The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gunner1906
Senior Member

Od: 05.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.03.2019, 18:29
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Kto ci na to ma tutaj odpowiedzieć? Rzecznik PZPN czy ekstraklasy SA?

Przecież takie rzeczy będą pisane na kolanie tydzień przed spotkaniem
Myślałem że może była gdzieś o tym mowa kiedyś i macie taką wiedzę .
Odpowiedz cytując
viktor56
Senior Member

Od: 12.2017

Stary 20.03.2019, 02:15
Do tego jest całkiem spora szansa, że to będą dwa hitowe, bo że jeden taki się wtedy trafi, to raczej na pewno. Albo 8-1 (Lechia) + 6-2 (Legia), albo któryś z klubów będzie grał kluczowy mecz o puchary, podczas gdy drugi prestiżowy z Lechem, albo cokolwiek innego. Możliwości jest sporo, a wiele z nich daje ponad 40 tysięcy ludzi i jakieś nieprzebrane zastępy policjantów z Małopolski i okolic rozlokowanych w promieniu 5 kilometrów od rynku. Ktoś w ogóle pamięta, czy miała już miejsce taka sytuacja?
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 20.03.2019, 08:11
Najpierw to trzeba do tej górnej ósemki awansować potem zastanawiać się z kim i ocogramy
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.03.2019, 08:17
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Najpierw to trzeba do tej górnej ósemki awansować potem zastanawiać się z kim i ocogramy
Dokładnie tak.
Możemy poddamy analizie ewentualnych rywali w el. europejskich pucharów?
Odpowiedz cytując
Gunner1906
Senior Member

Stary 20.03.2019, 08:43
Temat to ZABAWA statystyką. A więc można się pobawić, trochę pogdybać co się może stać. Ja sam pisałem, i dalej uważam, że w tej 8 się nie znajdziemy, ale nie jest to niemożliwe i szanse są dosyć spore po tych dwóch zwycięstwach. Jeśli wam przeszkadza, że się o tym tutaj pisze to w takim razie po co jest ten temat?
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Stary 20.03.2019, 09:01
O ewentualnej gornej 8 zdecyduja 2 mecze. Ten w Sosnowcu i ten w Lubinie. Jesli przegramy z Legia tragedii nie bedzie, bo sa 2 inne mecze druzyn zainteresowanych - Amici z Korona i Pogoni z Jaga jesli dobrze pamietam. Wiec do kogos, a moze nawet i do wszystkich, dystansu nie stracimy. Natomiast mecz z Sosnowcem to juz bedzie z kategorii byc albo nie byc. Cos jak z finalem pucharu, z tym, ze tam nie ma prawa byc nawet remisu, 3 ptk to warunek sine qua non gornej 8. Potem prawdopodobnie przydalby sie punkcik u siebie z Piastem i kolejny mecz o wszystko z bezposrednim rywalem - znowu z Zaglebiem jak w poprzednich latach. Znow 3 ptk absolutny mus. 6 ptk zdobyc musimy i wtedy w zaleznosci o innych wynikow moze sie uda, moze nie, 7 ptk mysle gwarantuje nam gorna 8.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 20.03.2019, 09:25
Gunner1906 napisał(a):Wyświetl post
Temat to ZABAWA statystyką. A więc można się pobawić, trochę pogdybać co się może stać. Ja sam pisałem, i dalej uważam, że w tej 8 się nie znajdziemy, ale nie jest to niemożliwe i szanse są dosyć spore po tych dwóch zwycięstwach. Jeśli wam przeszkadza, że się o tym tutaj pisze to w takim razie po co jest ten temat?
A pewnie, analizujcie sobie, z tym że jak to mówią: myślał indyk o niedzieli... tym bardziej że sam piszesz że uważasz że w 8 się nie znajdziemy. Możemy więc poanalizować rywali w europejskich pucharach, choć to niemożliwe

Wehrmacht napisał(a):Wyświetl post
O ewentualnej gornej 8 zdecyduja 2 mecze. Ten w Sosnowcu i ten w Lubinie. Jesli przegramy z Legia tragedii nie bedzie, bo sa 2 inne mecze druzyn zainteresowanych - Amici z Korona i Pogoni z Jaga jesli dobrze pamietam. Wiec do kogos, a moze nawet i do wszystkich, dystansu nie stracimy. Natomiast mecz z Sosnowcem to juz bedzie z kategorii byc albo nie byc. Cos jak z finalem pucharu, z tym, ze tam nie ma prawa byc nawet remisu, 3 ptk to warunek sine qua non gornej 8. Potem prawdopodobnie przydalby sie punkcik u siebie z Piastem i kolejny mecz o wszystko z bezposrednim rywalem - znowu z Zaglebiem jak w poprzednich latach. Znow 3 ptk absolutny mus. 6 ptk zdobyc musimy i wtedy w zaleznosci o innych wynikow moze sie uda, moze nie, 7 ptk mysle gwarantuje nam gorna 8.
Zaczynając się zastanawiać ile punktów nam gwarantuje awans do 8 zakładając spotkania rywali to bezwzględnie 9 punktów daje nam awans bez oglądania na rywali:
Kod:
		        27	28	29	30	
Pogoń           41	3	0	3	3	50
Jaga  	        40	0	3	3	0	46
Lech 	        39	0	3	3	3	48
cracovia    	39	3	3	3	3	51
Korona 	        39	3	0	3	3	48
Wisła 	        38	3	3	3	0	47
Zagłębie        37	3	3	0	3	46
Założyłem że wszyscy wygrywają swoje spotkania a w starciu rywali bezpośrednich do awansu wygrywa jedna drużyna (gospodarz), nawet gdyby padły w tych spotkaniach remisy to matemtycznie nie ma szans aby 9 pkt nie dało nam awansu.

Oczywiście wariant samych zwycięstw jest mało prawdopodobny, tym bardziej że wiele zespołów mierzy się z obecnym top3 (Piast, Legia, Lechia) w tym niestety my. I tutaj niestety wychodzi nasz bardzo trudny terminarz. Wg mnie również najtrudniejszy ze wszystkich pozostałych zespołów.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 20.03.2019, 09:31
eh jak teraz szkoda 2okt z Płockiem 5 z Arką 3 z Miedzią 2 z Sosnowcem. za dużo punktów tracimy z dołem tabeli
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Stary 20.03.2019, 09:44
No, zapomnialem dodac, ze rowniez nie wierze w gorna 8. Glownie dlatego, ze mam dziwne przeczucie, ze nie wygramy w Sosnowcu.
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Stary 20.03.2019, 09:58
A pewnie, analizujcie sobie, z tym że jak to mówią: myślał indyk o niedzieli... tym bardziej że sam piszesz że uważasz że w 8 się nie znajdziemy. Możemy więc poanalizować rywali w europejskich pucharach, choć to niemożliwe

Zaczynając się zastanawiać ile punktów nam gwarantuje awans do 8 zakładając spotkania rywali to bezwzględnie 9 punktów daje nam awans bez oglądania na rywali:
Kod:
		        27	28	29	30	
Pogoń           41	3	0	3	3	50
Jaga  	        40	0	3	3	0	46
Lech 	        39	0	3	3	3	48
cracovia    	39	3	3	3	3	51
Korona 	        39	3	0	3	3	48
Wisła 	        38	3	3	3	0	47
Zagłębie        37	3	3	0	3	46
Założyłem że wszyscy wygrywają swoje spotkania a w starciu rywali bezpośrednich do awansu wygrywa jedna drużyna (gospodarz), nawet gdyby padły w tych spotkaniach remisy to matemtycznie nie ma szans aby 9 pkt nie dało nam awansu.

Oczywiście wariant samych zwycięstw jest mało prawdopodobny, tym bardziej że wiele zespołów mierzy się z obecnym top3 (Piast, Legia, Lechia) w tym niestety my. I tutaj niestety wychodzi nasz bardzo trudny terminarz. Wg mnie również najtrudniejszy ze wszystkich pozostałych zespołów.
Tak spojrzalem na to - i z tego wynika, ze nawet 9ptk nie dam GWARANCJI awansu do 8. Zamien tylko jeden wynik - Jaga wygrywa z Pogonia w Szczecinie. Ma 49 ptk, Pogon 47, tyle co my, ale Pogon wygrala z nami oba mecze... wiec by mowic o matematycznych gwarancjach potrzebujemy 10ptk....
Odpowiedz cytując
Gunner1906
Senior Member

Stary 20.03.2019, 10:07
.
Tylko, że tutaj nikt, żadnej drużyny nie analizuje. Po prostu wypisujemy możliwości co się może wydarzyć. Mimo, że uważam, że nie znajdziemy się w top 8 to jednak strata do 4 miejsca wynosi zaledwie 3 punkty, a więc dywagacja o tym że możemy się znaleźć na miejscu 4-8 (tak jak i Cracovia), to nie myślenie o tym czy będziemy się bić o fazę grupową Ligi Europy.

Tak jak piszesz 47 punktów to mur beton top 8. Myślę, że tak naprawdę wystarczy 44 punkty, być może 43, ale 42 to będzie już za mało.

Moje odczucia są takie: wszędzie możemy zdobyć punkty, ale w Sosnowcu na bank przejebiemy
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 20.03.2019, 10:33
Z Legią trzeba CO NAJMNIEJ NIE PRZEGRAC a jak na nich siądziemy wszystko może się zdarzyć. , , punktować mus w każdym meczu. Wiadomo remis to strata dwóch punktów ale....., my jakoś mało remisujemy . Wszystko jest w głowach-mentalności kopaczy. Zaczną się kartki kontuzje, i te dziwne przestoje w meczu. Mimo wszystko liczę na top 8. W tej miałkiej lidze nie ma już wygodnych rywali.
Jeśli ktoś nie rozumie, w jakim klubie gra i dla kogo, to niech stąd lepiej odejdzie i nie zawraca głowy - mówi ostro były piłkarz "Białej Gwiazdy", MAREK MOTYKA
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Stary 20.03.2019, 10:53
Gunner1906 napisał(a):Wyświetl post
Tak jak piszesz 47 punktów to mur beton top 8. Myślę, że tak naprawdę wystarczy 44 punkty, być może 43, ale 42 to będzie już za mało.
47 ptk nie daje na “mur beton” top 8. Napisane masz wyzej 48 tak. Wg mnie przy odrobinie szczescia starczy 44, a 45 na 99%.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 20.03.2019, 12:10
najbardziej wkurzające będzie jak w następnej kolejce

Górnik sklepie somsiadkę
Płock nawali Lubin
Korona zremisuje z Amiką
Pogoń zremisuje z Jagą

a my przegramy po jakimś durnym farfoclu z Legią......
Odpowiedz cytując
Gunner1906
Senior Member

Stary 20.03.2019, 12:11
47 ptk nie daje na “mur beton” top 8. Napisane masz wyzej 48 tak. Wg mnie przy odrobinie szczescia starczy 44, a 45 na 99%.
Do tego aby 47 punktów nam nie dało awansu, musi się spełnić chyba 10-12 konkretnych rezultatów. Więc to mi wystarczy aby pisać mur beton. Owszem matematycznie jest to możliwe, ale skoro sam piszesz, że 45 punktów to 99% szans na awans to w takim razie jak oceniasz szanse przy 47 punktach?
Odpowiedz cytując
Gunner1906
Senior Member

Stary 20.03.2019, 12:13

Górnik sklepie somsiadkę
Płock nawali Lubin
Korona zremisuje z Amiką
Pogoń zremisuje z Jagą

Eee tam to nie byłby taki kulawy scenariusz. Praktycznie byśmy nie stracili dystansu, a mecz z teoretycznie najmocniejszym rywalem mielibyśmy już za sobą.

Mnie nic tak nie w....ia, jak te przerwy na kadrę...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 20.03.2019, 12:50

Górnik sklepie somsiadkę
Płock nawali Lubin
Korona zremisuje z Amiką
Pogoń zremisuje z Jagą

I to będą tak naprawde... dobre wyniki (poza naszym ofc).
Jeśli miałbym wybierać mecz który musimy wygrać to ten z bezpośrednim rywalem do awansu. Porażka z Legią nic nie przekreśla.

Osobiście uważam że w pozostałych 4 meczach jeśli chcemy awansować musimy zdobyć minium:

4 punkty sumarycznie 42 pkt (zwycięstwo, remis, 2 porażki), ale tylko przy ogromnym zbiegu okoliczności i przy założeniu że wygramy z Zagłębiem Lubin - inaczej nie widzę szans - 10% szans na awans
5 punktów (zwycięstwo - 2 remisy) sumarycznie 43 pkt 50% szans
6 punktów (2 zwycięstwa - 2 porażki) sumarycznie 44 pkt - może nie dać awansu jeśli przegramy z Lubinem - 60% szans na awans
7 punktów sumarycznie 45 pkt - 90% szans na awans
8 pkt sumarycznie 46 pkt- 99%
9 pkt sumarycznie 47 pkt ~100%
Ostatnio edytowane przez Karherop : 20.03.2019 o godz. 14:20.
Odpowiedz cytując
Boracik86
Member

Od: 09.2013

Stary 20.03.2019, 14:08
Cytat:
4 punkty sumarycznie 42 pkt (zwycięstwo, 2 remisy, porażka), ale tylko przy ogromnym zbiegu okoliczności i przy założeniu że wygramy z Zagłębiem Lubin - inaczej nie widzę szans - 10% szans na awans
5 punktów (zwycięstwo - 3 remisy) sumarycznie 43 pkt 50% szans

To się nie zgadza. 4 punkty to zwycięstwo i remis, a 5 punktów to zywcięstwo i 2 remisy.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 20.03.2019, 14:11
No cóż, biorąc pod uwagę aktualną formę drużyn:

z Legią, która jest zdecydowanie pod formą, a na dodatek zagra bez chyba najlepszego obecnie swojego zawodnika - Cafu, możemy myśleć o wygranej po prawie 6 latach posuchy na Reymonta, ale no właśnie .... zawsze jak wydaje się że jak nie teraz to kiedy to my dostajemy gównianego farfocla, albo jesteśmy przekręceni przez sędziów...
w Sosnowcu musimy wygrać - Zagłębie jak przegra z Miedzią, to będzie już miało tylko iluzoryczne szanse na utrzymanie
Piast - jest w gazie, ale to też mecz, który musimy zwyciężyć

jeżeli w tych 3 meczach zdobędziemy 6 pkt to mecz z Lubinem nie będzie meczem o wszystko dla nas....
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 20.03.2019, 14:19
dlaczego aż taką wage przywiazujecie akurat do meczu w sosnowcu ?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 20.03.2019, 14:21
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
dlaczego aż taką wage przywiazujecie akurat do meczu w sosnowcu ?
Pewnie dlatego że to jedyny mecz w którym będziemy papierowym faworytem i w którym wielu dopisuje sobie 3 pkt z urzędu. Co jest zgubne.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.03.2019, 14:33
No i bez zwycięstwa w Sosnowcu musielibyśmy wygrać dwa z pozostałych trzech supertrudnych meczów, co już sobie znacznie trudniej wyobrazić
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 20.03.2019, 14:34
chodzi mi raczej o takie posty jak powyzszy
Odpowiedz cytując
Gunner1906
Senior Member

Stary 20.03.2019, 14:35
Mecz z Legią, Sosnowcem i Piastem mają taką samą wagę. Bardziej istotny tylko mecz w Lubinie gdyż dodatkowo jest to nasz bezpośredni rywal do awansu. Natomiast do tego meczu może być już wszystko pozamiatane, i koniecznie w między czasie trzeba zdobyć 3-4 punkty, dobrze 5-6, a najlepiej 7-9
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Stary 20.03.2019, 15:33
Chodziło mi raczej o zdrowe podejscie, że jezeli nie wygramy z ostatnia, bezsprzecznie najgorsza druzyna w tym sezonie, to czego mamy szukac w innych meczach? Tak, wiem, ze Ekstraklasa i kazdy z kazdym itp. bla, bla, bla. Tez sam 2 tygodnie temu myślałem, ze będzie nam bardzo cieżko, bo czekają nas 3 oklepy teraz, a tu proszę: już 6ptk jest i mecz z Legią w zanadrzu. Ale zakładając, że nawet zremisujemy z Legią, to nawet juz patrząc pod kątem morale - porażka w Sosnowcu moze troche załamać tą drużynę. Bedzie przed nami mecz z najlepiej obecnie grającym Piastem i wyjazd do Lubina byc moze już o pietruszke wtedy.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.03.2019, 17:20
za te kilka tygodni Piast może przestać być najlepiej grającą drużyną.
Za 2 tygodnie Sosnowiec może być w wybitnej formie.

Step by step
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 20.03.2019, 23:04
FraMat napisał(a):Wyświetl post
za te kilka tygodni Piast może przestać być najlepiej grającą drużyną.
Za 2 tygodnie Sosnowiec może być w wybitnej formie.

Step by step
Chyba sam nie wierzysz w to co napisałeś.

Wybitna forma i Sosnowiec? Aż to sobie gdzieś zapisze
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 21.03.2019, 09:44
Piast pod formą - jestem sobie w stanie wyobrazić - zwłaszcza, że już są w 8 - z dużymi szansami na LE...
Sosnowiec w formie Trudno sobie to wyobrazić - w tej chwili Pawłowski gra na najlepszym poziomie od lat, więc raczej nie wierzę, co nie znaczy, że Wiśle w Sosnowcu będzie łatwo....
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.03.2019, 10:25
Chyba sam nie wierzysz w to co napisałeś.

Wybitna forma i Sosnowiec? Aż to sobie gdzieś zapisze
Ok.
To w takiej, która wystarczy na Wisłę.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.03.2019, 10:27
Jeżeli ektraklasa.org się nie myli, to 3 żółte kartki mają:
Mateusz Możdżeń (Zagłębie Sosnowiec)
Patrik Mraz (Zagłębie Sosnowiec)
Szymon Pawłowski (Zagłębie Sosnowiec)
Żarko Udovicić (Zagłębie Sosnowiec)

A sosnowce mają teraz dla nich bardzo ważny mecz z miedzią, więc liczę, że na mecz z nami będą mocno osłabieni.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów