|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jak to skąd ? Od SA weźmiemy bo oni jeszcze mają klientów, nic to że kołyszą się nad grobem, takie myślenie strategów w TS.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czyli wracamy do "gadania". Spoko. Ja wysiadam.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
serku jak mawiał klasyk "szkoda strzępić ryja".
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Z cały szacunkiem serek - ale poważnie? Skąd mają wziąć pieniądze na jakiś lift hotelu w centrum miasta?
Przecież tu nie trzeba milionów: w samym Cichym Kąciku prywatni właściciele poprzerabiali mieszkania na "apartamentu" i trzepią kasę... Podstawową rzeczą to podpisać umowę z którąkolwiek stroną rezerwacyjną... Bo to tak jakby próbować sprzedać auto, ale nie wrzucić ogłoszenia na otomoto... No bez jaj. Miałem przyjemność być w tym hotelu, znam jego standard. Ale bywałem w gorszych, które pełniły role tylko noclegu dla imprezowiczów... Zresztą, poczytajcie komentarze: https://www.google.com/travel/hotels...AxOS0xMi0wOVIA Wcale dramatu nie ma, 3.5 to i tak nie źle... Wszyscy chwalą lokalizację bliską centrum, a jednocześnie cichą... Dlaczego rezygnujemy z zagranicznych turystów? Przecież hotel oferuje aż 26 pokoi! Każdy za stówkę - to potencjalnych 2,6 tys złotych dziennie - 78 tys zł miesięcznie! Zresztą dokładnie taka sama dyskusja była z siłownią (położoną w trójkącie Błonia - Miasteczko AGH - Stare Miasto) - że niby skąd wziąć pieniądze na remont... Wystarczył miesiąc zamieszania w mediach i inwestor się znalazł... Ja bym chciał abyś zadał proste pytanie prezesowi TS - z iloma właścicielami krakowskich hoteli się spotkał w tym roku i dlaczego nie chcą zainwestować w tak genialną lokalizację? A jeżeli nie miał czasu tego dopilnować, nie ma czasu zająć się AP, nie ma czasu ogarnąć kosza, nie ma czasu przygotować wariantu B dla sa, to czym się zajmuje poza stawianiem warunków sa? ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Poza tym podejrzewam, że ze względu na jedyny możliwy sposób ratowania (głęboka restrukturyzacja, zejście z zatrudnieniem z poziomu 170 osób na najwyżej kilkanaście) TS nie takiego ratunku ewentualnie by oczekiwało. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Serku pytanie. Czy zarząd i członkowie Socios mogą brać udział w walnym TSu ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Konrad, nie znam się, ale kilkaset tysięcy zł to raczej na lifting hotelu nie starczy (poza tym ja pisałem nie tyle o hotelu, co o obiektach Wisły w ogóle). Czy były podejmowane kroki o których piszesz nie wiem, nie pracuję, nie działam w TS. Mogę oczywiście zapytać jeśli nadarzy się okazja.
Kotyrek - ten zarząd działa od czerwca, a pretensje do nich są takie, jakby tu co najmniej dekadę byli. Ja nie wiem, jakie to są osoby, nie znam ich. Podejrzewam, że wielkich ekonomistów tam nie ma... i zapewne przydałaby im się pomoc. Nie chodzi mi o rządy kibiców, tylko o pomoc w kwestiach prawnych, rozwiązań finansowych itp. Wśród nas znajduje się wiele osób, które swoimi kompetencjami mogło by się Wiśle przysłużyć. FraMat - jestem Wiślakiem, nie muszę mieć interesu, żeby pomagać ratować TS (żeby jasne było - ja tu nie piszę o pomocy Socios jako organizacji). Kilkanaście osób zatrudnionych w TS? Nie wiem jak miałoby to działać, przy tylu sekcjach, tylu szkolących się zawodnikach. Ilu masz zatrudnionych choćby trenerów w samej AP? Lopez - nie mogą. Jako dodatek do dyskusji: https://www.tswisla.pl/komunikat-o-n...isla-krakow-2/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W takim razie musimy założyć jakąś sekcje żeby uratować TS od tych niechcianych, niekompetentnych
działaczy i po sprawie. Ktoś coś ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dla mnie obojętne. Pewno niejednemu Socios by się przydało.
Jak czytam takie "zaorać", "zróbcie", "niech zrobią", "od pół roku nie mamy pięciogwiazdkowego hotelu bo tyle już są" i takie tam .......enie dla samego .......enia to krew mnie zalewa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Skoro czas w TSie zatrzymał się w epoce PRLu i ciągle jest do dupy (to fakt), to dlaczego nagle teraz jest wielki skowyt i wylewanie żali, a nie był poruszany temat już wiele lat temu ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
A aktualnie TS ciągnie na dno SA i sprawia wrażenie "jakby tu zarobić, a się nie narobić". Po prostu przez ludzi przemawia gorycz i w....ie**e na zaistniałą sytuację. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Też się nad tym zastanawiałem.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
||
Cytat:
Bo relacje są następujące (podkreślenia moje) : 1. 7 listopada 2019 roku Komisja Weryfikacyjna PZPN ds. Certyfikacji podjęła decyzję w sprawie odmowy przyznania Certyfikatów PZPN szkółkom piłkarskim, które nie spełniły kryteriów formalno-prawnych programu â czytamy na stronie ⣹czy nas piłkaâ. Wszystkim podmiotom przysługuje prawo do odwołania od tej decyzji. Ostateczne decyzje mają zapaść do 29 listopada (termin został wydłużony, początkowo proces zakończyć się miał 30 września). (na liście podmiotów z decyzją odmowną jest m.in. Wisła. https://junior.weszlo.com/2019/11/16...-282-szkolkom/ 2. Ostateczna decyzja zapadła. Znamy już pełną listę szkółek, które otrzymały certyfikaty w Progranie Certyfikacji Szkółek PZPN. 694 podmioty zostały ocenione na złotą, srebrną lub brązową gwiazdkę. 1197 â tyle wpłynęło formularzy zgłoszeniowych do PZPN w ramach pierwszej edycji programu, który ma za zadanie podnieść jakość szkolenia na terenie całej Polski. Na mocy decyzji Komisji Weryfikacyjnej oraz Komisji Odwoławczej ds. Certyfikacji PZPN dla szkółek piłkarskich do 30 czerwca 2021 roku przyznane zostały certyfikaty 694 szkółkom. (na liście podmiotów, które otrzymały certyfikat nie ma Wisły) https://junior.weszlo.com/2019/11/29...-694-szkolkom/ 3. Polski Związek Piłki Nożnej informuje, że do Komisji Odwoławczej ds. Certyfikacji PZPN dla szkółek piłkarskich wpłynęło łącznie 96 odwołań. W wyniku ich rozpatrzenia w przypadku siedmiu szkółek ostatecznie zmieniono decyzję Komisji Weryfikacyjnej i nadano certyfikaty. W przypadku pozostałych podtrzymana została negatywna decyzja Komisji Weryfikacyjnej. (...) Poniżej prezentujemy listę szkółek, których odwołania zostały rozpatrzone pozytywnie: MKS Korona (woj. mazowieckie) â poziom brązowy KKS Jurand Koziegłowy (woj. wielkopolskie) â poziom brązowy Akademia Piłkarska Sparta Złotów (woj. wielkopolskie) â poziom brązowy LKS Wybrzeże Rewalskie Rewal (woj. zachodniopomorskie) â poziom brązowy UCZNIOWSKI KLUB SPORTOWY SMS RZESZÓW (woj. podkarpackie) â poziom srebrny GÓRNIK ZABRZE SSA (woj. śląskie) â poziom złoty KS SKRA CZĘSTOCHOWA S.A. (woj. śląskie) â poziom złoty https://www.laczynaspilka.pl/pilka-d...-odwolawczego1 Powód: dodanie źródła PZPN, które raczej przesądza sprawę
Ostatnio edytowane przez MaLk : 05.12.2019 o godz. 22:45.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
@MaLk
no to niezły smród. Raczej nie wchodzi w grę to, że nie zdążyli uzyskać zaświadczeń - są one wydawane "od ręki." ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
W TS nie chcą tego szkolenia oddać WK S.A., a sami sobie z nim od strony organizacyjnej najwyraźniej nie radzą. Nie, nie jest tak, że reformy wymagają czasu, bo od rzekomego przejęcia TS i rozpoczęcia jego sanacji minął już prawie rok. I jaki jest tego efekt? Nastąpiła wymiana kadr? Oczywiście można się skrzyknąć, zebrać kilkadziesiąt tysięcy złotych i opłacić osoby, które przygotują wniosek za TS. Tylko w takim razie do czego jest potrzebny TS i ludzie, którzy tam pracują? Bardzo Cię szanuje i często się z Tobą zgadzałem. Tym razem nie rozumiem Twojej postawy. Czy możesz rozwiać moje wątpliwości? ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
|
Paragraf 26 to grunty. Nie sądzę że może chodzić o jakieś świadczenia o wartości dwuletnich przychodów więc zostaje ziemia.
