The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.03.2019, 23:18
Gilbert ma rację. UW i reszta, też nie ma pojęcia, że idąc tylko ONI na ustępstwa w późniejszym terminie nie dokręcą śruby na inne rzeczy. Lepiej zrobić coś z własnej woli niż z nakazu, czy zakazu, bo takie działania wywołują efekt odwrotny. Pomijam tez fakt niedotrzymywania rzeczy, które się wstępnie ustaliło.
Ostatnio edytowane przez master17 : 04.03.2019 o godz. 23:28.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.03.2019, 23:39
Dlatego jedną strona powinna wywalić kawę na ławę i to zmusiłoby drugą stronę do tego samego. A tak są tylko niedomówienia i durne teorie na tt.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.03.2019, 00:11
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Dlatego jedną strona powinna wywalić kawę na ławę i to zmusiłoby drugą stronę do tego samego. A tak są tylko niedomówienia i durne teorie na tt.
Powinie być jasny komunikat.

Flagi OK, "rekin" - wyp...ć. Miejmy nadzieję, że będzie.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 05.03.2019, 07:24
Dla mnie Królewski ośmieszył się tweetem o szyciu flag.
To nie jest wpadka, ten tweet pokazał, że gościu nie ma pojęcia jak funkcjonuje klub piłkarski na linii z kibicami.
Gość od 10 lat bawi się w biznes i mu to wychodzi, ale nie jest to osoba z odpowiednią wiedzą do rozmów z kibicami.
Pomyślcie... gość chciał szyć flagi... przetarg na ochronę ich zrobiłby gdyby czuł klimat w jakim pisze, ale nie czuje...
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.03.2019, 07:34
nero napisał(a):Wyświetl post
To nie jest wpadka, ten tweet pokazał, że gościu nie ma pojęcia jak funkcjonuje klub piłkarski na linii z kibicami.
Gość od 10 lat bawi się w biznes i mu to wychodzi, ale nie jest to osoba z odpowiednią wiedzą do rozmów z kibicami.
Pomyślcie... gość chciał szyć flagi... przetarg na ochronę ich zrobiłby gdyby czuł klimat w jakim pisze, ale nie czuje...
To straszne. Lepsza IV liga niż ekstraklasa z takim typem co nas kompromituje w światku kibicowskim.
A tak na serio to nie musi się na wszystkim znać, nauczy się - może myślał, ze kibice są od kibicowania tak jak sama nazwa wskazuje.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 05.03.2019, 07:51
nero napisał(a):Wyświetl post
.

Pełna zgoda, na tle poprzedników wypadł fatalnie. Kretyn z niego bo do ludzi sterczących w kolejce po karnety wychodził i na stadion przyciągnął więcej ludzi, niż pewnie większość tu razem wziętych.

Prawdziwy rasowy idiota...tamci przynajmniej przytachali nam do klubu nową Vannę.... a on co? Szyć flagi chciał...

Królewski musi odejść - Ponad stuletni klub stoi na krawędzi upadku, bo powiedział, że chciałby flagę uszyć. Pora na "odnowę mentalną" w 4 lidze albo okręgówce....

ale czekaj...może kupi od Ciebie 100 plakatów i 50 vlepek z podpisu - wszak dochód z nich z całą pewnością trafi do potrzebującej Wisły. Może wtedy Ci sie odmieni, jak sam mu FV wystawisz.
Ostatnio edytowane przez Vinci : 05.03.2019 o godz. 07:58.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.03.2019, 08:02
Tu macie przykład jak się robi dobry PR grupom Ultras:
https://noizz.pl/lgbt/warszawa-wolna...ii/bhz03n8.amp
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
iamironman
Member

Od: 08.2015

Stary 05.03.2019, 08:02
Czyta się to forum i chce się rzygać ilu tu jest popleczników bandziorów. Bezmózgi doprowadzą do upadku klubu. Drugi mecz po "zmartwychwstaniu" klubu, a oni już protestują przeciw tym co go uratowali.
Z boku wygląda to tak jak przeciąganie liny. Z jednej strony bandziory - z drugiej strony normalni kibice. Ci pierwsi za wszelką cenę chcą nas ściągnąć na dno, a Ci drudzy ciągną do góry....Tylko ile jeszcze wytrzymają? W końcu każdy sobie zada pytanie: Czy warto kopać się z koniem?...Ja bandziorów nie będę ratował, żeby na trybunach wspierali innych bandziorów.
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 05.03.2019, 08:14
napiszę Wam, że z tego co ja wiem (czekam na ostateczne potwierdzenie), to klub złamał ustalenia z UW. miało być wszystko na legalu, bez wpierdalania się klubu w działalność UW. nie miało być nic robione, co miało szkodzić klubowi i taka była umowa. żeby klub nie dostawał kar, miało nie być nawet rac tylko oprawy. o flagach z tego co wiem, nie było wtedy nic mówione. także weźcie to też pod uwagę... bo słowo jest ważne i umów trzeba dotrzymywać...
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 05.03.2019, 08:18
Info pewne, telefonicznie?
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 05.03.2019, 08:33
PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
napiszę Wam, że z tego co ja wiem (czekam na ostateczne potwierdzenie), to klub złamał ustalenia z UW. miało być wszystko na legalu, bez wpierdalania się klubu w działalność UW. nie miało być nic robione, co miało szkodzić klubowi i taka była umowa. żeby klub nie dostawał kar, miało nie być nawet rac tylko oprawy. o flagach z tego co wiem, nie było wtedy nic mówione. także weźcie to też pod uwagę... bo słowo jest ważne i umów trzeba dotrzymywać...
To jest spojrzenie z jednej strony. A z drugiej, może w klubie po prostu zaufali, że pewne flagi/flaga już się nie pojawią, bo nie ma dla nich akceptacji środowiska, a rzeczywistość pokazała co innego?
Hipotetyzuję, bo nie jestem wciągnięty w sytuacje "od środka".
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 05.03.2019, 08:46
nie wiem czy oczekiwali, skoro na temat flag nie było chyba wcześniej rozmów w każdym razie, trzeba tę sytuację szybko rozwiązać, bo Derby i mecz z Legią blisko. nie będę ginął za rekina ale nie będę też walczył z UW, bo wiem że robią dobrą robotę. także złoty środek trzeba znaleźć i wyjść z tej ciężkiej sytuacji. tym bardziej, że WSH wcale nie popierała UW, tak jak się to niektórym wydaje... zresztą nie tylko UW miała z nimi pod górkę ale może są tu przedstawiciele WG, WP czy UW, to sami mogą trochę więcej napisać na ten temat, bo może żyję w błędnym przeświadczeniu...
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Stary 05.03.2019, 08:55
PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
nie wiem czy oczekiwali, skoro na temat flag nie było chyba wcześniej rozmów w każdym razie, trzeba tę sytuację szybko rozwiązać, bo Derby i mecz z Legią blisko. nie będę ginął za rekina ale nie będę też walczył z UW, bo wiem że robią dobrą robotę. także złoty środek trzeba znaleźć i wyjść z tej ciężkiej sytuacji. tym bardziej, że WSH wcale nie popierała UW, tak jak się to niektórym wydaje... zresztą nie tylko UW miała z nimi pod górkę ale może są tu przedstawiciele WG, WP czy UW, to sami mogą trochę więcej napisać na ten temat, bo może żyję w błędnym przeświadczeniu...
Sytuację trzeba rozwiązać to na pewno. Dobrze by było, żeby każdy podszedł do tematu na zasadzie consensusu a nie "ciemnego" obstawania przy swoim. Ja również robotę UW szanuję, mimo że niegdysiejsze oprawy były na poziomie kilka klas wyższym, ale to już całkiem inny temat. Generalnie problem też jest w tym, że środowisko jako ogół nie wie o jakie flagi tak na prawdę chodzi. Gdyby to było powiedziane, to rozmowa byłaby bardziej konkretna a tak to trochę strzelanie śłepakami. Martwią ciągłe podziały, ale tak to jest przy ciągłych zmianach, każdy chce wprowadzać swoje pomysły niekoniecznie adekwatne do sytuacji.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 05.03.2019, 09:13
https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ek...estuja/hbbcwgz
Odpowiedz cytując
Booze1988
Guest

Stary 05.03.2019, 09:25
Niech tylko na derbach nie robią szopek, cytując obecnego gniazdowego "chwycą się mocno za jaja" i poprowadzą doping. A jak nie to trudno, bez nich też damy radę.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.03.2019, 10:14
Najpierw niech się UW, SKWK i WSH wyspowiada publicznie przed wszystkimi, przed każdym kto im dał chociaż złotówkę, co z tą kasą zrobili, niech rozlicza osoby, które klub wyruchały na kasę - bo wiadomo, że 100% WSH nie zrobiło tego, niech pokażą wszystkim, ze się oczyścili, chcą przeprosić i od nowa zacząć budować markę ultras, stowarzyszenia i chuliganów. Na czystych zasadach a nie dla zysku. I wtedy można rozmawiać.
Teraz cały ruch kibicowski na Wiśle jest ośmieszony i jest na dnie, nikt za nimi nie pójdzie. I to jest ich problem bo nie mają jak szantażować klubu. Kolejny problem to ten co napisałem wyżej, jak chcą coś na Wiśle mieć do powiedzenia to niech się wyspowiadają wszystkim kibicom i wtedy można od nowa coś zacząć robić. Teraz to jest komedia po prostu, do której też cegiełki będzie powoli dokładał zarząd np mówieniem o szyciu wspólnych flag i robieniu wyjazdów na mecze pod ochroną policji.
PS A mówienie, że była jakaś umowa z klubem a umów trzeba przestrzegać hehe no po pierwsze to trzeba klubu i ludzi na kase nie jebać. Jak przeproszą i się wyspowiadają to wtedy mogą coś mówić o uczciwości i umowach.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 05.03.2019, 10:52
UW jebało Wisłę na kasę? udowodnij...
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 05.03.2019, 11:03
Nikt tego nie napisze, ale rozchodzi się także o zwolnienie niektórych osób z klubu i zastąpienie ich nowymi, niepowiązanymi ze starym układem. To też jest przyczyną, może drugorzędna, ale na pewno jakiś wpływ ma na obecną sytuację.
Ostatnio edytowane przez heoij : 05.03.2019 o godz. 11:06.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 05.03.2019, 11:04
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Najpierw niech się UW, SKWK i WSH wyspowiada publicznie przed wszystkimi, przed każdym kto im dał chociaż złotówkę, co z tą kasą zrobili, niech rozlicza osoby, które klub wyruchały na kasę - bo wiadomo, że 100% WSH nie zrobiło tego, niech pokażą wszystkim, ze się oczyścili, chcą przeprosić i od nowa zacząć budować markę ultras, stowarzyszenia i chuliganów. Na czystych zasadach a nie dla zysku. I wtedy można rozmawiać.
Teraz cały ruch kibicowski na Wiśle jest ośmieszony i jest na dnie, nikt za nimi nie pójdzie. I to jest ich problem bo nie mają jak szantażować klubu. Kolejny problem to ten co napisałem wyżej, jak chcą coś na Wiśle mieć do powiedzenia to niech się wyspowiadają wszystkim kibicom i wtedy można od nowa coś zacząć robić. Teraz to jest komedia po prostu, do której też cegiełki będzie powoli dokładał zarząd np mówieniem o szyciu wspólnych flag i robieniu wyjazdów na mecze pod ochroną policji.
PS A mówienie, że była jakaś umowa z klubem a umów trzeba przestrzegać hehe no po pierwsze to trzeba klubu i ludzi na kase nie jebać. Jak przeproszą i się wyspowiadają to wtedy mogą coś mówić o uczciwości i umowach.
Tzn. co? Mają stanąć na murawie a na sektorze E będą siedziały takie osoby jak ty i reszta tych nawiedzeńców z TT. I ich ....a będziecie rozgrzeszać albo nie?

Ja .......e, ludziom to już jebie pięknie.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 05.03.2019, 11:05
heoij napisał(a):Wyświetl post
Nikt tego nie napisze, ale rozchodzi się także o zwolnienie niektórych osób z klubu i zastąpienie ich nowymi, nie powiązanymi ze starym układem. To też jest przyczyną, może drugorzędna, ale na pewno jakiś wpływ ma na obecną sytuację.

Skąd takie informację?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 05.03.2019, 11:10
@Coglin- od osób zainteresowanych tematem, możesz zapytać Prezesa Wisłockiego kto został zwolniony w klubie, może Ci odpowie.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 05.03.2019, 11:11
heoij napisał(a):Wyświetl post
@Coglin- od osób zainteresowanych tematem, możesz zapytać Prezesa Wisłockiego kto został ostatnio zwolniony, może Ci odpowie.
Czyli z sb
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 05.03.2019, 11:13
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Czyli z sb
Nie będę jakiemuś anonimowi na forum pisał od kogo mam jakie informację, także wybacz Możesz nie wierzyć, nie obchodzi mnie to, ja wiem co usłyszałem, że z klubu zostały zwolnione pewne osoby i niektórym to się nie podoba, może to także mieć wpływ na obecną sytuację związaną z kibicami i tyle.
Ostatnio edytowane przez heoij : 05.03.2019 o godz. 12:23.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 05.03.2019, 12:31
Same dobre chłopaki... I taki Jaro niekumaty co flagi chce szyć ich zwalniał będzie...
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 05.03.2019, 12:42
Przecież osoby odpowiedzialne za dojenie klubu na Wiśle są nieobecne więc co reszta ma jeszcze zrobić ?
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Stary 05.03.2019, 12:52
master17 napisał(a):Wyświetl post
Przecież osoby odpowiedzialne za dojenie klubu na Wiśle są nieobecne więc co reszta ma jeszcze zrobić ?
Ale zwolnić pracodawca i tak może, nawet jeśli nie doili kasy ci co zostali. UW ani żadna organizacja kibicowska nie powinna nigdy ingerować w obsadę stanowisk w klubie. I pisze to teoretycznie, nie twierdzę, że akurat w tym wypadku ma to coś wspólnego z konfliktem i tak faktycznie jest. Tak co do zasady.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 05.03.2019, 13:27
master17 napisał(a):Wyświetl post
Mysle, ze sporo osob poprostu zadaje sobie pytanie czy dojenie odbywala sie na rachunek tych osob czy jakiejs grupy a dojacy byli jedynie jej/ich przedstawicielami.
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 05.03.2019, 14:19
Mam wrażenie, że w tej dyskusji wszyscy lecą w skrajności, a pomija się jeden wątek, który niestety utrudnia sprawę. Wpływy.

Oświadczenie UW oczywiście brzmi pięknie i wszyscy zgadzamy się z tym że wrzucanie ludzi do jednego worka jest niewłaściwe.

Dlatego mam nadzieję, że UW ułatwi zarządowi niewrzucanie wszystkich do jednego worka i stwierdzi jasno i publicznie, że nie ma nic wspólnego, odcina się od osób, które działały na szkodę Wisły, okradały ją i niemal doprowadziły do upadku. Ponadto stwierdzi, że działa autonomicznie i chce tworzyć ruch kibicowski w sposób niezależny i wolny od wpływów WSH (co nie znaczy że bez kontaktu - grupy kibicowskie muszą współistnieć na stadionie).

Oczywiście wszyscy wiemy, że tego nie zrobi. I wszyscy wiemy dlaczego. Ale w takiej sytuacji nie mają niestety prawa podnosić argumentu o wrzucaniu do jednego wora, bo sami się w tym worze umieszczają.

Zarząd od zarządzania, a trybuny od kibicowania. Zasadniczo słuszna teza. Niestety problem w tym, że te trybuny nie są (i dobrze) spontaniczne i zdezorganizowane, więc najczęściej prezentują stanowisko grupy, która ma najwięej do gadania. A wyobraźcie sobie, że ja nie chcę oglądać na trybunach manifestacji siły i wpływów grupy, która doprowadziła klub na skraj upadku. A jest spore zagrożenie, że tak będzie, póki niektórzy nie pójdą po rozum do głowy i nie stwierdzą, że kierunek, jaki obrali parę lat temu, jest fatalnym wyborem i prostą drogą do zabicia ruchu kibicowskiego na Wiśle (nie mylić z biznesem).

Jakie jest wyjście?
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Stary 05.03.2019, 14:30
Wyjście jest jedno, każda ze stron musi zrobić krok w tył i pójść drugiej stronie na jakieś ustępstwo, inaczej nie widzę szansy rozwiązania tego konfliktu i porozumienia.
Ostatnio edytowane przez heoij : 05.03.2019 o godz. 14:32.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 05.03.2019, 14:30
ichigo napisał(a):Wyświetl post
No dobra tu zwracam honor, przyznaję, że tego nie widziałem.
Ale mimo to porównując to z:
Jest nadzieja że ta patologia zniknie ze stadionu. Takie szmaty wywieszać to może największe umysłowe dno i zwykły bandzior. A inna patologia(powiązana) się do tego trzepie. Brawa dla obecnie rządzących. Oby nie zabrakło determinacji. Wiadomo było, że Ci ludzie podniosą po pewnym czasie głowy. Trudno zrezygnować z wpływów i przede wszystkim z $$.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów