|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
Maaskant, Carillo i Kiko też byli z piłkarsko zdecydowanie mocniejszych krajów. Też mieli budować na lata. Ten Carillo nawet ograł Dolla na Węgrzech (zdecydowanie słabszym piłkarsko kraju). Także przepraszam bardzo, nic jeszcze nie zaczęto budować, a już mamy padać na kolana? Spokojnie.
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 29.11.2020 o godz. 18:09.
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie ma chyba sensu rozpatrywać Nawałki czy Skorży, bo oni są drodzy, mało uniwersalni, mają wielkie ego. Nie pasują do nas i naszym właścicielom pod wieloma względami.
Zgaduję, że będziemy szukać Skowronka 2. Raczej z Polski. Ale ponieważ ciężko takiego znaleźć w 2 dni, to albo skończymy z duetem Jop-Kmiecik do końca grudnia albo z doświadczonym strażakiem, który zna swoje miejsce w szeregu, np. Jackiem Zielińskim, z którym miło rozmawiano podobno już tej jesieni, zanim Skowronek złapał głębszy oddech przed obecną zadyszką. Szkoda, że wolny nie jest trener Brzęczek! Edit: Myślałem, że tego Hyballę sobie wymyśliliście, a on pojawia się w plotkach prasowych: https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...przejmie-wisle Krytyka Probierza jest dużym atutem kandydata!
Ostatnio edytowane przez czaro : 29.11.2020 o godz. 18:14.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
No i stało się. Naród chciał krwi to dostał co chciał. Powiem szczerze jak my zatrudnimy trenera przed zakontraktowaniem dyrektora sportowego z prawdziwego zdarzenia to za rok będziemy znowu rozprawiac kto dogra rundę do końca a kto przyjdzie budować drużynę od nowa no bo połowa to szrot
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Uważam że takiego trenera nam trzeba. Młody, ambitny i znający metody treningu z Holandii. Tam wiedzą jak nauczyć zawodników bezczelności w grze. Nawet nastolatków. Tego właśnie nam trzeba nauczyciela gry w piłkę. Fakt, że nazwał drużynę Probierza koszykarską bardzo dobrze o nim świadczy, bo to najtrafniejsze określenie PMS. Ustawić strefę i trzymać odległości, dokładnie jak w koszykówce ![]() Oby coś z tego wyszło... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ostatni taki przypadek o jakim słyszałem to Jurgen Klopp w 2 Bundeslidze gdy jako piłkarz stał się w trakcie sezonu trenerem Mainz.
Jeśli jest cos na rzeczy z Hyballa to będzie dla nas idealna opcja... I oby było coś na rzeczy. To kandydat wypisz wymaluj idealny dla nas.. i myślę że jest nr 1 na aktualnej liście życzeń. Tym bardziej że temat Skorzy podobno upadł. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Wole opcje zagraniczna, ale na polskie realia to Skorza dalej jest dobrym trenerem. A że zaczął karierę bardzo wcześnie to już się wydaje dla wielu emerytowanym. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ps. Maaskant miał wejść do LM jak mu się nie udało to Cupiał odpuścił i zaczęliśmy się staczać. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
A żeby było śmieszniej do LM miał wejść dopiero w 2012.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Najlepiej żeby to był ambitny trener, preferujący ładną, ofensywną piłkę, bo już mam dość tego siermiężnego, defensywnego stylu, przez co naszą ligę szkoda oglądać.
Najważniejsze, bez zależności menedżerskich, bo w przeszłości wielokrotnie przekonywaliśmy się do czego to prowadzi (Petrescu z Vargą, Valckx z Maaskantem, Junco z Ramirezem, Carrillo z Mitroviciem). O innych klubach nawet nie warto wspominać. Nasza liga jest jaka jest, ale 90% zagranicznych trenerów i piłkarzy nie sprawdza się, bo po prostu trafiają odrzuty. Weźmy takiego Maaskanta. Niby to był trener? (choć na takie miano nie zasłużył po roku pracy) z Holandii. Jego upadek w Wiśle, o późniejszej karierze nawet nie ma co wspominać, bo jej nie było. Przebieraniec. Jego dobre wyniki przez krótki czas to Melikson, potem pamiętamy co było. Kompromitacja. Kto się sprawdził? Może Czerczesow, może Berg. A cała reszta? Niepotrzebna Realia są jakie są, więc nowy trener Wisły nie będzie wybrany przez dokładną analizę kandydatów, itp. Bądźmy poważni. Kto miałby tego dokonać? Dyrektora nie ma, prezesa nie ma. Jedynie znajomości Jakuba z Niemiec. Ale to też nie może być trener, który coś miał dwadzieścia lat temu, a od tego czasu równia pochyla. Zgrane karty to tylko strata czasu i pieniędzy. W zasadzie, przez ostatnie dwadzieścia lat był jeden trener sprowadzony z innego kraju, który odmienił Polski klub i wzniósł na nieosiągalny potem poziom. To Polak Henryk Kasperczak Pamiętam i dziękuję, bo to przepiękny czas. Schalke - Wisła - 1:4. Hajto do dzisiaj załamany. W Wiśle po raz kolejny przerabiamy szrot zagraniczny sprowadzany na potęgę. Kilkanaście transferów, a nie ma kto grać. Jestem ciekawy, kto weźmie odpowiedzialność za ten burdel transferowy z ostatnich miesięcy. Śmieszy mnie chwalenie Kikusia, bo gdyby nie Carlitos, to byłaby strefa spadkowa, bo tego nie dało się oglądać. A tak skończy się na jakimś figurancie, bo wujek musi być trenerem po ME.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 29.11.2020 o godz. 21:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Kompany w Anderlechcie. Rooney w Derby. Hyballa wygląda bardzo przyzwoicie na papierze. Na pewno lepiej niż Skorża, który 3 lata jest poza europejską i w ogóle ligową piłką. Trochę się pali, bo sytuacja przypomina tę z poprzedniego sezonu. Mamy do końca rundy 3 bardzo wymagających przeciwników, istnieje duże prawdopodobieństwo, że przezimujemy na ostatnim miejscu. Rywale na pewno będą się wzmacniać kim będzie można. Nam w tamtym roku odpaliły transfery - Żukow, Turgeman, Hebert całkowicie odmienili naszą grę. Czy można liczyć na coś podobnego w tym roku? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie liczyłbym na żadne transfery w zimie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zdecydowanie zgadzam sie - Kasperczak napewno mial to cos - szkoda, ze tak jego przygoda z Wisla sie skonczyla (ta pierwsza) - moze uda nam sie w koncu postawic na kogos rownie dobrego ... zobaczymy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Te czasy już nie wrócą ...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Żeby tak jeszcze podgrzać atmosferę: Dan Petrescu własnie wczoraj przestał być trenerem CFR Cluj.
Przypadek? Nie sądzę ![]() Co prawda mówi się, że ma zostać trenerem Celticu, a inne źródła przebąkują, że dostał propozycję z emiratów opiewającą na 2 mln dolarów rocznie, ale zawsze można sobie popisać.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 30.11.2020 o godz. 08:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
^^^^ (sci-fi mode on) oj to by było marzenie jeden z nielicznych przypadków możliwości zweryfikowania "co by było gdyby babcia miała wąsy" i raz na zawsze przeciecie tych spekulacji które się to toczyły przez ostatnie naście lat
, tym bardziej że czasy sie zmieniły, Dan jest dojrzalszym trenerem niż wtedy , a u i nas już nie ma takich gwiazdeczek które pojdą załatwić u Rogali żeby Cupiał zwolnił trenera (baszczynski) (sci fi mode off) a tam panowie od Rooneya, Kompanego i Cloppa , to nie chodziło mi o grającego trenera bo to częste zjawisko , i to nawet zdarza sie na samym topie (Ryan Giggs) , ale o grającego WŁAŚCICIELA ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
[QUOTE
a tam panowie od Rooneya, Kompanego i Cloppa , to nie chodziło mi o grającego trenera bo to częste zjawisko , i to nawet zdarza sie na samym topie (Ryan Giggs) , ale o grającego WŁAŚCICIELA[/QUOTE] ostatnim chyba był Mirosław Stasiak z Radomska? No ale on epizod grał |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Szkoda że Kaziu Moskal niedawno podpisał z Zagłębiem Sosnowiec.
Opcja z Petrescu nierealna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Klub sportowy Wisła Kraków ogłasza konkurs na (niepotrzebne skreślić):
-wuefistę -Dyzmę -parodystę -pozoranta -figuranta -ogórka -trenera-tyrana Zwycięzca konkursu tym zaszczytnym mianem zostanie nazwany (niepotrzebne skreślić): -od razu -po 3 miesiącach -po 6 miesiącach -po roku |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ani nagrody Pulitzera, ani Rady Języka Polskiego z tego nie będzie, ale sporo racji:
https://newonce.sport/artykul/centro...szczykowskiego ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Dzien Dobry, czy admin laskawy zmienic temat watku na: "Artur Skowronek bylym trenerem Wisły Kraków"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Artur na zawsze w naszych sercach!
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Artur Skowronek byłym trenerem Wisły. Podjął się beznadziejnego zadania, pomógł Wiśle w utrzymaniu. Zrobił w tamtym czasie kawał dobrej roboty. Nie można o tym zapominać.
Końcówka zeszłego sezonu i ten obecny pokazuje jednak, że ma ogromne problemy żeby przyjąć jakiś styl, nadać drużynie jakość. W momencie gdy spadek był realny i Skowronek gasił pożar, cała sytuacja wokół Wisły była taka, że była ogólna WIELKA MOBILIZACJA. Gdy dostał całe przygotowania do sezonu oraz 11 kolejek do zagrania wyszło na wierzch słabe przygotowanie zespołu zarówno do sezonu ogólnie, jak i do poszczególnych meczów oraz brak reakcji, brak czucia meczu. Zakładam, że po meczu z Płockiem były plany do zwolnienia trenera. Wtedy jednak zapewne nie było konkretnych kandydatów. Myślę, że już wtedy były jakieś pierwsze przymiarki kto od stycznia przejmie drużynę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Mariusz Jop na trenera !!! Przynajmniej na Derby .
Miałby chłop , w wypadku wygranej , niepowtarzalną okazję "zabicia" osinowym kołkiem sytuacji sprzed 10 lat ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Bardzo dobry, ważny, potrzebny tekst, nawet jak ktoś ma inne zdanie warto się z tym zapoznać Naprawdę autorowi nie można zarzucić ani niewiedzy ani niekompetencji ani tym bardziej niechęci do Wisly ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
A Jop ma odpowiednie uprawnienia żeby w piątek nas poprowadzić? Ktoś wie?
Ostatnio edytowane przez Cycu : 30.11.2020 o godz. 12:13.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Podali by pewnie parę Jop-Kmiecik, tak jak było w przypadku Sobolewskiego zawsze.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|