|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
@gizmowisla: niestety, to nasze realia 2019 ....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Borysiuk zakończył rozwój i bardzo dobrą grę Boguskiego
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie znam się na prawie sportowym i nie mam czasu weryfikować (prawa, bo faktów nie mam jak), ale jeśli tu mają rację, to słabo.
https://twitter.com/IPS_Sport/status...44308869468161 Niech forumowi studenci prawa się wykażą i podrążą! ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Czy podobnego funduszu transferowego nie ma Legia?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Za Możdżenia akurat nikt rozsądny nie powinien Cię wyśmiać.
![]()
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Daj spokój
No oczywiście że bedzie próbował wpływać na decyzje co do przyszłości zawodnika, w końcu zainwestował własne pieniądze, ci w tym złego? Nikt klubu nie zmusza do tej współpracy, pewnie korzystalyby kluby biedne lub w opłakanej sytuacji jak my, traktując to jako szansę na przetrwanie. A dosypywanie kasy przez właścicieli, miasta, etc nie godzi w te Twoje "zasady finansowego fair play" |
|
|
|
Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Jest funduszy inwestycyjny na Legii - http://kancelariasportu.pl/koniec-th...rty-ownership/ i pewnie nasz ma działać na podobnych zasadach...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
po 2 - a czy dzisiaj menadzer nie wymusza tego na pilkarzu? czy to sie właśnie nie dzieje od paru lat?Otóż dzieje. Przypomnę tylko akcje z Meliksonem i jego obywatelstwem, przeciez on sam tego nie wymyślił ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Ktoś wspominał o Piaście - ale jakie dotację dostał od miasta. Gdyby nie to to by leżał finansowo.
Z pustego i Salomon nie naleje. Możdżeń fajnie jakby przyszedł ale to takie S-F, podejrzewam, że stać go na solidny kontrakt gdzie indziej. ma swój wiek, świata już nie podbiję. A jakąś renomę ma. Wbrew pozorom nie każdy jest chętny się odbudowywać za "frytki". A M.M. w Zagłębiu jak dobrze pamiętam nie miał złej rundy, w końcu ktoś go przechwyci. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Widzew to 2 liga a chłop w miar młody. Już odcinanie kuponów?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Dziwna to dla mnie swoją drogą kariera. Zapowiadał się bardzo ciekawie, w młodym wieku grał w europejskich pucharach w Lechu, gdzie potrafił być istotnym ogniwem zespołu. Myślałem, że będzie z powodzeniem kontynuował później karierę zagraniczną. A tu nagle równia pochyła i coraz słabszej klasy zespoły. Możdżeń też nie sprawia wrażenia piłkarza, który by sprawiał problemy wychowawcze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Dla mnie już sam fakt wyladowania przez niego w Sosnowcu dziwił
W Koronie w środku z Zubrowskim dobrze wygladal Może tam drugie dno jest jakieś, nie wiem, z tego co słyszałem lepszych ofert póki co nie ma ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Jest to dość dziwne ze nawet nie rozważamy oferty dla niego a robili umizgi pod trałke.
Możdżeń byłby idealnym uzupełnieniem Bashy i Savicevicia w 4-3-3 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jeżeli nie ma lepszych ofert to znaczy że coś jest z nim nie tak w kwestiach pozaboiskowych.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() Te propozycje Borysiukow, Tralek, itp do niczego nie prowadzą . Z paroma wyjątkami to piłkarze do bólu przeciętni któryvh forma pikuje w dół. Co mielibyśmy z nimi osiągnąć? Już wolę widzieć Boguskiego który coś dla tej drużyny znaczy... Trzeba ogarnąć kogoś z zagranicy który będzie chciał się u nas wypromować vide Basha lub Savicevic. Myślę że skauting coś robi od 2 miesięcy, bo w zasadzie od transferów Maka, Niepsuja i Janickiego mieliśmy tygodnie " posuchy " z jedynym Silva które przyszedł z testów. Coś się musi dziac w gabinetach działu skautingu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
lepszy piłkarz do bólu przeciętny niż piłkarz chujowy, ale co ja tam wiem.
"Trzeba ogarnąć kogoś z za granicy" "gabinetach scoutingu" ![]()
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Z 3 tygodnie temu gazety pisały o "funduszu transferowym " co szybko potwierdził zresztą Jarosław Królewski. Gdyby nie to, nawet nie marzylbym o jakichkolwiek transferach do klubu. Zresztą możesz sobie kpic, ale transfery do klubu będą. Dywagować można tylko kto, w jakim wieku, skąd, na jakie pozycje. Obstawiam obcokrajowców i tego się będę trzymał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
||
Tu nie ma planowania. Tu nie ma nawet człowieka do planowania - dyrektora sportowego. Stolarczyk myśli ewidentnie tylko o najbliższym sezonie i liczy, że dzięki znajomością swoich i kolegów uda mu się zbudować jako taką kadrę. Kondak od maja nie pracuje w Wiśle. Natomiast o Głowackim można powiedzieć tyle, że jest na liście płac.
![]()
Ostatnio edytowane przez WHITE*STAR : 26.07.2019 o godz. 13:32.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
O funduszu transferowym to kto mial wiedziec ten wiedzial od od momentu gdy czworka to klepnęła. Transfery do klubu będą, owszem, kazdy to wie. tylko ze dla 90% pilkarzy jestesmy trzecim wyborem, to po 1, po 2 pisanie o socutingu jest ....a tak zenujące ze szkoda gadac. Jaki ....a scouting? czy scouting to jest branie typa poleconego przez znajomego menadzera?! Wiec sory, pokaz mi prawdziwy scouting ktory byl w tym klubie, podpowiem CI tylko ze osoba ktora to robiła juz nie pracuje w Wiśle i nie był to Kuźbik. ![]()
![]()
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Panowie nie ma co się oszukiwać, że w obecnej rzeczywistości trudno wymagać długofalowego planu w zakresie podnoszenia się poziomu sportowego pierwszej drużyny. W sytuacji kryzysowej szuka się niekonwencjonalnych rozwiązań jak wskazane chociażby tutaj znajomości lub fart. Na co obecnie liczycie? Chwała Maćkowi Stolarczykowi, że w całej tej sytuacji ma jakiś pomysł, który stara się realizować. Przynajmniej tak mi się wydaje. Nie czuję w jego poczynaniach przypadkowości.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
w dzisiejszym przeglądzie napisano, że Wisełka była bliska pozyskania z West Ham 22 latka Toniego Martineza. jak widać sa jakieś działamia w tle. raczej o tym Panu nic nie było pisane
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Jest bida. Inaczej nie informowalibyśmy o każdym transferze juniora, które w klubach z wyższych klas rozgrywkowych przeprowadza się hurtowo i nikt normalnie o nich nawet nie wspomina. Ponownie więc apeluję o cierpliwość. Dla nas okno transferowe pewnie otworzy się pod koniec sierpnia.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Ludzie, klub na krawędzi a wy byście chcieli kolejne etaty mnożyć..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Sztab ma już rzekomo upatrzonych 3 zawodników z którymi się kontaktował (jednego Portugalczyka i jednego Hiszpana na 100%) którzy mają wejść do drużyny już na pełnych obrotach bez urazów, w ciągłym treningu i do gry na poziomie. Dwóch z miejsca na pierwszy skład jest przymierzanych, a jeden do gry w razie kontuzji kogoś.
Problem polega w tym, że goście wstępnie akceptowali warunki klubu tylko czekają na rozwój wydarzeń i lepsze oferty... (źródło od Sobola i kilku gości z VIPów/SYKBoxów).
Ostatnio edytowane przez Arek95 : 28.07.2019 o godz. 11:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Etat skauta jest tańszy niż etat piłkarza. A zatrudnianie piłkarzy bez wiedzy o nich jest loterią.
Ogółem co do Budżetu - Obiedziński wprost powiedział, że budżet Wisły to 30 mln zł. Nawet jeśli aż 5 mln z tego miało iść na spłatę długów, zostaje 25 mln. To budżet z zeszłego sezonu... Piasta Gliwice! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Piast jakiś szałowych transferów nie robi. Nawet po Mistrzostwie.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|