The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Turecki Rożek Lodowy
Junior Member

Od: 10.2019

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.05.2020, 17:09
W tym sezonie Napoli wydało 200mln euro na transfery. 5mln nawet nie poczują.
Odpowiedz cytując
KacperNoEasy
Junior Member

Od: 04.2020

Stary 07.05.2020, 19:58
Za Karbownika Legia myślę wyciągnie sporo więcej, niż 5 mln euro (mówi się rzekomo o kwocie 10 mln.) to czemu Wisła ma nie próbować wyciągnąć zbliżonej sumy? Zwłaszcza, że pozycja napastnika zawsze będzie wyżej ceniona, niż boczny obrońca.
Wiadomo Legia gra w pucharach, większe możliwości pokazania się, ale nie oszukujmy się - odpadanie z zaściankiem Europy świetnej reklamy nie robi
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 08.05.2020, 06:37
Panowie, Olek pokazał, że ma bardzo duży potencjał ale na razie to nie jest zawodnik, który jest ważnym ogniwem Wisły. Myślę, że jeszcze 1,5 roku gry w Wiśle dałoby mu tą regularność, która jest niezbędna żeby można o nim mówić, jako potencjalnym topowym zawodniku.

Karbownik jednak miał znacznie większy wpływ na grę Legii niż Buksa na Wisły. Jednak Olek jest młodszy i gra na nieco innej pozycji. Trzeba liczyć, że przedłuży z nami kontrakt i Skowronek będzie go dalej wprowadzał na zasadzie wchodzenia na końcówki + co jakiś czas wyjście w I składzie. Jak wszystko się będzie układać to za rok powinien już mieć znacznie ważniejszą rolę w drużynie. A wtedy kwoty nawet oscylujące ok 8 mln E są jak najbardziej realne. Ale kluczem jest tu przedłużenie umowy.
Ostatnio edytowane przez Proud : 08.05.2020 o godz. 06:39.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.05.2020, 09:11
Wszystkie wasze dywagacje nic nie znaczą, bo Buksa jakoś nie kwapi się do przedłużenia umowy z Wisłą... Przewiduję, że kolejny wychowanek na którym mogliśmy coś zarobić czmychnie przy pierwszej lepszej okazji. Chciałbym się mylić.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 08.05.2020, 09:51
To byłby największy armagedon w historii Wisły w 21 wieku

Przecież wszędzie czytamy że Buksa pobije transfery rekord Ekstraklasy, a gdyby odszedł za darmo, to nie chciałbym byc w skórze właścicieli Wisły. Oni wiedzą że muszą go sprzedać jak najszybciej bo Wisła nie wydoli finansowo, ale jakby odszedł za darmo.. ja pie..

Na dziś Buksa jest rezerwowym zawodnikiem, nie jest mocnym ogniwem zespołu, nie ciągnie Wisły do przodu. Ja myślę, że niektórzy za dużo wymagają.. a poza tym jego umowa zaraz się kończy i tutaj może być ciekawie

Nie wierzę że ktoś da za niego 5 mln euro. Jak dadzą ponad 3 mln euro to Królewski osobiście go zawiezie na rowerze do klubu pozyskujacego.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 08.05.2020, 10:28
aNouc napisał(a):Wyświetl post
To byłby największy armagedon w historii Wisły w 21 wieku

Przecież wszędzie czytamy że Buksa pobije transfery rekord Ekstraklasy, a gdyby odszedł za darmo, to nie chciałbym byc w skórze właścicieli Wisły. Oni wiedzą że muszą go sprzedać jak najszybciej bo Wisła nie wydoli finansowo, ale jakby odszedł za darmo.. ja pie..

Na dziś Buksa jest rezerwowym zawodnikiem, nie jest mocnym ogniwem zespołu, nie ciągnie Wisły do przodu. Ja myślę, że niektórzy za dużo wymagają.. a poza tym jego umowa zaraz się kończy i tutaj może być ciekawie

Nie wierzę że ktoś da za niego 5 mln euro. Jak dadzą ponad 3 mln euro to Królewski osobiście go zawiezie na rowerze do klubu pozyskujacego.
Nie ma znaczenie kim na DZISIAJ jest Buksa dla zagranicznych klubów. Ważny jest potencjał który ma. Ważne jest to co będzie JUTRO. Dlatego za młode polskie drewno są dobre ceny, bo nikt nie kupuje gotowych "wyrobów" a młode kłody drewna do obróbki. To odnosi się do młodych piłkarzy z naszej ligi.

Jest tak dlatego że nasza liga jest bardzo słaba i nikt (prawie nikt) z Zachodu nie przyjezdrza do Polski po gotowych ukształtowanych piłkarzy, ale po dobry "surowiec".

Dlatego NIE MA ZNACZENIA dla menadżerów czy Buksa jest na DZIŚ ważnym ogniwem. Ważny jest potecnjał który ma. Oczywiście im lepiej ograny taki młody, tym lepiej. Ale tu nikt nie kupuje za taką kasę jak juz napisałem gotowych piłkarzy. Kupuje się "przyszłość" i "nadzieje" że dany piłkarz rozwinie się odpowiednio już tam na Zachodzie.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 08.05.2020 o godz. 10:31.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 08.05.2020, 11:11
Ale skąd wiesz co on zrobi jutro? To że ma 17 lat nie oznacza że ma potencjał. Wy ciągle o tym wieku... A to za mało

Ja zresztą nie lubię takiego ryzyka i podejścia że lepiej poczekać i niech się ogrywa. A nie daj Boże dozna poważnie kontuzji łub obniży loty. Ja jestem zdania że trzeba wykorzystywać szansę od razu. Jak ktoś daje to brać . Już teraz. Tym bardziej że Wiśle wiatr wieje w oczy i ma niefarta w wielu sprawach.

Jakby Wisła miała unormowaną sytuację finansową, dobre wyniki sportowe to i mogła być zaczekać z transferem Buksy. Ale tak nie jest

Oczywiście że Buksa coś tam potrafi ale według mnie pisanie o 5 milionach euro to fantastyka. Przekonamy się niebawem kto miał rację
Ostatnio edytowane przez aNouc : 08.05.2020 o godz. 11:19.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.05.2020, 11:31
fantastyką jest to, że my zarobimy cokolwiek w obecnej sytuacji. Buksa to pewnie odejdzie za frytki
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 08.05.2020, 17:55
Pytanie też brzmi: kto przejmie pieniądze, bo wielu będzie kusiło zagarnąć jak za starych czasów (wyprowadzone pieniądze za transfery Carlitosa, Mączyńskiego, Brleka, Guerriera, Guzmicsa, itp.).
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 08.05.2020, 21:09
Sugerujesz, że dalej w Wiśle są złodzieje ? Jak to, przecież tylko TS był zły ...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 08.05.2020, 21:53
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Ale skąd wiesz co on zrobi jutro? To że ma 17 lat nie oznacza że ma potencjał. Wy ciągle o tym wieku... A to za mało

Ja zresztą nie lubię takiego ryzyka i podejścia że lepiej poczekać i niech się ogrywa. A nie daj Boże dozna poważnie kontuzji łub obniży loty. Ja jestem zdania że trzeba wykorzystywać szansę od razu. Jak ktoś daje to brać . Już teraz. Tym bardziej że Wiśle wiatr wieje w oczy i ma niefarta w wielu sprawach.

Jakby Wisła miała unormowaną sytuację finansową, dobre wyniki sportowe to i mogła być zaczekać z transferem Buksy. Ale tak nie jest

Oczywiście że Buksa coś tam potrafi ale według mnie pisanie o 5 milionach euro to fantastyka. Przekonamy się niebawem kto miał rację
Ja też uważam że jak ktoś daje kasę teraz dużą to należy brać. Natomiast napisałem czym kierują się menadżerowie którzy oglądają i kupują młodych piłkarzy z Polski. Oni nie patrzą na tu i teraz ale na to czy jest szansa (duża szansa) że piłkarz się rozwinie na Zachodzie. Tak, jest zawsze ryzyko ze nie. Ale na tym polega biznes. Jest trochę tak jak z draftem NBA. Masz nr 5 i musisz wybrać jak najlepiej. Nie zawsze nawet tak wysoki numer daje gwarancję że nie wtopisz. Ale po to opłacasz specjalistów (scoutów itd) żeby minimalizować ryzyko.

Od dawna pisałem na forum, że szkolenie / wylawianie z niższych lig młodych zdolny i odsprzedawanie ich z zyskiem to najszybsza droga zeby się odkuć finansowo i pospłacać stare długi.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 08.05.2020, 22:56
Panowie, dajcie z tym Buksą spokój.

Odejdzie po zakończeniu kontraktu, dostaniemy za niego ekwiwalent za szkolenie i to wszystko.

Zapomnijcie o jakiejkolwiek konkretnej kasie, więcej wyciągniemy z dobrego dnia meczowego.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 09.05.2020, 07:44
Książę Palownik napisał(a):Wyświetl post
Panowie, dajcie z tym Buksą spokój.

Odejdzie po zakończeniu kontraktu, dostaniemy za niego ekwiwalent za szkolenie i to wszystko.

Zapomnijcie o jakiejkolwiek konkretnej kasie, więcej wyciągniemy z dobrego dnia meczowego.
A czy dobrze kojarzę, że ojciec i syn byli związani z Wisłą? Szło wyczuć, że są wdzięczni Wiśle?
Czy źle kojarzę?
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 09.05.2020, 08:02
Dobrze kojarzysz. Wielokrotnie powtarzali, że Olek odejdzie z Wisły na takich zasadach, żeby on i klub byli zadowoleni, bo dużo Wiśle zawdzięczają.

No, ale wiadomo, że "czyny nie słowa".

Jedno jest pewne - bicie piany w każdym miejscu sieci o to niczego nie zmieni. Oczywiście każdy by chciał, żeby Olek został u nas jeszcze z rok- dwa i odszedł za grubą kasę. A jak będzie - zobaczymy.
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 09.05.2020, 18:24
Ja obstawiam coś w stylu - podpiszemy nowy kontrakt ale ze stosunkową niską kwotą odstępnego.
Będzie na tyle niska, że Olek będzie wybierał w ofertach klubów zachodnich i na tyle wysoka, że Wisła dostanie niezłą kasę za niego.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 11.05.2020, 08:54
Buksa, Buksa, ale Boguski zapowiedział że nie kończy kariery więc spodziewajmy się break news na stronie głównej
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 11.05.2020, 09:56
A za Bogusia to nic już nie dostanie? Nie uda się go już sprzedać?
Doświadczenie ma, lojalny, jak gdzieś przyjdzie to zostaje na lata.
Może by się ktoś skusił
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 28.05.2020, 20:03
Wisła wykupiła Kuljevica , czyżby to oznaczało ,że Basha odchodzi ?
Odpowiedz cytując
Matios98
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 28.05.2020, 20:21
Cholera wie co to oznacza, może po prostu tyle, że dogadaliśmy się z miastem, więc się kasa znalazła, a może pincet innych rzeczy, ale na pewno jest to inwestycja na przyszłość, musiał naprawdę niesamowicie się prezentować na treningach, że właściwie tylko na ich podstawie go wykupili. A co do odejść to też trzeba się ich spodziewać zwłaszcza po sezonie, ale czy akurat Basha miałby odejść to nie wydaje mi się, prędzej Żukow.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 29.05.2020, 08:03
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Wisła wykupiła Kuljevica , czyżby to oznaczało ,że Basha odchodzi ?
raczej inwestycja w przyszłość. Basha pokazuje, że stać Go na dobrą grę a z Żukowem i Saviceviciem to w tej chwili jeden z najlepszych środków w kraju.Jeśli nie najlepszy. Przyszły rok- jeśli nie będzie kontuzji i zostanie cały skład to będzie walka o europejskie puchary i to tam Basha będzie mógł się naprawdę wypromować.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 29.05.2020, 13:24
ej , a jak sie ma cała ta sytuacja covid-owa do rynku transferowego , a konkretnie mam tu na mysli kontraktów do czerwca ?
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 29.05.2020, 14:28
Tego nie wie nikt.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
Toeju
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 29.05.2020, 14:56
W wypożyczeniu Niko, była adnotacja że jeżeli chcemy go wykupić musimy zrobić to do końca maja.
Nie wiązałbym tego transferu z potencjalnym odejściem innego SP
Odpowiedz cytując
sorino
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 30.05.2020, 18:12
Basha po tym co pokazuje w tym sezonie to może spokojnie odejść.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 30.05.2020, 18:15
do kiedy ma ważny kontrakt Rafał Janicki i jaka jest szansa że p tym sezonie odejdzie?

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 31.05.2020, 07:59
sorino napisał(a):Wyświetl post
Basha po tym co pokazuje w tym sezonie to może spokojnie odejść.
A na wiosne co pokazywał? Rządził i dzielil wraz z Zukovem. Teraz obaj zjazd formy. Może od razu wywalmy pol.druzyny po jednym meczu?

Janicki ma kontrakt jeszcze rok, ale nie ludze się, sam z klubu nie odejdzie.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 31.05.2020, 12:48
Szneka napisał(a):Wyświetl post
do kiedy ma ważny kontrakt Rafał Janicki i jaka jest szansa że p tym sezonie odejdzie?
Na rezerwie może rok siedzieć. Nam teraz potrzeba 2 obrońców do pierwszego składu.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 31.05.2020, 13:09
Hebert-Klemenz , to bardzo dobry srodek jak na nasze mozliwosci

sportowo to najchetniej bym wymeinił niestety Maćka Sadloka
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 31.05.2020, 13:55
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Hebert-Klemenz , to bardzo dobry srodek jak na nasze mozliwosci

sportowo to najchetniej bym wymeinił niestety Maćka Sadloka
Hebert Klemenz tak, ale co jak któregoś z nich zabraknie?z ławki wchodzi mega niefartowny Janicki i dalej jesteśmy w dupie.
Sadlok? już wydawało się, że wrócił na dobry poziom ale wczoraj piłkarski kryminał.

Odpowiedz cytując
sorino
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 31.05.2020, 17:16
Karherop napisał(a):Wyświetl post
A na wiosne co pokazywał? Rządził i dzielil wraz z Zukovem. Teraz obaj zjazd formy. Może od razu wywalmy pol.druzyny po jednym meczu?

Janicki ma kontrakt jeszcze rok, ale nie ludze się, sam z klubu nie odejdzie.
Rządzi i dzieli do 70 minuty, bo potem już nie ma sił biegać i snuje się po boisku. Stały schemat tego sezonu obrona Częstochowy w końcówkach meczów i przeważnie tracimy prowadzenie, bądź przegrywamy. Potrzebujemy zawodnika do środka pola który będzie w stanie wytrzymać 90 minut meczu, a granie Bashą powoduje, że zawsze trzeba wzmacniać pod koniec środek pola, a i tak te bramki tracimy. Potem brakuje tej zmiany w formacjach ofensywnych i nie ma kto pociągnąć gry do przodu by odrobić stratę bramki. Dodatkowo drugą zmianę traci się na tego bzdurnego młodzieżowca.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów