|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Mam szacunek do Stolarczyka, ale trzeba uczciwie powiedzieć, że po pierwsze skopał przygotowania i te wszystkie kontuzje, to też jego wina, więc nie można się nimi zasłaniać. Co więcej Skowronek miał ciężko jesienią o wynik skoro piłkarze nie mieli sił na pełne 90 minut. Dochodzą jeszcze nietrafione decyzje personalne takie jak gra Wojtkowskim w środku, a nie np. Pawłowskim lub ustawianie Chuci na skrzydle, gdzie ledwo co przeszedł na 10 i od razu było widać, że jednak grać w piłkę potrafi. Jeszcze inną kwestią jest ta mania Stolarczyka, żeby zawsze grać otwarcie itd. gdzie naprawdę nie trzeba trenerskiego geniuszu, żeby stwierdzić, że jak ci nie idzie i kadrę masz w rozsypce to nie stawiasz w obronie Grabowskiego z Boguskim i nie każesz im rozgrywać od tyłu. Naprawdę, Stolarczyk zasłużył na szacunek za to , że dołożył wielką cegłę do uratowania klubu, ale to co się odwalało jesienią to w dużej mierze jego wina i słusznie został pożegnany.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
Od 8 kolejki było ciągłe łatanie, łatanie i jeszcze raz łatanie. Stolarczyk nie zawsze grał otwarcie. Przypomnę chociażby derby gdzie była mega asekuracja i przede wszystkim pilnowane były tyły a o wyniku zadecydowało fatalne podanie Savicevica. Zgodzę się z tym że słusznie został pożegnany bo drużyna była w totalnej rozsypce przede wszystkim psychicznej i potrzebowała impulsu, ale było to spowodowane przede wszystkim bardzo mierną kadrą na starcie która potem przetrzebiona kontuzjami wyżej wymienionych zawodników wyglądała na papierze jeszcze tragiczniej |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
przejdźcie na priv albo do tematu o Stolarczyku.
Przypominam: jest tutaj https://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=9971 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Jako pociągnąłem lawine o Stolarczyku dodam:
"Stolec" bezwzględnie zasłużył na szacunek i wdzięczność... obraźliwe wpisy są delikatnie pisząc niesmaczne i bezczelne. Poza tym, popierałem jego odejście, gdyż po jakimś czasie straciłem nadzieję, że uda mu się wyciągnąć zespół z kryzysu, ale nie maiłem zamiaru go wyzywać. Dziękuję za pracę w ciężkich chwilach i cudowne wspomnienia. Oczywiście doceniam też wkład Sobola w to wszystko. SOBOL wróc na asystenta !! :] |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
A nie można po prostu przyjąć do wiadomości, że:
- Stolarczyk dostał kadrę na spadek, nawet jeśli popełnił błędy - Skowronek ładnie poukładał drużynę w obronie, ale bez transferów klasowych zawodników i powrotu do zdrowia liderów gówno by ugrał? Może warto docenić pracę Skowronka, ale przyjąć też do wiadomości że misja Stolarczyka nie mogła się udać przy tamtej kadrze i pladze kontuzji? Po prostu przyjáć do wiadomości że to nie jest czarno-białe, dobry Skowronek i zły Stolarczyk? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
To jakim cudem z tamtą kadra Skowronek wygrał 2 mecze na 5? A pewnie gdyby sam przygotowywał drużyne nie byłoby takiej kompromitacji w przygotowaniu fizycznym i plagi kontuzji. I jestem pewien że zrobiłby wynik co najmniej na poziomie Rakowa a pewnie troche lepszy.
Stolarczyk dostał/zbudował kadrę na górną część dolnej 8. Nie dam sobie wmówić że Raków czy Zabrze miały lepszą kadrę. - sam wybierał transfey - sam przygotowywał zespół pod wzgledem fizycznym - sam układał taktyke Ale za nic nie odpowiada... no w mitycznym świecie niektórych to wręcz półboska istota nie z tego świata przed którą tylko na kolana. Nie - to dorosły chłop i s........ił tamtą rundę koncertowo. A że zawód trenera to zawód wysokiego ryzyka to musiał odejść. I tak pogonionio go sporo za późno. btw Skoro za nic nie odpowiadał to co on własciwie robił? Wychodzi że był zbedny. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już wyżej pisałem że z tą samą kadra Stolarczyk punktował na poziomie Skowronka kolejki 1-7 i 16-19 to ta sama kadra bez kontuzji. Kolejki 8-15, były grane czy to bez Kuby lub Bashy lub Burligi lub Brożka.
A tak wogole to... : "wolfy Liczysz że przemówisz niektórym do rozumu? Próżne nadzieje. Dla niektórych nawet jakbyśmy doslownie grali samymi juniorami to i tak mieliby pretensje że nie wygralismy w Gdańsku. I hooj że własciwie byliśmy już w IV lidze, mamy w kadrze niedobitki które muszą się zgrać. To nie ma znaczenia - bo przecież z tak słabą Lechią to powinniśmy wygrac...Mnie to juz czasem szkoda zdrowia,." Jak tu z Tobą na poważnie dyskutować Nie sądzisz ze teraz twoje :" nie dam sobie wmowic" trochę śmiesznie wygląda? A nie sory:"tylko krowy nie zmieniają zdania" czy jakoś tak... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A dlaczego mam zmieniac tutaj zdanie? Poprzednia runda to kompletny dramat Stolarczyka jako trenera, "dyrektora sportowego" itd.
Nie tylko ja nie łykam robienie na siłe z Stolarczyka posągowej postaci przez ciebie i twoich akolitów. Stolarczyk "dokonał" wielkiego wyczynu w zeszłej rundzie. Mega długa seria porażek plus wielkie baty w Wawie i wyrównanie najgorszego wyniku w plecy od lat 50-tych. Jest za co chwalić Stolarczyka? Na siłę chcesz go wybielic. Ale jest to zbyt grubymi nićmi szyte. W dawnych czasach jak spadalismy do dawnej "II" ligi nie mielismy takich złych serii. O ile za pierwszy okres należą się brawa Stolarczykowi, to poprzednia rundą ciągnącą nas w otchłań IV ligi mocno nadwyrężyła opinię o nim. W tym jego kurczowe trzymanie sie stołka i "magiczne" myślenie że nie zmieniając nic w grze wystarczy, żeby w końcu przyszły zwycięstwa. btw Chcesz robic za cenzora? Wprowadzić jakies sankcje za "mowę nienawiści"? Przyjmim do wiadomości że część forumowiczów ma prawo do swojego zdania. Ten post i poprzedni w niczym nie obraza trenera Stolarczyka a jest moją subiektywną oceną. Zreszta jak każda ocena, również twoja czy innych.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 21.02.2020 o godz. 07:38.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
on i Wieśniak to sól tego forum ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
To jest temat meczowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To tak jakbyś jednego dnia pisał Volvo są super! Cichutki, nic nie puka nic nie stuka, przejchałem 300tys bez awarii, jest git polecam auto. Po czym zostawisz na noc włączone radio w samochodzie padnie ci akumulator i będziesz pisał że Volvo są chujowe, bierzcie toyotę! Można zmienić zdanie owszem, ale najpierw pisać że coś jest super, a potem STAĆ NA CZELE krytyków tej osoby bądź przedmiotu jest żałosne. Wolfy ma rację. I ja nie twierdzę że Skowronek jest zły, wręcz przeciwnie. Szanuje go tak samo jak Stolarczyka |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
są tu jacyś moderatorzy?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
a co wy kolekcjonujecie tematy?jutro mecz z Koroną, a wam przeszkadza że ktoś robi delikatny OT w wyczerpanym temacie meczu sprzed tygodnia?
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|