The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.01.2020, 09:03
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Odpowiedź też jest banalnie prosta, ale i tak do Ciebie nie dotrze, bo w dupie masz prawdę i jak wielu zwolenników TS wolisz rżnąć głupa. Mimo wszystko Ci odpowiem.

Ponieważ tak działa biznes. Jeżeli za rok pieniądze z praw telewizyjnych są o wiele większe to wyłożenie kasy na 1-2 transfery jest dobrą inwestycją. Zwłaszcza gości których można potem sprzedać. Napastnik strzeli 8 goli i już można zawiązywać kokardkę i wysyłać do jakiejś śmiesznej ligi z dużą przebitką. A nie czarujmy się, ta liga jest tak uboga w umiejętności że wystarczy mieć jeden przyzwoicie wyszkolony element i być przeciętniakiem w pozostałych żeby się wyróżniać. Jakie sieroty uchodzą tu za napastników jest przerażające. Czasem zastanawiam się czy nie ma jakiejś mafii menedżerów wyrabiających karty zawodnicze kucharzom, kelnerom etc. i wysyłającej ich do naszej ligi, do np. takiej Korony. To tak na marginesie.

Ale na takie rozwiązania, dzięki patologi TS nie ma już szans, więc są to puste rozważania. Nie zapomnij pogratulować Wisłockiemu na tt.

Byłbym zapomniał -
Zachowujesz sie jak opozycja w Polsce. Oni na wszystko krzycza "Konstytucja" a ty ryczysz "wina TS" dlatego ja sie zastanwiam kto tu bardziej rznie glupa ?

Prosze mi tu nie .......ic o zwolenniku TS bo wtedy bym musial byc przeciwniekiem SA co oczywiscie jest kompletna bzdura . Jestem kibicem TS Wisly Krakow i czy ci sie to podoba czy nie SA to jej sekcja pilkarska. Kibicuje pilkarzom, siatkarkom, koszykarkom, judokom czy bokserom i zapamietaj jedno, jesli czegos nie ogarniasz swoim tegim umyslem to nie oznacza, ze prawda lezy po twojej stronie.

Historia Klubu zna podobne przypadki, kiedy to kibice sie odwracili i nie ogarniali ze to ludzie i ich decyzje winne a nie Towarzystwo. Pierwszy raz gdy resort narzucil sila G z przodu i drugi raz gdy przehandlowano mecz z Legia. Teraz mamy trzeci epizod i chyba najgrozniejszy bo jest to wojna domowa, ktora nie bierze jencow.

Osobiscie gardze taka postawa. Mozesz mnie nazywac bandyta, zlodziejem, glupkiem zwolennikiem i w sumie mam to w dupie. Ogolnie to jestes hipokryta level hard.

Te twoje zale do Socios, bzdury o nie wywieraniu presji, zadania sprawozdan czyli pospolite darcie japy z tylnej lawki. Jestes czlowieku w Socios? Tak ci zalezy na losie Spolki a nawet nie potrafisz oszczedzic 50zl i pomoc, miec moralne prawo do oceny zarzadu ?
Ja w przeciweinstwie do ciebie jestem od samego poczatku, wspieram i robie tyle ile moge...ale zwolennicy TS tak maja, sa slepi w wierze.

Bylbym zapomnial. Ta analize naszej ligi podeslij do SA. Zglupieja, gdy popatrza na nasze miejsce w tabeli.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 14.01.2020, 10:35
^ Wszystko fajnie ale to tak nie działa, przynajmniej nie w dzisiejszych czasach, krzysyy wizerunkowe kojarzą się z całymi markami a nie konkretnymi osobami. Jakiś "spec" od marketingu wrzuci kontrowersyjną reklamę na fb, a wpadkę marketingową zailcza cała firma a nie jeden chłop, a przecież też można było powiedzieć chociażby przy akcji z Tigerem i reklamą na powstanie warszawskie, że to nie jest wina całej firmy tylko ludzi którzy ją tworzą

Zresztą mówiąc o ludziach, to w TS w większości dalej są ludzie (bo nie wierzę, że udało się w rok wymienić całe struktury) które pośrednio doprowadziły do wszystkiego co się działo od 2015 roku najpierw z TS a potem z SA. Z perspektywy SA z punktu biznesowego faktycznie lepiej by się było odciąć grubą krechą od TS przynajmniej na jakiś czas. Nikt nie neguje historii, ale może czasami warto historię pozostawić tam gdzie jej miejsce, czyli w przeszłości i iść do przodu z myślą o rozwoju.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 14.01.2020, 13:11
Czy porownanie TS WISLA do firmy, jakiej kolwiek ma sens? Przeciez nikt sie na Tigerze nie wychowywal, nie jest to pasja i nikogo nie wzruszy pocisk w ich strone. Kogo tak naprawde obchodzi co tam sie dzieje? Byla gownoburza i leca dalej, czysty biznes jak to zauwwazyles.

Natomiast w przypadku TS Wisla to emocje, dziecinstwo, wyjazdy, hobby i naprawde serce sie kraje gdy zle sie dzieje. Dla niektorych byc moze to tylko nazwa, lubia pilke rozumiem jednak dla innych to Klub ktoremu kibicuja i czesto pokoleniowo odwiedzaja hale oraz stadion.

JA nie rozumiem jak mozna dokonywac wyboru, mniejszego zla. Trzeba tak dzialac aby zawsze byla jedna Wisla. Piszesz, zeby zostawic historie tam gdzie jej miejsce. A wlasnie miejsce histrorii jest tu i teraz, to wlasnie ona jest wyznaczniekiem czegos wielkiego i to ona kreuje tozsamosc klubu i kibicow. Zlych momentow bylo wiele i ja tego nie neguje ale niech to bedzie przestroga na przyszlosc a nie poczatek konca, nikt na tym nie wygra w ostatecznym rozrachunku.

NIe bede bronil ludzi TS bo to walka z wiatrakami ale trzeba zauwazyc ze zaszly tam zmiany. Nie sa to rekiny biznesu gdyz na takich Towarzystwa nie stac ale dobrze, ze ktokolwiek tam zostal. Ciezko firmowac wlasnym nazwiskiem klub zostawiony w oplakanym stanie.

Co do konflikty to uwazam, ze jest kompletnie nie potrzebny. Wystarczylo wykazac troche checi, zrozumienia argumentow drugiej strony i jak ludzie sie dogadac. Obie strony winne, cierpi na tym TS i SA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 14.01.2020, 13:34
@Dariook

Moglbys juz przestac jechac na emocjach, rozumiem ze okopales sie po stronie TS pare lat temu i tak tkwisz, jednak z perspektywy czasu powinno byc ci choc troche glupio po tych wszystkich momentach w ktorych stales murem za TSem.

Zrozum ze zwykly kibic chce odrebnosci SA od TS, przejrzystosci i zaufania do wladz ktore to beda ciagnac.

Nie wiem, moze przemawia przez Ciebie zwykla zawisc ze pilka ma potencjal i moze sobie lepiej poradzic niz szachisci ktorzy dla Ciebie sa rownie wazni.

Tak jak ktos wspomnial i czy tego chcesz czy nie 90% (lub wiecej) to pilka, wszystkim innym TS moze sobie rzadzic a Wislocki majac czas moze ogarnie inne sekcje podobnie jak akademie ?
Sam nie masz zaufania do swoich?

SA bez TS sobie poradzi, pytanie jak poradzi sobie TS bez SA?

Na szczescie ludzie juz sie nie dadza kolejny raz omamic kumatym z TS (jak chocby z Bednarzem czy Marzenka) i w tym pokladam najwieksza nadzieje na lepsze jutro, glosy jak Twoj znikna mam nadzieje juz w niedalekiej przyszlosci.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 14.01.2020, 13:57
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
@Dariook

Moglbys juz przestac jechac na emocjach, rozumiem ze okopales sie po stronie TS pare lat temu i tak tkwisz, jednak z perspektywy czasu powinno byc ci choc troche glupio po tych wszystkich momentach w ktorych stales murem za TSem.

Zrozum ze zwykly kibic chce odrebnosci SA od TS, przejrzystosci i zaufania do wladz ktore to beda ciagnac.

Nie wiem, moze przemawia przez Ciebie zwykla zawisc ze pilka ma potencjal i moze sobie lepiej poradzic niz szachisci ktorzy dla Ciebie sa rownie wazni.

Tak jak ktos wspomnial i czy tego chcesz czy nie 90% (lub wiecej) to pilka, wszystkim innym TS moze sobie rzadzic a Wislocki majac czas moze ogarnie inne sekcje podobnie jak akademie ?
Sam nie masz zaufania do swoich?

SA bez TS sobie poradzi, pytanie jak poradzi sobie TS bez SA?

Na szczescie ludzie juz sie nie dadza kolejny raz omamic kumatym z TS (jak chocby z Bednarzem czy Marzenka) i w tym pokladam najwieksza nadzieje na lepsze jutro, glosy jak Twoj znikna mam nadzieje juz w niedalekiej przyszlosci.
Na jakich emocjach ? Przeciez ty masz w dupie TS to czym sie obruszasz?

Tak, jestem bardzo zawistny i dlatego co miesiac wplacam 100zl na Socios, ktore to piniazki sa glownym sponsorem SA. ....a pluje trzy razy zanim wysle.

Tak, znikne ja i inni ku twojej radosci. Bo ty ....a jestes normalny kibic, bo ty jestes w 90% ktorzy maja racje.
Heh ludzie nie dadza sie omamic? Ci sami co Wisle oddali krolowi krzeselek po artykule Migi aVanne witali jak zbawiciela ? Bez jaj
Ostatnio edytowane przez Dariook : 14.01.2020 o godz. 14:00.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 14.01.2020, 13:59
Dariook napisał(a):Wyświetl post
JA nie rozumiem jak mozna dokonywac wyboru, mniejszego zla. Trzeba tak dzialac aby zawsze byla jedna Wisla.
Obecnie nie ma jednej Wisły, ponieważ istnieją dwie Wisły, które mają rozbieżne interesy, które na tym etapie nie są do pogodzenia w ramach jednego organizmu. Można udawać, że tak nie jest, zaklinać rzeczywistość, że była, jest i powinna istnieć jedna Wisła, tyle że to będzie obrażanie się na stan faktyczny. Jakiegoś wyboru dokonać trzeba, bo tej prowizorki nie da się trzymać w nieskończoność.

Łatwo jest opowiadać bajki o tym, jak byłoby fajnie, gdyby wszyscy byli piękni, bogaci i zjednoczeni, ale co to wnosi? Oprócz tego, że przypomnimy sobie emocje z dzieciństwa...

Oczywiście można też, żeby pozbyć się przykrej konieczności wyboru mniejszego zła, jedynie przyglądać się temu, jak prędzej czy później SA upadnie. W imię jednej Wisły.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.01.2020, 14:14
Dla mnie jest przerażające, że to napisał powyżej MaLk nie jest dla wszystkich jasne i trzeba to tłumaczyć...
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 14.01.2020, 14:18
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie jest przerażające, że to napisał powyżej MaLk nie jest dla wszystkich jasne i trzeba to tłumaczyć...
A MaLK to jakaś wyrocznia?
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 14.01.2020, 14:47
No a nie jest tak?

Trio nie jest zainteresowane przejęciem innych sekcji. Fakt.

TS nie jest zainteresowany przejęciem piłki. To już nie fakt, a opinia, ale mają świadomość, że sami tego pociągną. Gdyby było inaczej to pewnie by zastawili kolejną działkę, wzięli kredyt i podziękowali trójce za współpracę...

Co do pięknych słów o jednej Wiśle - to mi też się takie rzeczy marzyły, nawet kolejne sekcje oczyma wyobraźni widziałem. Faktem jednak jest, że dla 99% kibiców Wisły - Wisła to piłka. Wystarczy spojrzeć na frekwencję 16 drużyny ekstrasklasy i porównać z koszykarska europejską potęgą sprzed kilku lat. O innych sekcjach nie wspomnę...

Także zamiast pisać o tym, że wszystkie sekcje są "tak samo ważne", radzę takim osobom to udownić i kupić karnet na siatkarki, koszykarzy, koszykarki... Bo na większości zawodów, wstęp jest za darmo, a ludzi kilkudziesięciu na trybunach...
Ddf
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 14.01.2020, 16:06
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
No a nie jest tak?

