|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Też widziałem ten błysk, ale nie wiem, czy nie był to przypadek. Chuca po raz drugi grał na odpowiednim tempie (pierwszy raz w debiucie rok temu). Silva cośtam pograł, ale nie na swojej pozycji. Naprawdę nie wiem, czy z tej mąki może być jakikolwiek chleb.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Imho moze, ale kazdy z tych zawodnikow potrzebuje czegos innego.
Carlos zaufania, Chuca zawodnikow dookola do gry, Beqiraj idealnego przygotowania fizycznego. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Beqiraj ma dwie patelnie . które mogły dać nam dwa zwycięstwa- to powinien i bez przygotowania wykorzystać. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sa ponad rok i do tej pory nawet w sparingach byli tylko opcjami b. Na jednego wplywa to mobilizujaco a drugiego (jak ich) demotywuje.
Beqiraj to osobna sprawa. Przyszedl pozno, nieprzygotowany. parodysta robi mu krzywde wystawiajac go do 1 skladu. Grac powinien Buksa, ktory przeciez jest w klubie od dawna i powinien byc przygotowany do gry. A Beqiraj powinien pracowac na treningach i w momencie kiedy bedzie gotowy zaczac grac. Tak robi odpowiedzialny, trzezwo myslacy trener. Ale my mamy parodyste. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Przechodzi powoli wk... po utracie 3 pkt.
Pozytywy z wczorajszego meczu : Chuca - szału nie ma ale są widoki , że będzie jeszcze z niego solidny grajek Silva - nie przekonywał mnie kiedy grał w pomocy, wczoraj jako napastnik wyglądał zdecydowanie lepiej, wygrywał pojedynki główkowe , przytrzymywał piłkę + ładna bramka Silva - + za fajną asystę , Yeboah pokazał , że może być skrzydłowym na którego od dawna czekamy Mimo spartolonej patelni to widzę również poprawę w grze Fatosa - lincz mojej osoby za 1 2 3 .. ![]() Martwi słaba forma Żukowa i Bashy. Obrona - bez komentarza.
![]() Nie dogodzisz.
Ostatnio edytowane przez ciastek88 : 14.09.2020 o godz. 10:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale czyja to jest wina ze Buksa bedacy praktycznie non stop w treningu z druzyna nie jest gotowy na pierwszy mecz sezonu, tfu 4 mecz sezonu z przerwa na reprezentacje?
Kazdy mowi ze tu nie ma kim grac. Ale ja sie z tym nie zgadzam. Bylo widac wczoraj brak Kuby? Nie bylo. Bo zawodnicy, ktorzy sa w kadrze maja jakosc. Krotko, bo krotko, ale to pokazali. Na dluzej nie pozwolil parodysta. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
nie było bo Kuba od początku sezonu z formą tez jest głęboko w lesie. Inne pytanie-co się stało że nawet na ławce Kuveljicia nie było?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Jednak co za tym idzie, lepiej aby wchodził na 25-30 min i dał drużynie to czego jej brakuje w ostatnich minutach spotkania. Przynajmniej jeśli nie dojdzie do top formy z wiosny 2019 lub 2020. Chuca na tyle zaczyna rozsądnie wyglądać że może w końcu znalazł swoje miejsce na boisku ze szkoda go teraz ściągać. Brak środkowego pomocnika na ławce to jedna z dziwniejszych decyzji Skowronka na to spotkanie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Mecz był taki sobie, ogólnie na remis ale jak by nie patrzeć pech ogromny. dla mnie osobiście na plus śmieszna sprawa.
Nie trawię tego Chuce jak i Silvy, jak zobaczyłem ich znów w pierwszym składzie to szlag mnie trafił a tu jeden i drugi bardzo ładne bramki No ale zdania na razie nie zmieniam.Zmienie jeśli to nie był pojedynczy wyskok. Ten Yeboah wygląda bardzo dobrze, szkoda że ta mało podań dostawał bo to gość co może zrobić coś z niczego. Oby nie było tak jak ten co go żydy chyba z Holandii sprowadzili, zaczął świetnie a potem tragedia. Plus że tylko momentami dawaliśmy się stłamsić i wyglądało że spokojnie dowieziemy te 3 punkty a tu jeb. Ogólnie średni mecz, kupę chaosu z obu stron no i Klemenz...Ja wiem że on się bardzo poprawił mimo ograniczeń, ale zrobić takie 2 babole w jednej akcji to kryminał. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Miałem nadzieję, że Skowronek w tych krótkich przygotowaniach przed sezonem dał zawodnikom w kość i celowo odpuścił dwa pierwsze mecze, że złapią świeżość w przerwie na reprę. A tu zonk - znowu mieli siły na 65 minut.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
- Parodysta znowu wystawił Silvę w ataku. Po meczu: - Dlaczego on zdjął NASZEGO Silvę? Cóż, jak wszedłby w końcówce Burliga i nie daj Boże "załatwił" nam rękę we własnym polu karnym to byłyby głosy: gdzie Maczek? Zamiast kolejnych drwali/obronców tzeba było kogoś szybkiego na kontry. A tak to można ponarzekać że wszedł "pigmej" Mak. Swoją drogą przy bramce po rogu nie wyskoczył do piłki nikt z Wiślaków, włącznie z lisem, nikt też nie stał przy słupkach. ![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Własnie. zawsze obstawiane przy rogach były słupki, co się zmieniło że nie są?Gdyby tam stał nasz zawodnik to gola na 2-2 nie byłoby.Wina bramkarza że nie ustawia obrońcy?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Pomijając fakt, że tam paru kryło powietrze (Janicki, Beqiraj) to Pogoń miała równowagę liczebną w naszym polu karnym z racji że ich bramkarz poszedł też do główki, było 10 na 10. Wejście bramkarza również zaburzyło układ kto kogo kryje.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Rozpatrując różne scenariusze wrzutek czy to z rogu czy to wolnego, w ostatniej akcji meczu, trzeba brać pod uwagę wejście bramkarza w pole karne.czyżby nikt z naszych trenerów tego nie przewidział?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Krycie słupków robi więcej szkody niż pożytku tak naprawdę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Może tak ale w analizowanej sytuacji Żukow który desperacko skakał na przedpolu piątki gdyby stał na długim słupku zwyczajnie by ten strzał wybił.
Krycie słupków ma sens zwłaszcza z bramkarzem przyspawanym ... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może i tak, ale lepszy rydz niż nic, a tu nikt nic nie zrobił:
Bramkarz nie wyszedł do centry Nikt nie skoczył do główki Nikt nie stał przy słupkach Czyli wielkie nic. ![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2018
Offline |
|
|
No rzeczywiście w tym przypadku, biorąc pod uwagę, że to było ostatnie kopnięcie w meczu, to wszystkie ręce na pokład. W tym dwóch na słupkach.
Ale nie byłoby takiej potrzeby, gdyby ktokolwiek powstrzymał tego Greka, choć trzeba przyznać, że piła z rogu dograna idealnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2013
Offline |
|
W celu skonfrontowania mojego odczucia sięgnąłem do statystyk Beqiraja z tego meczu: - podania celne 2 na 6 - pojedynki wygrane 1 na 4 - główki wygrane 0 na 1 - faulowany 1 raz Słabizna jak na 30 minut gry. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Ktoś jeszcze kryje dwa słupki przy rożnym, że to tak na poważnie rozważacie?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W sytuacji kiedy bramkarz przeciwnika biegnie w pole karne, a nasz bramkarz nie pali się do gry na przedpolu to bardzo dobre rozwiązanie. A to czy ktoś kryje czy nie kryje nie ma najmniejszego znaczenia.
Nikt mając w 93 minucie piłkę pod bramką przeciwnika nie wraca się bronić pod własnym polem karnym, a my tak. I co na to powiesz? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Para Janicki-Klemenz już tyle razy pokazała, że jest beznadziejna. Jak mozna nadal wystawiać ich we dwójkę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
||
A właściwie to dlaczego tylko słupki? Może od razu stanąć w jedenastu na linii, skoro to takie doskonałe rozwiązanie? Cytat:
Cytat:
Ale nie będę się upierał. Kto wie, może taki wysoki pressing połączony z dwoma piłkarzami kryjącymi słupek dałby pożądany efekt? |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak mają stać nieruchomo jak kołki w płocie to lepiej niech już stoją przy słupkach, choćby i "Pigmeje" np. Boguski.
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 16.09.2020 o godz. 14:20.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Stańmy w 10 w linii bramkowej przeciwnika, będziemy go łapać na spalonym!
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czy coś jest archaizmem to kto o tym decyduje? Jest jakaś komisja? Skoro w konkretnej sytuacji gdyby na długim słupku stał ktokolwiek to bramka by nie padła to niechby ktoś archaicznie dał nam dwa punkty. Bardzo byłbym zadowolony. Natomiast rezygnowanie z czasem skutecznego rozwiązania, tylko dlatego, że jest archaiczne zdaniem niektórych, jest najdelikatniej mówiąc głupotą. Myślisz że jak dasz kretyński przykład to co tym zyskasz? Powiedz lepiej co Ci się nie podoba w kryciu słupków przy rogu. Konkretnie. Przewaga liczebna? Nie rozśmieszaj mnie. Zawsze część zawodników kryje pole i w pewnych sektorach atakujący mają przewagę a w innych nie. Ja uważam że okolice słupków czyli tam gdzie bramkarz ma najdalej dobrze jest dodatkowo zabezpieczyć i tyle. Życie pokazuje że czasem można w ten sposób zapobiec utracie bramki. Kolejny akapit i kolejna mało lotna próba odwracania kota ogonem. Zanim piłkę na róg wybił Niepsuj jakieś 30 sekund wcześniej mieliśmy aut na wysokości piątki przeciwnika. Pamiętasz czy amnezja? Po stracie piłki sędzia gwizdnął faul właśnie w tamtym miejscu czyli jakieś 100 metrów od naszej bramki. Łapiesz? I teraz się skup. Skoro brakowało 30 sekund do końca meczu w takiej sytuacji normą jest utrudnienie rozegrania piłki jak najdalej od własnej bramki. Wtedy rogu pewnie by nie było i nikt nie musiałby stać przy słupkach. Wiem, że następstwo przyczyny i skutku możesz odbierać jako archaiczne, niestety niewiele to zmienia. Jak się sika pod wiatr to się jest mokrym. ps. Trenowanie stania przy słupku to naprawdę ciężka harówa. Pamiętam listopad 53, Mietek tak szlifował stanie przy słupku, że mchem obrósł, a tuż obok prawego trampkokorka pokazały się dwa solidne koźlarze...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 16.09.2020 o godz. 19:38.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
||||
A gdybyś umiał liczyć i odliczył wykonującego rzut rożny (naprawdę, ktoś musi tę piłkę uderzyć z narożnika), to byś się zorientował, że w normalnych okolicznościach nawet obecność bramkarza Pogoni nie zmusza Lisa do krycia bramkarza Pogoni nawet przy kryciu indywidualnym. Cytat:
I nie, krycie dwóch słupków nie zapewniłoby, że bramka by nie padła. Mając potencjalnie więcej miejsca piłkarz Pogoni mógł uderzyć zupełnie w inne miejsce. Ale to już wyższa szkoła jazdy rozważania związków przyczynowo-skutkowych, co nie? Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
||||
Natomiast jeżeli przeciwnik ma róg to zaręczam Ci że większość taktyków martwi się o to żeby bramki nie stracić, a nie o to żeby strzelić. Dlatego dwóch chłopów którzy mogą wybić piłkę lecącą do bramki w okolicach słupka to użyteczne rozwiązanie, które czasem daje efekty.
Faktycznie, Mietek z listopada 53 był w te klocki dużo lepszy ode mnie...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 16.09.2020 o godz. 21:19.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Zbierałem się od niedzieli, aby coś napisać, ale uj mnie tak strzelał, że dopiero teraz coś wypluje, choć 90% zapomniałem.
Mecz idealny na wpuszczenie Buksy wtedy co wszedł Beciraj - takiego chłop u nas dawno nie widziałem, przypomina mi Beto oraz zdaje się Christova... Idelana sytuacja w drugiej połowie na 3:1 wtedy co wyszedł do piłki to on zamiast grać do Savica bo był pusty i było sporo czasu to strzelił tak pokracznie, że tylko Paweł Brożek po 10 środkach przeciwbólowych mógł tak kopnąć. Potem też była fajna kontra to tak się gramoliliśmy, że cała drużyna pogoni wróciła pod swoje pole karne... :/ Tak czułem w moczu, że padnie ta brama i ten róg na końcu wcale mnie nie zdziwił. Tyle ile pokracznych zagrań i asyst zaliczyliśmy to szok. Niepsuj nieatakowany wali na róg to samo Sadlok, dwa razy takie opcje były i chyba po tym zagraniu Niepsuja byl kolejny rożny z którego padła bramka. Jeboa to jak dla mnie taki MIX Sarkiego i Kumaha - nic więcej. SAVIC jeden ze słąbszych fizycznie zawodników jakich widziałem. Siła i postura JUNIORA, co kontakt siłowy to chłop się odbija. On jak nie ma dużej przestrzeni to MARNIE. Podanie na trzeźwo - fajnie, że asyste zaliczył, ale i tak DNO. Do takiego Halilovica, który nawet pare razy uderzył z dystansu to nie ma startu. Myślałem, że Tibor jest słaby, a tu się okazuje, że Savica dziecko przepchnie. Boguski przy nim to Herkules. Klemez też co odwalił to szok, ale ja bym go nie skreślał, bo pare razy pokazał, że coś tam gra - to nie Janicki. Jeden babol i już nagonka jak na Rafała, spokojnie to nie beciraj. Generalnie Pogon grała padake straszną, aż płacz bierze, że nie wygraliśmy 3:1.. Stały motyw za Skowronka czyli BRAMKA i COFANIE - nie da się tak grać!!! Już mi się nie chce gdybać, że jakby był Turgeman... to wiadomo byłoby 4:1, trza się modlić, aby chłop wrócił do nas po wyleczeniu urazu :/
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 17.09.2020 o godz. 20:21.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|