli ktoś całe życie trenuje kluby z dołu tabeli to pewnie i łatwiej o udział w "spuszczaniu". Ja tylko protestuje przeciwko budowaniu ołtarzy dla Dolla i Hyballi, przy jednoczesnym flekowaniu trenerów z eklapy którzy jakaś markę sobie w niej wypracowali w przeciwieństwie do Skowronka. Bo utrzymać Wisłę z Błaszczykowskim i Tugermanem to co innego niż utrzymać Podbeskidzie, Koronę czy inną zbieraninę. 3 Jak już pisałem, nie zatrudnia się najlepszego czy najdroższego stolarza w mieście do wystrugania fujarki odpustowej. A taką fujarką z jarmarku jest utrzymanie w ESA. Bo do tego doprowadzono, że kolejny sezon igramy o utrzymanie. O ile nie będzie kasy na dobrych piłkarzy, to po co nam Nawałka czy Skorża, przyzwyczajeni do pracy z Lewandowskim czy Brożkiem, a nie Becirajem. Nie wiem też po co nam Doll czy Hyballa, którzy cudotwórcami nie są, i z tego co wiem nie "zbudowali" żadnych słowackich czy węgierskich Ibrahimoviców (mogę się mylić, nie śledziłem ich pracy do wczoraj).
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 30.11.2020 o godz. 22:07.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Serio kibic Wisły pyta, kogo rozwinął Stolarczyk? Na szybko z młodych Kostal i Kolar, a odbudował takich graczy jak Bartkowski, Pietrzak, Kort, Imaz czy Ondrasek. KAŻDY z tych graczy poszedł do lepszego klubu.
Bajdurzenie o Ojrzyńskim przypomina mi zachwyty kibiców Legii na Malarzem, który powiedział "jesteśmy ....a Legią Warszawa" - typowe granie na emocjach, a przy pierwszym, racjonalnym spojrzeniu widać dużo więcej wad niż zalet. ![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Nie ma klubu, który jest idealny czysty, bez mikro skaz. Nie popełnia błędów ten kto nic nie robi. Wielu mam wrażenie, że zapomniało, iż jesteśmy w dużo większej d..pie finansowej niż byliśmy w styczniu. Zachowujecie się jakby nie było covida... przecież mówione było, że klub bardzo mocno to odczuwa i jesteśmy znów dalej niż bliżej :/ Nie będzie transferów nie bedzie trenera drogiego. To nie proś o nic Czerepucha bo znów zacznie z rękawa strzelać argumenty ZA D. Marcem :] Niech lepiej się przyłoży do tematów meczowych, popatrzy jak robił to poprzednik, a nie wypisuje tutaj głupoty jak dziecko 10cio letnie :] Dla mnie dziwne, jest, że dopiero od wczoraj szukamy takiego trenera, czy nawet tydzień temu, a nie minimum 5 kolejek temu choćby awaryjnie... Sądziłem że dziękując Skowronkowi już mamy jakiegoś kandydata.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 30.11.2020 o godz. 22:26.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gdzie gra teraz Kort? Jak rozwinął Imaza, który był jednym z najlepszych za Kiko? Ondrasek i Kolar zostali kolejno odbudowani jak nie było kim grać. Kolar nic wielkiego nie grał. Wcześniej grał Lopez który był lepszy. Tak samo można powiedzieć że Stolarczyk odbudował Brożka, ale prawda jest taka że nie miał kim innym grać. Serio Emmen jest lepsze od Wisły? Polemizowałbym.
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 30.11.2020 o godz. 22:28.
![]()
|
|
|
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Ja tylko przypomnę,że Skowronek zaczął u nas od 3 porażek z Lechią,Górnikiem i Śląskiem a jakoś nikt do niego nie miał wielkich pretensji raczej przypisywano to sytuacji kadrowej i rozwałce psychicznej po serii Stolara.Tak,że argument 3 wpi...li na dzień dobry jakich boi się jakiś trener jest po prost⏠głupi albo trener który się boi jest głupi.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A wbrew pozorom ważne jest to gdzie grają teraz, bo nie liczą się krótkie przebłyski w zdziesiątkowanej ekipie, gdzie nie miał kto grać. Jeśli wskoczyliby na wyższy poziom, to graliby w lepszych ekipach. A oni są na aucie. Chyba że "świat się na nich nie poznał". Tak samo można wymieniać Koroniarzy i innych łamignatów jak Marcin Cebula, który "gra w lepszym klubie". Wybili się? Wybili. Strzelają bramy w ESA? Strzelają.
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 30.11.2020 o godz. 22:40.
![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To wszystko prawda, tylko dlaczego skoro było tak dobrze to jest tak źle? Dlaczego nie ma już z nami Kiko, Stolarczyka czy Skowronka? Przypominam że za każdym razem ich zwolnienie spotykało się z ogromną ulgą większości kibiców i sympatyków.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
To, gdzie teraz grają Kostal i Kort, nie ma nic do rzeczy w rozmowie o warsztacie Stolarczyka. Nie oni pierwsi i nie ostatni trafili do klubów, gdzie nie rozwinęli się bardziej.
Imaz miał wcześniej momenty i rósł z meczu na mecz jeszcze za Kiko, ale dopiero za Stolarczyka wszedł na poziom, gdzie co tydzień był wyróżniającym się graczem i regularnie punktującym. Przede wszystkim widać było poprawę w grze zespołowej, wcześniej bywało różnie w tym aspekcie. Ondrasek i Kolar - o to właśnie chodzi w pracy trenera, by pracować z zawodnikami na kontraktach w klubie i ich rozwijać. Daje to korzyści na boisku (lepsze wyniki) i finansowe (zawodników w wysokiej formie można drożej sprzedać). Jeszcze w kwestii Ojrzyńskiego - czy inne kluby zabijały się o prowadzonych przez niego zawodników? Nie sądzę. Robił ze swoich drużyn kolektyw, ale bez żadnych odstępstw od taktyki. Na krótką metę da to efekt, ale z czasem rywale odczytają sposób gry jego drużyny i wyniki znowu będą gorsze. Brak elastyczności w grze skutkuje również tym, że zawodnicy są postrzegani jako gorsi, właśnie przez te sztywne ramy. Jestem więcej niż pewny, że biorąc Ojrzyńskiego za rok bylibyśmy znowu na etapie "kto nowym trenerem Wisły?". ![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|