|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Na Piasta musza być zdrowi podstawowi stoperzy, środkowi pomocnicy, skrzydłowi i napastnik, bo zwyczajnie nie ma kto ich zastąpić. Z ławki rezerwowych wali rdzą.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
a wsytarczylo na slupek pobiec, Lis zaslanial srodek, a Sadlok dobiegal na drugi.... i ta 3 bramka pasc nie musiala. Klemenz zagral najtragiczniejszy indywidualny wystep jaki potrafie sobie przypomniec. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Klemenz = Sorin Oproiescu
... przynajmniej dzisiaj. Niektorzy z naszych wręcz starali się mu nie podawać piłki. No chyba, że widzieli, że w jego pobliżu brak rywala w odległości 20 metrów |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
Po Legii komuś się marzyły puchary. Teraz przyszło otrzeźwienie.
Niestety krótka ławka więc bez Wasyla i Błaszcza problem. Miejmy nadzieję, że w sobotę obaj zagrają. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Typowa ekstraklapowa loteria. Mogliśmy wygrać, przegrać bądź zremisować. Najbardziej jednak w oczy rzucał sie poziom samej gry i szkolnych błędów jednych i drugich. No nie przystoi i tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bury dostał żółtą kartkę już po zakończeniu meczu i pauzuje z Piastem. Czyli zgadzamy się z Burym, że karnego nie było, tylko on stał bliżej sędziego i podzielił się wątpliwościami.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ma wysoką statystykę celnych podań, bo 90% grał do Lisa. Kończę na dziś. Boli mnie ta porażka. Mam nadzieję, że się odbudujemy w sobotę.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mit Sadloka, czyli rzekomo solidnego ligowca zdaniem co poniektorych, to jedno z najwiekszych falszerstw w historii futbolu. Dla mnie to niemal identyczna historia jak w przypadku Piotra Brozka. Brozek gdy gral w pakiecie z Cleberem, Marcelo, Glowa czy Baszczem to przy ich asekuracji jakos uchodzil w tlumie, ale gdy ci pilkarze pododchodzili i jako szefowi obrony przyszlo mu grac z Bunoza, Cikoszem czy Kowalskim, to jego prawdziwa wartosc szybciutko zostala obnazona. Na domiar zlego nie podzielam opinii, jakoby Maciek na lewej stronie obrony wygladal znacznie lepiej. Przypuszczalnie bierze sie ona z tego, ze bledy popelniane na boku czesciej uchodza na sucho, a do tego brak powrotu do obrony i zostawienie stoperow bez wsparcia czesto uchodzi uwadze.
Wasyl moze stary, ale jary. Bez niego nie ma mowy o obronie przy tej kadrze jaka mamy. Za walke do konca duzy szacunek, bo ze strasznie chcieli potwierdzaja wszelkie statystyki. ![]()
WISŁA ZAWSZE PANY
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Uryga za Naszych czasów na tle Klemenza wyglądał jak profesor... Nie sądziłem, że jest ligowiec, który gorzej biega niż Alan. Szkoda gadać .
Co do meczu to brakło farta bo sam Drzazga mógł spokojnie mieć 3 bramki. Brakło też kolejny raz bramkarza, który wybronił by coś więcej niż proste, oczywiste strzały- a z mini też różnie. Fajnie byłoby mieć młodego zdolnego bramkarza. Lis nim nie będzie. Na marginesie to jak to jest kręcić aferę o brak flag, jakąś cenzurę na stadionie itp i na wyjazd pojechać bez flag? Ktoś zabronił?
Ostatnio edytowane przez Levis88 : 04.04.2019 o godz. 04:38.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Wczoraj oglądaliśmy radosny futbol z obu stron. Zagłębie się strasznie spięło na nas, nam zabrakło szczęścia. Zagłebiu wpadało praktycznie wszystko co szło w bramkę my 100% sytuacji mieliśmy kilka i brakło wykończenia.
Nie wieszał bym psów na piłkarzach bo ten sezn jest jaki jest a oni nadal są w walce o górną 8. Obrona dzisiaj masakra, może to brak zgrania? W sobotę z Piastem u siebie musimy powalczyć o 3 punkty. |
|
|
|
Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Postawa treneiro i jego zmiany - tragiczne
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Zimny kubeł dla wszystkich.
Dla kibiców, bo niektórzy zaczęli bajdurzyć o pucharach. Dla piłkarzy, bo poczuli się za mocni po ostatnich zwycięstwach. Wiadomo, że wirtuozami nie jesteśmy i porażka mogła się przytrafić ale jej forma woła o pomstę do nieba. Dla mnie mecz był całkowitą klęską w defensywie i chodzi mi tu o cały zespół, a nie tylko o 4 obrońców. Pawłowski i spółka mieli po prostu autostradę pod naszą bramkę, a środek pola nie za bardzo stawał mu na drodze. Od początku meczu daliśmy sobie narzucić ich "styl" gry czyli typową rąbankę. Najgorsze jest to, że jak już dojechaliśmy ich na 3-3, to zamiast grać spokojnie od tyłu i konstruować sensowne akcje, to znowu wróciliśmy do rąbanki i długiej dzidy na Kolara. No i prawda objawiona - w ogóle nie mamy ławki. Wypadły dwa kluczowe ogniwa w obronie i pomocy i każdy się przekonał, że nie ma kim grać. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Już zaczyna się wylewanie pomyi? puknijcie się w łeb
A kto nas miał z tej ławki uratowac? Może Brode powinniśmy wysłać do przodu bo jest wysoki? Przyczyny porażki: BRAK ławki rezerwowych. Nie można inaczej tego nazwać gdy na niej jest Boguski i 6 juniorów. Stolarczyk nawet nie miał możliwości wykonania rotacji w składzie. Dzień mniej na regenerację od drużyny z Sosnowca. Zmęczenie (?) odcinało kilku naszym zawodnikom prąd. Sadlok nie przypominał siebie sprzed 3 dni, to samo Savicevic, Basha. Wszyscy to wiedzieli, że wchodzimy w najtrudniejszy okres sezonu gdzie wszyscy walczą jak o życie (tym bardziej Sosnowiec), a tu wielkie zdziwienie, że nie wygrywamy 4 meczu z rzędu. Wygrać z Piastem, urwać punkt w Lubinie i jesteśmy w domu.
Klemenz owszem ma fatalną zwrotność, ale to nie on nam zawalił mecz. Nie szukajcie kozła ofiarnego na siłę. Też bym wolał mieć lepszych zawodników w obronie, ale już nie pamiętacie, że nikt do nas nie chciał przyjść zimą?
Ostatnio edytowane przez Karherop : 04.04.2019 o godz. 07:28.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wyszlo, ze lawka jest krotka. Dwoch zawodnikow wypada i robi sie cieplo.
Co do Burligi i zotej kartki po meczu. Ile on ma lat? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Co do meczu z Piastem, to kompletnie nie ma on znaczenia. Wszystko rozstrzygnie sie w Lubinie. Kwestia tylko czy bedziemy mogli tam zremisowac, czy bedziemy musieli tam wygrac. (Zalezy od wyniku jutrzejszego meczu Zaglebia z Korona)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Więc jakim cudem on nie ma dla nas kompletnie znaczenia? I jak kolego pokombinujesz to jest możliwe abysmy to my i zagłębie nie awansowali do 8. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Wygrane 3x z Cracovia mamy
Utrzymamy się Przetrwamy jak dla mnie sezon dla nas zakończył się sukcesem już. ![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No juz chcialem, sie edytowac, ale mnie ubiegles. Zle to napisalem - wszystko roztrzyynie sie w Lubinie, w zaleznosci od wyniku jutro i naszego z Piastem, albo musimy tam wygrac albo zremisowac. Ale jako taki sam mecz z Piastem nie ma znaczenia, bo wygrana z Lubinem da nam 8.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Mylisz się, wariantów jest zbyt dużo. Nawet takich przy których porażka w Lubinie przy jednoczesnej wygranej z Piastem daje awans.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Sadze, ze sie nie myle, wroce tu jutro po meczu Zaglebia z Korona, kiedy mysle wszystko juz bedzie jasne. Wygrana z Zaglebiem bez wzgledu na reszte wynikow da nam awans.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kibice sukcesu xD przegraj mecz i już wieszają psy wygraj 4 0 z Legią noś piłkarzy na rękach
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jeśli przeczucia, to ok - Twoja sprawa. Ja mam przeczucie, że trzeba liczyć na siebie, a mecz w Lubinie będzie trudniejszy do wygrania niż z Piastem. Zakładając Twój scenariusz: Przegrywamy z Piastem, a wygrywamy z Zagłębiem. Jednocześnie: Korona wygrywa z Zagłębiem i Piastem - przeskakuje nas w tabeli oraz (każdy z wariantów powoduje że drużyny mają więcej pkt od Wisły przy założeniu wygranej z Zagłębiem) Jagiellonia wygrywa z Sosnowcem i przegrywa z Lechem - przeskakuje nas w tabeli Lech remisuje z Lechią i Jagą - nie daje się wyprzedzić Lech przegrywa z Lechią, wygrywa z Jagą - przeskakuje nas w tabeli Pogoń wygrywa z Arką lub Legią - nie daje sie wyprzedzić I w wyniku czego i my i Zagłębie lądujemy poza 8. To nie są wyniki s-f.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 04.04.2019 o godz. 08:08.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ode mnie za wczoraj laurka dla Peszkina
Lucek pisał ze chłop chaotyczny Ale wczoraj kręcił aż miło tym swoim pachołkiem, do tego pare razy uratował straty kolegów np. straty baszy na srodku pola po ktorej moze isc kontra w przewadze, ale peszkin widział to i chlopa sfaulował przerywając im akcje, Możdzenia też raczej brał pod kartkę.) Jakby po drugiej stronie boiska biegał taki drugi Peszkin wczoraj, 3 punkty jechaly by do Krakowa. Imho progres widac u niego z meczu na mecz. A co do Klemenza. Skoro Lisu sie zastanawia 2x czy mu podać to juz nie świadczy dobrze o tym. Serio, wczoraj oglądałem mecz czułem sie jak na betonowym boisku pod blokiem, kiedy brakuje jedego do gierki i łapiemy chłopa z ulicy na sztuke by stał. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
LODU !
Ludzie... Za bardzo się niektórzy rozochocili po derbach (które rządzą się swoimi prawami) i po ostatnim meczu, gdzie graliśmy z klubem zatrudniającym sabotażystę... Przyszedł słabszy mecz i od razu zawodzenie. Wszystkie powody, dla których przegraliśmy zostały podane we wcześniejszych postach. Tak - macie rację. A teraz wspólnie cofnijmy się pamięcią parę miesięcy wstecz i wspólnie odpowiedzmy sobie na pytanie: czy wczorajsza porażka to coś niespodziewanego ? Dla mnie nie bardzo. Owszem, chciałbym, żebyśmy pocisnęli znowu 4:0, albo ze stanu 3:1 zrobili 3:5 dla nas, tak jak w poprzedniej rundzie. Chciałbym, żeby rezerwowi stanęli na wysokości zadania. Ale stało się i nie ma co rozdzierać szat - cieszmy się, że w sezonie, w którym przeszliśmy największą burzę w historii klubu, mamy tyle sportowych emocji. Nie mamy drużyny sprzed 17 lat i trzeba brać na klatę (bosszszzz.... to już tyle czasu?), że zdarzą nam się takie mecze jak wczoraj. Bez napinki, bez ciśnienia - mamy w sztabie szkoleniowym inteligentnych ludzi , którzy też czasem popełniają błędy, ale mam dziwne przeczucie, że potrafią wyciągać logiczne wnioski - dajmy im pracować w spokoju. Jak to brzmiało? "Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce". W sobotę widzimy się na R22. ![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@szprotson dobrze gada. Peszko najlepszy mecz w Wiśle i to jeden z niewielu pozytywów. Fajnie że facet z zewnątrz, który był obiektem wyszydzania i ponadto wie że jest tylko na pół roku tyle daje od siebie drużynie. Szacun.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Bo to prawda - jeździec bez głowy, wychudzony (przypomina mi kolegę z klasy). Chudy i mały, za to szybki, zero siły, wjedzie w aut, goleń, poda bezmyślnie ALE fakt faktem trochę robił wiatru i występ na PLUS, progres również widoczny, z tym się zgadzam.
Szkoda tego przejecia Drzazgi, nie wiem czy to by wpadło czy bramkarz złapałby,a może wypluł W każdym razie to co pisałem: ławka nas wykończyła, nie ma zmienników, Boguś po swojemu, myślę, że jeszcze potrafi nam coś dać, Plewka świeży i gra na alibi. Dla mnie sezon jest wygrany ze względu na derby czy choćby nawet legię, czy takie mecze jak z amiką we wronkach, wszystko poza jest ekstra dodatkiem, choć apetyt się zrobił i są ku temu podstawy. Jednak trzeba być świadom, że 1-2 osoby wypada z pierwszej 11 i mamy kopanie się po czołach. Zawsze czegoś nam brakuje ... :/ PS: Peszko powinien na kolanach prosić sponsora o kolejny sezon u nas, a nie że pół roku.... :] Gdzie on będzie miał lepiej? Z tymi ciotami w Gdańsku?
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 04.04.2019 o godz. 09:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tu nie chodzi o to czy porażka dziwi czy nie. Z przebiegu meczu wnoszę, że możemy być bardzo rozczarowani i co gorsza, może nam braknąć punktu do ósemki, jeśli nie wygramy dwóch ostatnich spotkań. Niezależnie od tego, że w obronie popełnialiśmy błędy, drużyna cały mecz ambitnie goniła wynik i potrafiła wyrównać pomimo, iż dwukrotnie przegrywaliśmy w tym meczu różnicą dwóch bramek. Kiedy wydawało się, że tego meczu nie przegramy i będziemy mieć co najmniej punkt, dostajemy karnego z dupy i zostajemy z niczym. Jesteś już blisko nagrody za twój trud, a tu dostajesz obuchem w łeb. Mam nadzieję, że to wyzwoli pokłady sportowej złości.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
W temacie statystycznym napisałem, że jest możliwy awans do top8 przy zdobyciu punktu i nie ma znaczenia czy z Zagłębiem czy z Piastem.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|