The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2020, 11:02
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Dobra, napisze coś od siebie bo wczoraj mi się nie chciało.

Punt wiadomo, szanować trzeba, może być kluczowy w walce o utrzymanie.

Gra padaka niemiłosierna, nie wiem ale chyba w drugiej więcej luzu bo pierwsza do momentu straty bramki to dramat, wszyscy jakby 15-20 kilo w nogach, podobnie jak ostatnio,może jak puści ten balast to może będzie lżej.

BRAMKA: nie wiem czy zawodnik z nr 3 nie nadał piłce jakiejś rotacji czy uj wi co, ale takie coś powinno się wybronić - bez jaj, bramka w: 20% Sadlok, 30% nr 3, 50% Lis - tak to widze

Refleksja na temat nowych grajków:

nr 3 Mehrovic czy uj wie jak nie chce mi się jezyka łamać i tam doktoryzować - po 15 min myslałem, że to paralityk - dużo słabszy od Janickiego w dole formy i wolnego jak czołg Wasyla - po 1 połowie już półparalityk, by finalnie stwierdzić, że wcale tak źle nie zagrał, kilka razy wszedł ślizgiem, gdzie Wasyl w podobnej sytuacji wyciąłby gości i czerwień lub nie zdążył do piłki - generalnie jako ZAMIENNIK Wasyla OK, ale do Hermeza nie ma się co równać, również słabszy od Klemenza.

Savic - widać, że coś tam techniki ma, ale jest bardzo słaby fizycznie, wydaje się, że Wojtkowski (o zgrozo!!) przy nim to Herkules !!! :/ Po meczu jak zobaczyłem na staty strat to szczęka opadła :. mase niecelnych, przegranch pojedynków, niewidoczny, odbijał się jak od ściany - niestety, ale drugim Meliksonem nie będzie, trzeba bardziej liczyć na coś pokroju Wojtkowskiego.

Napastnik - czołg, beton większy niż Wasyl, wolny, zero zwrotności- nie widzę gościa u nas :/

Najsłabsi:

BUKSA - zero szybkości (fajna piłke dostał od Kuby i nie dobiegł, przy Turgemanie byłaby brama), złe ustawianie. Rozumiem, że to bardziej egzekutor typu wczesny Lewy, ale co będzie jak zmężnieje z tą zwrotnością? Przeciez jak "mega talent" nie potrafi pograc przy gościach po wódzie i piwkach, którzy traktują piłke jak dodatek (vide KSZO) to nie ma co się podpalać i łudzić, że to super talent i pogonimy go za 1mln euro? Gra od początku mu nie służy, wejścia na 20-30 min końcowych jak najbardziej, ale od początku bardzo średnio.

SADLOK - za pierwszą połowę dramatyczną, ogrywany, głupie zagrania - na plus te strzały bo chyba z zeszłym sezonie tyle celnych nie oddał co w tym meczu, co wydaje się kuriozalnie, bo zwykle jak Sadlok uderza no w zasadzie moga się wszyscy położyć, bo będzie bomba poza stadion. W drugiej połowie dużo lepiej, ale to co odstawiał w pierwszej to kryminał.

CHUCA - dramat totalny, niewidoczny, gra na alibi.

CARLOS - podobnie jak Chuca, widać, że chciał, ale uja z tego wychodziło - dramat.

Kolejność najgorszych nieprzypadkowa - opieranie ataku o Bukse to samobójstwo dla klubu i tego chłopaka :/

Transfery konieczne bo nowi pokazali piach i gangrene , jedynie ten Adamowicz może godnie zastąpić Hołownie, choć wiele nie miał sytuacji aby się pokazac.

Wiadomo, że po jednym meczu nie ma co wydawać wyroków, ale za 5-10kolejek juz można pokusić się, póki co OCENIĘ:

Hermez >> Klemenz > nr 3 > Wasyl
Turgeman >> Brożek > nowy ociężały napadzior z Węgier
Savic = Wojtkowski
Adamowicz = Hołownia

Po raz kolejny : uzupełnienia skladu konieczne !!! Chyba, że czekamy znów na zime.

Poza tym wole grajków na pół roku czy rok, krótkie kontrakty niż kiszenie się ze "swoimi" młodymi, z których i tak uja będzie a zaraz i tak pójdą.

Co zagraniczny to się zako..... w Wiśle i Krakowie dając nam reklamę i możliwość wypożyczyć kolejnych - ino taka droga, na inną nie ma kasy.
Ogółem się zgadzam. Wśród najsłabszych brakuje mi jeszcze Żukowa. Od czasu świetnych derbów gość zalicza równie pochyłą. Moim zdaniem bardzo, ale to bardzo brakuje mu inteligencji boiskowej. Nie rozumie gry, kiepsko się ustawia, przetrzymuje w złych momentach, traci ważne piłki, odgrywa do najbliższych i do tyłu, zamiast wyprowadzać akcje do przodu. W końcówce zeszłego sezonu gra zaczęła znów jakoś wyglądać właśnie wtedy, gdy Skowronek posadził go na ławce.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów