The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.02.2019, 22:23
Przybyszewski napisał(a):Wyświetl post
Zamiast tego prawniczego belkotu moze odniesiesz sie do tego o czym pisze od poczatku. Czy za naganne uwazasz ze Wisla placila za wydawanie gazetki a nie placila zawodnikom ?

Niech sobie sady i prokuratury ustalaja czy to bylo robione po kosztach czy nie (tego sie nie dowiesz z gazety bo potrzebna jest analiza dokumentow) i czy bylo dzialanie na szkode spolki. Mnie chodzi tylko o nagana ocene tej sytuacji gdzie jako wykonawce bierze sie konkubenta i traktuje na preferencyjnych warunkach niz innych wykonawców.
Czyli mam rozumieć, że uważasz, że nie należałoby płacić za gazetkę nawet wtedy, gdyby przychody z niej przynajmniej równoważyły koszty wydawania (albo nawet je przewyższały), a obowiązkiem dostawcy byłoby się na to zgadzać? No ciekawe masz podejście, nie powiem.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 04.02.2019, 22:59
ja tak troche z innej beczki - jak cos to prosze usunac albo przeniesc to gdzie indziej : dzis robie sobie wieczor komediowy i czytam forum parchow - juz mnie geba boli od smiechu i sie zastanawiam : czemu te dzbany placza zeby nam punkty odebrac ? , tzn glupie pytanie - nie czemu b o to normalne u nich tylko na jakiej podstawie
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 04.02.2019, 23:14
A jak wam się podobają pobierane pensję przez byłych sterników? Tych samych którzy teraz padają ofiarami mowy nienawiści? Onet za weszło.com publikuje stawki...i rekordy..
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Aalcman
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 04.02.2019, 23:19
Adasss napisał(a):Wyświetl post
Czyli mam rozumieć, że uważasz, że nie należałoby płacić za gazetkę nawet wtedy, gdyby przychody z niej przynajmniej równoważyły koszty wydawania (albo nawet je przewyższały), a obowiązkiem dostawcy byłoby się na to zgadzać? No ciekawe masz podejście, nie powiem.
Problemem nie jest sam fakt zapłacenia ikropce. Wątpliwości budzi fakt, że w tym samym czasie było spore grono wierzycieli (piłkarze, miasto), prezes przelała pieniądze firmie swojego męża oraz organizacji, z której wywodził się były wiceprezes (sumy są nieważne w tym momencie).

Zwłaszcza można się przyczepić do braku przelewu dla miasta, bo mgło to skutkować dość poważnymi konsekwencjami. Gdyby miasto wypowiedziało umowę, to byłby kolejny problem do załatwienia licencji. Tymczasem MS miała to głęboko w podogoniu i postanowiła przelać pieniądze mężowi. Przecież, jeśli umowa była podpisywana z wiarygodnymi kontrahentami, to zaległość wobec ikropki była bezpieczna. No chyba, że Marzena wiedziała co to za ananasy i zabezpieczyła własne siedzenie i swojego lubego, a reszcie pokazała wała.
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 04.02.2019, 23:22
Cytat:
ja tak troche z innej beczki - jak cos to prosze usunac albo przeniesc to gdzie indziej : dzis robie sobie wieczor komediowy i czytam forum parchow - juz mnie geba boli od smiechu i sie zastanawiam : czemu te dzbany placza zeby nam punkty odebrac ? , tzn glupie pytanie - nie czemu b o to normalne u nich tylko na jakiej podstawie
może dlatego że kilka lat temu dostali aż -3pkt za sprzedawanie meczów
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 04.02.2019 o godz. 23:24.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 04.02.2019, 23:57
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
Jak to można czytać ja po 2 stronach puściłem pawia a nic nie piłem. Masz jakaś pokutę zadaną ?
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 05.02.2019, 01:24
- o artykule w Weszlo:
Za to co zrobili dla Wisły wszyscy wymienieni w artykule Stanowskiego ludzie, począwszy od autora artykułu a na Jadczaku kończąc, każdemu z nich należy się porządna flacha łychy. Od każdego z nas. Oczywiście mówiąc o wymienionych osobach nie mam na myśli Sarapaty i reszty gangusów.
Jak ktoś myśli inaczej to albo się z ch ... na głowę zamienił albo miał własny interes w tym by Wisła upadła. Tertium non datur.

- o dzisiejszym wywiadzie Czekaja
Myślałem że to nasza Piggi epatuje głupotą i hipokryzją. Myliłem się. U nich to rodzinne. Nie wiem kto się od kogo zaraził.

- o Ikropce, R22 etc.
Dla wszystkich którzy dyskutują czy Sarapata miała prawo zapłacić za to wydawnictwo. Oczywiście że miała. Tylko to tak jakby miała ostatnie 100 zł w ręce i miała do wyboru: wykupić w aptece lekarstwo dla ciężko chorego dziecka albo zapłacić kolejną ratę za nową torebkę. Wybrała torebkę. Bo kupiła ją w męża sklepie.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 05.02.2019, 02:05
Ja się z Tobą nie zgadzam w kwestii „łychy” dla Jadczaka. Gdyby zamiast koloryzować zatrzymał się na konkretach być może oceniałbym gościa inaczej, ale czytanie o wykopywaniu trupów itd jest śmieszne. Natomiast w kwestii identyfikacji gangu olsena raczej kojarzę identyfikacje tych gości twitterowo forumowi niż Jadczaka, ale w gruncie rzeczy ja jego nie czytałem. Natomiast w sprawie Meresia zrobił świetna robotę. To co tertium non datur jestem Sharksem?
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
-Szymek79-
Member

Od: 12.2011

Stary 05.02.2019, 11:35
Zbigniew Gowin - syn Jarosława - razem z grupą Platinium poprowadzą nową siłownię, która powstanie w miejsce White Star Power. Niżej link do wywiadu z Gowinem

https://funkcjaobywatel.pl/dzieki-na...rzysta-krakow/
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 05.02.2019, 11:39
Syn Gowina właścicielem siłowni. Myślę że parę osób po tej informacji spadło z krzesła
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 05.02.2019, 11:48
Czy już go powiązali z Miśkiem czy jeszcze?
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 05.02.2019, 12:15
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Czy już go powiązali z Miśkiem czy jeszcze?
Tak.
"Tata ma kolegę w pracy, który zna sędziego, który zna prokuratora, który zna adwokata który zna Miska
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.02.2019, 12:16
Gowin z Miskiem w jednym skyboxie siedzieli
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 05.02.2019, 12:22
Czyli generalnie nie zmienia się nic
Jak to powiedział klasyk: zmiana szyldu i jedziemy
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
StarożytnyWiślak
Member

Od: 12.2018

Stary 05.02.2019, 12:28
Wierni rekini zabierali pieniądze z klubu, a znienawidzony Jadczak kupuje akcje, żeby ratować klub przed upadkiem xD

BTW w tym tempie to Królewski & Co. zbiorą do końca miesiąca nie 4 miliony, a 40 milionów.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 05.02.2019, 12:33
mi to tam rybka kto bedzie prowadził siłownie,
jedyne co mnie ciekawy to na kogo są leasingi sprzętu.

a to ze teraz zamiast wsp bedzie kolejne platinum ? nie wiem po co wyjechali z tym gowinem wystarczcyło napisać ze bedzie platinum i zakonczono by temat, a tak to go rozkopano.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 05.02.2019, 12:40
StarożytnyWiślak napisał(a):Wyświetl post
Wierni rekini zabierali pieniądze z klubu, a znienawidzony Jadczak kupuje akcje, żeby ratować klub przed upadkiem xD

BTW w tym tempie to Królewski & Co. zbiorą do końca miesiąca nie 4 miliony, a 40 milionów.
Niestety nie bo kodeks spółek zakłada emisję o wartości max 1 mln euro. Kwota i tak niedawno podwyższona .
Odpowiedz cytując
StarożytnyWiślak
Member

Od: 12.2018

Stary 05.02.2019, 12:52
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Niestety nie bo kodeks spółek zakłada emisję o wartości max 1 mln euro. Kwota i tak niedawno podwyższona .
Dziękuję za naprostowanie mnie.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.02.2019, 13:18
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Gowin z Miskiem w jednym skyboxie siedzieli
Dowody ? czy sobie gdybasz ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 05.02.2019, 13:47
Aalcman napisał(a):Wyświetl post
Problemem nie jest sam fakt zapłacenia ikropce. Wątpliwości budzi fakt, że w tym samym czasie było spore grono wierzycieli (piłkarze, miasto), prezes przelała pieniądze firmie swojego męża oraz organizacji, z której wywodził się były wiceprezes (sumy są nieważne w tym momencie).

Zwłaszcza można się przyczepić do braku przelewu dla miasta, bo mgło to skutkować dość poważnymi konsekwencjami. Gdyby miasto wypowiedziało umowę, to byłby kolejny problem do załatwienia licencji. Tymczasem MS miała to głęboko w podogoniu i postanowiła przelać pieniądze mężowi. Przecież, jeśli umowa była podpisywana z wiarygodnymi kontrahentami, to zaległość wobec ikropki była bezpieczna. No chyba, że Marzena wiedziała co to za ananasy i zabezpieczyła własne siedzenie i swojego lubego, a reszcie pokazała wała.
Tylko, w sumie, punktem wyjścia tej dyskusji nie jest to o czym piszesz, tylko to, że Stanowski podał sam fakt zawarcia umowy z ikropką jako przykład wyprowadzania pieniędzy z klubu.
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 05.02.2019, 14:07
szprotson napisał(a):Wyświetl post
mi to tam rybka kto bedzie prowadził siłownie,
jedyne co mnie ciekawy to na kogo są leasingi sprzętu.

a to ze teraz zamiast wsp bedzie kolejne platinum ? nie wiem po co wyjechali z tym gowinem wystarczcyło napisać ze bedzie platinum i zakonczono by temat, a tak to go rozkopano.
leasingi sprzętu są na Miśka, albo przynajmniej były być może już je sprzedał nowym właścicielom?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 05.02.2019, 14:11
Rience napisał(a):Wyświetl post
leasingi sprzętu są na Miśka, albo przynajmniej były być może już je sprzedał nowym właścicielom?
Dzięki za info, to mnie interesowało

Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 05.02.2019, 14:26
Tylko, w sumie, punktem wyjścia tej dyskusji nie jest to o czym piszesz, tylko to, że Stanowski podał sam fakt zawarcia umowy z ikropką jako przykład wyprowadzania pieniędzy z klubu.
Daj już chłopie spokój. Artykuł miał charakter podsumowania i nie skupiał się na ikropce. Każdy kto się interesuje tematem wie o co chodziło i co tam jest naganne. Jeżeli nie wiesz to doczytaj.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 05.02.2019, 15:06
Przybyszewski napisał(a):Wyświetl post
Daj już chłopie spokój. Artykuł miał charakter podsumowania i nie skupiał się na ikropce. Każdy kto się interesuje tematem wie o co chodziło i co tam jest naganne. Jeżeli nie wiesz to doczytaj.
Ciekawe, czy sąd przyjąłby to Twoje tłumaczenie, gdyby Czekajowi zachciałoby się pójść tam z tym. A że w sądzie to, co raczyłeś wcześniej określić jako "prawniczy bełkot", sprzedaje się całkiem nieźle, to mógłby Stanowskiego pogonić. Nie wiem jak Ty, ale ja wolałbym, żeby akcja pt. "obnażamy grzechy Sarapaty & Co." nie zaliczała tego typu wtop.
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Stary 05.02.2019, 15:19
Ciekawe, czy sąd przyjąłby to Twoje tłumaczenie, gdyby Czekajowi zachciałoby się pójść tam z tym. A że w sądzie to, co raczyłeś wcześniej określić jako "prawniczy bełkot", sprzedaje się całkiem nieźle, to mógłby Stanowskiego pogonić. Nie wiem jak Ty, ale ja wolałbym, żeby akcja pt. "obnażamy grzechy Sarapaty & Co." nie zaliczała tego typu wtop.
Pewnie by sąd nie przyjął ale to tez pewnie dlatego ze to nie jest pozew tylko artykuł.

Jeżeli chodzi o pozwy Marzeny to w pierwszej kolejności poczekajmy na te na Jadczaka. Ale masz racje obawa jest.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Stary 05.02.2019, 15:30
Miałem na myśli pozew Czekaja w sprawie artykułu Stanowskiego ...
A biorąc pod uwagę, że Czekaj w mediach już odpyskował, to wykluczyć się tego nie da ...
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Stary 05.02.2019, 15:35
StarożytnyWiślak napisał(a):Wyświetl post

dziennikarz który zarabia kupę kasy kupuję akcję za 100zł i chwali się tym na swoim profilu, niezły z ciebie naiwniak.
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Stary 05.02.2019, 15:38
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
dziennikarz który zarabia kupę kasy kupuję akcję za 100zł i chwali się tym na swoim profilu, niezły z ciebie naiwniak.
A co miało na celu wyciąganie kasy z Wisly przez kibiców ?
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Stary 05.02.2019, 15:51
a co ty mi takie pytania zadajesz?jadczak to twój rydzyk czy jak?
jadczak kupuje akcje za 100zł żeby kozaczyć na swoim profili a naiwniacy się podniecają a jak się coś powie to zaraz że Misiek że Sharksi, zachowanie jak u typowych Moherów
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 05.02.2019 o godz. 15:54.
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Stary 05.02.2019, 16:00
Czyli lepiej by było jak by nie kupił ?

Lesny zly bo sie lansuje na prezesa PZPN, Jadczak zly bo wrzucil na TT, LVBet zle bo sie reklamuje, Krolewski zly bo nie ma dziary rekina na plecach wiec ja sie pytam kto dobry ?

W dupie mam Jadczaka ale jak ktokolwiek chce wspomoc Wisle i sie tym pochwalic to nie widze w tym problemu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów