|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Fakty są takie, że zanim pojawiły się plotki strasznie cięty byłem na tego zawodnika. Oczywiście chodzi o mecze przeciwko nam. Strasznei jechałem po nim, że drągale siatkarze, wyrobnicy jak SZWARC i BRAŁN FORBS nadają się na siatkę a nas robią jak chcą.
Raków drużyna drwali i siatkarzy-koszykarzy. No nic, zaklepaliśmy gościa, więc trzeba liczyć, że będzie lepszy niż Beciraj. Ktoś pisał, że głupieje przy sam na sam i tylko głowe wsadza, ok, niech tak będzie bo Beciraj nawet temu nie sprostał, a miał pare okazji. Kto z naszych zawodników wsadził 10 goli ? No właśnie, tak więc, lepszy taki zawodnik jako choćby nawet uzupełnienie składu niż żaden. Jakby Turgeman był zdrowe to zapewne mielibyśmy inne napadziora, ale ze zdrowiem nie wygrasz. 2 lata troche dziwna sprawa, ale być może był to warunek Forbesa, aby do nas przyszedł. Może zimowe okieno będzie lepsze niż ostatnio. A narzekaczy zapraszam choćby do zapisania się do SOCIOS i wsparcia klubu, bo większość ma oczekiwania większe niż rok temu, a chyba zapominacie, że covid jest dodatkowo OGROMNYM ciosem :/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Brown Forbes to na pewno nie zawodnik na miarę marzeń, ale na miarę możliwości i potrzeb owszem. Może okazać się pożytecznym nabytkiem. Przypominam, forma naszych nielicznych napastników była póki co taka, że w ataku musiał grać pomocnik.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Naprawdę sądzicie że nad transferem Forbes zarząd siedział 2 miesiące? Pewnie 5 innych opcji nam odmówiło i trzeba było skorzystać z faktu że Raków postawił na innych napastników. Pomyslcie logicznie, dla ilu zawodników atrakcyjna będzie gra w 13 drużynie 32 ligi europejskiej? Kilku uda się przekonać (Savic, Yeboah, Frydrych) ale większość wybierze inne opcje. W dodatku nie śmierdzimy gotowka... To ile zapłaciliśmy za Forbesa to nawet nie są frytki... Tak to będzie jeszcze wyglądać wg mnie przez minimum 2 okna transferowe. Za rok miasto nam nie potrafi transzy z C+, bedzie mniej dlugow, pewnie też w końcu będzie nas stać na dyrektora sportowego który w dodatku otrzyma jakoś budżet na transfery. Akademia powinna działać co raz lepiej. Trzeba jeszcze przeboleć ta przeciętność. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Posługując się analogią z Football Managera. Nasze wyszukiwanie zawodników wygląda teraz w ten sposób, że po ustawieniu wszystkich wymagań i filtrów w wynikach wyszukiwania pojawia się: 'no results'. Potem zmniejszasz wymagania jedno za drugim i dalej 'no results'. Nasze transfery i tak wyglądają nieźle w tym kontekście.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Wszystko pięknie ładnie, nie stać nas, cierpliwość, jeszcze trochę, nie bądźmy megalomanami po Cupiale.
Tylko pytanie, czy naprawdę jesteśmy aż tak biedni, czy jest to jedynie wyjaśnienie, które usprawiedliwia błędy. 1. Wzięliśmy Beciraja, abstrahując od jakości Forbesa mamy 2 drwali w skladzie na 9. Pytanie zatem czy Beciraj to katastrofa i wtopiono $ czy wzięliśmy Forbesa na sztukę? 2. W podpisaniu Turgemana przeszkodzily nie $ a kontuzja, czy az tak sie zafiksowalismy na niego, ze nie bylo opcji B, bo umówmy sie Turgeman nie gral by za kupony do Maca? 3. Atrakcyjnosc jako klub, my nie jestesmy juz bardzo dlugo w TOP, od dluzszego czasu jestesmy w ogonie ale, nie przeszkadzalo to podpisywac ciekawych zawodnikow - to okienko patrz Savic/Yeboah. Koniec koncow, sorry ale nie wszystko mozna zrzucic na "nie mamy $". |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jak jest się.przeciętniakiem z przeciętnymi możliwościami finansowymi to podstawą - jeżeli chce się wejść na wyższy poziom - jest rozsądne wydawanie tych pieniędzy, którymi się dysponuje i gospodarne zarządzenie posiadanymi zasobami, które oczywiście są też przeciętne.
