|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Ewidentnie wina maty na siłowni klubowej... Za ślisko i masz efekty!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Żukow już miał kontuzję w trakcie przygotowań, pewnie nie do końca wyleczył, de facto się utrzymaliśmy, więc dostał wolne.
Kuba jest stary i będzie się rozwalał. Chyba trzeba będzie przestawić wajchę transferową ze spadów z lig zagranicznych (bo wiadomo, że odpadają fizycznie) na byczków, którzy może i są drewniani, ale przynajmniej potrafią biegać w każdym meczu po 90 minut i sie nie rozwalają. Z czasem będziemy mogli do tego lasu przywozić trochę konkretniejszych zawodników. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Absolutna większości tych urazów, to kontuzje piłkarzy u których można się urazów spodziewać a wiadomo, że zawsze w sezonie przytrafią się jeszcze te "niespodziewane" urazy i tym sposobem co chwila jest szpital.Według mnie nie jest to kwestia sztabu medycznego/ trenerskiego tylko budowy kadry, nie wiem tylko na ile to błąd, a na ile smutna konieczność.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Wracając do tematu meczowego, ŁKS ma presję kibiców, którzy odwiedzają piłkarzy na treningach. Nie wiem na ile trener Stawowy personalnie potraktuje mecz z Wisłą Kraków i czy uda mu się zmotywować piłkarzy do gry o trzy punkty. Mam wielką nadzieję, że nasi podejdą do meczu z pełnym zaangażowaniem. Tak czy owak, wynik z Zabrza to wielki sukces.
Byłem w tym sezonie na meczu w Zabrzu przegranym pomimo prowadzenia 1-0 i nieuznanej bramki Janickiego na 2-0. Gdy wracałem do Krakowa pomyślałem sobie, "nie ma siły. Spadniemy". Byliśmy wtedy na ostatnim miejscu i mieliśmy 11 punktów. 3 punkty straty do ŁKS. Cieszę się, że jesteśmy teraz w takiej sytuacji. Przypieczętujmy to utrzymanie z ŁKS, a może Arka je przypieczętuje nie wygrywając z Koroną? Lis-Niepsuj, Janicki, Klemenz, Sadlok - RB9, Basha, Kuveljic, Hołownia, Chuca - Turgeman. Na pewno pokaże się Buksa, być może wróci Wojtkowski, Savicevic, Mak, Brożek, jest Pawłowski, Wasyl na ciężkie chwile, Szot na prawą obronę. Tylko zwycięstwo, zero odpuszczania. ![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Wygrajmy i zakonczmy juz ten koszmarny sezon.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
czyli wychodzimy tak
Lis-Sadlok-Janicki-Klemenz-Niepsuj-Basha-Kuveljić-Chuca-Hołownia-Boguski-Turgeman ławka Buchalik-Wasilewski-Szot-Pawłowski-JCSilva-Tupta-Buksa-Hoyo-Duda to oprócz Brody cały nasz stan zdrowych zawodników na dziś |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Ja by bardzo chciał zobaczyć Buksę i Turgemana w duecie w ataku. Kiedy jak nie z czerowną latarnią ligi?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Za bardzo nie można się oglądać na przeciwnika. Jeśli ten mecz przegramy to tylko dlatego że piłkarze "poczuli" że mają utrzymanie. Już to przerabialiśmy wielokrotnie.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Skoro ŁKS gra bez presji a my o coś walczymy to na jakiej podstawie mamy mieć łatwiej? Z presją jest łatwiej?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
nam pomoglo sie utrzymac, ale moze za mlody jestes zeby pamietac
![]()
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Wygrać i zapomnieć o tym sezonie.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
To co zagraliśmy w 1 połowie to jest skandal
Lesertwo, pozoranctwo i minimalizm ŁKS oddal więcej strzałów i miał więcej sytuacji przez 45 minut niż w dotychczasowych meczach po wznowieniu rozgrywek Razem wziętych A Sadlokowi chyba ich szkoda, że postanowił być dzisiaj 12 zawodnikiem gospodarzy Po 2 połowie stwierdzam, że jakby Monthy Python chciał zrobić skecz o piłce to nie muszą się wysilać tylko mogą wziąć ten mecz Bardzo chcieliśmy nie wygrać jednak ŁKS nam na to swojabheroiczna postawa nie pozwolil PS nowy kontrakt dla Rafała! ![]()
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 03.07.2020 o godz. 18:57.
