|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Skład patrząc na całość jest ok. Jeśli jednak popatrzymy na zawodników zdrowych to jest już dużo gorzej. Brakuje nam 4 ważnych piłkarzy (Burliga, Vukan, Vullnet i oczywiście Kuba). Biorąc pod uwagę, bardzo prawdopodobne pozyskanie Serafina Szoty, czyli zawodnika defensywnego, aż prosi się aby zatrudnić jeszcze kogoś do ofensywy. W zasadzie idealnie byłoby pozyskać 2 zawodników, czyli środkowego pomocnika i napastnika.
Wiadomo jednak, że mamy ograniczone środki a najważniejsze to spłacanie zadłużenia. Boję się jednak, że dwa, trzy słabe spotkania, porażki i cała ta otoczka wokół klubu ,,siądzie". To o czym mówił Obidziński, należy nieustannie napędzać klub, poprzez podnoszenie poziomu zespołu, osiąganie lepszych wyników finansowych, rozwój biznesu. Nie oszukujmy się, ponad 17 tysięcy sprzedanych biletów na inaugurację to świetny wynik, niespełna 8 tysięcy droższych karnetów to też sukces. Gdybyście mieli wybierać? Jeden jakościowy transfer? Napastnik, czy ofensywny pomocnik? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Jeżeli Wisła nie będzie prezentowała odpowiedniego poziomu sportowego to szanse na wyjście z kryzysu finansowego vide spłata zadłużenia nie będzie wcale możliwa w aktualnym planie restrukturyzacji. Jedyną szansą dla klubu jest poważny inwestor albowiem środkami, którymi dysponuje klub co sezon nie ma możliwości spłaty zadłużenia w krótkim czasie bez uszczerbku dla poziomu sportowego. Co do strategi mam wątpliwości co nasze władze by zrobiły gdyby Wisła faktycznie spadła z ekstraklasy a ten scenariusz jest bardziej prawdopodobny niż to że zdobędziemy MP.
Co do transferów one są potrzebne na przedwczoraj ale po tym kogo dotychczas pozyskaliśmy na zawodników o odpowiednim poziomie bym nie liczył. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Zdecydowanie napastnik. Brakuje kogoś pokroju Brożka... tylko tak 10 lat młodszego
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
mamy naprawdę ciekawy i mocny skład. Sęk w tym żeby cały sezon był bez kontuzji |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Silva który jest niewiadomą od Kozulja który w zeszłym sezonie miał po 10 goli i asyst? Zdecydowanie gorszy
Bramkarza maja lepszego, o ataku nawet szkoda wspominac Od nas u nich w pierwszym składzie gralby Kuba, Sadlok i może Basha z czego ten ostatni bez większej różnicy w jakosci Polecam oglądać więcej meczów a mniej przywiązywać się do w większości już nieco "wyblaklych" nazwisk ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Niektórzy tutaj widzę mają ładne klapki na oczach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dajcie spokój, ze Śląskiem zagraliśmy w mocno eksperymentalnym składzie, do tego zabrakło liderów, którzy niedługo powinni dołączyć do zespołu. Druga sprawa, że te kontuzje ostatnimi czasy spędzają nam sen z powiek i przez to nie możemy grać w najmocniejszym składzie, który jak większość zauważyła gdyby był zdrowy i w formie to pozwoliłby nam walczyć o najwyższe cele, a tak balansujemy między walką o utrzymanie a walką o środek tabeli niestety...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
1. Jakich liderów masz na myśli i kiedy wrócą (napisałęś ze powinni niedługo dołączyć, więc znasz ich stan zdrowia, czyż nie?)
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kuba, Vukan, Basha - nie wiem kiedy dokładnie dołączą do zespołu bo nie jestem aż tak blisko klubu. Trochę informacji się przewijało w mediach na temat ich zdrowia i jestem dobrej myśli
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale ogólnie ciężko się nie zgodzic Na papierze lepsi jesteśmy od Arki, Korony, LKSu i Rakowa Porównywalni że Śląskiem, Plockiem, Górnikiem i wydaje mi się że Zaglebiem ale to głównie przez środek pola i obronę, ofensywę maja wyraźnie lepsza Inna sprawa że to jest ekstraklasa tu znowu Koroną z kolejnym wagonem szrotovicow z 4 ligi niemieckiej na inaugurację wyglądała z gry całkiem przyzwoicie ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Vukan dzis bedzie probował trenować i dopiero jakas decyzja, wiec nie nastawialbym sie na szybki powrót. nie wiem co z basza, nie wiem tez czemu nie grał, wiec bede wdzieczny jak podrzucisz jakis link. Kuba - tez jestem ciekaw co mu dolega, chociaz cos tam slyszalem, ale licze ze cos podrzucić. ![]()
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Kuba ponoć palec zaleczony, ale coś ma z pachwinami
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Miga na TT pisał. Mam nadzieje że jednak da radę w Gdańsku zagrać.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Kontuzje były są i zawsze jakieś będą. Tak jest już w piłce. I niestety mamy dużo zawodników w kadrze o "skłonnościach" do kontuzji. A to jak bardzo się zmienił skład niech powie skład z meczu ze Śląskiem w porównaniu do wiosennego z Legią (4-0). 2 (!!!) zawodników z podstawowej 11 tamtego spotkania zagrało w sobotę. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Właśnie to ciągłe wyliczanie ilu to liderów mamy kontuzjowanych mnie najbardziej irytuje. Myślę podobnie jak Karherop, kontuzje są częścią piłki i w tym cały problem żeby mieć szerszą kadrę niż 11-13 piłkarzy do gry. Wtedy 3 kontuzje nie rozwalą nam całego zespołu. Nie mówię o gwiazdach tylko o piłkarzach solidnych.
Najdobitniej widać to było na przykładzie Piasta w zeszłym sezonie. Zespół Fornalika nie miał wielu gwiazd nawet w skali ligi (Valencia, Kirkeskov) ale miał wielu piłkarzy średnich. Dzięki temu gdy wypadł im ktoś z dwójki Dziczek-Jodłowiec był Hetley do załatania dziury i tak na większości pozycji. U nas wypada Kuba (z całym podziwem dla tego co robi zawsze był kontuzjogenny) i nie mamy skrzydłowego z dośrodkowaniem, wypada Basha i Savicevic i nie ma jednego solidnego ŚP na ławce (nie gwiazdy porostu średniaka). Dodatkowo z przyczyn o których wszyscy wiemy, czyli finansowych ostatnio co okienko tracimy najlepszego strzelca. Pół biedy gdybyśmy ich sprzedawali za fajne pieniądze ale nawet na nich nie zarabiamy (Ondraszek - 0, Carlitos i Kolar - frytki). Dodając jedno do drugiego taki mecz ze Śląskiem wyglądał jak wyglądał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Borysiuk, Mozdzen, Holota, Tralka są do wzięcia za darmo
Wiem, zaraz mnie wysmiejecie, że do czego nam oni ale każdy jeden z nich na dzisiaj byłby pierwszy do grania w środku a jak wrócą Basha z Vukanem do rotacji jak znalazl ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Borysiuk .....nie trawie typa strasznie - ale to typowy lamacz kosc na def pom - czyli pozycja ktora u nas jest nieobsadzona...gdyby sie zgodzil na marna pensyjke .....zreszta to samo bym powiedzial o Stilicu .... wiem , wiem , obydwaj sa jacy sa ale TEORETYCZNIE BIORAC POD UWAGE ZE PRZYCHODZA ZA BARDZO MALY KONTRAKT , zeby sie odbudowac itp ...to nie widzialbym problemu ....wiem , wiem , zaraz bedzie ze musza grac mlodzi zeby ich sprzedac itp ...tylko ze mlodzi u nas nie graja , tylko lataja dziury i graja koncowki zeby poprawic sobie cv
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
niestety nie da sie abstrahować od strony finansowej
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
tralka do Nas nie chcial
![]()
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Przy obecnej mizerii w środku pola Możdżeniem bym nie pogardził. Myślę, że pensji z kosmosu by również nie chciał. Na dzisiaj do 11, a po powrocie Vulneta i Vukana solidny zmiennik. Własnie o takich zawodnikach pisałem wcześniej. Nie mamy kasy więc trzeba uzupełniać kadrę zawodnikami tego typu. Możdzeń prochu nie wymyśli ale przyzwoity poziom zapewni. W naszej sytuacji to dużo.
Tak na marginesie Borysiuka również nie trawie.
Ostatnio edytowane przez matinen : 23.07.2019 o godz. 19:41.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w sumie trudno mu sie dziwić, planuje na stałe osiedlić sie w Poznaniu a przejście do nas by mu pewne sprawy moglo skomplikować
"najbezpieczniejszy" z tego grona Hołota ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
niech ktos napisze ze jakiekolwiek rozwazanie zakontraktowania Tralki to sarkazm, beka i inne jaja
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|