|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2020
Offline |
|
|
Odwrócę pytanie - a skąd chcesz wziąć pieniądze na spłatę długów bez wyniku sportowego?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Od półtora roku spłacamy długi bez wyniku sportowego...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież nie o Kubę mi chodziło. Chodziło mi o dobrego piłkarza niezwiązanego z klubem. To zupełnie co innego. Faktem jest to, że nie jesteśmy wygrać rywalizacji o porządnego piłkarza chyba z żadnym innym klubem w ekstraklasie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Zbychu ile kasy przeznaczasz na klub ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Dobremu piłkarzowi bez klubu trzeba zapłacic za podpis na kontrakcie, oraz wypłacać wysoką pensje co miesiąc
żeby u nas chciał grac. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
To tym bardziej jest niezrozumiałe że przy pewnym utrzymaniu nie ogrywamy młodych graczy. Nie dość że mogą u nas wypalić to ogrywających ich można zyskać podwójnie. Ale co ja tam wiem. Lepiej stawiać na starych dziadów i biadolić jaka to u nas bieda transferowa. A przy przepisie że 1 musi grać w 1 składzie to ja już nie kumam nic, jaką drogą my podążamy. Co okienko zaciąg szrotu i wypożyczonych? Na to kasy rozumiem nie marnujemy?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niestety niektórzy z was muszą zrewidować poglądy. Pewnie możnaby było jakoś przebiedować ten następny sezon, gdyby nie to, ze z tak słabą kadrą będziemy jednym z głównych kandydatów do spadku. A spłacanie długów przy takim czymś na pewno będzie mocno utrudnione. Już nie mówię o jakimś przyzwoitym miejscu, ale o tym że nie ma kompletnie kogo sprzedać, kibice też nie będą mieli ochoty wspomagać klubu karnetami czy wpłatami. Nowa emisja akcji to też już będzie niewielki procent tej pierwszej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
To co władze klubu powinny zrobić geniuszu ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
No przecież Zbyszek mówi, że powinniśmy wydać pieniądze, których nie mamy, żeby kupić zawodników, żeby zarobić pieniądze. Proste.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zbyszek, nie rozumiesz prostych zależności - trudno rozmawiać z taką osobą.
Jedyne co mnie dziwi i irytuje, to nie postawienie na młodych w takim momencie sezonu. Starsi zawodnicy nic nie dają, to zamiast grać młodzieżą, wystawiamy Wasyla... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niby jakie to zależności? Takie, że z tak tragicznymi zawodnikami jesteśmy kandydatem do spadku w przyszłym sezonie? Ja to doskonale rozumiem, szkoda tylko że wy nie. Szkoda mi się więcej na ten temat produkować.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Należy, zgodnie z odwieczną ekstraklasową praktyką, obiecać piłkarzom cuda i podpisać z nimi umowy na wynagrodzenie, którego nie mamy. Jak se wygrają, to dostaną. Część. Proste? Proste!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
https://mobile.twitter.com/KiewiczKr...39422112878594 - rewolucja i tak będzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
I gdzie ta rewolucja niby?
Od dawna zakładano w tym temacie odejście: -Brożka -Drzazgi -Tupty -Wojtkowskiego -Maka -Boguskiego -Hołowni -Wasilewskiego -Heberta Może odejdzie Turgeman, może podobno do tego dojdą Silva i Chuca, jak im będzie zależeć na odejściu by Wisła nie płaciła. Kadra będzie odchudzona. Czyli przyjdzie (nie licząc Turgemana) jakoś 5-6 graczy maksymalnie. Ale jacy i za jaką kasę będą to gracze - to inna sprawa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Mar85 serek.c2
Panowie, naprawdę skończcie pierdzielić o tym wpuszczaniu młodzieży w takim momencie jak teraz. Sięgnijcie pamięcią ledwie rok do tyłu, o tej porze szanse dostawali: Buksa, Hoyo, Szot, Plewka, Morys, Śliwa, Grabowski, (może jeszcze o kimś zapomniałem) i jaki to wielki efekt dało? kto się przebił? (nie mówcie mi o Buksie, bo jego talent i podejście jest ponad przeciętne i bez tych kilkunastu minut i tak by się doczekał szansy) poza Buksą, to wpuszczanie wyżej wymienionych i tak nam kompletnie nic nie dała i teraz i tak się gdzieś ogrywają, albo nie ma już ich w klubie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Za Hoyo to była już oferta pod koniec zeszłęgo sezonu, więc coś to daje - potem przyplątała się kontuzja i stracił cały sezon. Ja nie mówię o hurtowym wpuszczaniu młodych, ale dwóch maks trzech najlepszych. Co Ci dał dzisiejszy występ Wasilewskiego, Tupty? Nic, a tak chłopaki złapaliby trochę minut, ogrania...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dowiemy się za kilka lat. Jak dla mnie taki Hoyo na przykład bardzo dużo zyskał na tym, że zagrał kilka spotkań w EKS.
Lisa od beztalenci 99% wyzywało, a typ dla mnie teraz jest jednym z priorytetów (przedłużyć natychmiast) na okienko dla działu sportowego. Swoje zapieprzył, ale się ograł na poziomie EKS i dużo w jego grze teraz jest znacznie lepsze. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A, już kojarzę, to ten gość, który przez większość meczu stał, a od czasu do czasu, nomen-omen, tuptał? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Dzisiaj Skowronek zrobił dywersję. Czego nowego się dowiedział po tym meczu? O Wasylu, Bogusiu i Tupcie, których za 4 dni nie będzie w klubie.
Nie wiem ile spotkań pauzuje Hołownia, ale jeżeli w sobotę będzie do gry, to on jest gotów go wystawić.... A Hoyo i Szot gniją na ławce, niech łapią minuty. To jest niewytłumaczalne ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Yup, drugi raz mnie Skowronek (za pierwszym razem Klemenz na wahadle z Rakowem) baaaardzo mocno zirytował kiedy tylko zobaczyłem ustawienie.
Szkoda, że Hoyo nie dostał 90 minut na stoperze, a dowolny młody (Pawłowski/Szot/Buksa) za Tuptę i nie czepiałbym się choćby i 1-5 było. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tu nie ma co filozofować czy cisnąć trenera, dziś zagraliśmy najlepszym możliwym składem bo była opcja powalczyć o wyższe miejsce w tabeli i większe pieniądze, dla mnie jest to w pełni zrozumiałe. Gdybyśmy wygrali to byłaby szansa na awans o 2 pozycje i ładnych kilka set tysięcy, czyli połowę tego co Socios może dać w rok Wiśle i za to będziecie jechać z trenerem? to jest moim zdaniem niepoważne. Jeżeli w ostatnim meczu o totalną pietruchę będzie tak samo, to przyznam wam rację, ale podejrzewam, że z Arką jednak młodzi szansę dostaną.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Skowronek tego meczu nie zaliczy do udanych, graliśmy jak w W-wie z Legią tylko w Zagłębiu każdy grał pod siebie. Gdyby się bardziej lubili i podawali dostalibyśmy wp... dużo mocniejszy.
Szczerze mówiąc na dziś wolę Dyję niż Skowronka ![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Matios98 - naprawdę zapewnić walkę o wyższe miejsce miał Wasyl z Tuptą, którzy od dawna kopią się po czole?
Ps. ja nie jadę z trenerem, dziwię się jego decyzjom ![]()
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 14.07.2020 o godz. 22:33.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No, zasadniczo, uwzględniając naszą sytuację kadrową, to w sumie tak...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No właśnie wiem, że tak - dlatego od razu wybrałbym grę młodzieżą
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Bo mięczak jesteś. Kto to widział odpuszczać przed meczem, kiedy tli się jeszcze jakaś iskierka nadziei?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
serek.c2
A Hoyo i Buksa by zapewnili? jeden od roku nie zagrał na poziomie ESA a drugi w ostatnich meczach podobnie jak Tupta nic ciekawego nie pokazywał, więc skoro nie ma żadnych podstaw do najłatwiejszych odpowiedzi, to jednak warto zaufać że trenerzy, to nie debile i widzą kto się najlepiej prezentuje. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|