The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.07.2020, 17:24
Gdzie wyczytałeś, że mi nie zależy na wyniku sportowym? Każdemu zależy, ale też każdy rozumie, że aby podnieść poziom sportowy, trzeba sporo zainwestować. Skąd chcesz wziąć na to pieniądze?
Odpowiedz cytując
zbyszek93
Senior Member

Od: 06.2020

Stary 14.07.2020, 17:37
Odwrócę pytanie - a skąd chcesz wziąć pieniądze na spłatę długów bez wyniku sportowego?
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 14.07.2020, 17:47
Od półtora roku spłacamy długi bez wyniku sportowego...
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 14.07.2020, 17:57
zbyszek93 napisał(a):Wyświetl post
Odwrócę pytanie - a skąd chcesz wziąć pieniądze na spłatę długów bez wyniku sportowego?
Chociażby ze sprzedaży gotówkowej zawodników oraz redukcji kominów płacowych kilku starszych wiekowo piłkarzy, którzy po sezonie opuszczą nasz klub.
Stary, Socios robi kawał zajebistej roboty, zarówno obecny zarząd biorąc pod uwagę z jakiego bagna się wydostaliśmy bez jakiś super efektów sportowych. Jakoś nikt się nie przejmował wynikami w większym stopniu biorąc pod uwagę wspomnianą wyżej sytuację z grudnia ubiegłego roku gdzie drżeli wszsycy na samą myśl o starciach na szczycie z Jutrzenką Giebułtów, motorem Lublin czy innymi gwiazdami. Wyniki były na drugim planie i przygotowanie drużyny czy forma mając na uwadze dług z kosmosu, nie opłaconych piłkarzy, zarząd Ekstraklasy i nadzór finansowy. Zrozum człowieku, że sportowo jesteśmy na miejscu dolnej części tabeli bo, NIE MA PIENIĘDZY na zawodników jakościowo ponad przeciętny poziom ESY gwarantujący spokojną walkę o puchary, które jak mniemam po wypowiedziach są dla Ciebie nie mniej ważne aniżeli walka o mistrzostwa wszak jesteśmy Wisła zatem niech wszyscy padają na kolana przed nami wszyscy tylko dlatego, że kiedyś byliśmy potęgą...
Ostatnio edytowane przez Arek95 : 14.07.2020 o godz. 18:00.
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 14.07.2020, 18:23
zbyszek93 napisał(a):Wyświetl post
Zakłamywanie rzeczywistości. W ostatnich latach jesteśmy pośmiewiskiem całego kraju (wystarczy przypomnieć Meresińskiego, Vannę Ly, Sarapatę i Miśka, jesienną serię porażek, 0-7 z Legią, itd.), a żaden dobry piłkarz nie ma ochoty na granie w wiecznie obśmiewanym i zadłużonym słabeuszu.
Ładnie Kubę podsumowałeś....
Odpowiedz cytując
zbyszek93
Senior Member

Stary 14.07.2020, 18:36
Przecież nie o Kubę mi chodziło. Chodziło mi o dobrego piłkarza niezwiązanego z klubem. To zupełnie co innego. Faktem jest to, że nie jesteśmy wygrać rywalizacji o porządnego piłkarza chyba z żadnym innym klubem w ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 14.07.2020, 19:17
Zbychu ile kasy przeznaczasz na klub ?
Odpowiedz cytując
lopez71
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2010

Stary 14.07.2020, 19:17
Dobremu piłkarzowi bez klubu trzeba zapłacic za podpis na kontrakcie, oraz wypłacać wysoką pensje co miesiąc
żeby u nas chciał grac.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.07.2020, 19:31
To tym bardziej jest niezrozumiałe że przy pewnym utrzymaniu nie ogrywamy młodych graczy. Nie dość że mogą u nas wypalić to ogrywających ich można zyskać podwójnie. Ale co ja tam wiem. Lepiej stawiać na starych dziadów i biadolić jaka to u nas bieda transferowa. A przy przepisie że 1 musi grać w 1 składzie to ja już nie kumam nic, jaką drogą my podążamy. Co okienko zaciąg szrotu i wypożyczonych? Na to kasy rozumiem nie marnujemy?
Odpowiedz cytując
zbyszek93
Senior Member

Stary 14.07.2020, 21:30
Niestety niektórzy z was muszą zrewidować poglądy. Pewnie możnaby było jakoś przebiedować ten następny sezon, gdyby nie to, ze z tak słabą kadrą będziemy jednym z głównych kandydatów do spadku. A spłacanie długów przy takim czymś na pewno będzie mocno utrudnione. Już nie mówię o jakimś przyzwoitym miejscu, ale o tym że nie ma kompletnie kogo sprzedać, kibice też nie będą mieli ochoty wspomagać klubu karnetami czy wpłatami. Nowa emisja akcji to też już będzie niewielki procent tej pierwszej.
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 14.07.2020, 21:31
To co władze klubu powinny zrobić geniuszu ?
Odpowiedz cytując
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 14.07.2020, 21:38
No przecież Zbyszek mówi, że powinniśmy wydać pieniądze, których nie mamy, żeby kupić zawodników, żeby zarobić pieniądze. Proste.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 14.07.2020, 21:39
Zbyszek, nie rozumiesz prostych zależności - trudno rozmawiać z taką osobą.

Jedyne co mnie dziwi i irytuje, to nie postawienie na młodych w takim momencie sezonu. Starsi zawodnicy nic nie dają, to zamiast grać młodzieżą, wystawiamy Wasyla...
Odpowiedz cytując
zbyszek93
Senior Member

Stary 14.07.2020, 21:44
Niby jakie to zależności? Takie, że z tak tragicznymi zawodnikami jesteśmy kandydatem do spadku w przyszłym sezonie? Ja to doskonale rozumiem, szkoda tylko że wy nie. Szkoda mi się więcej na ten temat produkować.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 14.07.2020, 21:45
Garret napisał(a):Wyświetl post
No przecież Zbyszek mówi, że powinniśmy wydać pieniądze, których nie mamy, żeby kupić zawodników, żeby zarobić pieniądze. Proste.
Należy, zgodnie z odwieczną ekstraklasową praktyką, obiecać piłkarzom cuda i podpisać z nimi umowy na wynagrodzenie, którego nie mamy. Jak se wygrają, to dostaną. Część. Proste? Proste!
Odpowiedz cytując
zbyszek93
Senior Member

Stary 14.07.2020, 21:47
https://mobile.twitter.com/KiewiczKr...39422112878594 - rewolucja i tak będzie.
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 14.07.2020, 21:58
I gdzie ta rewolucja niby?
Od dawna zakładano w tym temacie odejście:
-Brożka
-Drzazgi
-Tupty
-Wojtkowskiego
-Maka
-Boguskiego
-Hołowni
-Wasilewskiego
-Heberta

Może odejdzie Turgeman, może podobno do tego dojdą Silva i Chuca, jak im będzie zależeć na odejściu by Wisła nie płaciła.
Kadra będzie odchudzona.

Czyli przyjdzie (nie licząc Turgemana) jakoś 5-6 graczy maksymalnie.
Ale jacy i za jaką kasę będą to gracze - to inna sprawa.
Odpowiedz cytując
Matios98
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 14.07.2020, 22:03
Mar85 serek.c2

Panowie, naprawdę skończcie pierdzielić o tym wpuszczaniu młodzieży w takim momencie jak teraz. Sięgnijcie pamięcią ledwie rok do tyłu, o tej porze szanse dostawali: Buksa, Hoyo, Szot, Plewka, Morys, Śliwa, Grabowski, (może jeszcze o kimś zapomniałem) i jaki to wielki efekt dało? kto się przebił? (nie mówcie mi o Buksie, bo jego talent i podejście jest ponad przeciętne i bez tych kilkunastu minut i tak by się doczekał szansy) poza Buksą, to wpuszczanie wyżej wymienionych i tak nam kompletnie nic nie dała i teraz i tak się gdzieś ogrywają, albo nie ma już ich w klubie.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 14.07.2020, 22:07
Za Hoyo to była już oferta pod koniec zeszłęgo sezonu, więc coś to daje - potem przyplątała się kontuzja i stracił cały sezon. Ja nie mówię o hurtowym wpuszczaniu młodych, ale dwóch maks trzech najlepszych. Co Ci dał dzisiejszy występ Wasilewskiego, Tupty? Nic, a tak chłopaki złapaliby trochę minut, ogrania...
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Stary 14.07.2020, 22:09
Dowiemy się za kilka lat. Jak dla mnie taki Hoyo na przykład bardzo dużo zyskał na tym, że zagrał kilka spotkań w EKS.

Lisa od beztalenci 99% wyzywało, a typ dla mnie teraz jest jednym z priorytetów (przedłużyć natychmiast) na okienko dla działu sportowego.
Swoje zapieprzył, ale się ograł na poziomie EKS i dużo w jego grze teraz jest znacznie lepsze.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 14.07.2020, 22:12
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Co Ci dał dzisiejszy występ Wasilewskiego, Tupty? Nic, a tak chłopaki złapaliby trochę minut, ogrania...
Tupta dzisiaj występował?

A, już kojarzę, to ten gość, który przez większość meczu stał, a od czasu do czasu, nomen-omen, tuptał?
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.07.2020, 22:13
Dzisiaj Skowronek zrobił dywersję. Czego nowego się dowiedział po tym meczu? O Wasylu, Bogusiu i Tupcie, których za 4 dni nie będzie w klubie.
Nie wiem ile spotkań pauzuje Hołownia, ale jeżeli w sobotę będzie do gry, to on jest gotów go wystawić....
A Hoyo i Szot gniją na ławce, niech łapią minuty. To jest niewytłumaczalne
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Stary 14.07.2020, 22:16
Yup, drugi raz mnie Skowronek (za pierwszym razem Klemenz na wahadle z Rakowem) baaaardzo mocno zirytował kiedy tylko zobaczyłem ustawienie.

Szkoda, że Hoyo nie dostał 90 minut na stoperze, a dowolny młody (Pawłowski/Szot/Buksa) za Tuptę i nie czepiałbym się choćby i 1-5 było.
Odpowiedz cytując
Matios98
Senior Member

Stary 14.07.2020, 22:22
Tu nie ma co filozofować czy cisnąć trenera, dziś zagraliśmy najlepszym możliwym składem bo była opcja powalczyć o wyższe miejsce w tabeli i większe pieniądze, dla mnie jest to w pełni zrozumiałe. Gdybyśmy wygrali to byłaby szansa na awans o 2 pozycje i ładnych kilka set tysięcy, czyli połowę tego co Socios może dać w rok Wiśle i za to będziecie jechać z trenerem? to jest moim zdaniem niepoważne. Jeżeli w ostatnim meczu o totalną pietruchę będzie tak samo, to przyznam wam rację, ale podejrzewam, że z Arką jednak młodzi szansę dostaną.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.07.2020, 22:26
Skowronek tego meczu nie zaliczy do udanych, graliśmy jak w W-wie z Legią tylko w Zagłębiu każdy grał pod siebie. Gdyby się bardziej lubili i podawali dostalibyśmy wp... dużo mocniejszy.

Szczerze mówiąc na dziś wolę Dyję niż Skowronka
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 14.07.2020, 22:31
Matios98 - naprawdę zapewnić walkę o wyższe miejsce miał Wasyl z Tuptą, którzy od dawna kopią się po czole?

Ps. ja nie jadę z trenerem, dziwię się jego decyzjom
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 14.07.2020 o godz. 22:33.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 14.07.2020, 22:41
Matios98 - naprawdę zapewnić walkę o wyższe miejsce miał Wasyl z Tuptą, którzy od dawna kopią się po czole?

Ps. ja nie jadę z trenerem, dziwię się jego decyzjom
No, zasadniczo, uwzględniając naszą sytuację kadrową, to w sumie tak...
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 14.07.2020, 22:46
No właśnie wiem, że tak - dlatego od razu wybrałbym grę młodzieżą
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 14.07.2020, 22:50
No właśnie wiem, że tak - dlatego od razu wybrałbym grę młodzieżą
Bo mięczak jesteś. Kto to widział odpuszczać przed meczem, kiedy tli się jeszcze jakaś iskierka nadziei?
Odpowiedz cytując
Matios98
Senior Member

Stary 14.07.2020, 22:57
serek.c2
A Hoyo i Buksa by zapewnili? jeden od roku nie zagrał na poziomie ESA a drugi w ostatnich meczach podobnie jak Tupta nic ciekawego nie pokazywał, więc skoro nie ma żadnych podstaw do najłatwiejszych odpowiedzi, to jednak warto zaufać że trenerzy, to nie debile i widzą kto się najlepiej prezentuje.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów