|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
|
Nie, nie zdarzają się takie mecze...
Cytat:
.Dlaczego Isza liga? Co się stało? Nagle ten dobry trener ma schodzić poziom niżej? Coś w niego niezbyt silnie wierzysz . Kurde, tutaj zachwalanie, tu Lech, Zagłębie, a nagle Isza liga . Trzeba było pisać petycję w obronie trenera Stolarczyka. Ciemny lud niestety chciał zwolnienia. Trudno zrozumieć dlaczego. Porażek w tym roku było zaledwie 20? To przecież klub na poziomie Zagłębia Sosnowiec, więc czemu my się dziwimy(nawet jak nikt takich rezultatów od lat w tej lidze nie notował).
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 26.12.2019 o godz. 17:07.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Nie, w ogóle, 9:0 Soto, które by tą śmieszną ekstrklasę rozniosło w pył to tylko legenda.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Rozumiem że wyniki 7-0 to wg ciebie standart w naszej lidze. Serie 8 i więcej porażek to też standart. To jakie kluby notowały ostatnio (10 lat) takie serie? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Nieważne w jakiej lidze, różnica między nimi a Leicester jest nieporównywalnie mniejsza niż między Wisłą a Legią, a i tak wynik się przytrafił.
A co do serii to koledzy wyżej tłumaczyli, czemu taka się przytrafiła i dlaczego na razie nie ma sensu stwierdzać, że Skowronek jest już lepszy niż Stolarczyk - niestety niektórym po świętach cholesterol już zatyka tętnice mózgowe i mają problem ze skojarzeniem podstawowych faktów. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
btw Co z tymi seriami porażek w naszej lidze w ostatnich 10 latach, skoro to takie nic i czesto sie zdarza? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2019
Offline |
|
|
Sto lar Sto lar niech żyje żyje nam.
Ostatnio edytowane przez ładny : 27.12.2019 o godz. 09:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Za dużo karpia w Wigilię? Święta są, po jakiego ch... tu przyłazisz?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Tyle że Stolar po porażce 7-0 nie wyciągnął żadnych wniosków a seria porażek tak naprawdę się dopiero rozpoczęła. Dostał mnóstwo szans, miał przerwę na reprezentacje a wyników i poprawy gry nie było. I jeśli ktoś porównuje naszą piłkę do Angielskiej to ja już nie mam pytań...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
Ja nie mam pytań jak ktoś nie widzi różnicy pomiędzy składem: W meczu z najlepszą drużyną ligi na ich stadionie: Buchalik - Sadlok, Wasilewski, Janicki, Burliga, Klemenz, Boguski, Wojtkowski, Mak, Savicevic, Brożek Przypominam że w tym meczu do końca nie wiadomo czy Brożek zagra, i tak w zasadzie to nie powinien bo grał z kontuzją - zszedł w 66 minucie, dodatkowo od początku drugiej połowy pojawił się Zdybowicz.... Na środku pomocy mieliśmy Boguskiego i Klemenza.. I tak w zasadzie to było przez całą rundę za wyjątkiem kilku pierwszych kolejek... Z najgorszą drużyną ligi (ŁKS) wystąpiliśmy w full składzie na czele z Kubą, Bashą i Brożkiem. Posty pana Ogryzka, raindoga, forfuna, sprowadziły tylko tutaj kolejnych żydków (patrz użytkownik: ładny) którzy mają uciechę kiedy ludzie mający się kibicami białej gwiazdy jadą po osobie która w najtrudniejszym okresie dla klubu nie odwróciła się i dołożyła swoją cegiełke do ratowania naszego klubu. Straciliście szacunek do Stolara bo nie podał się do dymisji? To jest powód? To brawo. Rozumiem, że macie wielki szacunek do ludzi którzy jak coś im w życiu nie wychodzi to wychodzą na 7 piętro i skaczą. Od tego jest zarząd, żeby kogoś zwolnić. Skąd wiecie czy nie było rozmowy z zarządem i może sam zarząd jeszcze stwierdził, że nie chce szukać nowego trenera, nawet po takiej porażce. Stolarczyk nie chciał się poddać chciał walczyć do końca ale kiedy zarząd mu podziękował to potrafił odejść z klasą, a nie jak niektórzy trenerzy lecieć do mediów i robić aferę. Dlaczego? A no dlatego, że ma w sercu ten klub i jak mówił w ostatnim wywiadzie dalej ściska z całej siły za niego kciuki. Nie wiemy czy Stolar w 5 meczach które zostały do końca w full składzie zdobyłby 6 punktów. Natomiast wiemy, że z takim samym zestawem rywali mając praktycznie full skład na początku sezonu zdobył tych punktów 7....
Ostatnio edytowane przez Gunner1906 : 27.12.2019 o godz. 10:13.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2019
Offline |
|
|
humbug humbug
Ostatnio edytowane przez ładny : 27.12.2019 o godz. 11:08.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W tym sezonie kadra wyglądała dużo gorzej a do tego przytrafiło się mnóstwo kontuzji więc wyniki nie mogły dziwić. Ja do Carillo żadnego szacunku nie straciłem jest mi obojętny i nic na jego temat nie pisałem, ale czemu uważasz za mega sukces 6 miejsce drużyny z Carlitosem, Llonchem, Arsenicem, Bartkowskim, Brlekiem, Ondraskiem, Kolarem, Imazem, Gonzalezem, Velezem? W tym momencie jakikolwiek zawodnik z wyżej wymienionych byłby dla nas zbawieniem, a w tamtym okresie kilku z nich musiało grzać ławę... No mega sukces to 6 miejsce!!!!! Ostatecznie straciliśmy do 4 miejsca 5 punktów więc z tymi prawie pucharami też bym się nie rozpędzał... (od razu uprzedzam odpowiedź że wystarczyło wygrać w ostatnim meczu z Górnikiem i by były puchary. Gówno mnie to obchodzi bo Stolarczykowi wystarczyło wygrać z Zagłębiem i by była górna 8, albo wygrać teraz z Arką i pewnie dalej by pracował mając pełną kadrę do dyspozycji). Czy Ty się dobrze czujesz? Taki Zdybowicz przy tej kadrze nie nadawałby się nawet do podowania ręczników a Stolarczyk musiał w kilku meczach dawać go do pierwszego składu. Klemenz, Janicki? Mieliby problem żeby się na ławce znaleźć... Przecież to jest jakaś kpina co tu się wypisuje. Kończę już tą dyskusję bo wygląda mi to na prowokację... PS. Stolarczyk wystawił z braku laku Klemenza na jeden mecz na bok obrony, a Carillo mając urodzaj piłkarzy wystawiał przez całą rundę parodystę Mitrovica w środku pomocy
Ostatnio edytowane przez Gunner1906 : 27.12.2019 o godz. 13:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
No fakt, Carillo to nieziemski wynik wykręcił, szóste miejsce ze składem z którego Stolar dostał (nomen omen) ogryzek bez najlepszych piłkarzy
Niektórzy powinni chyba sprawdzić czy im się gaz albo tlenek węgla w mieszkaniu nie ulatnia, ew. jeszcze ich po świętach trzyma ![]() Chorzy ludzie tu piszą, bez umiaru i kontaktu z rzeczywistością. Ech ![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.12.2019 o godz. 13:00.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Może jakiś mod się zlituje i przeniesie to wszystko do właściwego tematu?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak tylko dziwnym zbiegiem okoliczności zjazd się zaczął jak został sam bez Sobola. Może to przypadek, może nie. A co do porównań z ligą Angielską to sam wynik 7-0 może się przytrafić. Można przegrać. Tylko trzeba umieć z tego wnioski wyciągnąć. I o to tu chodzi. Southampton nie przegrał kolejnych 5, 6 czy 7 meczy. A nasz trener trzymał się kurczowo stanowiska nie mając żadnego pomysłu na poprawę. Tu chodzi o grę, cały czas było to samo. A Carillo był tu za krótko żeby go oceniać. Wygrał by z Górnikiem byłby wychwalany pod niebiosa.
A co do kontuzji i stawiania tezy że nie miał kim Stolar grać to należy się zastanowić skąd wynikały te urazy? Może ze złego przygotowania fizycznego? A no nie, miał po prostu pecha.
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 27.12.2019 o godz. 13:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Carrillo przy normalnych układach to by zostal wypier... dyscyplinarnie za brak obecności na pożegnaniu dwóch legendarnych zawodników klubu. Ale co tu sie dziwić, skoro nawet dużej części użytkowników widać, że plucie w twarz i brak szacunku dla zasłużonych osób im nie przeszkadza. Liczy sie wynik z Legią.
Ostatnio edytowane przez tas de fleia : 27.12.2019 o godz. 13:33.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Carillo wygrałBY mecz z Górnikiem byłby wychwalany pod niebiosa, GDYBY Stolarczyk wygrał z Legią a nie przegrał również by tak było Urazy Kuby, Brożka, Bashy, Wasilewskiego, Burligi, Niepsuja z pewnością wynikały ze złego przygotowania fizycznego, bo Ci piłkarze w poprzednich latach zawsze uchodzili za okazy zdrowia i nigdy nie mieli żadnej kontuzji. Wręcz Kuba i Paweł przez 18 lat swojej kariery nigdy nie zawitali do gabinetu medycznego i zawsze grali w każdym klubie wszystko od deski do deski. Klopp też w Dortmundzie musiał zawalić przygotowanie fizyczne bo jak inaczej wytłumaczyć kontuzję Kuby w tamtym okresie? Podobnie trener Wolfsburga....
Ostatnio edytowane przez Gunner1906 : 27.12.2019 o godz. 14:02.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2019
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 27.12.2019 o godz. 17:57.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W następnym meczu to oni do 70 minuty dostawali 3:0 od City, a w kolejnym przegrali i jeszcze w następnym też przegrali.... Więc nie poprawiaj mnie, jak czegoś nie potrafisz sprawdzić Piszesz że trener Soto grał wtedy w jednym meczu jak równy z równym z City a nie z Rakowem czy Arką? A czy trener Soto w meczu z City na środku pomocy musiał wystawić Boguskiego, na obronie Janickiego a w ataku Brożka? ![]() Kuba w Dortmundzie również miał kontuzje mięśniowe więc kolejny raz polecam coś sprawdzić zanim się ośmieszysz: https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...szczykowskiego W zabrzu było widać że gra się posypała po zejściu tria: Brożek Basha Kuba, czyli całej trójki bez której musiał sobie radzić Stolarczyk, cymbale.
Ostatnio edytowane przez Gunner1906 : 27.12.2019 o godz. 14:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mar85
Generalnie cała koteria obrońców Stolarczyka potrafi głównie obrażać i nadymać się. I czy to będzie Gunner 1906 wolfy czy tas de fleia itd to siła ich argumentacji jest słaba. Prędzej czy później widząc swoją słabiznę w argumentacji puszczają im nerwy i zaczynają obrażać czy też robic podjazdy ad personam. Ot taki ich urok. Poza tym że przez nich na forum jest często gnuj a nie dyskusja. Podziwiam że ci sie jescze chce. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To ty piszesz bzdury a ja ci podaje konkretne dane nie wyssane z palca. Po porażce 0:9, Southapmton następny mecz rozgrywał z City i nie przegrał go 1:2 tracąc bramki po 70 minucie, a przegrał go 1:3, a do 70 minuty było już po zawodach (0:3)... Kolejną bzdurą, której teraz się nieudolnie próbujesz wyprzeć (pisałeś ogólnie o kontuzjach odwołując się do kontuzji Kuby z więzadłami w kolanie? Stolar nie chciał napastnika?! No pewnie przyszedł zarząd mówi do Stolara: "słuchaj, mamy takiego kozak napadziora, 20 bramek w lidze norweskiej w tamtym sezonie, silny, wysoki, gra dobrze głową, co ty na to? Ewentualnie jakbyś chciał to jeszcze jest taki tutaj za 2mln euro z ligi chorwackiej, wice-król strzelców poprzedniego sezonu. Co ty na to? " Stolar: "Nie, no co wy pojebało Was? Przecież mam Brożka, w razie czego przecież Boguś może zagrać w ataku. Dajcie mi tylko tego Zdybowicza z GKS-u, młody jest, może zarobimy na nim w przyszłości, na .... mi jeszcze jakiś dobry napastnik" Mit z Sobolem widzę że jeszcze też Ci jeszcze nie minął... ja .......e ![]() Gościu przecież ty co post się ośmieszasz...
Ostatnio edytowane przez Gunner1906 : 27.12.2019 o godz. 15:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Stolarczyk zasłużył na szacunek zostając w klubie w momencie największych zawirowań, bez perspektyw nie tylko na poszerzenie, ale na utrzymanie kadry. Nie przekreśla tego nawet seria porażek i dotkliwa porażka z Legią. Niestety, po pierwszej, drugiej porażce morale drużyny zaczęło spadać i poza tym nie wiemy, co naprawdę działo się w szatni. Obarczanie jednego Stolarczyka wszystkimi problemami przez jakie przechodziła Wisła jest po prostu dziecinne. Nie twierdzę i nigdy nie twierdziłem, że jest on najlepszym trenerem ever. Trafił na zły czas w Wiśle i podejrzewam, że żaden trener nie poradziłby sobie w tym czasie dużo lepiej. Pojazd po Stolarczyku za to, że jeden z najsłabszych personalnie zespołów E-klasy przegrywał pod jego wodzą mecz za meczem to mniej więcej jak wyżywanie się na Kubicy, że przyjeżdżał w Williamsie na ostatniej pozycji w ciągu ostatniego sezonu: - Co za nieudacznik! Powinien był podać się do dymisji ![]() To właśnie sposób myślenia tych którzy atakują teraz Stolarczyka. ŻA-ŁOS-NE |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Ja myślę, że nikt nie neguje faktu, że Stolarczyk miał problem z ciągłymi kontuzjami w składzie, pretensje są raczej ukierunkowane w stronę, że w tym sezonie nie radził sobie z tą sytuacją kompletnie, nie był w stanie ulepić nic z tego co miał, nie starał się nic zmienić. Uparł się na pewną wizję zespołu i ta wizja nie ewoluowała z biegiem czasu i wypadaniem kolejnych klocków. Zabrakło elastyczności i pomysłu.
Przykład? Wystawienie Klemenza na środku pomocy w meczu z Legią, co było zabójstwem z dwóch powodów: - Klemenz jest żenujący w tej strefie boiska, co pokazywał już wcześniej w innych meczach i sparingach - skutkowało to wystawieniem Wasilewskiego i Janickiego obok siebie Byli tutaj oczywiście tacy, którzy twierdzili, że co miał Stolarczyk zrobić, skoro Pawłowski nie nadaje się do tarcia chrzanu, ale czas pokazał, że jak na nasze warunki to przydatny, solidny piłkarz i wystawienie Klemenza z Legia było katastrofalnym błędem. Nie wiem z czego ta decyzja się wzięła, moim zdaniem właśnie z braku elastyczności i uparcia się, że tym młodzieżowcem będzie Wojtkowski. Inny przykład? Usilne, do porzygu próby rozgrywania piłki po ziemi od obrońców posiadając taki skład jaki mamy. To samobójstwo, Stolarczyk jakby tego nie widział, ale ślepo wierzył w to, że Janicki nagle się tego nauczy. No nie nauczy, pokazał to ostatni mecz w Łodzi, gdzie kilka razy fatalnie wyprowadzał piłkę z obrony. Jeszcze inny? Powiązany właśnie z Wojtkowskim. Stolarczyk stwierdził, że to on będzie spełniał wymóg młodzieżowca, więc taki Chuca kompromitował się na skrzydle. Wystarczyło, że zagrał na środku, za napastnikiem i wyglądał dużo lepiej. Żaden kozak, ale już przestał się jawić jak jakiś parodysta. A stałe fragmenty? Miesiąc wystarczył Skowronkowi, żeby wymyślić jakieś ciekawe rozegrania rzutów wolnych i rogów, widzieliśmy to w meczu z Pogonią i ŁKSem. Co zrobił Stolarczyk, żeby poprawić ten element gry przez pół roku, kiedy niemal nie stwarzaliśmy zagrożenia po bitych piłkach? Złość skupiała się na Sadloku, ale może nie była to tylko jego wina? Szanuję Stolarczyka za zeszły sezon i szkoda, że się potoczyło tak jak się potoczyło. Ale kompletne zrzucanie z niego odpowiedzialności za miejsce, w którym jesteśmy, jest absurdalne. Kombinacja czynników losowych z takim, a nie innym zakresem umiejętności trenerskich Stolarczyka poskutkowała przedostatnim miejscem w przerwie zimowej. Ot, cała filozofia. Nie jest to w pełni jego wina, ale to też jego wina. Teraz trzeba tylko trzymać kciuki, żeby na koniec sezonu udało nam się z tego wygrzebać. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 27.12.2019 o godz. 17:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jedynie co potrafisz to słabo sobie śmieszkować, a jak przyszło co do czego to jakoś sam nie wierzysz, że liga zweryfikuje Stolarczyka i już nigdzie nie znajdzie pracy. Wielu trenerów późno rozpoczynało swoje kariery i zostawało świetnymi trenerami, stąd argument, że w wieku 45 lat ma niewielkie doświadczenie jest po prostu argumentem nietrafionym.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
A gdzie ja wyśmiewam Iszą ligę? Zacytuj ładnie
. Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem i to już nie mój problem(a raczej poważny twój)... Powinieneś ładnie przeprosić za takie insynuacje, ale tacy ludzie jak Ty tego nie potrafią.Ejj, na serio, udaj się do specjalisty(okulisty lub nauczyciela). Ja twierdzę, że rynek go zweryfikuje i według mnie nie znajdzie już zatrudnienia na poziomie Ekstraklasy. I jak nie wierzę w to? Gdzie tak napisałem ?W dodatku nie wiesz ile Stolarczyk ma lat. Przykra sprawa :(.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 27.12.2019 o godz. 17:46.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|

|