Problem w tym, że w Wiśle za dużo pieniędzy zostało zmarnowanych w ostatnich 3 okienkach - zwłaszcza okienko letnie 2019 to było nic innego niż wkładanie banknotów do niszczarki i ten proces ze względu na podpisane wtedy kontrakty nadal trwa. Nie chodzi mi tutaj wcale o tego Forbesa, bo on może faktycznie kilka bramek strzelić. Edit: I oczywiście nie chodzi mi o porównywanie się do Śląska, Lechii, Zabrza, Piasta czy innych Płocków, Mielców czy Lubinów - które są utrzymywane w przeważającej mierze z pieniędzy publicznych. Nawet taki Raków startuje sobie bez długów i ze wsparciem miasta. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dla mnie ściągnięcie Savica, Frydrycha i Yeboaha pokazuje, że z finansami i co ważne naszymi aspiracjami na ten sezon nie jest najgorzej... tym bardziej dziwi mnie zatrudnienie odpadu z Rakowa... transfer z kategorii irracjonalnych, zwłaszcza że mamy już w zespole zawodnika o podobnym profilu (Fatos). Bez skutecznego napastnika wielkie G osiągniemy w tej rundzie, możecie robić screeny bo uważam, że i tak w zimowym okienku będziemy szukać napastnika...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Wyobraźmy sobie, że do Wisły nie wszedł Cupiał. Gdzie byśmy teraz byli? Dlatego błagam... Wyobraźmy sobie, że... Naprawdę, mogę tak długo. Nikt od Wisły nie wymaga, żeby robiła transfery na miarę gry w pucharach, ale żeby robiła transfery przemyślane i możliwie najmniej ryzykowne, możliwie najlepszych piłkarzy - na miarę swoich możliwości. Na te możliwości wpływ ma obecna sytuacja w klubie, a nie sytuacja w nim rok, dwa, dziesięć temu. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wyobrażam sobie sytuację że wydajemy posiadaną kasę lepiej, ale do tego trzeba dyrektora z pensja jak u Obidzinskiego i perspektywy rozwoju szybciej niż za 3 lata. Myślicie że taki Valckx by do nas teraz przyszedł, nawet jakby nas było stać na jego pensje? Pewnie że można wziąć kogoś na sztukę, ale brać chłopa z łapanki do którego nie ma zaufania? To że klubie chcą wzmocnić struktury wiadomo.od dawna, ale o ile można podpisać piłkarza na chwilę i najwyżej odpalić po czasie, tak dyrektor sportowy lepiej żeby przyszedł na dłużej niż pół roku. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
czaro napisał(a):
Bo gdyby nie trio, to dzisiaj w najlepszym wypadku zajmowalibyśmy 1 miejsce w trzeciej lidze. Czyli bylibyśmy na miejscu 52 W POLSCE. Dzieki trio zajmiemy miejsce w najgorszym razie 16 - i sezon 2021/2022 rozpoczniemy w pierszej lidze. Gdyby nie oni zaczęlibyśmy (w najlepszym wypadku) w lidze II, a więc osiemnaście pozycji mniej. Ile im dać czasu? Ja uważam, że minimum rok-dwa. Jeśli nie spadniemy, i dług będzie malał - mają moje poracie. Ty widzę, że dałeś Dawidowi cztery miesiące, bo jedziesz po nim gorzej niż legioniści po Mioduskim... Cały czas domagasz się też dyrektora sportowego z kwalifikacjami: zgłoś taką propozycję chociaż tutaj, albo przez socios. Podaj nazwisko gościa, za którego ręczysz, że poprawi jakość sportową i jego zatrudnienie wyjdzie nam na finansowy plus. Bo te jęki, troche mi przypominają jęki pt "czemu nie kupią za grosze bramkostrzelnego napastnika, młodego - zeby go kiedyś sprzedać, ale doświadczonego i gotowego do gry - żeby od razu napierdalał po 20 goli w sezonie". Wiesz czemu nie zatrudnią? Bo to nie jest takie proste, znaleźć taką osobę. Albo inaczej: jest baaaaaaaaaaardzo ....a trudne. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ale tutaj nie są problemem transfery. Tylko to co taki zakupiony grajek sobą prezentuje. Jak nie będzie odpowiedniej atmosfery, ambitnych celów i trenera z papierami to nawet najlepszy grajek dostosuje się poziomem do żenującego poziomu zespołu. I forumowi eksperci będą orzekać że jest słaby.
Pytam kolejny raz co się stało z Żukowem? Ktoś mu wyczyścił mózgownicę że zapomniał o co w piłce chodzi? Bo chyba wszyscy widzieli ze jak przychodził z dalekiego wschodu to grać potrafił jak na nasze warunki bardzo dobrze. Co mu się stało? Gdyby przyszedł na przygotowania do Skowronka tak jak Fatos to pewnie kopałby się po czole od razu i znowu byłyby płacze ze pieniądze poszły w błoto. Jeżeli trener którego mamy za gigantyczny sukces uważa utrzymanie w naszej buraczanej lidze, to pewnie zajęcie 10 miejsca to jest dla niego zdobyciem mistrzostwa świata. Dramat natury psychicznej. A od tego wszystko się zaczyna. I żadne transfery takie czy inne tego nie zmienią. Jesteśmy dobrzy, potrafimy grać ładnie, skutecznie i udowodnimy to wszystkim malkontentom. To jest cel. A nie obrona "remisu na trudnym terenie" w meczu który można spokojnie wygrać. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Pod okiem Dyji...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
Jesli odmow jest tak wiele a jednak wiemy, ze srodki sa moze nie kosmiczne ale sa, to oznacza, ze wybralismy zla grupe docelowa. Co do dyrektora sportowego, czy naprawde nie mamy na niego szans? Wg mnie mamy, zamiast topic pieniadze w pencjach takich Becirajow czy innych Janickich. Twierdzenie, ze nikt by do nas nie przyszedl, patrz na Gornik/Slask kiedy oni budowali/buduja na juz. Pilkarza nie podpisujesz na chwile, rok, dwa trzy z wszelkimi tego konsekwencjami. Taka konsekwencja bedzie dublowanie specyfiki Beciraj/Forbes.
Ostatnio edytowane przez MB1906 : 06.10.2020 o godz. 15:19.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Płaczecie jakby to był 10 drewniany piłkarz zakontraktowany z rzędu. Mi też ten drwal nie pasował już dawno, ale gość może jednak się przyda w zespole, bo bywało tak, że z gorszym CV przychodzili.
Nie zawsze będziemy kontraktować takich zawodników jak Zukov, Frydrych czy obiecujący Savic/Yeboah... czasem, tż słabsi przyjdą. Nie znamy kulis, kim interesowaliśmy się, z kim były rozmowy, kto odmówił itd. Niektórzy srają w gacie i rozkiminają takie paranoje, że masakra. Pokażcie zespół, który przeprowadza same udane transfery. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Problem z naszymi transferami polega na tym że w żadnym stopniu nie poprawiają jakości gry, pozycji w tabeli etc. U nas pod tym względem jest status quo od przynajmniej roku, lecimy w dół sportowo i na końcu możemy zlecieć z ligi. Przecież w zimie będziemy znów szukać napastnika a tych którzy są teraz będziemy starali się gdzieś upchnąć, rozwiązać kontrakty. Swoją drogą żeby w kadrze mieć 3 wolnych napastników o podobnych parametrach to jest sztuką.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
Problem to jest taki, że po kilku kolejkach Ty już wiesz jak będzie wyglądał cały sezon i które miejsce zajmiemy.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
nie wiem gdzie Ci optymiści widzą plusy ?
suche fakty: - sprowadzamy kolejnego napastnika o tej samej charakterystyce !! mamy 3 klocków, żaden z nich nie jest szybki, ani typowym listem pola karnego - ściagamy znowu zawodnika +30 i dajemy mu dwuletni kontrakt, więc zero potencjalnego zarobku na zawodniku !! - ściagamy faceta, który przez całą swoją kariere strzelił ok 25 goli ? gdzie tylko raz w życiu przekroczył barierę 10 goli ? dokładnie 10 ? sorry, ale ja tego nie widzę, już wolałbym, żeby ten Fatos grał i Buksa się ogrywał, czy tam Silva na którym chociaz można zarobić |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale na co czas? Na bezczynność? Ja nie mówię, że ma być gotowe, ale żeby ruszać w dobrą stronę.
Ja nie będę żadnych nazwisk proponował, bo nie mam klubu ani nim nie zarządzam, nie jestem od tego. Na pewno znalezienie idealnego kandydata jest trudne, ale przyzwoitego w klubie z ekstraklasy, albo kogokolwiek - to chyba nie jest rzecz niemożliwa przez taki okres dla takich ludzi. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
"Everyone has a plan until they get punched in the mouth." -- Mike Tyson
Polecam dokument "Sunderland till I die", gdzie jeden odcinek jest poświęcony właśnie końcowi okienka transferowego. Może uzmysłowi to niektórym dlaczego niektóre transfery wyglądają tak a nie inaczej. Jeśli chodzi o napastnika to mam duże wątpliwości czy za kasę, którą wydaliśmy na dwóch ostatnich pozyskalibyśmy jednego gwarantującego strzelanie goli. Ktoś podjął logiczną decyzję żeby wziąć dwóch napastników o podobnym profilu i liczyć, że jeden wypali - taka dywersyfikacja w futbolu ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Śląsk proponował kontrakty nawet 2-3 razy wyższe niż my. W dodatku co trzeba przyznać mają ogarniętego dyrektora - Sztylke. U nas dyrektor miałby pole do popisu o ile też zdecyduje się na pracę w tak trudnych warunkach finansowych. Odnów było wiele ale co można się domyślić, w klubie nie chcą budować kominów płacowych, biorąc również pod uwagę że kadra musi mieć jakość ale być też na tyle liczba aby kontuzje nie miały na nią tak wielkiego wpływu. Podsumowując, jestem umiarkowanie zadowolony z okna, jednak oczekiwałem więcej ruchów perspektywicznych, a mniej "na teraz". W klubie zapewne doszli do wniosku że wyniku w tym sezonie nie możemy odpuścić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Krytykujecie ze mamy 3 wieze w ataku.
Oczywiscie fajnie byloby miec alternatywy. Ale wyglada na to, ze chcemy bazowac na Saviciu i Yeboahu, ktorzy bede przechodzic plynnie ze skrzydlowych w napastnikow. Wtedy napastnik wieza w ilosci sztuk jeden bylby problemem, bo gdyby gral kaplice to i cala druzyna bedzie. Z 3 ktorys w koncu cos bedzie kopal... MInusem jest to, ze mocno sie ograniczamy. Silva tez nie jest szybkim zawodnikiem do wyjscia na pozycje... ale... moze to w koncu jest pomysl na gre czegos swojego a nie przeszkadzanie rywalom? Rakow generalnie zegna Forbsa z zalem i to daje nadzieje, ze jednak sie u nas sprawdzi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A jeszcze jedna myśl, która błąkała mi się po głowie już kilka dni temu, a teraz tym bardziej warto ją napisać. Nie jest wykluczone, że za chwilę liga i pół kraju stanie przez covid i okaże się, że tylko sobie tego Forbesa dodaliśmy do listy płac niegrających piłkarzy.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Hehe przecież to, że granie w czasie pandemii będzie trudne i czasem niewykonalne było wiadomo od początku rozgrywek.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Co do naszego nowego napastnika, to muszę przyznać, że raczej chłodno przyjąłem informacje o tym, że go pozyskujemy, ale tak teraz po namyśle lekko muszę to zweryfikować . Jakby nie patrzeć rynek napastników to naprawdę trudny temat i to wcale nie jest żadne usprawiedliwianie, czy czcze gadanie, wystarczy, że się rozejrzycie po całej ESA kto gra w napadzie w drużynach ekstraklasy. Wiem, że zawsze możne Forbesowi zarzucić, że miał sezon życia strzelając w zeszłym sezonie te 12 bramek, ale z obecnie grających zawodników to chyba tylko Lopes wtedy w Cracovii, obecnie Legia, zdobył tyle samo bramek ale w większej ilość meczów (Lopes- 44 Forbes 27) i Piasecki więcej, ale w I lidze. Być może o kimś zapomniałem, ale generalnie nie wygląda to wcale jakoś beznadziejnie, żeby lamentować Co do argumentu, że "bierzemy kolejnego takiego samego klocka do ataku" to można do tego podejść dwojako. Z jednej strony to prawda, że obecnie mamy 3 takich samych napastników pod względem charakterystyki, ale powstaje pytanie, czy to tak wyszło przypadkiem, czy taki po prostu plan jest, że mamy mieć szybkich skrzydłowych, a napastnik ma być silną świnią i tyle. W tym kontekście transfer pod względem planu na drużynę się spina.
Ostatnio edytowane przez Matios98 : 10.10.2020 o godz. 00:05.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|