Zaczynam się martwić - wszystko jest tajne, pojawiają się hipoteki o wielkiej wartości nie wiadomo na co. Teraz to zgromadzenie bez słowa wyjaśnienia. Czy Socios mogliby zadać oficjalne pytanie o co chodzi? Innej organizacji chyba nie ma, która by mogła. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak. Ale także np. zakończenie działalności
![]() Oraz wszystkie inne rzeczy, na które statut przewiduje obligatoryjną zgodę walnego. Tak naprawdę z powołania się na paragraf 26 bez choćby wskazania litery, nie ma możliwości określenia o co chodzi i w jakim celu nadzwyczajne jest zwołane. Mam nadzieję, że chociaż we właściwej treści zawiadomienia o zwołaniu walnego delegaci dostali porządek obrad precyzujący o co chodzi, bo inaczej takie zwołanie jest praktycznie o kant tyłka potłuc. Optymistycznie należałoby zakładać, że chodzi o wyrażenie zgody na jakieś czynności związane z dogadywaniem się z SA. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
MaLk - opieram się na słowach Wisłockiego sprzed kilku dni, który stwierdził, że decyzji jeszcze nie otrzymali, a od tego czasu nie widziałem nic oficjalnego z akademii (dlatego napisałem "mimo docierających sygnałów"). I jeszcze raz się powtórzę - dla mnie niedopilnowanie tego tematu jest bardzo słabe.
Czaro - nie bardzo rozumiem co masz na myśli w pierwszym zdaniu. O jakich ludziach piszesz, z którymi działacze współpracują (LMM?)? Których zadań TS nie wykonuje? Jeśli chodzi o szkolenie, to TS całą AP chce oddać pod skrzydła SA. Chcą zostawić szkółkę piłkarską (odrębny podmiot od AP, dzieciaki w wieku 7-12 lat) i zostać klubem partnerskim Wisły SA (to dość istotne choćby w kwestii budowy boiska, na którą TS otrzymał dofinansowanie z ministerstwa). Nowy zarząd TS działa od czerwca tego roku. W kwestii pomocy nie pisałem o tym konkretnym wniosku (gwiazdka), bo takie coś powinien przygotować pracownik klubu (to nie jest czarna magia). Członkiem TS może stać się każdy z nas, a wśród nas jest naprawdę wiele osób, które osiągają sukcesy, mają odpowiednie kwalifikacje. Gdyby się dobrze postarać, to takie osoby z naszego "nadania" mogłyby wejść do zarządu. Wiem, że to proces i nie stanie się z dnia na dzień, ale jest to możliwe. Czy jest tyle osób, które chciałyby się zaangażować, to już inna sprawa. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Majątkiem TS dysponuje zarząd z dokładnością do sprzedaży gruntów, ich wydzierżawiania powyżej 6 lat lub umów na świadczenia o wartości powyżej dwuletnich przychodów. Nic z tego potrzebne do dogadania się z SA nie jest.
Pomijam, że dla mnie takie sprawy jak dysponowanie znakami towarowymi powinny być w gestii walnego. Ale nie są.
Ostatnio edytowane przez Piknik1906 : 06.12.2019 o godz. 00:19.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do usunięcia
Ostatnio edytowane przez Piotr777 : 06.12.2019 o godz. 00:36.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
"Udzielenie zezwolenia Zarządowi na zbycie własności lub prawa wieczystego użytkowania nieruchomości" - ten zapis odnosi się jedynie do gruntów?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To raczej oczywiste
Przeczytałem po prostu "zbycie własności" jako coś oddzielnego, chyba wiesz co mam na myśli ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
https://www.laczynaspilka.pl/pilka-d...-odwolawczego1
Z tego komunikatu wrzuconego przez PZPN i znalezionego przez Malka jasno wynika, że z dniem 29 Listopada zapadła ostateczna decyzja (choć to tylko PZPN może przy flaszce da się załatwić nagiecie przepisów) . Nasz klub mając za prezesa byłego szefa akademii, nie potrafi zdobyć złotej gwiazdki, czegoś z czym małe biedne klubiki nie miały problemu... Decyzja o odmowie zapadła 7 llistopada, odwolanie wysłano 19 listopada: https://twitter.com/akademiawisly/st...443632640?s=09 W zasadzie oba punkty niczego nie wyjaśniają i są przyznaniem się do v winy. Punkt pierwszy: panie władzo proszę nie karać mnie mandatem za przejechanie skrzyżowania na czerwonym świetle. Zrobiłem to tylko i wyłącznie przez swojego gapiostwo i nie uwagę. Punkt drugi : mandat za brak ważnego OC uważam za niesłuszny. Co prawda nie posiadałem OC na pojazd X, posiadalem jednak OC na pojazd Y, który to używam zamiennie z pojazdem Y, których obu jestem współwłaścicielem wraz z małżonką (posiadam do niego pełne prawa). Ciekawi mnie kiedy też przeczytają /odniosą się do komunikatu z 29 Listopada? ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Online |
|
|
Oni czekają na oficjalne pismo z PZPN.Z doniesień medialnych na temat certyfikacji już wiedzą że jest po ptokach.Wygląda na to że linie obrony oprą na tym że nie dostali na czas pisemnej odpowiedzi.Ej orły sokoły Wisłockie ,Ordysy...
Serek powiedz niby jak ktoś ma wejść do TS coś tam naprawiać jak wszystko musi i tak zaklepać nadprezes-stalowy Ludwk? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|