|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Plan B jest oczywisty, pisałem o nim wcześniej.
Wniosek restrukturyzacyjny do sądu, a potem liczymy na to, że uda się przekonać wierzycieli do choćby częściowej restrukturyzacji zobowiązań. Czysto teoretycznie, każdy racjonalny wierzyciel (zwłaszcza pozbawiony zabezpieczeń) powinien być świadomy tego, że w obliczu upadłości nie dostanie nic, bo nasz podstawowy majątek czyli prawa do zawodników, jest nieegzekwowalny. A zatem powinien głosować za układem, który przewiduje, że dostanie cokolwiek w jakiejkolwiek perspektywie czasowej. Praktycznie - mamy dwóch głównych wierzycieli, czyli miasto i TF, którzy nie wiadomo jak się zachowają, co więcej, są zdolni do tego, aby zachować się nieracjonalnie. Do tego mają cesje wierzytelności z ESA, co w pewnym stopniu poprawia ich pozycję względem pozostałych wierzycieli przynajmniej w kontekście pieniędzy za bieżący sezon. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jażdżyński chyba wspominał w wywiadzie, że umowa cesji wpływów z praw telewizyjnych zawiera klauzulę o czasowym odroczeniu spłaty w przypadku spłaty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
No tak tylko że to wcale nie oznacza że oni tych pieniędzy nie mogą się domagać bezpośrednio od SA.Po prostu w razie spadku miasto i TF tych pieniędzy nie dostaną z puli praw TV od ekstraklasy.Dlatego Obi myślał że to dobra karta przetargowa do rozmów z miastem i TF ale najwyrażniej oni mają wyje...e na tą kasę i bardziej im zależy na upadku SA niż na tych pieniądzach.Może faktycznie chodzi o te grunty TS?W końcu upadek SA to i upadek TS
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Co do szkółki :
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-14598967 Dramat jak ten TS jest zarządzany, nikt chyba nie ma wątpliwości, że jak trafimy do IV ligi to pod ich wodzą będziemy tam gnic lata... Jeszcze co do TSu i jego menedżerów : http://www.bialagwiazda.com.pl/rezerwacja Nie wiedziałem, że w 2019 roku jest jeszcze jakiś hotel w cywilizowanym świecie, który nie współpracuje z żadną stroma rezerwacyjna typu bookingu.com. Tylko przez telefon albo ich super formularz możliwe są rezerwację.. Jak myślicie ile tysięcy potencjalnych złotych od pijanych Angoli, przechodzi nam każdego roku koło nosa? ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
^^^ Tylko Stonogą pojechać: to jest dramat, ....a. To jest dramat, że mając obiekty w centrum i nawet hotel (o którym zresztą nie wiedziałem) można narobić takich długów i doprowadzić TS do stanu w jakim jest. Nie byłem tam dawno na basenie - dorobili się już "zegarków" do odbijania wejścia, czy dalej wchodzi się z biletami z makulatury, które trzeba pokazać, a wcześniej przejść przez prysznic?
Szkoda strzępić ryja normalnie, tam tylko zarząd komisaryczny pomoże. ![]()
Nie pozdrawiaj antypolskich ruchów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]() Żal i wstyd pisać, ale to kompletni debile... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Z wywiadu Wisłockiego wynika, że TS zatrudnia 170 osób.
