|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Flagi OK, "rekin" - wyp...ć. Miejmy nadzieję, że będzie. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Dla mnie Królewski ośmieszył się tweetem o szyciu flag.
To nie jest wpadka, ten tweet pokazał, że gościu nie ma pojęcia jak funkcjonuje klub piłkarski na linii z kibicami. Gość od 10 lat bawi się w biznes i mu to wychodzi, ale nie jest to osoba z odpowiednią wiedzą do rozmów z kibicami. Pomyślcie... gość chciał szyć flagi... przetarg na ochronę ich zrobiłby gdyby czuł klimat w jakim pisze, ale nie czuje... ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
![]() Pełna zgoda, na tle poprzedników wypadł fatalnie. Kretyn z niego bo do ludzi sterczących w kolejce po karnety wychodził i na stadion przyciągnął więcej ludzi, niż pewnie większość tu razem wziętych. Prawdziwy rasowy idiota...tamci przynajmniej przytachali nam do klubu nową Vannę.... a on co? Szyć flagi chciał... Królewski musi odejść - Ponad stuletni klub stoi na krawędzi upadku, bo powiedział, że chciałby flagę uszyć. Pora na "odnowę mentalną" w 4 lidze albo okręgówce.... ![]() ale czekaj...może kupi od Ciebie 100 plakatów i 50 vlepek z podpisu - wszak dochód z nich z całą pewnością trafi do potrzebującej Wisły. Może wtedy Ci sie odmieni, jak sam mu FV wystawisz.
Ostatnio edytowane przez Vinci : 05.03.2019 o godz. 07:58.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Tu macie przykład jak się robi dobry PR grupom Ultras:
https://noizz.pl/lgbt/warszawa-wolna...ii/bhz03n8.amp ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Czyta się to forum i chce się rzygać ilu tu jest popleczników bandziorów. Bezmózgi doprowadzą do upadku klubu. Drugi mecz po "zmartwychwstaniu" klubu, a oni już protestują przeciw tym co go uratowali.
Z boku wygląda to tak jak przeciąganie liny. Z jednej strony bandziory - z drugiej strony normalni kibice. Ci pierwsi za wszelką cenę chcą nas ściągnąć na dno, a Ci drudzy ciągną do góry....Tylko ile jeszcze wytrzymają? W końcu każdy sobie zada pytanie: Czy warto kopać się z koniem?...Ja bandziorów nie będę ratował, żeby na trybunach wspierali innych bandziorów. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
napiszę Wam, że z tego co ja wiem (czekam na ostateczne potwierdzenie), to klub złamał ustalenia z UW. miało być wszystko na legalu, bez wpierdalania się klubu w działalność UW. nie miało być nic robione, co miało szkodzić klubowi i taka była umowa. żeby klub nie dostawał kar, miało nie być nawet rac tylko oprawy. o flagach z tego co wiem, nie było wtedy nic mówione. także weźcie to też pod uwagę... bo słowo jest ważne i umów trzeba dotrzymywać...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Info pewne, telefonicznie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
Hipotetyzuję, bo nie jestem wciągnięty w sytuacje "od środka". |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
nie wiem czy oczekiwali, skoro na temat flag nie było chyba wcześniej rozmów
w każdym razie, trzeba tę sytuację szybko rozwiązać, bo Derby i mecz z Legią blisko. nie będę ginął za rekina ale nie będę też walczył z UW, bo wiem że robią dobrą robotę. także złoty środek trzeba znaleźć i wyjść z tej ciężkiej sytuacji. tym bardziej, że WSH wcale nie popierała UW, tak jak się to niektórym wydaje... zresztą nie tylko UW miała z nimi pod górkę ale może są tu przedstawiciele WG, WP czy UW, to sami mogą trochę więcej napisać na ten temat, bo może żyję w błędnym przeświadczeniu... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
Niech tylko na derbach nie robią szopek, cytując obecnego gniazdowego "chwycą się mocno za jaja" i poprowadzą doping. A jak nie to trudno, bez nich też damy radę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Najpierw niech się UW, SKWK i WSH wyspowiada publicznie przed wszystkimi, przed każdym kto im dał chociaż złotówkę, co z tą kasą zrobili, niech rozlicza osoby, które klub wyruchały na kasę - bo wiadomo, że 100% WSH nie zrobiło tego, niech pokażą wszystkim, ze się oczyścili, chcą przeprosić i od nowa zacząć budować markę ultras, stowarzyszenia i chuliganów. Na czystych zasadach a nie dla zysku. I wtedy można rozmawiać.
Teraz cały ruch kibicowski na Wiśle jest ośmieszony i jest na dnie, nikt za nimi nie pójdzie. I to jest ich problem bo nie mają jak szantażować klubu. Kolejny problem to ten co napisałem wyżej, jak chcą coś na Wiśle mieć do powiedzenia to niech się wyspowiadają wszystkim kibicom i wtedy można od nowa coś zacząć robić. Teraz to jest komedia po prostu, do której też cegiełki będzie powoli dokładał zarząd np mówieniem o szyciu wspólnych flag i robieniu wyjazdów na mecze pod ochroną policji. PS A mówienie, że była jakaś umowa z klubem a umów trzeba przestrzegać hehe no po pierwsze to trzeba klubu i ludzi na kase nie jebać. Jak przeproszą i się wyspowiadają to wtedy mogą coś mówić o uczciwości i umowach. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
UW jebało Wisłę na kasę? udowodnij...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nikt tego nie napisze, ale rozchodzi się także o zwolnienie niektórych osób z klubu i zastąpienie ich nowymi, niepowiązanymi ze starym układem. To też jest przyczyną, może drugorzędna, ale na pewno jakiś wpływ ma na obecną sytuację.
Ostatnio edytowane przez heoij : 05.03.2019 o godz. 11:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Ja .......e, ludziom to już jebie pięknie. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Skąd takie informację? ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Coglin- od osób zainteresowanych tematem, możesz zapytać Prezesa Wisłockiego kto został zwolniony w klubie, może Ci odpowie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie będę jakiemuś anonimowi na forum pisał od kogo mam jakie informację, także wybacz
Możesz nie wierzyć, nie obchodzi mnie to, ja wiem co usłyszałem, że z klubu zostały zwolnione pewne osoby i niektórym to się nie podoba, może to także mieć wpływ na obecną sytuację związaną z kibicami i tyle.
Ostatnio edytowane przez heoij : 05.03.2019 o godz. 12:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Same dobre chłopaki... I taki Jaro niekumaty co flagi chce szyć ich zwalniał będzie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Przecież osoby odpowiedzialne za dojenie klubu na Wiśle są nieobecne więc co reszta ma jeszcze zrobić ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale zwolnić pracodawca i tak może, nawet jeśli nie doili kasy ci co zostali. UW ani żadna organizacja kibicowska nie powinna nigdy ingerować w obsadę stanowisk w klubie. I pisze to teoretycznie, nie twierdzę, że akurat w tym wypadku ma to coś wspólnego z konfliktem i tak faktycznie jest. Tak co do zasady.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Mam wrażenie, że w tej dyskusji wszyscy lecą w skrajności, a pomija się jeden wątek, który niestety utrudnia sprawę. Wpływy.
Oświadczenie UW oczywiście brzmi pięknie i wszyscy zgadzamy się z tym że wrzucanie ludzi do jednego worka jest niewłaściwe. Dlatego mam nadzieję, że UW ułatwi zarządowi niewrzucanie wszystkich do jednego worka i stwierdzi jasno i publicznie, że nie ma nic wspólnego, odcina się od osób, które działały na szkodę Wisły, okradały ją i niemal doprowadziły do upadku. Ponadto stwierdzi, że działa autonomicznie i chce tworzyć ruch kibicowski w sposób niezależny i wolny od wpływów WSH (co nie znaczy że bez kontaktu - grupy kibicowskie muszą współistnieć na stadionie). Oczywiście wszyscy wiemy, że tego nie zrobi. I wszyscy wiemy dlaczego. Ale w takiej sytuacji nie mają niestety prawa podnosić argumentu o wrzucaniu do jednego wora, bo sami się w tym worze umieszczają. Zarząd od zarządzania, a trybuny od kibicowania. Zasadniczo słuszna teza. Niestety problem w tym, że te trybuny nie są (i dobrze) spontaniczne i zdezorganizowane, więc najczęściej prezentują stanowisko grupy, która ma najwięej do gadania. A wyobraźcie sobie, że ja nie chcę oglądać na trybunach manifestacji siły i wpływów grupy, która doprowadziła klub na skraj upadku. A jest spore zagrożenie, że tak będzie, póki niektórzy nie pójdą po rozum do głowy i nie stwierdzą, że kierunek, jaki obrali parę lat temu, jest fatalnym wyborem i prostą drogą do zabicia ruchu kibicowskiego na Wiśle (nie mylić z biznesem). Jakie jest wyjście? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wyjście jest jedno, każda ze stron musi zrobić krok w tył i pójść drugiej stronie na jakieś ustępstwo, inaczej nie widzę szansy rozwiązania tego konfliktu i porozumienia.
Ostatnio edytowane przez heoij : 05.03.2019 o godz. 14:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Jest nadzieja że ta patologia zniknie ze stadionu. Takie szmaty wywieszać to może największe umysłowe dno i zwykły bandzior. A inna patologia(powiązana) się do tego trzepie. Brawa dla obecnie rządzących. Oby nie zabrakło determinacji. Wiadomo było, że Ci ludzie podniosą po pewnym czasie głowy. Trudno zrezygnować z wpływów i przede wszystkim z $$.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|