The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.02.2020, 20:32
HAHA jak przeczytałem, że mecz na remis to PADŁEM ze śmiechu.

Pierwszy mecz od bardzo dawna, gdzie stosowalismy skuteczny pressing. Nie wiem czy słabość jagielloni nie wychodził właśnie z naszego pressingu..

Silva słaby podobnie jak Wojtkowski, Janicki i inni. Jedynie Niepsuj podoba mi się z tego starego zaciągu/szrotu.

Zdobywca pierwszej brami troszke podobnie to zrobił jak Brozio.

Dzidy, których było kilka pasowałyby na jakiegoś szybkiego gościa ala Paulista, a nie Żydka bo jest wolniutki.

Zukov super mecz - przypomina mi Lloncha (nie żadnego Cantoro)..

Generalnie mecz przyjemny, fajnie się oglądało, nie było męczenia buły.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 10.02.2020 o godz. 20:46.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.02.2020, 21:31
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
HAHA jak przeczytałem, że mecz na remis to PADŁEM ze śmiechu.
Ja też. Mecz był pod kontrolą przez większość czasu, Jagiellonia strasznie się męczyła z naszym pressingiem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Gunner1906
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 11.02.2020, 06:39
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Trener to zawód wysokiego ryzyka. Są wyniki, jest praca. Chwaliłem Stolarczyka jak było za co. Jak doprowadził zespół do serii porażek z hańbiącym 07 byłem za jak najszybszym jego zwolnieniem. To samo tyczy się Skowronka. Nieprzypadkowo ci ludzie zarabiają dziesiątki tysięcy miesięcznie. Ich praca, to nie praca na "etat" ale ciągłe wyzwanie. I nie ma znaczenia że pół roku temu było świetnie. Tak jest na całym świecie. Trzymanie pseudo lojalne Stolarczyka mogło skończyć się spadkiem w otchłań IV ligi.

I co z tego że Stolarczyk rok temu było "dobry'? Stracił kontakt z zespołem, nie potrafił nic z niego wykrzesać, zawalił przygotowanie itd. To wystarczy.

Jesli tego nie rozumiesz to do piaskownicy. Tu nie ma sentymentu i pseudo lojalności. Każdy trener, nawet najlepszy na świecie zostanie prędzej czy później zwolniony. No chyba że sam odejdzie. Taka praca.

Dla mnie liczy się Wisła a nie jeden czy drugi piłkarz albo trener.

btw
Teraz jesteś Wiślak. Niech ci będzie.
Jaki kontakt z zespołem? Stracił zespół a nie kontakt z zespołem. Jak tego nie rozumiesz to do piaskownicy. Kilka lat temu kopałem w Podgórzu (A klasa). Nieoczekiwanie do tego klubu przyszedł trenować Grzegorz Pater. I to wcale nie oznacza że z takim gościem na ławce klub sobie ot tak wejdzie do 3 ligi. Do tego potrzebne są pieniądze. Na początku razem z nim przyszło kilku dobrych grajkow i A klasa wygrana w cuglach. W następnym sezonie brakło punktu do awansu do IV ligi i ci lepsi poodchodzili. I co? Mimo że trenował nas gościu który miał kilka MP i ładował gole Barcelonie to z kalekami na boisku niewiele mógł zrobić. Efekt? Jeszcze dwa sezony w środku tabeli okręgówki i spadek do A klasy. Najważniejsza jest jakość piłkarzy. Oczywiście nie twierdzę że Stolarczyk powinien nawet z taką kadra jaka wtedy posiadał notować takie wyniki i nawet decyzję o jego zwolnieniu w tamtym momencie rozumiałem, ale nigdy by mi nie przyszło żeby z nim "jechać"

Można zwolnić trenera, można go nawet krytykować, ale obrażać trenera który dał tyle dobrego Wiśle w poprzednich latach to szczyt buractwa. A już wogole jak się pół roku wcześniej wychwalało go pod niebiosa. Gościu proszę cię, jak za pół roku masz pisać teksty obrażające Skowronka to teraz się nie ośmieszaj i nie pisz jaki on jest zajebisty
Ostatnio edytowane przez Gunner1906 : 11.02.2020 o godz. 07:10.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 11.02.2020, 10:20
Gunner1906 napisał(a):Wyświetl post
Jaki kontakt z zespołem? Stracił zespół a nie kontakt z zespołem. Jak tego nie rozumiesz to do piaskownicy. Kilka lat temu kopałem w Podgórzu (A klasa). Nieoczekiwanie do tego klubu przyszedł trenować Grzegorz Pater. I to wcale nie oznacza że z takim gościem na ławce klub sobie ot tak wejdzie do 3 ligi. Do tego potrzebne są pieniądze. Na początku razem z nim przyszło kilku dobrych grajkow i A klasa wygrana w cuglach. W następnym sezonie brakło punktu do awansu do IV ligi i ci lepsi poodchodzili. I co? Mimo że trenował nas gościu który miał kilka MP i ładował gole Barcelonie to z kalekami na boisku niewiele mógł zrobić. Efekt? Jeszcze dwa sezony w środku tabeli okręgówki i spadek do A klasy. Najważniejsza jest jakość piłkarzy. Oczywiście nie twierdzę że Stolarczyk powinien nawet z taką kadra jaka wtedy posiadał notować takie wyniki i nawet decyzję o jego zwolnieniu w tamtym momencie rozumiałem, ale nigdy by mi nie przyszło żeby z nim "jechać"

Można zwolnić trenera, można go nawet krytykować, ale obrażać trenera który dał tyle dobrego Wiśle w poprzednich latach to szczyt buractwa. A już wogole jak się pół roku wcześniej wychwalało go pod niebiosa. Gościu proszę cię, jak za pół roku masz pisać teksty obrażające Skowronka to teraz się nie ośmieszaj i nie pisz jaki on jest zajebisty
Idze idze w kukurydze.

Szkoda czasu na jałowe dyskusje. Chcesz, postaw sobie kapliczkę z Stolarczykiem w domu. Mnie szkoda czasu na twoje płacze.

Jest nowy trener, nowe rozdanie a ty dalej grzebiesz patykiem w.... Nie szkoda ci czasu na jątrzenie? Stolarczyk to już przeszłość. Teraz jest Skowronek.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 11.02.2020 o godz. 10:26.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Gunner1906
Senior Member

Stary 11.02.2020, 10:32
Idze idze w kukurydze.

Szkoda czasu na jałowe dyskusje. Chcesz, postaw sobie kapliczkę z Stolarczykiem w domu. Mnie szkoda czasu na twoje płacze.
Nie wiem jak u Ciebie ale koło mojego miejsca zamieszkania kukurydza nie rośnie i ,,idze, idze" też nie wołają.

Kapliczkę Stolarczyka w domu to ty miałeś jak wygrywał, a jak przegrywał to postanowiłeś na nią napluć i sprzątnąć jednym ruchem ręki. Owszem jest nowy trener i ty zaczynasz robić to samo.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 11.02.2020, 11:08
Nie wiem jak u Ciebie ale koło mojego miejsca zamieszkania kukurydza nie rośnie i ,,idze, idze" też nie wołają.

Kapliczkę Stolarczyka w domu to ty miałeś jak wygrywał, a jak przegrywał to postanowiłeś na nią napluć i sprzątnąć jednym ruchem ręki. Owszem jest nowy trener i ty zaczynasz robić to samo.
Taaaaaa to samo..... a ja dalej swoje idze idze w kukurydze. Całą zimę cie trzymało żeby się przyjebać? Skup zie na nowej Wiśle, nowym trenerze a nie żyj przeszłością. Zostaw już tego Stolarczyka. Przestań siać ferment.

btw
Byłem zdaje pierwszym który pisał na forum o Skowronku jako bardzo dobrym trenerze którego widziałbym w Wiśle. Było to w czasie kiedy leżałeś "Rejtanem" i atakowałeś każdego kto cokolwiek napisał źle o trenerze Stolarczyku. Więc ne kituj.... z tym "to samo"
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 11.02.2020 o godz. 11:12.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Gunner1906
Senior Member

Stary 11.02.2020, 11:17
Taaaaaa to samo..... a ja dalej swoje idze idze w kukurydze. Całą zimę cie trzymało żeby się przyjebać? Skup zie na nowej Wiśle, nowym trenerze a nie żyj przeszłością. Zostaw już tego Stolarczyka. Przestań siać ferment.
Przyjebałem się bo znowu robisz to samo. Stolarczyka wychwalałeś jak miał dobry skład i mu szło, jak mu się posypała kadra i wyłapywał w.......e to byłeś pierwszy żeby na niego pluć (nie krytykować, tylko pluć). Teraz Skowronek też ma dobrą grę i wyniki bo ma w miarę dobrych i przede wszystkim zdrowych grajków to go chwalisz. Na jesień znowu może się okazać lipa ze składem jak odejdą wypożyczeni, Skowronek przegra trzy mecze to ogryzek będzie wołał do niego tak jak u niego na wsi: ,, idze idze w kukurydze" albo ,,Skowronek won, bo się jednak nie nadajesz"

I nie pisz teraz ,,trenerze Stolarczyku" tylko bądź konsekwentny w tym jak go nazywałeś czyli "07" itp.
Ostatnio edytowane przez Gunner1906 : 11.02.2020 o godz. 11:19.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 11.02.2020, 11:27
Przyjebałem się bo znowu robisz to samo. Stolarczyka wychwalałeś jak miał dobry skład i mu szło, jak mu się posypała kadra i wyłapywał w.......e to byłeś pierwszy żeby na niego pluć (nie krytykować, tylko pluć). Teraz Skowronek też ma dobrą grę i wyniki bo ma w miarę dobrych i przede wszystkim zdrowych grajków to go chwalisz. Na jesień znowu może się okazać lipa ze składem jak odejdą wypożyczeni, Skowronek przegra trzy mecze to ogryzek będzie wołał do niego tak jak u niego na wsi: ,, idze idze w kukurydze" albo ,,Skowronek won, bo się jednak nie nadajesz"

I nie pisz teraz ,,trenerze Stolarczyku" tylko bądź konsekwentny w tym jak go nazywałeś czyli "07" itp.
Idze idze w kukurydze fermenciarzu. Szkoda czasu na ciebie. Taaa pluć. Nie dość że niewiele wnosisz do dyskusji to się mocno "grzejesz". Calm down.

btw
Pierwszym orędownikiem Skowronka jako trenera u nas na forum byłem ja, nie ty. W tym czasie, kiedy ty leżałeś na płask przed śrubującym kolejne rekordy przegranych Stolarczykiem. Więc nie zmyślaj i nie pisz niestworzonych rzeczy bajoku. Tyle w temacie.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.02.2020, 11:42
Przyszedł wreszcie środkowy pomocnik z prawdziwego zdarzenia (Żukov), środkowy obrońca (Hebert) i napastnik (Turgeman) to i wynik jest. Nie chce tu obwieszczać rychłego utrzymania, ale dla mnie ta sobotnia gra wlała sporo optymizmu na następne mecze. Wyglądaliśmy jak pitbul żądny krwi. Myślę, że musiałoby się stać jakieś nieszczęście żebyśmy się nie utrzymali. Przed nami 3 stosunkowo łatwe mecze z czego 2 u siebie, innego wariantu niż 9 pkt nie biorę pod uwagę
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Gunner1906
Senior Member

Stary 11.02.2020, 11:43
Idze idze w kukurydze fermenciarzu. Szkoda czasu na ciebie. Taaa pluć. Nie dość że niewiele wnosisz do dyskusji to się mocno "grzejesz". Calm down.

btw
Pierwszym orędownikiem Skowronka jako trenera u nas na forum byłem ja, nie ty. W tym czasie, kiedy ty leżałeś na płask przed śrubującym kolejne rekordy przegranych Stolarczykiem. Więc nie zmyślaj i nie pisz niestworzonych rzeczy bajoku. Tyle w temacie.
Przestań już z tymi wieśniackimi tekstami bo to forum Wisły Kraków a nie Jutrzenki Giebułtów. ,,Idze Idze w kurkurydze" "idze bajoku", co to kur wa ma być? Skąd ty się zerwałeś?

I co z tego że byłeś pierwszym orędownikiem? Byłeś też pierwszym orędownikiem kiedy Stolarczyk wygrywał a potem na niego plułeś.

Możesz być pierwszym orędownikiem Skowronka i lizać mu dupę teraz a potem przy serii 3 porażek z rzędu pisać do niego Skowronek won tak samo jak to robiłeś ze Stolarczykiem. Pfu...

U mnie w przeciwieństwie do ciebie na próżno szukać postów gdzie chwalę Stolarczyka co próbujesz mi na siłę wcisnąć. Ani go nie wychwalałem kiedy miał dobry skład ani go nie krytykowałem kiedy przyszła seria porażek z bardzo marnymi piłkarzami których miał do dyspozycji. Ty natomiast jak rasowa chorągiewka, był skład- były wyniki - Stolarczyk the best, przyszła seria gorszych meczów spowodowana milionem różnych czynników to "Stolarczyk won zerosiódemkowcu"
Ostatnio edytowane przez Gunner1906 : 11.02.2020 o godz. 11:52.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 11.02.2020, 11:46
Przestań już z tymi wieśniackimi tekstami bo to forum Wisły Kraków a nie Jutrzenki Giebułtów. ,,Idze Idze w kurkurydze" "idze bajoku", co to kur wa ma być? Skąd ty się zerwałeś?

I co z tego że byłeś pierwszym orędownikiem? Byłeś też pierwszym orędownikiem kiedy Stolarczyk wygrywał a potem na niego plułeś.

Możesz być pierwszym orędownikiem Skowronka i lizać mu dupę teraz a potem przy serii 3 porażek z rzędu pisać do niego Skowronek won tak samo jak to robiłeś ze Stolarczykiem. Pfu...
idze idze zboku pfu.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.02.2020, 12:35
Panowie @Gunner1906 i @Ogryzek, proszę grzecznie: spierdalajcie na priv....
Tu jest temat meczowy.
I nieważne, który zaczął....
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 11.02.2020, 12:46
właśnie że ważne , gunner poruszył ważny temat , i fajnie by było jakby ktoś z renomowanych forumowiczów go poparł , kultura forum i kibicowania na tym zyska

a Ogryzek , to gołym okiem widać że taki lekko głupawy , tutaj Gunner lepszą robotę byś zrobił jakbyś zrobił zestawienie jego postów , bo wkleiłeś tylko te początkowe

dalej uważam że teksty Stolarczyk won , 07 spierda.aj itp są haniebne , niezależnie od tego czy stracił kontak z zespołem czy stracił zespół
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 11.02.2020, 13:15
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
właśnie że ważne , gunner poruszył ważny temat , i fajnie by było jakby ktoś z renomowanych forumowiczów go poparł , kultura forum i kibicowania na tym zyska

a Ogryzek , to gołym okiem widać że taki lekko głupawy , tutaj Gunner lepszą robotę byś zrobił jakbyś zrobił zestawienie jego postów , bo wkleiłeś tylko te początkowe

dalej uważam że teksty Stolarczyk won , 07 spierda.aj itp są haniebne , niezależnie od tego czy stracił kontak z zespołem czy stracił zespół
A ty co, sędzia sądu kapturowego? Czy może z SB-ecji....

(Rozumiem ze zestawienie "chamskich" uwag obrońców Stolarczyka wobec jego krytyków też przygotujesz? Hipokryto.)

btw
Dalej uważam że 07 (a to się tylko odnosi do mnie) nie jest haniebne, a co najwyżej złośliwe. Zresztą w pełni zasłużone. I myslę że jak chcesz kręcic afery to może w innym temacie?
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 11.02.2020 o godz. 13:20.
Odpowiedz cytując
Gunner1906
Senior Member

Stary 11.02.2020, 20:13
Ok, tak jak czerepach zasugerował przejrzałem posty użytkownika ogryzka z przeszłości.

Sytuacja kiedy Stolarczyk miał skład i wygrywał:

"Trener Stolarczyk widzę nie ma żadnych uprzedzeń do młodych piłkarzy i wpuścił Plewkę. Takiego trenera nam trzeba.
Dziękuję piłkarzom i trenerowi za grę i 3 punkty"

"Mi się podoba ze trener Stolarczyk nie boi się zmian w składzie. Mógł dalej grać cały czas tą samą jedenastką jak to robił Carillo. Na szczęście nie boi się ryzyka. Chciał mieć szybkie skrzydła na zmęczoną Amicę i postawił na szybkich Kostala i Bartosza. Dobrze dobrał taktykę na Amicę. Dziękuję za wygraną w Poznaniu."

"Świetny mecz całego zespołu. Dla mnie najlepsi w meczu byli Kort, Kostal i Pietrzak. Reszta również bardzo dobrze zagrała. Mateusz Lis wybronił wszystko - mecz na 0 z tyłu. Fantastyczny wieczór.
Dziekuje trenerowi i piłkarzom za ten wczorajszy spektakl"

"Różnica między poprzednimi trenerami (Kiko, Carillo) a Stolarczykiem jest taka, że dla obu Hiszpanów stawianie (dawanie szansy) młodym piłkarzom to było coś wyjątkowego i raczej zbędnego bo przeszkadzało w walce o puchary. Dla Stolarczyka to normalność. Plewka dostał 20 minut, Grabowski też już powąchał murawę. Kostal czy Bartosz dostali 11. Nie gramy jak Gónik żeby na siłę wstawiać każdego młodego do składu, ale każdy młody wie że swoje szanse otrzyma. I tak ma być."

" Widzę że niektórych boli że Stolarczyk jest Polakiem. Czyżby Polacy byli nieudacznikami wg niektórych? A niech się wzoruje na kim chce, nie zmienia to faktu że nazywa się Stolarczyk a nie Stolario."

“Dokładnie. Jeśli u nas Niepsuj, Mak złapią formę i nie złapią kontuzji, to pod wodzą Stolara mogą naprawdę być sporym wzmocnieniem dla nas.“

"Piłka nożna jest przewrotna. Stolar trafił w odpowiednie dla siebie miejsce w odpowiednim czasie. Trafiłby gdzie indziej i znów mógłby słabo punktować i wylecieć po 10 meczach - nawet jeśli jest dobrym trenerem. U nas wypaliło od wejścia. Jest chemia między trenerem (trenerami) a drużyną. Jest potencjał. Jest fajnie."

teraz będzie cytat który mnie w szczególności rozbawił. Pierwsza rzecz to przytakuje wolfyemu którego kilka miesięcy później wyzywa od buców, a druga to pisanie o słabej kadrze którą jak był jeszcze "pro Stolarczyk" zauważał, a potem jak kadra była o niebo gorsza to nie widział problemu

wolfy
Liczysz że przemówisz niektórym do rozumu? Próżne nadzieje. Dla niektórych nawet jakbyśmy doslownie grali samymi juniorami to i tak mieliby pretensje że nie wygralismy w Gdańsku. I hooj że własciwie byliśmy już w IV lidze, mamy w kadrze niedobitki które muszą się zgrać. To nie ma znaczenia - bo przecież z tak słabą Lechią to powinniśmy wygrac...Mnie to juz czasem szkoda zdrowia,.

"Ale w czym masz problem? Ty też nie zauwazyłeś że gamy bardziej żeby wylansować młodych piłkarzy niż stawiać na rutyniarzy? Dlatego Lis gra. Bo jest modszy i perspektywiczny i potencjalnie możemy zarobic na nim kasę. Na Buchaliku nie zarobimy juz nic.
Najpierw finnanse, potem wyniki. Przyswój sobie to zdanie a nie będziesz sfustrowany. Jestem dumny z gry i wyniku. Dziękuję piłkarzom i trenerowi!"

kiedy szło już jednak gorzej zmienił zdanie i stwierdził że kadra jest na górna ósemke (mimo że była gorsza od tej kiedy pisał że jest słaba )

" Też mnie wkurza wmawianie wszystkim przez niektórych że mamy zdecydowanie najsłabszy skład. Owszem, mamy skład raczej na dolną 8 ale jej górne rejony. Nie dam się przekonać że Raków, Świnka, łKS, korona czy Zabrze mają lepszy skład od nas. A legendarny Płock ma skład na naszym poziomie."

ogryzek nawet swegu czasu był przeciwny obrażaniu i hejtowaniu

" Musisz zrozumiec że u nas zawsze musi byc kozioł ofiarny lub przedmiot hejtu na forum. Latami był to Małecki czy Boguski. Teraz pełęczkę przejeli Lis z Plewką. Ot taki urok tego forum.Czym innym jest rzeczowa ocena gry piłkarza czyli "krytyka" a czym innym hejtowanie. Jest pewna róznica. Nikt nie zabrania oceniać piłkarzy. Problem czy robimy to na poziomie czy uzywamy sobie na kimś żeby wyładować frustrację. Ja tak to widzę.“

by kilka tygodni później pisac już jednak tak

"Mieliśmy za trenera sparciałego Smudę, mamy teraz osła Stolarczyka."

“Tak, pora na zmiany. Zaklinanie rzeczywistości nic nie da. Teraz trzeba tego wrzoda wygnieść bo później bedzie za późno."

" Zresztą nie oszukujmy sie, zanim Stolarczyk przyszedł do Wisły jako trener był prawie skończony. Próbował coś tam trenować i szybko mu podziękowano. To była szansa dla niego z której skorzystał. Wiedział na co sie pisze. Wiedział że idzie do bankruta, ale chciał sobie potrenować. No to sobie potrenował, a teraz dla dobra Wisły trzeba mu podziękować. I tyle. Nie róbmy jakis dziwnych relacji."

ktoś wyżej mnie obrażał od zboka?

“W zasadzie można powiedzieć że sami nadstawiamy dupy, i jeszcze ją smarujemy wazeliną żeby gładko poszło. Tak oceniam pomysł na grę Stolarczyka.“

Jest tego dużo dużo więcej ale nie będę się już nad nim pastwił. Mam nadzieję że to da do myślenia z jakim użytkownikiem mamy do czynienia. Zwracam tylko uwagę bo on nie jest jedyny na tym forum który kiedy "idzie" potrafią całować piłkarzy i trenera po stopach, a kiedy coś się zaczyna psuć to obrażać i pluć na tą samą osobę jadem. Maciej Stolarczyk to osoba zasłużona dla tego klubu przede wszystkim jako piłkarz a jako trener był z nami w jednym z najtrudniejszych momentow w historii i na pewno nie zasłużył na obrażanie go. Nie chciałbym żeby było podobnie ze Skowronkiem, a w naszej sytuacji jest raczej pewne że na jesień czeka nas kolejna przebudowa i trener może mieć różna sytuację kadrową
Ostatnio edytowane przez Gunner1906 : 11.02.2020 o godz. 20:15.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 11.02.2020, 20:25
No, musze przyznac, ze te zestawienie jest calkiem zabawne
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.02.2020, 20:39
Ogryzek to albo wyrafinowany troll albo kompletny przygłup. Do dziś nie mam pewności.
Ale FraMat ma rację - dajcie już spokój w temacie meczowym.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
zibi7
Senior Member

Od: 01.2013

Stary 11.02.2020, 20:59
"idze bajoku" to akurat typowe krakowskie powiedzenie. Nie wiem w jakim mieście rezydujesz, ale my w Krakowie tak mówimy...
Odpowiedz cytując
Gunner1906
Senior Member

Stary 11.02.2020, 21:07
zibi7 napisał(a):Wyświetl post
"idze bajoku" to akurat typowe krakowskie powiedzenie. Nie wiem w jakim mieście rezydujesz, ale my w Krakowie tak mówimy...
Dziwne bo w Krakowie nikt tak do mnie nie mówił a mieszkam tu od urodzenia. Za to owszem kojarzę ten tekst jak za młodziaka jeździłem na wakacje na wieś za Wieliczke do babci. Zdarzyło jej się tak do mnie zwrócić, ale tak jak mówię było to na wsi i to raczej tam takie teksty można usłyszeć. Więc albo jesteś takim "krakusem" jak ogryzek, albo jak połowa obecnych mieszkańców Krakowa przywiało cię do wielkiego miasta z podrzeszowskich wiosek
Ostatnio edytowane przez Gunner1906 : 11.02.2020 o godz. 21:10.
Odpowiedz cytując
lucker
Member

Od: 08.2018

Stary 11.02.2020, 21:18
Wisla zagrała bardzo poprawnie. Nowi zawodnicy na plus. Ale to był dopiero pierwszy mecz. Dajmy się wykazać. A nie róbmy z nich bogów że Skowronkiem na czele. Bo potem przyjdzie kryzys, kartki, kontuzje i będzie jak ze Stolarczyk iem. Gimbaza dojdzie do głosu. Panowie, szanujmy się nawzajem, naszych piłkarzy oraz pracowników klubu. Mod, niech usuwa posty gimbazy. Dyskutujemy merytorycznie, a nie uwlaczamy naszym.
Odpowiedz cytując
Jędruś
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 11.02.2020, 21:36
"idze, idze bajoku" czy jak kto woli "idźże, idźże" to akurat zwrot wprost z krakowskiego Zwierzyńca, który dzielnicą Krakowa jest od dość dawna, a nie z pod krakowskich wiosek. Wybaczcie offtop.
A żeby było trochę merytoryki - mecz oglądało się dobrze, wejście w wiosnę na plus (choć jeszcze zima). Nie ma co się podpalać, trenować, pracować i zbierać punkty. Ale lekkim optymizmem powiało.
Odpowiedz cytując
Matios98
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 11.02.2020, 21:37
Gunner1906

Ciekawa ta historia, którą tu przedstawiłeś na przykładzie jednego z forumowiczów, ale trzeba jednak pamiętać o jednej sprawie. To jest forum kibiców i jak bardzo byśmy nie chcieli zaklinać rzeczywistości, to ocena kibica zawsze będzie pełna subiektywizmu i emocji. Równie dobrze mógłbyś zestawić dwóch przedstawicieli tzw. żelaznego elektoratu dwóch przeciwnych sobie partii politycznych z jakimś faktem politycznym i oczekiwać merytorycznego spojrzenia i obiektywizmu
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 11.02.2020, 21:45
Nie wiem czy to tylko wypadek przy pracy, czy niemożność Jagiellonii, ale nowe nabytki w Wiśle wyglądają bardzo solidnie. Turgeman wiadomo, świetnie się odnajduje w polu karnym, i widać, że nie tylko czeka na piłkę. Dużo harówki przed polem karnym, i sporo fajnych wyjść. Odkurzony Hebert swoje zrobił, i do tego Żukow który mógłby zasilić cały Prądnik. Błaszczykowski znowu swoje robi i nawet ta kaleka Wojtkowski wrzuca piąty bieg. W tym meczu u was żarło wszystko.
Czemu żarło? Bo macie wreszcie konkretnego trenera. Nie ma co popadać w samozachwyt, bo nadal widmo spadku zagląda Wam do oczu, ale z tych, którzy walczą o utrzymanie zaprezentowaliście się najlepiej. Najlepiej na tle mimo wszystko solidnej drużyny.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 11.02.2020, 22:09
Jest tego dużo dużo więcej ale nie będę się już nad nim pastwił. Mam nadzieję że to da do myślenia z jakim użytkownikiem mamy do czynienia. Zwracam tylko uwagę bo on nie jest jedyny na tym forum który kiedy "idzie" potrafią całować piłkarzy i trenera po stopach, a kiedy coś się zaczyna psuć to obrażać i pluć na tą samą osobę jadem. Maciej Stolarczyk to osoba zasłużona dla tego klubu przede wszystkim jako piłkarz a jako trener był z nami w jednym z najtrudniejszych momentow w historii i na pewno nie zasłużył na obrażanie go. Nie chciałbym żeby było podobnie ze Skowronkiem, a w naszej sytuacji jest raczej pewne że na jesień czeka nas kolejna przebudowa i trener może mieć różna sytuację kadrową
To może tak dla odmiany zrobisz zestawienie wolfiego, tego przygłupa albo trolla słynącego z języka "miłości"? Do dziś zresztą nie wiem kim jest. Tak dla równowagi? Razem z Czerepachem, innym wolnomiślicielem tego forum, porównywalnym tylko do ciebie w "szybkości" myślenia.

Mnie by się nie chciało grzebać, ale ty widać masz sporo czasu. Szkoda tylko że powycinałeś to z kontekstu całych wypowiedzi.

Rozumie ze ty jak raz masz jedno zdanie na jakis temat, to nawet pod wpływem faktów czy argumentów po pewnym czasie je nie zmieniasz? Takich ludzi nazywa się "krowami". Bo krowy nie zmieniają zdania.

btw
Widze że wszyscy z którymi ja mam, albo o oni ze mną mają na pieńku się zebrali. Stado hien? Z lekka żałosne. Ale tak to jest mieć swoje zdanie a nie być wroną.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 11.02.2020 o godz. 22:11.
Odpowiedz cytując
Matios98
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 11.02.2020, 22:48
Co do meczu z Jagą, to obejrzałem sobie dziś mecz w tv, bo wcześniej nie było okazji. Ogólnie, to bardzo dobry początek rundy w naszym wykonaniu, co nie znaczy, że sam mecz był bardzo dobry w naszym wykonaniu, ale umówmy się w momencie walki o utrzymanie nie powinno to nikogo obchodzić, liczą się punkty. Jest co poprawiać, ale też na czym się oprzeć i budować optymizm, a to jest najważniejsze, zarówno dla piłkarzy jak i kibiców w perspektywie kolejnych meczów. Najważniejsze, że mecz wybiegany czyli siły są, a co ważniejsze kadra szersza niż jesienią, więc jest z kogo wybierać i mało prawdopodobne żebyśmy musieli polegać na juniorach.
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 12.02.2020, 00:00
Wreszcie przestaliśmy się bać - co to będzie po 70-tej minucie. Jest siła i kondycja. Wróciła normalność i pewność w grze.
Przydałoby się nieco więcej koncentracji przez cały mecz, było parę akcji Jagi gdzie nasz zespół (nie tylko obrona) zachowywał się jak niewidomi we mgle.
Po strzeleniu gola nie cofnęliśmy się i nie było obrony Częstochowy tylko graliśmy swoje. Duży plus. Mało było meczów w tym sezonie w których praktycznie przez cały mecz nie obawiałem się o wynik

Jestem ciekaw jak Skowronek będzie zarządzał składem przy tak szerokiej ławce. Ale to raczej kwestia na kolejny temat meczowy
Jutro środa, będzie nowy temat meczowy, no nie Czerepach?
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 12.02.2020, 08:29
Również jeszcze raz na spokojnie obejrzałem mecz i faktycznie było sporo momentów, że coś się nie zazębiało. W końcówce pierwszej połowy był w jednej akcji wielki haos w obronie próba wybicia piłki kopanie na ślepo, akcja skończyła się rożnym dla Jagi, znamienne były uspokajające gesty Heberta w stosunku do reszty obrońców i nie tylko. Widać, że Hebert ma chłodną głowę na boisku i fajnie dyryguje grąobronną. W tej akcji Maciek już ostro coś krzyczał na Klemenza i wprowadzał niepotrzebną nerwówkę dopiero własnie Hebert uspokoił sytuacje. Ważnym zawodnikiem będzie dla nas Hebert.
Poza tym wyraźnie widać było dobrą współprace całych formacji jeśli chodzi o przesuwanie, zdobywanie terenu, odbiór.
Obejrzałbym jeszcze raz to pewnie coś nowego bym wypatrzył, dlatego jestem pewien, że sztab widział ten mecz już odpowiednią ilość razy, by wyciągać wnioski. Jest na czym budować, bo momentami gra wyglądała. bardzo dobrze.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.02.2020, 10:43
pawlozm napisał(a):Wyświetl post
Również jeszcze raz na spokojnie obejrzałem mecz i faktycznie było sporo momentów, że coś się nie zazębiało. W końcówce pierwszej połowy był w jednej akcji wielki haos w obronie próba wybicia piłki kopanie na ślepo, akcja skończyła się rożnym dla Jagi, znamienne były uspokajające gesty Heberta w stosunku do reszty obrońców i nie tylko. Widać, że Hebert ma chłodną głowę na boisku i fajnie dyryguje grąobronną. W tej akcji Maciek już ostro coś krzyczał na Klemenza i wprowadzał niepotrzebną nerwówkę dopiero własnie Hebert uspokoił sytuacje. Ważnym zawodnikiem będzie dla nas Hebert.
Poza tym wyraźnie widać było dobrą współprace całych formacji jeśli chodzi o przesuwanie, zdobywanie terenu, odbiór.
Obejrzałbym jeszcze raz to pewnie coś nowego bym wypatrzył, dlatego jestem pewien, że sztab widział ten mecz już odpowiednią ilość razy, by wyciągać wnioski. Jest na czym budować, bo momentami gra wyglądała. bardzo dobrze.
Był kilka razy bilard w polu karnym, m.in. dlatego że wreszcie bronimy całą drużyną i wszyscy zdążą wrócić, ale potrzeba czasu zanim stanie się to naturalne. Nie wiem czy była choć jedna sytuacja kiedy Jagiellonia wychodziła w przewadze pod nasze pole karne, gdzie w Białymstoku to było nagminne. Nie jest to jakiś kosmos bo ŁKS, Korona, Raków, Zabrze i Arka też tak grają. Tyle że oni spędzają pod swoim polem karnym jakieś 80% meczu, my dzięki silnemu środkowi pola mamy szansę tego uniknąć.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Sebak
Member

Od: 07.2010

Stary 12.02.2020, 12:59
Jak dla mnie cichym bohaterem tego meczu, jak i miejmy nadzieję całej rundy, jest Leszek Dyja, który wreszcie, gdy dostał cały okres przygotowawczy dla siebie pokazuje szkołę dr Wielkoszyńskiego
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.02.2020, 13:14
Podobnie jak w kwestii utrzymania, tak w kwestii zdrowia i przygotowania do całej rundy powstrzymałbym się od robienia z kogokolwiek bohatera, aczkolwiek w kwestii meczu 1906% zgody.
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów