|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Pamiętam frajerskie porażki i remisy z dupy, ale dać sobie wbić 4 bramki Zagłębiu Sosnowiec, to naprawdę trzeba się wyjątkowo postarać.
Klemenz to nawet nie jest parówa, to jest ku*wa dramat. Niejeden wujek Andrzej z 0,7 promila w B-Klasie prezentuje lepszy poziom. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Chyba inne mecze oglądaliśmy. Mentalnie grali jakby to była Legia, problemem jest absolutny brak ławki. Po ciężkim meczu z Legią straciliśmy dwóch kluczowych zawodników, później każdy wchodzący na zmianę zdecydowanie nas osłabiał. Do tego zmęczenie i tragiczny mecz Sadloka (dwie bramki jego) i... Pech. Mieliśmy kilka sytuacji które należało wykorzystać.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Lepiej wygrać z Legią a przegrać z Sosnowcem niż odwrotnie...Przynajmniej fajne wspomnienia.
Nie wiem, co będzie się działo w przyszłym sezonie ale potrzebujemy na gwałt dwóch środkowych obrońców....Nasza ekstraklapa zweryfikowała już Klemenza negatywnie... Z Piastem potrzebne 3 punkty - jeżeli tego meczu nie wygramy to będzie ostatni mecz o stawkę w tym sezonie. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2018
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Jak niewiele trzeba żeby nastroje na tym forum zmieniły się o 180 stopni w przeciągu 3 dni
Zagłębie wygrało zasłużenie, od początku byli zmotywowani i walczyli o każdą piłkę. Nasi tylko momentami pokazywali taką determinację. Grę stoperów trzeba przemilczeć, to nawet jak na nasze standardy było dno. Wyróżniłbym jedynie Peszkę. Wywalczył karnego, miał asystę, w zasadzie wszystkie akcje były prowadzone jego stroną. Nie bał się brać na siebie odpowiedzialności i jak dla mnie był najjaśniejszą postacią tego meczu. Teraz sytuacja wygląda tak, że nawet zwycięstwo z Piastem nie daje nam awansu. Bo Lubina pojedziemy na mecz o wszystko i nie wiem, czy się nam udźwignąć taką presję. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Organizacja gry i indywidualna postawa na poziomie okręgówki. Liczba błędów porażająca. W pełni zasłużona porażka. I jeszcze ten okropny komentator.
Najlepszy w Wiśle był Peszko, który umiał skorzystać z jednego zwodu. Biorąc pod uwagę, że Klemenz w Wiśle to pomysł trenera, a Burliga - zrządzenie losu, przemyślałbym jeszcze rezygnację z dyrektora sportowego. Trudno mi to wytłumaczyć, bo ta porażka nie wynikała ze zmęczenia. Z dekoncentracji? Czas brać się w garść i gramy o trzy punkty z Piastem. A tego faulu Burligi nie widziałem. Może powtórka z innego ujęcia by to wyjaśniła.
Ostatnio edytowane przez czaro : 03.04.2019 o godz. 21:37.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lis też swoje dołożył.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
PS: nie osrajcie się ....a. Zabrakło ważnych ogniw, obrony i skrzydła. Poza tym mecz po 3 dniach, mogli nie wszyscy być w optymalnej dyspozycji. Walczyli, starali się - za to szacunek. A wszyscy plujący na drużynę - zastanówcie się ....a, czyimi kibicami jesteście. Henryk Reyman nie podałby wam ręki, za to podałby ją każdemu z występujących na boisku. No, może Klemenza by pominął. Ogarnijcie się ....a. Uwierzyliście w puchary? Z CZYM? Z JUNIORAMI NA ŁAWCE? POJEBAWSZY? No była lipa dziś. Ale 3 bramki wpadły. Można było wygrać, można było zremisować, można było również przejebać. Trudno. Gramy dalej. Co nniektórzy chyba po 3 ostatnich meczach uwierzyli, że gramy o mistrza. A rzeczywistość skrzeczy. Dwóch podstawowych wypadło, mecz po 3 dniach i lipa. Niestety. Dziękuję za walkę, Panowie piłkarze. Dziękuję, trenerze. Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Jednak każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuściliście, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki. No, paru zjebów krzyczy, ale to akurat standard. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Sędzia jak i VAR byli w tym meczu poniżej jakiegokolwiek poziomu... Przy bramce Burligi był spalony (2 razy). Najpierw mógł zmylić bramkarza, a tu liczy się sam zamiar ataku na piłkę i w momencie podania Drzazgi piłka wyznacza linię, a noga Burego stoi za nią.
Czy karny sosnowca był? Pokazywanie 6 razy takiej samej powtórki, z tego samego kąta tylko w zwolnionym tempie nie daje jednoznacznej odpowiedzi czy był faul. Sadlok i Klemenz nie nadają się do gry we dwóch... Starczy, że jeden za.......i kiks i efekty przychodzą same. Ogólnie cała prawa strona leży i kwiczy Palcić w lesie, Burliga niby strzelił, ale Udoviczić go robił jak dziecko. Zmiany zaserwowane przez trenera to nawet nie będę komentował... Nasz król Boguś gdyby nie zmiana i to, że w 80 minucie było zbliżenie na ławkę na której nie siedział to bym pomyślał że go w szatni zostawili. Plewka wszedł na 10 minut i zrobił dwie straty i ani razu celnie nie zagrał... Myślę, że kubeł zimnej wody się przyda każdemu. Cieszmy się z tego co mamy, bo w sobotę przyjeżdża Piast i tutaj będzie walka o 6 punktów bo póki co piast i żydki zapewniły sobie miejsca w górnej 8... a to oznacza, że zostały 4 miejsca i 6 drużyn do walki o nie. |
|
|
|
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
To był jakiś kryminał. KRYMINAŁ. Drzazga szukający bramki w murawie, Kolar kopiący się po czole, Pietrzak cieniem samego siebie do spółki z Sadlokiem, a o Klemenzie nie będę wspominał, bo po prostu szkoda klawiatury... równie dobrze moglibyśmy grać dziś w dziesiątkę bez niego i nie byłoby różnicy. Klątwa Wisły trwa w najlepsze. Ważne mecze o tzw 6 pkt spieprzamy koncertowo, bo nie radzimy sobie z presją.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ej, ale nikt normalny nie odbiera nic drużynie jako takiej, ani nie jest ślepy na okoliczności. Komentowany jest mecz, który wyraźnie nie wyszedł i, moim zdaniem, nawet nie z powodu zmęczenia, którego się obawiałem, ale dekoncentracji.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
ZS przed rundą się solidnie wzmocniło więc to nie jest ta drużyna z ostatniego miejsca.
Zagrali słabo? Sport taki jest raz na szczycie potem dołek i potem znowu. Tak po prostu bywa. SPORT. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czaro, normalni to tu są w mniejszości. Szambo na SB, szambo tutaj. Tragedia ....a. Nikt nie pamięta, w jakiej sytuacji jest klub i że ROBIMY WYNIKI PONAD STAN! I NIE WSZYSTKO BĘDZIE WYCHODZIŁO ZAWSZE! Ty to wiesz, ja to wiem, ale w....iają mnie niesamowicie geniusze zsyłający Drzazgę do I ligi, a drużynę do kamieniołomów. Może czas przestać czytać to forum, bo mnie .... strzeli jasny chyba.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak mi się kojarzy. Jeśli się pomyliłem, to przepraszam.
Ostatnio edytowane przez czaro : 03.04.2019 o godz. 21:46.
![]()
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Klemenz... no cóż nie dziwne, że Jaga nam go wepchneła.
Mimo wszytko, ta drużyna ma jaja. Przegrać też czasem trzeba. Oni zasługują na kolejny komplet w meczu z Piastem. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Mecz fajnie się oglądało, brakło szczęścia z przodu.
Słabo Klemenz Lubie Savicevica bo bierze na siebie ciężar gry, takich nam trzeba. Mecze z dolnymi drużynami nam nie leżą. Na szczęście teraz Piast u siebie. No i doby doping z naszej strony. Zagłębie cichutko mimo, że młynek mają na przeciwko Tyle dobrze, że Jaga, Lech mają trudny terminarz. Jest jeszcze duża szansa na pierwszą 8. Ten Pawłowski się marnuje w tej drużynie. Za dobry jest na nich. Jakbym miał kase to bym sobie go kupił w tygodniu do sprzątania na mieszkaniu a w weekend by grał.
Ostatnio edytowane przez Skawa Wadowice : 03.04.2019 o godz. 21:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Mecz zawalony przez Sadloka. Myslami nie byl na murawie. Zawalil 2 i 3 bramke, poza tym mial kilka komicznych zagran. On jako najstarszy stażem powinien wprowadzac spokoj a robil zupelnie cos innego.
Ciezko miec pretensje do ataku bo strzelilismy 3 bramki... ![]()
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taaa. My go wzieliśmy z pocałowaniem ręki, bo mamy poza nim dwóch stoperów, do tego nienajmłodszych. Takie realia.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Należy dodać, iż Lis prócz asysty miał również dwa płaskie wykopy, które zatrzymały się przejęciem na środku przez przeciwników i kontra... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wypada nam dwóch zawodników i nie ma kim grać. Basha chyba też miał jakiś drobny uraz? Bardzo dużo strat z jego strony dziś. Jakby policzyć ile baboli zaliczył Sadlok w tym sezonie to głowa boli.
Nie wiem czy nie lepszą opcją zamiast takiego Klemenza czy Palcicia byłoby w takim meczu wystawienie któregoś z juniorów. Szkoda sytuacji Drzazgi, bo gdyby coś trafił (a powinien) to ten mecz mimo zatrważającej ilości kryminalnych błędów można było spokojnie wygrać. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
@LucjuszuWielki
hehe zajebiście ![]()
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka Gdyby to najczęstsze słowo polskie Gdyby mama miała ...., to by była ojcem" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
braklo szzcescia.
otwarty mecz, fajnie sie ogladalo przynajmniej...gramy do przodu, walczymy, Kolar jest jaki jest ale zapierdalal caly mecz, szkoda Drzazgi bo jakby mial wiecej farta lub tez moze doswiadczenia ligowego, to bylo by 3-6 Palcica w grze nie bylo, Klemenz mina, bylo wiadome od poczatku. nie ma sie co zalamywac i dalej grac swoje. taka Wisle chce ogladac ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Szkoda, że o końcowym wyniku zdecydował karny z dup.y. Sławek Peszko - Profesor. Nie mieliśmy farta w wielu sytuacjach. No i mamy bardzo krótką ławkę, a zmiennicy nie dają odpowiedniej jakości. Szkoda, że po takim wysiłku piłkarze wracają z niczym. Nasz styl gry jest trochę szalony. Mamy potencjał na 6 punktów w dwóch ostatnich meczach.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Nie przesadzalbym z tym, ze wszyscy, ktorzy oceniaja ten mecz jako tragiczny, to pluja na druzyne (chociaz pewnie i takie matoly sie znajda). Ale nic nie zmieni faktu, ze dzisiaj zagrali na kompromitujacym poziomie. Zwlaszcza obrona. Staram sie siegnac pamiecia, ale takiego kabareto/sabotazu jaki dzis odstawil Klemenz, to sobie nie przypominam w wykonaniu zadnego zawodnika, zadnej druzyny.
Wydaje mi sie, albo moze bardziej chcialbym w to wierzyc, ze wystep Sadloka, to po czesci efekt tego jakiego przebieranca mial kolo siebie. Inaczej grasz jak jest kolo ciebie Wasyl, a inaczej jak... to cos, bo na pewno nie pilkarz Klemenz. Po dzisiejszym wystepie, to powinien byc jego ostatni mecz w tej koszulce. Juz naprawde bedzie lepszy jakikolwiek junior, abo nawet przechodzien spod stadionu. Co do oczekiwan - jak mozna miec pretensje, ze wygrwajac obiektywnie 3 najciezsze dla nas mecze, majac na 5 ptk 3 miejsce ktos mowil o pucharach? Zwlaszcza majac spotkanie z najgorsza druzyna ligi od czasow..... poprzedniego Sosnowca. Zwlaszcza, ze nikt nie wiedzial, ze zagramy bez Kuby i Wasyla. I mimo to, powinnismy ten mecz co najmniej zremisowac. Okazje Drzazgi, Peszki, sporo tego bylo. Nie wierzylem w 8, mowilem, jeszcze przed meczem z Legia, ze wygrana dzis jest absolutnie warunkiem koniecznym do spelnienia, by sie w niej znalezc i ze dopiero wtedy uwierze. No coz... ta liga jest tak pojebana, ze nikt sie tu nie zdziwi jesli wygramy w sobote, ale dla mnie dzis przegralismy sobie grupe mistrzowska. Cholernie szkoda, gdyby to byl mecz z jakims Slaskiem, Gornikiem, czy nawet Plockiem... wtedy ok, ale ku*wa Sosnowiec.... PS. Pisalem 1,5 miesiaca temu, ze nie wierzylem, ze kiedykolwiek to napisze, ze brakuje Boguskiego widzac popisy w meczu z Gornikiek czy Lechia, ale dzis wystarczylo te kilka minut i naprawde lepiej by bylo najpierw wyjsc na ten kecz w 10, bez Klemenza, a potem skonczyc go w 9 byle nie wpuszczac Boguskiego. Katastrofa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
brak Wasyla robi swoje, Kelemenz to jakas tragedia na stoperze, serio nie mamy ani jednego juniora ?
Z drugiej strony pamietajcie, lepiej raz przegrac i wygrac, niz dwa razy zremisowac ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ponadto - dwa szybkie strzały w 15 minut i musieliśmy gonić wynik, a co za tym idzie, odkryć się. Siłą rzeczy kontry być musiały. A karny dla Sosnowca z dupy moim zdaniem. Mało ewidentna sytuacja, Bury postawił nogę na ziemi, a rywal czaił się, żeby tylko go dotknął. Sędzia .....
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 03.04.2019 o godz. 22:09.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Jeszcze abstrahując wszyscy wieszają psy na Klemenzie... OK początek miał słaby, ale z każdą minutą udowadniał, że gra o wiele pewniej i nie popełnia takich kiksów jak Sadlok!
Poza tym dlaczego też nikt nie zwraca uwagi na Vukana? Facet sadzi mega błędy przy głębokim wyprowadzaniu piłki na wysokości środka boiska! Dzisiaj trzy takie straty z czego jedna zaowocowała akcją. Z cwelką to samo... Gdyby warszawiak był szybszy to mają akcję 3/2. Ja chłopakowi nie ujmuję talentu bo uważam, że jego transfer to strzał w 10 i jeden z najlepszych środkowych w lidze, a papiery na grę i dalszą karierę ma lepsze sto razy niż Brlek! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|