The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.11.2020, 20:29
Gówno prawda, pisałem to w dwóch kontekstach: raz że vice-prezesem naszego klubu jest człowiek, którego jedynym "doświadczeniem" było menedżerowanie siłowni. Dlatego pisałem, że lepiej zatrudnić kogoś po studiach z zarządzania na staż za grosze niż topić 15 tys w pensje Dukata...

Broniłeś wtedy naszego prezesa twardo, a dziś zamiast dla własnego dobra o tym zapomnieć jeszcze się tym chwalisz...

A druga sytuacja w której mogłem o tym wspomnieć to Wisłocki - pan od fikołków, który zarządza jednym z największych wielosekcyjnych klubów w Polsce - z samymi sukcesami.

Tutaj również człowiek, który ukończył studia wyższe w zarządzaniu, miałby dużo wyższe kwalifikacje niż Wisłocki.
Ddf
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 25.11.2020, 23:34
Przeciez byl taki czlowiek

Marzena Sarapata to radca prawny, absolwentka studiów z zakresu Zarządzania Organizacjami Sportowymi na Uniwersytecie Jagiellońskim. Posiada tytuł Menedżera Sportu nadawany przez Ministra Sportu.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.11.2020, 03:35
Wkleiłbym te posty Konrada o stażystach w zarządzie, ale nie umiem tego szybko znaleźć. Pamiętam, że Wolfy strasznie się o to pieklił : )

A wracając do tematu, to nie rozumiem, czemu, Konradzie, na mnie napadasz. Nawet gdyby to były odczucia garstki kibiców (a nie są), to jako odczucia są tak samo uzasadnione jak odczucia pasjonatów naszych starć z KSZO i tym podobnych występów. Nie ma chyba w tym nic debilnego, nie sądzisz?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Stary 26.11.2020, 08:38
A czemu na szybko, przecież masz dużo czasu?

Cała dyskusja zaczęła się od opublikowania zarobków Dukata I Marzenki, w tym temacie na 221 stronie:

https://wislakrakow.com/forum/showth...=9691&page=221

Pare cytatów. Gdy ja i paru innych forumowiczów zaczęliśmy się burzyć na wysokość zarobków ex-menedżera siłowni, pojawił się obrońca czaro:
czaro, strona 223 napisał(a):
Czego tu nie ma. Internetowych wyborów prezesa Wisły, niewybrednych komentarzy, szyderstw, ludowego oburzenia na wysokość zarobków. Przez te idiotyczne teksty przebija krótkowzroczność, brak przyzwoitości, zerowe kompetencje, bezdenna głupota.
Tak, tak czaro, ostro broniłeś ich zarobków. Każdy kto uważal, że zarabia za dużo był "bezdennie głupi".

Zostawmy to i wróćmy do mojego pomysłu stażystów :
https://wislakrakow.com/forum/showpo...postcount=6691

Ano, kolega czaro napisal, że nie wie czy 30 tys to dużo czy mało, podałem więc pensje prezesów Górnika itp. Oraz pisałem dalej :
Cytat:
Wszyscy wiemy, że Dukat nie miał żadnych kwalifikacji by być vice prezesem. Chodziło o jego kontakt z kibicami i nikt nie miał nic przeciwko. Natomiast byłem przekonany, że z racji tego iż nie musiał rezygnować ze swojej dotychczasowej pracy, robi społecznie, czyli zwrot kosztów, ew. jakaś pensja minimalna. Ba, wielu ludzi prosto po studiach zapłaciło by za możliwość "stażu" w zarządzie tak medialnej i obracającej milionami spółki...

Tymczasem wychodzi na to, że zarabiają więcej niż prezesi utrzymywanego przez miasto Zabrze Górnika...

Jeżeli dodamy do tego wypowiedzi Tobiasza z twittera, to obawiam się, że w rozmowach ze sponsorami używali argumentów o "wiślackości", że sami zarabiają grosze, aby pomóc Wiśle itd... Kiepsko to wygląda.

Choć oczywiście, przydało by się, aby Dukat do skomentował. Wszak może być tak, że to Sarapata bierze 65 tys miesięcznie, a on tylko 5 tys...

(wtedy jednak nasza pani prezes byłaby najlepiej zarabiającą prezes w ekstraklasie)
Pogrubiony fragment wyraźnie wyjaśnia w jakim kontekście pisałem o tych "stażystach".

Dziś już wiemy, że miałem rację bo dowolny absolwent polskiej uczelni:
- nie brałby 30 tys tylko 5 tys
- nie wynosił by pieniędzy w reklamowce

Oczywiście ty i wolfy bardzo ostro broniliście Pana Dukata, wyzywając mnie od cebulakow, który zagląda naszemu vice do kieszeni:

Cytat:
Niestety, clou raportu ginie w cebulackich żalach a'la Konrad. na zarobki zarządu, przecież "wielu studentów pracowałoby w Zarządzie za darmo dla CV". Nazwać Twoje wynurzenia w tej kwestii poronionymi to mało, ale z drugiej strony trzeba stopniować, zaraz kolejny geniusz podzieli się swoimi rojeniami... Ja .......ę, kiedy myślę że limit debilizmu na tym forum został wyczerpany i nic mnie nie zaskoczy wyskakuje taki ogórek i obniża poprzeczkę.
Wolfy w tamtym okresie by w ogień skoczył za zarządem i Dukatem. Do tego stopnia, że czytając z pianą na ustach forum, nie ogarniał czytania ze zrozumieniem. Tak jak i ty gdy zarzuciłeś mi, że:

czaro napisał(a):
Pomysł, aby w zarządzie spółki akcyjnej z wielomilionowym budżetem zasiadali praktykanci, którzy będą płacić za tę możliwość albo osoby pracujące społecznie uważam za poroniony.
odpisałem wyraźnie :
Konrad. napisał(a):
Oczywiście. Sęk w tym, że zatrudniamy praktykanta za gruby hajs. To dopiero poroniony pomysł.
Kontekst mojej wypowiedzi był jasny: jak mamy płacić Dukatowi z pustym cv 30 tys, to lepiej cebulakow zatrudnić pierwsza lepsza osobę po studiach której będziemy płacić grosze, bądź jeszcze mam zapłaci. I tak nic nie załatwi, ale zaoszczędzimy 300 tys złotych rocznie na wypłacie.

Nie wiem po co to teraz wyciągnąłeś, nie wstydzę się żadnego postu o stażystach i Dukacie.

To ty byłeś ślepy na fakty, jak to że prezesie klubow ekstraklasy zarabiali średnio 15 tys, a nasz vice 30 tys...

Jak się chcesz napinać to pomyśl następnym razem, czy sam głupszy rzeczy nie pisałeś, bo dostałeś rykoszetem...
Ddf
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.11.2020, 09:41
Jezu.

Ja nie negowałem, że pisałeś w kontekście poprzedniego rozdania. Pisałem że na serio taką alternatywę rozpatrywałeś.

Napinasz się Ty. Od dwóch stron krzyczysz "debil, debil" zupełnie bez powodu i na końcu smażysz post na pół strony, żeby udowodnić, co pisałeś x lat temu.

Spokojnie.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Stary 26.11.2020, 19:27
Standard, mogłaś napisać "sorry, źle zapamiętałem", ale dalej brniesz.

I jeszcze ze mnie robisz wariata, mimo że to Ty wyciągles ten wątek sprzed dwóch lat...

Bez odbioru.
Ddf
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów