|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Co do młodych - no jest ich też kilku i spoko. Cieszą mnie np. testy Szymona Stasika. Cieszyły mnie transfery Grabowskiego, Kumaha czy Balickiego. Ktoś z nich może wypalić i oby takich więcej. To jednak nie znaczy, że będę chwalić każdy ruch. Nie jesteśmy tu po to, by lizać się po fiutach. "Starzy" się posypali, to musieli grać młodzi. Taki "urok" trzymania starszych zawodników. A takich w kadrze nie brakowało. Nasza 11' z wiosennego meczu z Cracovią (już po zimowych rewolucjach), była jedną z najstarszych jakie pojawiły się na murawie w zeszłym sezonie w całej Ekstraklasie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
Czyli za rok odpadna nam co namniej 2 najstarsi zawodnicy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nawet jeśli są to zasłużeni piłkarze, to należy im ładnie podziękować za grę, a nie utrzymywać tak długo jak mają na to ochotę. Zauważyli to już nawet w fatalnie zarządzanej Legii, gdzie po zeszłym sezonie pożegnano się z Malarzem, Astizem, Radovicem i Kucharczykiem. Prywatny klub piłkarski, bez sugar daddy'ego to przede wszystkim biznes, a nie klub wzajemnej adoracji. Kibice się cieszą, a księgowy będzie płakać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Gdy klub traktuje swoich zawodników jak zwykłych najemników to nie może liczyć na sentymenty również z ich strony. Na szczęście Wisła podchodzi do tego inaczej. Dlatego Kuba sponsoruje ten klub, Sadlok chce tutaj być kapitanem, a Basha wciąż u nas gra.
![]()
Ad augusta per angusta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Paweł Brożek - 7 x mistrz Polski z Wisłą, 137 bramek w ekstraklasie dla Wisły, dla kolegi White Star to za mało na status legendy klubu.
Człowieku!!! Paweł Brożek jest legendą całej tej ligi, nie tylko Wisły. I powtórzę: prowadzona polityka zrównoważonej kadry jest optymalna. A ocenianie okienka transferowego przed jego rozpoczęciem jest niepoważne. Over. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
O tym czy obecna polityka kadrowa jest optymalna dowiemy się najwcześniej za rok. Moim zdaniem są spore przesłanki, by uważać inaczej, na co przedstawiłem szereg argumentów. Znalazło się też kilka sensownych przeciwko. Wszak świat nie jest czarno-biały, a wręcz - jak mawia to Królewski - jest probabilistyczny.
Ostatnio edytowane przez WHITE*STAR : 24.06.2019 o godz. 17:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ale Brożek nie jest kibicem tylko zawodowym piłkarzem, który wracając do ligi mógł liczyc na duzo lepszy kontrakt niz u nas. I nie tylko z tego powodu jest legenda Wisly podobnie jak Glowa czy Ci sie to ppdoba czy nie. A porownanie Brożka do Boguskiego to kwintesenscja wypowiedzi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
@WHITE*STAR
Dalej się nie doczekałem się na to, który model, spośród tych zastosowanych w takich klubach jak Ajax, PSV, Az Alkmaar, FC Groningen, SC Heerenveen i Fortuna Sittard, powinno się zastosować w Wiśle do tego otrzymanie tej "wymarzonej" średniej wieku 23 lata? ![]()
Współwłaściciel, współsponsor
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Na szczęście to on jest trenerem Wisły, a nie użytkownik WHITE*STAR.Tak więc odpuszczam temat. PS. Abstrahując od tematu, czemu dla Ciebie legendami nie są Sobolewski, Głowacki czy Brożek? Jaki jest kryterium w Twoim wewnętrznym rankingu legend Wisły? Takie mocno ambiwalentne? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|||
Wracając do meritum tematu - nie owa "legendarność" lub jej brak, a użyteczność, powinna wpływać na przedłużanie z kimś kontraktu.
Wizja-idea odmładzania składu i promowania zawodników sprawdzała się w wielu klubach. Idea stawiania na doświadczonych i ogranych owszem też się sprawdzała, przede wszystkim sportowo. Jednak zazwyczaj wdrażały ją kluby jak na swoje ligi bogate: dawna Wisła, ostatnio Legia, Bayern czy Real. |
|||
|
|
Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
"U nas, woła się tak na prawie każdego, kto grał przez kilka sezonów złotej ery."
Na kogo się woła "legenda", a na to nie zasługuje? Przypominam, że Brożek, Głowacki, Sobolewski, Moskal, czy chociażby ten Boguski nie grali tylko w "złotej erze" ale również długo długo po niej lub też związali z Wisłą dalsze swoje kariery (tu Sobolewski czy Moskal). Nikt tu też nie nazywa legendą np. Wasilewskiego...i słusznie ![]()
Mój post jest subiektywną, własną opinią na dany temat i ma na celu wyrażenie osobistego zdania na dany temat
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie o tym jednak jest ten wątek. Jeśli klub chce oddawać "legendom" szacunek to niech wstawi ich zdjęcia do gablotek, a nie utrzymuje tak długo jak mają na to ochotę. Lepiej dla klubu byłoby, gdyby współpracę z Brożkiem zakończyć po sezonie 2017/18, gdy strzelił tę bramkę przeciwko Lechowi. Od tego czasu pożytku z niego niewiele. Podobnie z Boguskim i jego "grą" ostatnią wiosną. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Online |
|
|
Jesteś kompletnie oderwany od rzeczywistości.Właściwie nie wiadomo o co ci chodzi co chcesz udowodnić.Obrałeś sobie jakąś granicę 23 lat jako średnią wieku która ma gwarantować niby co?Wynik sportowy,wynik finansowy dobre samopoczucie kibiców?Przecież podawanie Holandii jako przykład to jakiś wyższy poziom absurdu. Ajax czy PSV to ma po kilkanaście grup w każdym roczniku.I ty chcesz taki model wprowadzac do klubu który ledwo wstał z kolan chwieje się na boki i nie wiadomo czy zaraz znowu nie pie....nie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Jeszcze przez jakiś czas będziemy zmuszeni łatać kadrę i piłkarzami wiekowymi, i juniorami. Sorry, taki mamy klimat.
Inna sprawa, że skoro dla niektórych metryka jest najważniejsza, to nie wiem czy by zaakceptowaliby w Wiśle "starych" Messiego (32) i Ronaldo (34). |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Trzeba by im policzyć kontrakt do wiosny przyszłego sezonu więc wypada napisać Messi 34 lata i Ronaldo 36 lat.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A gdzie ja napisałem, że obiecałeś? To jest coś czego od Ciebie oczekuję. Tylko, że wtedy mogłoby się okazać, że akurat żaden z tych modeli jest nie do zastosowania w naszej sytuacji ... i skończyłoby się pisanie " skoro w Holandii się da to i u nas też".
![]()
Współwłaściciel, współsponsor
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Dobra, ja się nie włączam do zabawy "tłumaczymy W*S rzeczywistość".
Ma podpisać Brożek i szanse dostanie Bałaniuk. To chyba kończy temat napastników. Ile kontraktu ma jeszcze Denis? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja i wielu już odpuściło
![]() ![]()
wazne są tylko te dni na które czekamy"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Dałem ignora na starcie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
ja nie wiem jak Wy możecie jeszcze z tym pajacem gadać
co drugi post niedostępny bo łajt stara mam w ignorowanych i rozwalony temat bo mu odpowiadacie. A dajcie sobie jeden z drugim siana i go olejcie |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Myślę że w tej wyminie zdań wszystko zostało już powiedziane. Jeśli ktoś musi o tym dyskutować to tylko na priv.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
A ja powtórzę pytanie - ile jeszcze kontraktu ma Bałaniuk? Czy jeśli zacznie dobrze grać to trzeba będzie go z miejsca sprzedać, czy będzie można wytargować lepszą cenę?
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Wg TM ma kontrakt do czerwca 2020. I tak też mi się wydaje, że było powiedziane jak przychodził, że kontrakt na 2 lata.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|