Biorąc pod uwagę zakres działalności to jest to liczba ogromna. TS cały czas jest tworem z poprzedniej epoki, stanowiącym przechowalnię dla znajomych znajomych - i nie chodzi mi tutaj wcale o szarakanów. A jak przychodzi co do czego, to nieskomplikowanego wniosku nie ma kto przygotować... ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() Tu nie ma co komentować, sprawa została opisana - nie dopełniono formalności (zaświadczenia o niekaralności - sprawy nie dopilnowała/przegapiła konkretna osoba), dodatkowo trzeba było wytłumaczyć się z umowy na linii TS - SA. Odwołanie zostało złożone w terminie, dostarczono co trzeba. Miejmy nadzieję, że - mimo docierających sygnałów - zostanie uwzględnione. Nie znajduję argumentu, który mógłby usprawiedliwiać takie niedopatrzenie ze strony osób, które przygotowały wniosek, jeśli jednak taki powód, jak niedostarczone (a w zasadzie dostarczone w odwołaniu) zaświadczenie, ma decydować o przyznaniu, bądź nie przyznaniu akademii "gwiazdki" PZPN, a co za tym idzie całkiem sporych środków finansowych, to coś tu jest nie tak. Co do hotelu, to Panowie - chyba nie widzieliście jego standardu... Przykra prawda jest taka, że w TS brakuje kompetentnych osób w wielu sektorach działalności. Ja sobie jednak cały czas zadaje pytanie, gdzie są wśród Wiślaków osoby, które próbowałyby ten stan rzeczy zmienić? Widzę krytykę, widzę prześmiewcze komentarze, ale chęci pomocy jakoś brak. To jest nasza Wisła, jak my jej nie pomożemy, to kto ma jej pomóc? Weszło kilka nowych osób do zarządu, oceniać ich nie mam zamiaru, bo niczym się jeszcze nie wyróżnili, ale od razu, na wejściu przypina im się łatkę... Jest nas w Socios sporo, z taką grupą ludzi można wiele. Możemy przecież wymyślić jakiś plan dla ratowania/profesjonalizacji TSu i mieć w przyszłości wpływ na jego funkcjonowanie... Trzeba tylko chętnych, mądrych ludzi. Znajdą się? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Po co, lepiej zaorać TS i po problemie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
To może trzeba szukać szerzej a nie tylko wśród Wiślaków?Obidziński przyszedł z zewnątrz do SA .Do TS to trzeba konkretnego menagera a nie działacza
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Cytat:
A czy TS sam siebie chce ratować/profesjonalizować? Bo mi się wydaje, że im bardzo dobrze w swoim wymyślonym uniwersum i życiem w przekonaniu, że od 1975 roku nic się nie zmieniło. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nigdzie nie pisałem o kolejnym tabunie "działaczy". Jeśli stać Cię na zatrudnienie menedżera z zewnątrz, to proszę bardzo. Myślę po prostu, że znajdziesz takiego wśród Wiślaków.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 05.12.2019 o godz. 13:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie, ale nie ma też większego sensu udawanie że bez zmian (w sensie - wywalenia większości działaczy i restrukturyzacji) ktokolwiek pomoże. Problemy są strukturalne, ściepy nie pomogą, żerowanie/zniszczenie SA też.
Wisłocki jest na coś takiego za krótki w uszach. Niech TS ZATRUDNI specjalistę od restrukturyzacji. Szukanie wśród Wiślaków frajera który za darmo będzie się użerał z tymi kretynami jest bezcelowe.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.12.2019 o godz. 13:46.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nikt nie udaje, że nie potrzeba zmian. Tyle, że oprócz klepania w klawiaturę możemy coś zrobić, pomóc - ale trzeba chęci, poświęcenia swojego czasu. Tu już jest problem, prawda?
I ciągle ta sama śpiewka - "niech ten zrobi, niech tamten załatwi, niech ONI to zrobią". A ja sobie ocenię, że ktoś jest za krótki w uszach i powyzywam ludzi od kretynów ![]() Dobra, nie ma sensu, mam inne wyobrażenie na pewne sprawy, chciałbym - może naiwnie - żeby ludzie bardziej angażowali się w sprawy klubu ogólnie, Socios, SA czy TSu...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 05.12.2019 o godz. 13:58.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko że oni tam kasę za to dziadostwo biorą i jeszcze marnują wielki potencjał do jej zarabiania.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Serek - nie ma problemu, jestem w stanie się poświęcić i po nowym roku przejąć stery prezesa TS! Spróbuje ogarnąć jak Wisłocki złotą gwiazdkę - może mi się uda.
Wisłocki opracował też dokładnie taki sam plan B jak ja na wypadek upadki negocjacji z triem - brak planu B. Jestem gotowy przejąć te obowiązki za takie samo wynagrodzenie. Jeśli chodzi o hotel - to chce podwyżki! Ale gwarantuje, że podpisze umowę z bookingiem (będzie to wielkie osiągnięcię, wszak TSowi nie uydaje się to od kilku lat), dzięki czemu zwiększy się liczba zagranicznych turystów. Będę na bieżąco składał raporty, i jak poniosę porażkę, to podam się do dymisji... Naprawdę, nie wiem czemu bronisz spalonej sprawy... Wniosek do PZPN powinien być sprawdzany osobiście przez Wisłockiego codziennie przez tydzień. To być albo nie być naszej szkółki. Ja tak robiłem, gdy składem papiery o hipotekę... Naprawdę, zobacz jeszcze raz jakie kluby tą gwiazdkę bez problemu dostały... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czekaj, ale Ty naprawdę moje posty odbierasz jako obronę obecnego stanu rzeczy?
Edit. Jeszcze co do gwiazdki - właśnie zobacz, kto tę gwiazdkę dostał. Jakieś klubiki z Koziej Wólki. My nie dostaniemy, bo ktoś nie dostarczył zaświadczenia o niekaralności pracowników (zostało to jednak uzupełnione). To jest ewidentne niedopatrzenie z naszej strony i przykład braku profesjonalizmu, ale serio to ma decydować o tym, że AP nie dostanie złotej gwiazdki? A gdzie w tym wszystkim podstawowe warunki, które spełniamy z nawiązką? Czy nie takie rzeczy jak kadra trenerska, zaplecze itp. powinny decydować? O odrzuceniu wniosku ma decydować taka bzdura?
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 05.12.2019 o godz. 14:43.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak. Tak to wygląda na świecie - jeśli termin na dostarczenie dokumentów jest nie przekraczalny, to oznacza że jest nie przekraczalny.
Jeśli musisz wpłacić 20 tys zł depozytu do 31 sierpnia, to jak wpłacisz 19999,99 zł to umowę masz nie ważną... Jak Skowronek ściągnie młodzieżowca w ostatniej minucie spotkania w którym wygrywamy 4-0, to dostaniemy walkowera... Życie. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No właśnie z tego co wiem, to nie tak to wygląda - wnioskodawca dostał czas na odwołanie i uzupełnienie dokumentacji...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Tak poważniej, to ja rozumiem, że niby takie niedopatrzenie (szczególnie że mógł to być błąd szeregowego pracownika) nie powinno mieć znaczenia dla oceniania całości zarządu, ale litości. Takie kwiatki wychodzą co chwile. A to koszykarki nie mogą wystartować "bo nikt się nie spodziewał, że może być wyrok", a to nie ma gwiazdki "bo ktoś papierku nie dostarczył". Niestety to nie jest przypadek. Szkoda, że Wawro został przegoniony swego czasu. Ktoś jego pokroju (Wiślak z pieniędzmi) może tylko wyprowadzić TS z tarapatów. I nie mam tu na myśli dokładania z własnej kieszeni tylko brak pokusy wyciągania drobnych kwot czy zatrudniania znajomych. PS. Inna kwestia, że w obecnych czasach nie ma miejsca w sporcie na takie podmioty jak stowarzyszenia. EDIT: Jestem jeszcze ciekawy czy brak tych zaświadczeń to po prostu błąd, tudzież przeoczenie czy po prostu mamy jakiegoś trenera z kartoteką i liczono, że "PZPN nie zauważy".
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 05.12.2019 o godz. 15:03.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kolejny raz mam napisać, że to nieprofesjonalne i nie ma na to żadnego wytłumaczenia? Jak mam czytelniej napisać, byście nie odbierali moich postów jako obrony tej sytuacji?
Piszę jedynie dodatkowo, już odchodząc od ewidentnego błędu kogoś z klubu, że dziwne jest, by taka rzecz decydowała o "gwiazdce". Z tego co wiem, to zaświadczenia zostały dostarczone, a sam klub miał na to odpowiedni czas i terminu dotrzymał. Gdyby był podany nieprzekraczalny termin, brak możliwości odwołania, to oczywiście sytuacja byłaby zrozumiała. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ludzie módlcie sie do Boga żeby nikt poważny w tym naszym wislackim hotelu nie chcial nocować bo warunki idelanie odzwoerciedlaja sytuacje w TSie i w glowach tych ludzi. Tam sie wszystko zatrzymalo 40 lat temu i jedyna zmiana to zamiast kineskopowego tv to tv plaski. Wstyd tam kogos wpuścić bo jak będzie mial chec to taka opinie wystawi ze sie pod ziemię TS zapadnie... Nie ma booking bo jak sie czas 40 lat temu zatrzymal to naturalnie wtedy booking.com nie bylo i wi-fi tez nie więc w Bialej Gwiezdzie tradycyjnie tez wi-fi działać nie może...
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zaświadczenie to pikuś, kolejny kwiatek do koszyczka.
Wystarczy spojrzeć na obiekty, jak to wszystko jest marnowane w samym centrum miasta to jest ...uwa niewiarygodne. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Aby obiekty doprowadzić do jakiegoś stanu, trzeba olbrzymich pieniędzy - skąd je chcecie wziąć? Miasto nam nie pomoże jak sąsiadce i nie wybuduje nowych (hala) czy nie wyremontuje starych (lodowisko) obiektów. Przypominam, że TS pozyskał dofinansowanie do budowy nowej hali - gdzie pieniążki ostatecznie wylądowały, chyba wiecie?
Wszystko jest wg Was proste, to czemu nie pomożecie, nie zaproponujecie czegoś? My naprawdę tylko gadamy, czego najlepszym przykładem jest głosowanie w budżecie obywatelskim nad muzeum Wisły. Nawet tego nie potrafiliśmy dopilnować. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|