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Sadloka to zapakować do pudła i wysłać do Aklasy, reprezentant Polski quwa chyba w blind footballu z szacunkiem dla tych drugich
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ważne 3 punkty, styl mizerny, elektryczny blok obronny, RB9 - to krótkie podsumowanie tego meczu.
Chyba tylko najstarsi górale wiedzą dlaczego do drugiego karnego podszedł Rafał. Sadlok z taką grą to niech idzie do Wieczystej odcinać kupony, jest po prostu fatalny w obronie. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Widać było, że to mecz dwóch zajebiście słabych drużyn.
Te przyjęcia, po których piłkę trzeba gonić 4-6 metrów... I to niestety dotyczy połowy tego składu. Masakra. Różnicę robił Turgeman, nieźle Basha (choć dziś parę niedokładnych podań). Przyszły sezon będzie ciekawy ale dla nas raczej znowu dolna połówka tabeli. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Potrzebujemy jeszcze straty punktów Arki w Kielcach i wakacje.
Boguś jest nam niezbędnie potrzebny ale sam potrzebuje treningu ze strzelania karnych. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Który już raz Malarz obronił karnego wykonywanego przez Boguskiego?
|
|
|
|
Member
Od: 05.2016
Offline |
|
|
Sadlok nigdy nie powinien grac w Wisle Krakow. Odkąd przyszedł obrona Wisly miala chyba najsłabsze liczby w przekroju sezonu od X lat. W tym nie ma przypadku.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
34 kolejka to najwyższy czas do uświadomienia sobie jak słabych grajków posiadamy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Dużo dobrego zrobił dla Wisly, swego czasu na lewej obronie był w formie reorezentacyjnej Za to 2 sezon pod rzadu jest naprawdę kiepski z przebłyskami przeciętności ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Ależ mnie Boguś wku...ł. Doceniam go za te wszystkie lata w Wiśle, ale do cholery, po co on podchodził do tego karnego?! Nigdy nie strzelał 11tek jakoś szczególnie dobrze. To nie był moment na szlifowanie indywidualnych statystyk.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2015
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Nie wiem gdzie by to można sprawdzić, by mieć pewność, ale według transfermarkt Boguś będzie teraz miał w karierze więcej karnych niestrzelonych niż wykorzystanych. Jeśli masz rację, że to on jest pierwszym wykonawcą, to nie wiadomo czy śmiać się, czy płakać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
To już lepiej niech Lisa wyznaczą. Kurna, przecież to widać, że jak Boguś ma kończyć akcję to ma poty siódme i panikę w oczach. Powinien myśleć o akademii pożegnalnej a nie o strzelaniu karnych.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2019
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Dobrze to swojego karnego Alon uderzył. Strzał Bogusia ani nie był przy słupku, nie było szczura ani nie było to pod poprzeczkę. Był strzał średni co do siły, czytelny, na dobrej dla bramkarza wysokości.
Gorzej żeby uderzyć, to musiałby w środek bramki albo jakiegoś lekkiego farfocla. Zmaścił też jedno czy dwa dobre podania od Alona. Boguś jak to Boguś. Był aktywny, biegał, próbował być pod grą. Nie chcę się nad nim znęcać, starał się. Ale ni wuja mu dziś nie szło i jeśli miałby być kolejny sezon w takiej formie to będzie obciążeniem a nie wzmocnieniem zespołu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2020
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
No tak, jeśli zawodnik już przed ustawieniem piłki wie gdzie będzie uderzał i nie jest w stanie zmienić decyzji w trakcie biegu to faktycznie można powiedzieć że bramkarz go wyczuł ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
A dla wszystkich ... hmm ... no, nadpobudliwych kolegów po szalu polecam ostatnie TSW. Jest m.in. o Bogusiu. https://soundcloud.com/weszlofm/tego...nia-krupa-miga Jak ktoś zapomniał to w Zabrzu miał asystę przy golu dającym nam bezcenne 3 punkty! ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|