|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
^ Wszystko fajnie ale to tak nie działa, przynajmniej nie w dzisiejszych czasach, krzysyy wizerunkowe kojarzą się z całymi markami a nie konkretnymi osobami. Jakiś "spec" od marketingu wrzuci kontrowersyjną reklamę na fb, a wpadkę marketingową zailcza cała firma a nie jeden chłop, a przecież też można było powiedzieć chociażby przy akcji z Tigerem i reklamą na powstanie warszawskie, że to nie jest wina całej firmy tylko ludzi którzy ją tworzą
Zresztą mówiąc o ludziach, to w TS w większości dalej są ludzie (bo nie wierzę, że udało się w rok wymienić całe struktury) które pośrednio doprowadziły do wszystkiego co się działo od 2015 roku najpierw z TS a potem z SA. Z perspektywy SA z punktu biznesowego faktycznie lepiej by się było odciąć grubą krechą od TS przynajmniej na jakiś czas. Nikt nie neguje historii, ale może czasami warto historię pozostawić tam gdzie jej miejsce, czyli w przeszłości i iść do przodu z myślą o rozwoju. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Czy porownanie TS WISLA do firmy, jakiej kolwiek ma sens? Przeciez nikt sie na Tigerze nie wychowywal, nie jest to pasja i nikogo nie wzruszy pocisk w ich strone. Kogo tak naprawde obchodzi co tam sie dzieje? Byla gownoburza i leca dalej, czysty biznes jak to zauwwazyles.
Natomiast w przypadku TS Wisla to emocje, dziecinstwo, wyjazdy, hobby i naprawde serce sie kraje gdy zle sie dzieje. Dla niektorych byc moze to tylko nazwa, lubia pilke rozumiem jednak dla innych to Klub ktoremu kibicuja i czesto pokoleniowo odwiedzaja hale oraz stadion. JA nie rozumiem jak mozna dokonywac wyboru, mniejszego zla. Trzeba tak dzialac aby zawsze byla jedna Wisla. Piszesz, zeby zostawic historie tam gdzie jej miejsce. A wlasnie miejsce histrorii jest tu i teraz, to wlasnie ona jest wyznaczniekiem czegos wielkiego i to ona kreuje tozsamosc klubu i kibicow. Zlych momentow bylo wiele i ja tego nie neguje ale niech to bedzie przestroga na przyszlosc a nie poczatek konca, nikt na tym nie wygra w ostatecznym rozrachunku. NIe bede bronil ludzi TS bo to walka z wiatrakami ale trzeba zauwazyc ze zaszly tam zmiany. Nie sa to rekiny biznesu gdyz na takich Towarzystwa nie stac ale dobrze, ze ktokolwiek tam zostal. Ciezko firmowac wlasnym nazwiskiem klub zostawiony w oplakanym stanie. Co do konflikty to uwazam, ze jest kompletnie nie potrzebny. Wystarczylo wykazac troche checi, zrozumienia argumentow drugiej strony i jak ludzie sie dogadac. Obie strony winne, cierpi na tym TS i SA. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
@Dariook
Moglbys juz przestac jechac na emocjach, rozumiem ze okopales sie po stronie TS pare lat temu i tak tkwisz, jednak z perspektywy czasu powinno byc ci choc troche glupio po tych wszystkich momentach w ktorych stales murem za TSem. Zrozum ze zwykly kibic chce odrebnosci SA od TS, przejrzystosci i zaufania do wladz ktore to beda ciagnac. Nie wiem, moze przemawia przez Ciebie zwykla zawisc ze pilka ma potencjal i moze sobie lepiej poradzic niz szachisci ktorzy dla Ciebie sa rownie wazni. Tak jak ktos wspomnial i czy tego chcesz czy nie 90% (lub wiecej) to pilka, wszystkim innym TS moze sobie rzadzic a Wislocki majac czas moze ogarnie inne sekcje podobnie jak akademie ? Sam nie masz zaufania do swoich? SA bez TS sobie poradzi, pytanie jak poradzi sobie TS bez SA? Na szczescie ludzie juz sie nie dadza kolejny raz omamic kumatym z TS (jak chocby z Bednarzem czy Marzenka) i w tym pokladam najwieksza nadzieje na lepsze jutro, glosy jak Twoj znikna mam nadzieje juz w niedalekiej przyszlosci. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
Tak, jestem bardzo zawistny i dlatego co miesiac wplacam 100zl na Socios, ktore to piniazki sa glownym sponsorem SA. ....a pluje trzy razy zanim wysle. Tak, znikne ja i inni ku twojej radosci. Bo ty ....a jestes normalny kibic, bo ty jestes w 90% ktorzy maja racje. Heh ludzie nie dadza sie omamic? Ci sami co Wisle oddali krolowi krzeselek po artykule Migi aVanne witali jak zbawiciela ? Bez jaj
Ostatnio edytowane przez Dariook : 14.01.2020 o godz. 14:00.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Łatwo jest opowiadać bajki o tym, jak byłoby fajnie, gdyby wszyscy byli piękni, bogaci i zjednoczeni, ale co to wnosi? Oprócz tego, że przypomnimy sobie emocje z dzieciństwa... Oczywiście można też, żeby pozbyć się przykrej konieczności wyboru mniejszego zła, jedynie przyglądać się temu, jak prędzej czy później SA upadnie. W imię jednej Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Dla mnie jest przerażające, że to napisał powyżej MaLk nie jest dla wszystkich jasne i trzeba to tłumaczyć...
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
No a nie jest tak?
Trio nie jest zainteresowane przejęciem innych sekcji. Fakt. TS nie jest zainteresowany przejęciem piłki. To już nie fakt, a opinia, ale mają świadomość, że sami tego pociągną. Gdyby było inaczej to pewnie by zastawili kolejną działkę, wzięli kredyt i podziękowali trójce za współpracę... Co do pięknych słów o jednej Wiśle - to mi też się takie rzeczy marzyły, nawet kolejne sekcje oczyma wyobraźni widziałem. Faktem jednak jest, że dla 99% kibiców Wisły - Wisła to piłka. Wystarczy spojrzeć na frekwencję 16 drużyny ekstrasklasy i porównać z koszykarska europejską potęgą sprzed kilku lat. O innych sekcjach nie wspomnę... Także zamiast pisać o tym, że wszystkie sekcje są "tak samo ważne", radzę takim osobom to udownić i kupić karnet na siatkarki, koszykarzy, koszykarki... Bo na większości zawodów, wstęp jest za darmo, a ludzi kilkudziesięciu na trybunach... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
Nawet niech bedzie 99.9% kibicow Wisly to pilka, to oczywiste patrzac na popularniosc dyscyplin. Jednak tak jak wspomnialem sa tez inni luidzie co lubia tylko np. Judo Zawodnicy innych sekcji to nie Wislacy gorszego sortu. Wszyscy reprezuntuja z duma Biala Gwiazde. Na koszykarki mam karnet . Akcja Dorzuc do kosza ![]() Ps. Ja nigdzie nie napisalem ze pilka ma zostac w TS. To oczywiste, ze Towarzystwo nie ma takich mozliwosci aby utrzymac sekcje. Jedna Wisla to nie polaczenie a symbioza w ktorej powinny zyc dwa podmioty. Obie strony maja swoje racje , sluszne i mniej sluszne ale swoje.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 14.01.2020 o godz. 16:16.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Przede wszystkim dlatego, że "sekcja" piłki nożnej, pomijając już fakt, że jest wyodrębniona do osobnego podmiotu i ma inny "ośrodek zarządzający", wymaga w tej chwili specjalnego traktowania. Tak ze względu na bezpośrednie zagrożenie upadłością, jak i fakt działania w zupełnie innym, profesjonalnym otoczeniu. Nawet w tej naszej, niezwykle słabej sportowo, ekstraklasie, spółki akcyjne prowadzące zespoły piłki nożnej muszą spełniać tyle wymogów profesjonalizmu, że to jest po prostu inny świat od tego, w którym działa Towarzystwo Sportowe ze swoimi sekcjami, zebraniami członków, wolontariuszami i amatorskim zarządzaniem. To nawet nie chodzi o to, że ktoś ma mieć to TS-owi za złe, bo on ze swej natury nie jest w stanie być partnerem w działalności SA. Nie ta skala - o czym mogliśmy się przekonać choćby już na pierwszej "przygodzie" kadry kierowniczej TS z (dalekimi jeszcze od wymogów systemu licencyjnego ekstraklasy) certyfikacją szkółek piłkarskich PZPN. To nie ma prawa zadziałać, SA nie utrzyma się na powierzchni działając wspólnie z TS na zasadach prowizorki i amatorki. Nie można oczekiwać od profesjonalistów, żeby wiecznie się użerali z, choćby i pełnymi najszczerszych chęci, pasjonatami-amatorami (zostawmy na boku kwestie tego, jak bardzo ci amatorzy są w związku z tym narażeni na przejęcie przez bandytów). Oni nie mają punktów wspólnych, a już na pewno nie powinno być tak, żeby na barkach SA spoczywało jeszcze współutrzymywanie, nauczanie i współprowadzenie pół-amatorskiego sportu w stowarzyszeniu. Ratowanie spółki przed upadłością i prowadzenie profesjonalnego klubu to zabawa dla dorosłych ludzi, nie dla kibiców, działaczy i armii ochotniczej. Te dwa podmioty muszą iść inną drogą. Oczywiście, można sobie wyobrazić, że TS się sprofesjonalizuje i wtedy wyobrazić sobie, że współpracują ze sobą. Ale SA wymaga ratowania tu i teraz, a widoków na reorganizację i profesjonalizm w TS w jakimś dającym się przewidzieć horyzoncie czasowym nie widać. Nic z tego, co jest potrzebne w tej chwili do ratowania SA, TS nie jest w stanie zaoferować: ani pieniędzy, ani majątku, ani jakości sportowej, ani kompetencji, ani znajomości - więc jaka to może być symbioza, skoro jedna ze stron niczego nie daje (oprócz fatalnej renomy z ostatnich dwóch lat)? Uczciwie dzielimy się wspólnym dorobkiem (głównie nazwą) z zamierzchłych czasów i krzyżyk na drogę, piłka nożna swoją drogą, koszykówka, siatkówka, judo, brydż i szachy swoją i nie włazimy sobie w drogę. Co najwyżej raz na jakiś czas możemy zorganizować wspólną imprezę okolicznościową. W niczym to nie umniejsza temu, że oczywiście każdy może do woli kibicować i SA, i pozostałym sekcjom działającym w TS dlatego, że wszystkie wywodzą się z jednej Wisły. Ale byt SA zależy od tego, żeby poszła swoją drogą i nie bawiła się przy tym w piaskownicy z TS. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Bardzo madra, merytoryczna i kulturalna wypowiedz, szkoda ze tak malo ich laduje na tym forum
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Socios bawi się beze mnie więc przynajmniej krew mnie nie zalewa, że góra nie widzi potrzeby zabierania głosu ani obierania stron. Ani zrobienia w tej kwestii głosowania. Piszesz o symbiozie między SA i TS, ale nie rozumiesz chyba znaczenia tego słowa. To co proponuje TS to pasożytnictwo. Zero wkładu własnego (realnego, akademia "dla dzieciaczków" TS to dla SA duży problem), tylko próba zachowania wpływów i czerpania zysków z nieswojej pracy. Taki Misiek2, tylko bez kasy z narkotyków. W sumie - bez żadnej innej też. Chciałeś prostej odpowiedzi, dostałeś ją. To że Ci się nie spodobała nie znaczy że nie jest prawdziwa. Nie sądziłem że po tym co się stało będą ludzie którzy chcą kontynuować chore układy, a tu proszę. "Symbioza" ![]() Bez względu na ilość głodnych kawałków jedno chyba rozumiesz - że po poprzedniej "symbiozie" z TS zakończonej aresztowaniami SA jest jedną nogą nad grobem? A TS próbuje jeszcze obrobić jej kieszenie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.01.2020 o godz. 18:43.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
Masz prawo do tego by nie ufac Socios, twoja sprawa i mam to gdzies . Usun sie w cien, szukaj hakow i pozwol ludziom robic cos pozytecznego dla Wisly. To co robisz obecnie to pasozytnictwo. Zero wkladu wlasnego a tylko siorbanie paliwa dla swoich chorych teorii i zali odnosnie nieswojej pracy. Reszta to belkot ala baby pod sklepem. TS probuje obrobic kieszenie, bo SA musi dzwigac finanansowy garb TS, chore uklady, czerpanie wplywow z nie swojej pracy zero wkladu wlasnego ![]() Zapomniales tylko o reklamowkach i czarnej Woldze porywajacej pilkarzy. Obudz sie, bo zyjesz caly czas wydazeniami ktore juz dawno za nami. Zli ludzie siedza i nie musisz juz tak sie wszystkiego bac. Nie masz kompletnie zadnych dowodow na oskarzenia ktorymi obecnie plujesz. Dziwie sie tylko , ze tak sie tutaj lubujesz grzebaniem w zaschnietym gownie i kreowaniu na tym oskarzen po wsadzaniu wszystkich do jednego wora a jakos nigdy nie czytalem twoich watpliwosci co do afery Fundacja Navigare. Rozumiem, ze po prostu nie pasuje to do przyjetej taktyki
Ostatnio edytowane przez Dariook : 14.01.2020 o godz. 20:02.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
wolfy a komu ufasz ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
wolfy napisał(a):
Zważywszy, że Socios rozlicza się z każdej złotówki i praktycznie wszystko idzie do S.A. (poza marginalnymi kosztami) to śmieszna argumentacja. Nie dajesz, bo ci szkoda dać. I tyle w temacie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Odkryłeś moją tajemnicę. Nie mam nic do dodania.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
@wolfy - ja też nie jestem w socios i też nie chodzi o kasę ale też nie chodzi o samą inicjatywę.Bo ta jest zacna i uwierz mi. Tam zdecydowana większość jest za SA więc nic co by godziło w piłkarską Wisłę - nie przejdzie.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|||||
Podpowiem, że TS nie ma środków, kadry i, jak pokazuje historia, ma problem z czystymi intencjami. BJK bije TS w każdej z tych trzech kategorii. I nie, nie ma winy po dwóch stronach. Jeśli Wisła Kraków S.A. jako klub piłkarski ma być funkcjonalna, to warunki BJK nie są z kosmosu. Nie chcą kupować i prowadzić klubu-inwalidy. Chcą mieć klub, który będą mogli rozwinąć i sprawnie nim zarządzać. TS się na to nie chce zgodzić.
Jakie zmiany w TS? Wpłynęły im na konto jakieś nowe środki, które pozwalają prowadzić klub w ekstraklasie? Wymienili kadry na profesjonalnych menedżerów (nie rekinów biznesu, ale chociaż takich, którzy potrafią pozyskać dofinansowanie dla akademii piłkarskiej tak, jak to robią klubiki z prowincji)? Rozliczyli się z przeszłości i gwarantują transparentność? Ja mam dużo pracy, więc mogło mi coś umknąć. Podaj, proszę, informacje prasowe, które o tym wspominają.
Dlatego teraz moje zaufanie jest, delikatnie mówiąc, ograniczone. I obawiam się, że w przeciwieństwie do Ciebie ja to pisałem szczerze, tj. nie mając pojęcia o patologii, która się tam kryła - chociaż oczywiście nie wiem, co Ci siedzi w głowie. To tylko takie moje przypuszczenie. Myślę też, że w tych dzisiejszych postach posługujesz się chwytami retorycznymi (szantaże emocjonalne itd.), które dostosowujesz do poziomu osób trzecich. Tzn. normalnie piszesz trochę inaczej, bardziej racjonalnie, ale teraz liczysz, że czytają to różne łebki. Ale znowu, może tak Ci się łza w oku zakręciła na myśl o starych dobrych czasach - nie wnikam. Nie zgadzam się, że reszta to bełkot. Niezależnie jednak od Twojej oceny: bełkot jak u baby pod sklepem albo bełkot jak u karka na siłowni - jaki jest sens się tak przekrzykiwać? Porozmawiaj racjonalnie. Większość osób tu stwierdza: TS nie jest w stanie udźwignąć profesjonalnej Wisły. Finansowo i kadrowo. Nie budzi też naszego zaufania, ale to pomińmy. Uważasz inaczej?
Ostatnio edytowane przez czaro : 14.01.2020 o godz. 22:00.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||||||||
Cytat:
Moze tez nalezec do Mariana Koniuszko, mamy 12 miesiecy, spokojnie. To ze TS nie ma mozliwosci prowdzenia SA pisalem wczesniej , to zadna tajemnica. Wracasz do problemu czystych intencji, oczywiscie z premedytacja. Wiec jak bys choc troszke interesowal sie na powaznie tym co piszesz, to bys wiedzial ze w Wisle SA dalej pracuja osoby zatrudnione za Sarapaty.. Oczywiscie, ze wina po obu stronach. Jestes zaslepiony tylko pilka i wrecz zadasz tego i owego bo tak ma byc a zapominasz, ze istanieje tez druga strona, ktora ma swoje racje i uwaza, ze inaczej bedzie lepiej. Ludzie w TS mysla o TS a ludzie w SA tylko o SA i w tym jest problem. Bedac perfidnym i wpisujac sie w twoja retoryke zadan, moge powiedziec - wiedzialy galy co braly. Nie bylo mowy a zadnym herbie, akademi czy prawie do nazwy. Z czysto biznesowego punktu widzenia (tak wiem uwielbiasz ten argument) To TS wraz z zmianami powinno krzyknac 6mln i oczywiscie bys wyzywal od oszustow, lecz mieli by racje. Cytat:
Co oznacza rozliczyc sie z przeszloscia ? Czy pozbyto sie tych osob ? TAk, Kobiety na L4? ..nic nie zrobisz, prawo pracy. Sklep odmieniony , sale pomalowane..Noz ....a chlopie ogarnij temat zamiast .......ic takie bzdury. Szkoda naszego czasu. Transparentnosci chesz? Oczywiscie...tam nawet nie mo co ukrasc, chyba ze zalegle rachunki chcesz spalcic Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jesli mi tego nie potrafisz udowodnic to sorki ale to BELKOT! Manipulacja. Cytat:
Oczywiscie ze TS nie , gdyz TS nie jest stworzony do wpelni zawodowego sportu . NIe ma takiej mozliwosci aby prowadzic zawodowo sekcje bez majetnego sponsora. Tak jest na Wawelu, Slasku, Legii czy innych klubach sekcyjnych. Jesli ktos takich rzeczy nie ogarnia nie powinien zabirac sie za dyskusje. Ja tez moge powiedziec, ze nie ufam temu czy tamtemu ale to pominmy. Po czynach ich poznacie a nie pierdach forumowych i Bialonskiego klamstwach, Koncze. Bywaj.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 14.01.2020 o godz. 23:34.
|
||||||||
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|||
Bo z tego co mi się wydaje, jest w zarządzie TS Wisła a co za tym idzie jej głos wpływa na losy (dialog/porozumienie) Wisła SA. Cytat:
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 15.01.2020 o godz. 00:13.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie będę się odnosił do poszczególnych zdań, bo to nie ma większego sensu, zwłaszcza że szanowny rozmówca uważa tę rozmowę za zakończoną.
Skoro jednak pisał dziś głównie dla osób trzecich, to trzy sprawy. Cieszę się, że ustaliliśmy, że TS nie nadaje się do prowadzenia profesjonalnego klubu piłkarskiego. To raz. Dwa: myślę, że po tym wszystkim, co stało się rok temu zasada ograniczonego zaufania w stosunku do TS jest bardzo na miejscu. Jak napisał Ray, docierają do nas informacje, że wiele się personalnie nie zmieniło. Ostatnio - pewnie na użytek przeciągania liny w toku negocjacji, ale jednak - SA podnosiła też argument z braku transparentności TS. Po forum przetoczyła się plotka, że problemem przy pozyskiwaniu środków z PZPN na szkolenie młodzieży mógł być brak zaświadczeń o niekaralności. A trzy: jeśli dobrze rozumiem, Wisłę powinien w ciągu 12 miesięcy przejąć podmiot, który a) gwarantuje adekwatne (wysokie) nakłady, b) zgodzi się na warunki TS, c) zapewni jedność w wiślackiej rodzinie. I to ja przedstawiłem utopię? ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Swoja droga dziwne ze teraz tak bardzo jednoczy wszystkich wokol wspolnego ratowania TSu. Jakis czas temu bez wahania byl w stanie podzielic kibicow. Hmmm? ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2019
Offline |
|||
Wtedy tacy jak Ty wraz z zarządem dopiero by lamentowali i coś trudno mi uwierzyć, że dalej byłbyś zwolennikiem tezy „widziały gały co brały”. Na szczęście BJK, a przynajmniej Kuba, skrajnie różnią się od takich jak Ty czy zarząd TS. Choć ja im się dziwię jak widzę jak ludzie o Twoich poglądach ich traktują i co o nich piszą.
Na 9 osób w obecnym zarządzie 5 umoczonych w poprzednim układzie w tym prezes i wiceprezes, a szósta przyniesiona w teczce przez LMM, promotora i obrońcę „dobrych chłopaków” w poprzednim układzie. CBDU Najsmutniejsze jest to, że BJK rozmawiać muszą właśnie z prezesem, panią wiceprezes i prawnikiem z teczki. |
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Heh, jak to latwo sobie wszystko podporzadkowywac pod wlasne tezy. Tez sprobuje, choc to nie bedzie zadne podporzadkowywanie pod moja teze, gdyz moja teza jest jedna - TS z SA powinni sie dogadac SA przejac akademie, zrobic wspolny sklep, sekcje pilkarska zostawic sama sobie. No, ale wracajac do tego podporzadkowywania faktow pod wlasne tezy.
Krolewskiego pogonic - kolezka Wislockiego powiazanego z TS i starym ukladem. Pogonic Blaszczykowskiego, wszak byl w SKWK, a SKWK = WSH, ma wielkie poparcie z sektora C, a wiadomo czyim glosem jest sektor C:( Ogolnie wszystkich pogonic, Obidzinskiego, bo zatrudniali go ci powiazani, Jazdzynski tak samo. W klubie, w SA, do tej pory pracuja osoby, ktore zatrudniala Sarapata, kij, ze te osoby nie przeszkadzaja trio, wazne, ze ze starego ukladu, pogonic. Ogolnie rozgonic cale SA i caly TS. Mam nadzieje, ze w koncu dojdzie do przejecia SA przez trio, tylko biorac pod uwage powyzsze powiazania ze starym ukladem, nic sie nie zmieni:(:(:( ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
Nie wydaje Ci się to troszkę głupie? Równie dobrze by można napisać, że Kuba był w bardzo dobrej relacji z Sarapata jak również z osobami sterujacymi SKWK. Często wspierał ich osobiście i finansowo. Czy taka płaszczyzna dyskusji jest OK?
Ostatnio edytowane przez Dariook : 15.01.2020 o godz. 09:04.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Posty MaLK nic dodac nic ujac. Mamy 2 Wisly TS i SA. I najlepiej(dla obu) aby SA trzymala sie jak najdalej od TS.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Czy jesteś pewien, że powyższe działania byłyby w stu procentach możliwe? To jedno. A inna rzecz, to szum, który pewnie by się podniósł, ale nie sprzyjał w żaden sposób Wiśle. No i TS z automatu stałoby się największym wrogiem SA. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|