Trio nie jest zainteresowane przejęciem innych sekcji. Fakt.

TS nie jest zainteresowany przejęciem piłki. To już nie fakt, a opinia, ale mają świadomość, że sami tego pociągną. Gdyby było inaczej to pewnie by zastawili kolejną działkę, wzięli kredyt i podziękowali trójce za współpracę...

Co do pięknych słów o jednej Wiśle - to mi też się takie rzeczy marzyły, nawet kolejne sekcje oczyma wyobraźni widziałem. Faktem jednak jest, że dla 99% kibiców Wisły - Wisła to piłka. Wystarczy spojrzeć na frekwencję 16 drużyny ekstrasklasy i porównać z koszykarska europejską potęgą sprzed kilku lat. O innych sekcjach nie wspomnę...

Także zamiast pisać o tym, że wszystkie sekcje są "tak samo ważne", radzę takim osobom to udownić i kupić karnet na siatkarki, koszykarzy, koszykarki... Bo na większości zawodów, wstęp jest za darmo, a ludzi kilkudziesięciu na trybunach...
Idac tym tokiem rozumowania, proponuje zlikwidowac wszystkie dyscypliny na igrzyskach i grac tylko w pilke. To co dla ciebie nie jest wazne dla drugiego juz tak, wazne tez jest dla rodzicow dzieciakow trenujacych w roznych sekcjach jedynego wielosekcyjnego klubu w Krakowie.

Nawet niech bedzie 99.9% kibicow Wisly to pilka, to oczywiste patrzac na popularniosc dyscyplin. Jednak tak jak wspomnialem sa tez inni luidzie co lubia tylko np. Judo
Zawodnicy innych sekcji to nie Wislacy gorszego sortu. Wszyscy reprezuntuja z duma Biala Gwiazde.

Na koszykarki mam karnet . Akcja Dorzuc do kosza

Ps.
Ja nigdzie nie napisalem ze pilka ma zostac w TS. To oczywiste, ze Towarzystwo nie ma takich mozliwosci aby utrzymac sekcje. Jedna Wisla to nie polaczenie a symbioza w ktorej powinny zyc dwa podmioty. Obie strony maja swoje racje , sluszne i mniej sluszne ale swoje.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 14.01.2020 o godz. 16:16.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 14.01.2020, 17:52
Ja nigdzie nie napisalem ze pilka ma zostac w TS. To oczywiste, ze Towarzystwo nie ma takich mozliwosci aby utrzymac sekcje. Jedna Wisla to nie polaczenie a symbioza w ktorej powinny zyc dwa podmioty. Obie strony maja swoje racje , sluszne i mniej sluszne ale swoje.
Ja się oczywiście zgadzam, że obie strony mają jakieś swoje racje. Tyle że one nie mają szans istnieć w symbiozie, bo są to racje wzajemnie nie do pogodzenia.

Przede wszystkim dlatego, że "sekcja" piłki nożnej, pomijając już fakt, że jest wyodrębniona do osobnego podmiotu i ma inny "ośrodek zarządzający", wymaga w tej chwili specjalnego traktowania. Tak ze względu na bezpośrednie zagrożenie upadłością, jak i fakt działania w zupełnie innym, profesjonalnym otoczeniu.

Nawet w tej naszej, niezwykle słabej sportowo, ekstraklasie, spółki akcyjne prowadzące zespoły piłki nożnej muszą spełniać tyle wymogów profesjonalizmu, że to jest po prostu inny świat od tego, w którym działa Towarzystwo Sportowe ze swoimi sekcjami, zebraniami członków, wolontariuszami i amatorskim zarządzaniem. To nawet nie chodzi o to, że ktoś ma mieć to TS-owi za złe, bo on ze swej natury nie jest w stanie być partnerem w działalności SA. Nie ta skala - o czym mogliśmy się przekonać choćby już na pierwszej "przygodzie" kadry kierowniczej TS z (dalekimi jeszcze od wymogów systemu licencyjnego ekstraklasy) certyfikacją szkółek piłkarskich PZPN.

To nie ma prawa zadziałać, SA nie utrzyma się na powierzchni działając wspólnie z TS na zasadach prowizorki i amatorki. Nie można oczekiwać od profesjonalistów, żeby wiecznie się użerali z, choćby i pełnymi najszczerszych chęci, pasjonatami-amatorami (zostawmy na boku kwestie tego, jak bardzo ci amatorzy są w związku z tym narażeni na przejęcie przez bandytów). Oni nie mają punktów wspólnych, a już na pewno nie powinno być tak, żeby na barkach SA spoczywało jeszcze współutrzymywanie, nauczanie i współprowadzenie pół-amatorskiego sportu w stowarzyszeniu.

Ratowanie spółki przed upadłością i prowadzenie profesjonalnego klubu to zabawa dla dorosłych ludzi, nie dla kibiców, działaczy i armii ochotniczej. Te dwa podmioty muszą iść inną drogą.

Oczywiście, można sobie wyobrazić, że TS się sprofesjonalizuje i wtedy wyobrazić sobie, że współpracują ze sobą. Ale SA wymaga ratowania tu i teraz, a widoków na reorganizację i profesjonalizm w TS w jakimś dającym się przewidzieć horyzoncie czasowym nie widać. Nic z tego, co jest potrzebne w tej chwili do ratowania SA, TS nie jest w stanie zaoferować: ani pieniędzy, ani majątku, ani jakości sportowej, ani kompetencji, ani znajomości - więc jaka to może być symbioza, skoro jedna ze stron niczego nie daje (oprócz fatalnej renomy z ostatnich dwóch lat)? Uczciwie dzielimy się wspólnym dorobkiem (głównie nazwą) z zamierzchłych czasów i krzyżyk na drogę, piłka nożna swoją drogą, koszykówka, siatkówka, judo, brydż i szachy swoją i nie włazimy sobie w drogę. Co najwyżej raz na jakiś czas możemy zorganizować wspólną imprezę okolicznościową.

W niczym to nie umniejsza temu, że oczywiście każdy może do woli kibicować i SA, i pozostałym sekcjom działającym w TS dlatego, że wszystkie wywodzą się z jednej Wisły. Ale byt SA zależy od tego, żeby poszła swoją drogą i nie bawiła się przy tym w piaskownicy z TS.
Odpowiedz cytując
Dzinus
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2003

Stary 14.01.2020, 18:06
MaLk napisał(a):Wyświetl post
....
Bardzo madra, merytoryczna i kulturalna wypowiedz, szkoda ze tak malo ich laduje na tym forum
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.01.2020, 18:11
Te twoje zale do Socios, bzdury o nie wywieraniu presji, zadania sprawozdan czyli pospolite darcie japy z tylnej lawki. Jestes czlowieku w Socios? Tak ci zalezy na losie Spolki a nawet nie potrafisz oszczedzic 50zl i pomoc, miec moralne prawo do oceny zarzadu ?
Ja w przeciweinstwie do ciebie jestem od samego poczatku, wspieram i robie tyle ile moge...ale zwolennicy TS tak maja, sa slepi w wierze.

Bylbym zapomnial. Ta analize naszej ligi podeslij do SA. Zglupieja, gdy popatrza na nasze miejsce w tabeli.
Mnie stać dać więcej niż 50 zł, ale zwyczajnie Socios nie ufam. Głównie dlatego że nadają tam ton ludzie o poglądach takich jak Ty. Nie twierdzę że chcecie źle, macie ukryte motywy - nic z tych rzeczy. Ufam że Wy naprawdę wierzycie że Wiśla nadal jest w stanie dźwigać garb w postaci TS-u, finansowy i wizerunkowy. Co nie zmienia faktu że zakończy się to pewnie upadkiem obu.
Socios bawi się beze mnie więc przynajmniej krew mnie nie zalewa, że góra nie widzi potrzeby zabierania głosu ani obierania stron. Ani zrobienia w tej kwestii głosowania.

Piszesz o symbiozie między SA i TS, ale nie rozumiesz chyba znaczenia tego słowa. To co proponuje TS to pasożytnictwo. Zero wkładu własnego (realnego, akademia "dla dzieciaczków" TS to dla SA duży problem), tylko próba zachowania wpływów i czerpania zysków z nieswojej pracy. Taki Misiek2, tylko bez kasy z narkotyków. W sumie - bez żadnej innej też.

Chciałeś prostej odpowiedzi, dostałeś ją. To że Ci się nie spodobała nie znaczy że nie jest prawdziwa.

Nie sądziłem że po tym co się stało będą ludzie którzy chcą kontynuować chore układy, a tu proszę.

"Symbioza"
Bez względu na ilość głodnych kawałków jedno chyba rozumiesz - że po poprzedniej "symbiozie" z TS zakończonej aresztowaniami SA jest jedną nogą nad grobem? A TS próbuje jeszcze obrobić jej kieszenie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.01.2020 o godz. 18:43.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 14.01.2020, 19:58
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Mnie stać dać więcej niż 50 zł, ale zwyczajnie Socios nie ufam. Głównie dlatego że nadają tam ton ludzie o poglądach takich jak Ty. Nie twierdzę że chcecie źle, macie ukryte motywy - nic z tych rzeczy. Ufam że Wy naprawdę wierzycie że Wiśla nadal jest w stanie dźwigać garb w postaci TS-u, finansowy i wizerunkowy. Co nie zmienia faktu że zakończy się to pewnie upadkiem obu.
Socios bawi się beze mnie więc przynajmniej krew mnie nie zalewa, że góra nie widzi potrzeby zabierania głosu ani obierania stron. Ani zrobienia w tej kwestii głosowania.

Piszesz o symbiozie między SA i TS, ale nie rozumiesz chyba znaczenia tego słowa. To co proponuje TS to pasożytnictwo. Zero wkładu własnego (realnego, akademia "dla dzieciaczków" TS to dla SA duży problem), tylko próba zachowania wpływów i czerpania zysków z nieswojej pracy. Taki Misiek2, tylko bez kasy z narkotyków. W sumie - bez żadnej innej też.

Chciałeś prostej odpowiedzi, dostałeś ją. To że Ci się nie spodobała nie znaczy że nie jest prawdziwa.

Nie sądziłem że po tym co się stało będą ludzie którzy chcą kontynuować chore układy, a tu proszę.

"Symbioza"
Bez względu na ilość głodnych kawałków jedno chyba rozumiesz - że po poprzedniej "symbiozie" z TS zakończonej aresztowaniami SA jest jedną nogą nad grobem? A TS próbuje jeszcze obrobić jej kieszenie.
Widze ze juz totalna jazda bez trzymanki i w sumie zero zaskoczenia, kolejny slinotok oskarzen .

Masz prawo do tego by nie ufac Socios, twoja sprawa i mam to gdzies . Usun sie w cien, szukaj hakow i pozwol ludziom robic cos pozytecznego dla Wisly.
To co robisz obecnie to pasozytnictwo. Zero wkladu wlasnego a tylko siorbanie paliwa dla swoich chorych teorii i zali odnosnie nieswojej pracy.

Reszta to belkot ala baby pod sklepem.
TS probuje obrobic kieszenie, bo SA musi dzwigac finanansowy garb TS, chore uklady, czerpanie wplywow z nie swojej pracy zero wkladu wlasnego

Zapomniales tylko o reklamowkach i czarnej Woldze porywajacej pilkarzy.

Obudz sie, bo zyjesz caly czas wydazeniami ktore juz dawno za nami. Zli ludzie siedza i nie musisz juz tak sie wszystkiego bac. Nie masz kompletnie zadnych dowodow na oskarzenia ktorymi obecnie plujesz.

Dziwie sie tylko , ze tak sie tutaj lubujesz grzebaniem w zaschnietym gownie i kreowaniu na tym oskarzen po wsadzaniu wszystkich do jednego wora a jakos nigdy nie czytalem twoich watpliwosci co do afery Fundacja Navigare.
Rozumiem, ze po prostu nie pasuje to do przyjetej taktyki
Ostatnio edytowane przez Dariook : 14.01.2020 o godz. 20:02.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 14.01.2020, 19:59
wolfy a komu ufasz ?
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 14.01.2020, 20:01
wolfy napisał(a):
Mnie stać dać więcej niż 50 zł, ale zwyczajnie Socios nie ufam. Głównie dlatego że nadają tam ton ludzie o poglądach takich jak Ty.

Zważywszy, że Socios rozlicza się z każdej złotówki i praktycznie wszystko idzie do S.A. (poza marginalnymi kosztami) to śmieszna argumentacja.

Nie dajesz, bo ci szkoda dać.

I tyle w temacie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.01.2020, 20:18
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Zważywszy, że Socios rozlicza się z każdej złotówki i praktycznie wszystko idzie do S.A. (poza marginalnymi kosztami) to śmieszna argumentacja.

Nie dajesz, bo ci szkoda dać.

I tyle w temacie.
Odkryłeś moją tajemnicę. Nie mam nic do dodania.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Od: 09.2019

Stary 14.01.2020, 20:36
Polecam tekst o obecnej sytuacji w Wiśle:

http://www.pokrakosku.com/2020/01/14...la-samotnosci/
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 14.01.2020, 20:51
@wolfy - ja też nie jestem w socios i też nie chodzi o kasę ale też nie chodzi o samą inicjatywę.Bo ta jest zacna i uwierz mi. Tam zdecydowana większość jest za SA więc nic co by godziło w piłkarską Wisłę - nie przejdzie.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 14.01.2020, 21:57
(...)
Natomiast w przypadku TS Wisla to emocje, dziecinstwo, wyjazdy, hobby i naprawde serce sie kraje gdy zle sie dzieje. (...)
Wszystko pięknie, ale gra się toczy o przetrwanie piłkarskiej Wisły, którą tak kochasz. Tzn. przetrwanie Wisły profesjonalnej. Rozumiem, że z tymi emocjami można też chodzić na okręgówkę i kopanie się po czole do końca świata, ale większość kibiców zamiast marazmu na kartofliskach chciałaby oglądać Wisłę, która rywalizuje z najlepszymi. Zwłaszcza, że to nie utopia. Rywalizacja o najwyższe cele pewnie jeszcze długo nie, ale przetrwanie pośród najlepszych jest możliwe.

(...)
JA nie rozumiem jak mozna dokonywac wyboru, mniejszego zla. Trzeba tak dzialac aby zawsze byla jedna Wisla.
(...)
Co do konflikty to uwazam, ze jest kompletnie nie potrzebny. Wystarczylo wykazac troche checi, zrozumienia argumentow drugiej strony i jak ludzie sie dogadac. Obie strony winne, cierpi na tym TS i SA.
(...)
Albo Wisła Kraków S.A. będzie należała do TS albo do BJK. Tertium non datur. Jakiś wybór musi zapaść, bo w ekstraklasie kluby działają w formie spółki akcyjnej.

Podpowiem, że TS nie ma środków, kadry i, jak pokazuje historia, ma problem z czystymi intencjami. BJK bije TS w każdej z tych trzech kategorii.

I nie, nie ma winy po dwóch stronach. Jeśli Wisła Kraków S.A. jako klub piłkarski ma być funkcjonalna, to warunki BJK nie są z kosmosu. Nie chcą kupować i prowadzić klubu-inwalidy. Chcą mieć klub, który będą mogli rozwinąć i sprawnie nim zarządzać. TS się na to nie chce zgodzić.

(...)
NIe bede bronil ludzi TS bo to walka z wiatrakami ale trzeba zauwazyc ze zaszly tam zmiany. Nie sa to rekiny biznesu gdyz na takich Towarzystwa nie stac ale dobrze, ze ktokolwiek tam zostal. Ciezko firmowac wlasnym nazwiskiem klub zostawiony w oplakanym stanie.
(...)
Nie będę bronił, ale jednak pobronię...

Jakie zmiany w TS? Wpłynęły im na konto jakieś nowe środki, które pozwalają prowadzić klub w ekstraklasie? Wymienili kadry na profesjonalnych menedżerów (nie rekinów biznesu, ale chociaż takich, którzy potrafią pozyskać dofinansowanie dla akademii piłkarskiej tak, jak to robią klubiki z prowincji)? Rozliczyli się z przeszłości i gwarantują transparentność? Ja mam dużo pracy, więc mogło mi coś umknąć. Podaj, proszę, informacje prasowe, które o tym wspominają.

MaLk napisał(a):Wyświetl post
(...)
W niczym to nie umniejsza temu, że oczywiście każdy może do woli kibicować i SA, i pozostałym sekcjom działającym w TS dlatego, że wszystkie wywodzą się z jednej Wisły. Ale byt SA zależy od tego, żeby poszła swoją drogą i nie bawiła się przy tym w piaskownicy z TS.
O właśnie - nikt nie neguje tego, że rodzina wiślacka ma być jedna i BJK też chcą współpracować z TS.

Heh ludzie nie dadza sie omamic? Ci sami co Wisle oddali krolowi krzeselek po artykule Migi aVanne witali jak zbawiciela ? Bez jaj
Ja np. nie dałem się omamić (kolejno): Citce i Meresińskiemu, Stechertowi i Midze, Vannie Ly i Hartlingowi. Ale dałem się omamić TS, którego broniłem na zasadzie "niewiele mają środków, ale starają się nadrabiać zaangażowaniem i podnosić kompetencje".

Dlatego teraz moje zaufanie jest, delikatnie mówiąc, ograniczone.

I obawiam się, że w przeciwieństwie do Ciebie ja to pisałem szczerze, tj. nie mając pojęcia o patologii, która się tam kryła - chociaż oczywiście nie wiem, co Ci siedzi w głowie. To tylko takie moje przypuszczenie.

Myślę też, że w tych dzisiejszych postach posługujesz się chwytami retorycznymi (szantaże emocjonalne itd.), które dostosowujesz do poziomu osób trzecich. Tzn. normalnie piszesz trochę inaczej, bardziej racjonalnie, ale teraz liczysz, że czytają to różne łebki. Ale znowu, może tak Ci się łza w oku zakręciła na myśl o starych dobrych czasach - nie wnikam.

Reszta to belkot ala baby pod sklepem.
Nie zgadzam się, że reszta to bełkot. Niezależnie jednak od Twojej oceny: bełkot jak u baby pod sklepem albo bełkot jak u karka na siłowni - jaki jest sens się tak przekrzykiwać? Porozmawiaj racjonalnie.

Większość osób tu stwierdza: TS nie jest w stanie udźwignąć profesjonalnej Wisły. Finansowo i kadrowo. Nie budzi też naszego zaufania, ale to pomińmy. Uważasz inaczej?
Ostatnio edytowane przez czaro : 14.01.2020 o godz. 22:00.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 14.01.2020, 23:27
czaro napisał(a):Wyświetl post
Wszystko pięknie, ale gra się toczy o przetrwanie piłkarskiej Wisły, którą tak kochasz. Tzn. przetrwanie Wisły profesjonalnej. Rozumiem, że z tymi emocjami można też chodzić na okręgówkę i kopanie się po czole do końca świata, ale większość kibiców zamiast marazmu na kartofliskach chciałaby oglądać Wisłę, która rywalizuje z najlepszymi. Zwłaszcza, że to nie utopia. Rywalizacja o najwyższe cele pewnie jeszcze długo nie, ale przetrwanie pośród najlepszych jest możliwe.
Gra sie toczy o Wisle SA jak i o TS Wisle. Nic nie poradze ze nie podzielam twojej hierarchi koniecznosci prztrwania. No ja uwazam, ze bez inwestora z prawdziwego zdarzenia to wszystko co piszesz to utopia. Schody sie dopiero zaczna, moze sprzedadza kolejne akcje ale bez inwestycji kiepsko to widze,

Cytat:
Albo Wisła Kraków S.A. będzie należała do TS albo do BJK. Tertium non datur. Jakiś wybór musi zapaść, bo w ekstraklasie kluby działają w formie spółki akcyjnej.

Podpowiem, że TS nie ma środków, kadry i, jak pokazuje historia, ma problem z czystymi intencjami. BJK bije TS w każdej z tych trzech kategorii.

I nie, nie ma winy po dwóch stronach. Jeśli Wisła Kraków S.A. jako klub piłkarski ma być funkcjonalna, to warunki BJK nie są z kosmosu. Nie chcą kupować i prowadzić klubu-inwalidy. Chcą mieć klub, który będą mogli rozwinąć i sprawnie nim zarządzać. TS się na to nie chce zgodzić
.

Moze tez nalezec do Mariana Koniuszko, mamy 12 miesiecy, spokojnie.
To ze TS nie ma mozliwosci prowdzenia SA pisalem wczesniej , to zadna tajemnica. Wracasz do problemu czystych intencji, oczywiscie z premedytacja. Wiec jak bys choc troszke interesowal sie na powaznie tym co piszesz, to bys wiedzial ze w Wisle SA dalej pracuja osoby zatrudnione za Sarapaty..

Oczywiscie, ze wina po obu stronach. Jestes zaslepiony tylko pilka i wrecz zadasz tego i owego bo tak ma byc a zapominasz, ze istanieje tez druga strona, ktora ma swoje racje i uwaza, ze inaczej bedzie lepiej. Ludzie w TS mysla o TS a ludzie w SA tylko o SA i w tym jest problem. Bedac perfidnym i wpisujac sie w twoja retoryke zadan, moge powiedziec - wiedzialy galy co braly.
Nie bylo mowy a zadnym herbie, akademi czy prawie do nazwy. Z czysto biznesowego punktu widzenia (tak wiem uwielbiasz ten argument) To TS wraz z zmianami powinno krzyknac 6mln i oczywiscie bys wyzywal od oszustow, lecz mieli by racje.

Cytat:
Nie będę bronił, ale jednak pobronię...

Jakie zmiany w TS? Wpłynęły im na konto jakieś nowe środki, które pozwalają prowadzić klub w ekstraklasie? Wymienili kadry na profesjonalnych menedżerów (nie rekinów biznesu, ale chociaż takich, którzy potrafią pozyskać dofinansowanie dla akademii piłkarskiej tak, jak to robią klubiki z prowincji)? Rozliczyli się z przeszłości i gwarantują transparentność? Ja mam dużo pracy, więc mogło mi coś umknąć. Podaj, proszę, informacje prasowe, które o tym wspominają.
Chlopie, to jest Towarzystwo Sportowe. Ty wogole to kminisz ? Przeciez tam nie moze wejsc prywatny kolo i kupic od tak TS i nastepnie wpompowac kase Utrzymanie obiektow dziennie kosztuje wiecej niz roczny budrzet klubiku z prowincji Do tego dochodza imprezy, zabezpieczenie, kadra...i tak sa tez mniejsi sponsorzy.
Co oznacza rozliczyc sie z przeszloscia ? Czy pozbyto sie tych osob ? TAk, Kobiety na L4? ..nic nie zrobisz, prawo pracy. Sklep odmieniony , sale pomalowane..Noz ....a chlopie ogarnij temat zamiast .......ic takie bzdury. Szkoda naszego czasu. Transparentnosci chesz? Oczywiscie...tam nawet nie mo co ukrasc, chyba ze zalegle rachunki chcesz spalcic

Cytat:
O właśnie - nikt nie neguje tego, że rodzina wiślacka ma być jedna i BJK też chcą współpracować z TS.
Jak i TS idzie na wspolprace dla BJK. W koncu sie spikna w jednym punkcie.

Cytat:
Ja np. nie dałem się omamić (kolejno): Citce i Meresińskiemu, Stechertowi i Midze, Vannie Ly i Hartlingowi. Ale dałem się omamić TS, którego broniłem na zasadzie "niewiele mają środków, ale starają się nadrabiać zaangażowaniem i podnosić kompetencje".

Dlatego teraz moje zaufanie jest, delikatnie mówiąc, ograniczone.

I obawiam się, że w przeciwieństwie do Ciebie ja to pisałem szczerze, tj. nie mając pojęcia o patologii, która się tam kryła - chociaż oczywiście nie wiem, co Ci siedzi w głowie. To tylko takie moje przypuszczenie.

Myślę też, że w tych dzisiejszych postach posługujesz się chwytami retorycznymi (szantaże emocjonalne itd.), które dostosowujesz do poziomu osób trzecich. Tzn. normalnie piszesz trochę inaczej, bardziej racjonalnie, ale teraz liczysz, że czytają to różne łebki. Ale znowu, może tak Ci się łza w oku zakręciła na myśl o starych dobrych czasach - nie wnikam.
Tak zakrecila mi sie. Przypomnial mi sie wagon kokainy i mokre cipy w skyboxie. Wiec teraz postanowilem splacac ich dlugi przez Socios bo mam moralniaka. Badzmy powazni , tyle prosze.

Cytat:
Nie zgadzam się, że reszta to bełkot. Niezależnie jednak od Twojej oceny: bełkot jak u baby pod sklepem albo bełkot jak u karka na siłowni - jaki jest sens się tak przekrzykiwać? Porozmawiaj racjonalnie.
Oczywiscie, ze belkot. Jesli mi udowodnisz, ze TS obecnie skubie nawet kieszenie SA to ja chetnie to wycofam. Udowodnij mi, ze w TS to te same stare uklady i na koniec ze to proba utrzymania przez nich wladzy
Jesli mi tego nie potrafisz udowodnic to sorki ale to BELKOT! Manipulacja.

Cytat:
Większość osób tu stwierdza: TS nie jest w stanie udźwignąć profesjonalnej Wisły. Finansowo i kadrowo. Nie budzi też naszego zaufania, ale to pomińmy. Uważasz inaczej?
]

Oczywiscie ze TS nie , gdyz TS nie jest stworzony do wpelni zawodowego sportu . NIe ma takiej mozliwosci aby prowadzic zawodowo sekcje bez majetnego sponsora. Tak jest na Wawelu, Slasku, Legii czy innych klubach sekcyjnych. Jesli ktos takich rzeczy nie ogarnia nie powinien zabirac sie za dyskusje.

Ja tez moge powiedziec, ze nie ufam temu czy tamtemu ale to pominmy. Po czynach ich poznacie a nie pierdach forumowych i Bialonskiego klamstwach,

Koncze. Bywaj.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 14.01.2020 o godz. 23:34.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 15.01.2020, 00:07
Co oznacza rozliczyc sie z przeszloscia ? Czy pozbyto sie tych osob ? TAk, Kobiety na L4? .
Na L4 znajduje się również Dorota Gburczyk prywatnie przyjaciółka (może już teraz dawna) Marzeny Sarapaty?

Bo z tego co mi się wydaje, jest w zarządzie TS Wisła a co za tym idzie jej głos wpływa na losy (dialog/porozumienie) Wisła SA.

Cytat:
Byłam wtedy blisko klubu. W 2007 roku skończyłam podyplomowe studia na kierunku "Zarządzanie organizacjami sportowymi". Spotkałam tam Dorotę Gburczyk, koszykarkę Wisły Can-Pack,
do dziś moją przyjaciółkę. Dorota zaczęła przyprowadzać mnie na Wisłę. Zabierała mnie na treningi, na wiślackie imprezy. Byłam kibicem, więc mnie to po prostu jarało.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 15.01.2020 o godz. 00:13.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.01.2020, 00:28
Nie będę się odnosił do poszczególnych zdań, bo to nie ma większego sensu, zwłaszcza że szanowny rozmówca uważa tę rozmowę za zakończoną.

Skoro jednak pisał dziś głównie dla osób trzecich, to trzy sprawy.

Cieszę się, że ustaliliśmy, że TS nie nadaje się do prowadzenia profesjonalnego klubu piłkarskiego. To raz.

Dwa: myślę, że po tym wszystkim, co stało się rok temu zasada ograniczonego zaufania w stosunku do TS jest bardzo na miejscu. Jak napisał Ray, docierają do nas informacje, że wiele się personalnie nie zmieniło. Ostatnio - pewnie na użytek przeciągania liny w toku negocjacji, ale jednak - SA podnosiła też argument z braku transparentności TS. Po forum przetoczyła się plotka, że problemem przy pozyskiwaniu środków z PZPN na szkolenie młodzieży mógł być brak zaświadczeń o niekaralności.

A trzy: jeśli dobrze rozumiem, Wisłę powinien w ciągu 12 miesięcy przejąć podmiot, który a) gwarantuje adekwatne (wysokie) nakłady, b) zgodzi się na warunki TS, c) zapewni jedność w wiślackiej rodzinie. I to ja przedstawiłem utopię?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 15.01.2020, 00:53
czaro napisał(a):Wyświetl post
A trzy: jeśli dobrze rozumiem, Wisłę powinien w ciągu 12 miesięcy przejąć podmiot, który a) gwarantuje adekwatne (wysokie) nakłady, b) zgodzi się na warunki TS, c) zapewni jedność w wiślackiej rodzinie. I to ja przedstawiłem utopię?
Oczywiscie ze nie, Dariook wali farmazony.

Swoja droga dziwne ze teraz tak bardzo jednoczy wszystkich wokol wspolnego ratowania TSu.

Jakis czas temu bez wahania byl w stanie podzielic kibicow.

Hmmm?
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Stary 15.01.2020, 01:05
Z czysto biznesowego punktu widzenia (tak wiem uwielbiasz ten argument) To TS wraz z zmianami powinno krzyknac 6mln i oczywiscie bys wyzywal od oszustow, lecz mieli by racje
Z czysto biznesowego punktu widzenia to BJK nie powinni przedłużyć pożyczki. Otrzymać od spółki informację, że nie zostanie spłacona i rozpocząć windykację akcji z zastawu rejestrowego. Po ich przejęciu (szansa, że biegły wyceniłby je powyżej jakiejś symbolicznej kwoty wynosi zero), windykować niespiesznie dalej z hipoteki pozostałe prawie 4m złotych, a jak zarząd TS zacznie błagać, żeby im te grunty odblokować bo zaraz stracą płynność a nikt z nimi bez gruntów nie chce rozmawiać, przekazać do podpisania dokumenty przenoszące prawo do znaków i kontrolę nad długami.
Wtedy tacy jak Ty wraz z zarządem dopiero by lamentowali i coś trudno mi uwierzyć, że dalej byłbyś zwolennikiem tezy „widziały gały co brały”.

Na szczęście BJK, a przynajmniej Kuba, skrajnie różnią się od takich jak Ty czy zarząd TS. Choć ja im się dziwię jak widzę jak ludzie o Twoich poglądach ich traktują i co o nich piszą.

Oczywiscie, ze belkot. Jesli mi udowodnisz, ze TS obecnie skubie nawet kieszenie SA to ja chetnie to wycofam.
To trzeba udowadniać? SA utrzymuje drużynę piłki nożnej i przychody od jej kibiców powinny ją w tym wspierać. Tymczasem TS prowadzi sklep skierowany w 99% do kibiców piłki nożnej i czerpie z niego korzyści. Mówiąc wprost wyprowadza przychody piłki nożnej do innych sekcji. To oczywiste.

Udowodnij mi, ze w TS to te same stare uklady i na koniec ze to proba utrzymania przez nich wladzy
Jesli mi tego nie potrafisz udowodnic to sorki ale to BELKOT! Manipulacja.
Dwoje członków zarządu było członkami zarządu prowadzonego przez Marzenę S. Jedna z tych osób była jej najbliższą przyjaciółką, a druga kierowała sekcją, która w 2015 roku przesądziła o wyborze zarządu związanego z Pawłem M i Grzegorzem Z. Obydwie wyraziły formalną zgodę na sprzedaż SA przebierańcom za złotówkę. Kolejne dwie osoby z obecnego zarządu to członkowie komisji rewizyjnej poprzedniej kadencji, która rok w rok zatwierdzała bez mrugnięcia okiem efekty działań zarządu Marzeny S. Kolejna osoba była członkiem sądu koleżeńskiego i jakoś nie słyszeliśmy o jej protestach wobec dantejskich scen odbywających się w murach TS.

Na 9 osób w obecnym zarządzie 5 umoczonych w poprzednim układzie w tym prezes i wiceprezes, a szósta przyniesiona w teczce przez LMM, promotora i obrońcę „dobrych chłopaków” w poprzednim układzie.

CBDU

Najsmutniejsze jest to, że BJK rozmawiać muszą właśnie z prezesem, panią wiceprezes i prawnikiem z teczki.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 15.01.2020, 05:27
Heh, jak to latwo sobie wszystko podporzadkowywac pod wlasne tezy. Tez sprobuje, choc to nie bedzie zadne podporzadkowywanie pod moja teze, gdyz moja teza jest jedna - TS z SA powinni sie dogadac SA przejac akademie, zrobic wspolny sklep, sekcje pilkarska zostawic sama sobie. No, ale wracajac do tego podporzadkowywania faktow pod wlasne tezy.
Krolewskiego pogonic - kolezka Wislockiego powiazanego z TS i starym ukladem.
Pogonic Blaszczykowskiego, wszak byl w SKWK, a SKWK = WSH, ma wielkie poparcie z sektora C, a wiadomo czyim glosem jest sektor C:(
Ogolnie wszystkich pogonic, Obidzinskiego, bo zatrudniali go ci powiazani, Jazdzynski tak samo. W klubie, w SA, do tej pory pracuja osoby, ktore zatrudniala Sarapata, kij, ze te osoby nie przeszkadzaja trio, wazne, ze ze starego ukladu, pogonic. Ogolnie rozgonic cale SA i caly TS.

Mam nadzieje, ze w koncu dojdzie do przejecia SA przez trio, tylko biorac pod uwage powyzsze powiazania ze starym ukladem, nic sie nie zmieni:(:(:(
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 15.01.2020, 09:00
X-Ray napisał(a):Wyświetl post
Na L4 znajduje się również Dorota Gburczyk prywatnie przyjaciółka (może już teraz dawna) Marzeny Sarapaty?

Bo z tego co mi się wydaje, jest w zarządzie TS Wisła a co za tym idzie jej głos wpływa na losy (dialog/porozumienie) Wisła SA.
Trudno mi się odnieść do prywatnych relacji Doroty. Nie posiadam wiedzy o jej prywatnym życiu. Może tak być jak mowisz.

Nie wydaje Ci się to troszkę głupie? Równie dobrze by można napisać, że Kuba był w bardzo dobrej relacji z Sarapata jak również z osobami sterujacymi SKWK. Często wspierał ich osobiście i finansowo.

Czy taka płaszczyzna dyskusji jest OK?
Ostatnio edytowane przez Dariook : 15.01.2020 o godz. 09:04.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Wojtator
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.01.2020, 09:41
Z czysto biznesowego punktu widzenia (tak wiem uwielbiasz ten argument) To TS wraz z zmianami powinno krzyknac 6mln i oczywiscie bys wyzywal od oszustow, lecz mieli by racje.

Naprawdę przestańmy udawać, że to co pisze Dariook ma jakiekolwiek znaczenie.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 15.01.2020, 10:15
Posty MaLK nic dodac nic ujac. Mamy 2 Wisly TS i SA. I najlepiej(dla obu) aby SA trzymala sie jak najdalej od TS.
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 15.01.2020, 10:27
Piknik1906 napisał(a):Wyświetl post
Z czysto biznesowego punktu widzenia to BJK nie powinni przedłużyć pożyczki. Otrzymać od spółki informację, że nie zostanie spłacona i rozpocząć windykację akcji z zastawu rejestrowego. Po ich przejęciu (szansa, że biegły wyceniłby je powyżej jakiejś symbolicznej kwoty wynosi zero), windykować niespiesznie dalej z hipoteki pozostałe prawie 4m złotych, a jak zarząd TS zacznie błagać, żeby im te grunty odblokować bo zaraz stracą płynność a nikt z nimi bez gruntów nie chce rozmawiać, przekazać do podpisania dokumenty przenoszące prawo do znaków i kontrolę nad długami.
Wtedy tacy jak Ty wraz z zarządem dopiero by lamentowali i coś trudno mi uwierzyć, że dalej byłbyś zwolennikiem tezy „widziały gały co brały”.

Czy jesteś pewien, że powyższe działania byłyby w stu procentach możliwe?

Piknik1906 napisał(a):Wyświetl post
Na szczęście BJK, a przynajmniej Kuba, skrajnie różnią się od takich jak Ty czy zarząd TS. Choć ja im się dziwię jak widzę jak ludzie o Twoich poglądach ich traktują i co o nich piszą.
To jedno. A inna rzecz, to szum, który pewnie by się podniósł, ale nie sprzyjał w żaden sposób Wiśle. No i TS z automatu stałoby się największym wrogiem SA.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów