The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.02.2019, 22:31
HAHA co zrobił Stanowski dla Wisły ? NIC. Zaczął pisać lepiej o Wiśle jak Leśny się zaangażował w ten projekt, a reszta to po prostu robi czym się zajmuje, czyli pisze. Ze skrajności w skrajność popadacie ...
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.02.2019, 22:33
Może bez przesady, że uratował, ale na pewno gdyby nie on i kilka innych osób to klub nie dostałby szansy na uratowanie.
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Stary 03.02.2019, 22:36
Co takiego zrobił Stanowski ? Konkrety, bo inni ludzie owszem razem z Leśnym, ale Stanowski ?
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 03.02.2019, 22:46
- A może ja bym pomógł tej Wiśle z licencją? Przecież oni chyba nie mają pojęcia co robić. Co sądzisz?
- Odpuść sobie, spaprasz sobie tylko nazwisko, nic z tego nie będzie
THE END

To by był dwa ostatnie zdania w historii pod tytułem "Wisła Kraków" gdyby nie Stanowski.

Wisłocki pierwsze co zrobił to uderzył po pomoc do Stanowskiego.

Królewski właśnie na TT wypisuje, że trzeba podkreślić wielkie zasługi Jadczaka.

Możecie zakłamywać dalej rzeczywistość ale Jadczak i Stanowski to jest para, która uratowała klub ruszając lawinę pomocy
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 03.02.2019, 22:48
Szczerze? Jebie mnie co zrobił Stanowski. Jest dziennikarzem, więc pisze, za to mu płacą.

EDIT - jednak nie. Przeczytałem tekst raz jeszcze i rzeczywiście - ludzie odzywali się na początku właśnie do Stanowskiego - przynajmniej tak pisze. Więc dołożył on swoją cegiełkę do mozolnej odbudowy Wisły.

A że pisze spokojniej o klubie - OK, dziękujemy, w obecnej sytuacji każde, nawet drobne wsparcie i życzliwe słowo są na wagę złota.

Ale dziękować i gratulować należy PRZEDE WSZYSTKIM tym Panom, którzy nie dopuścili do śmierci klubu. Nazwisk nie wymieniam - zostały wymienione w tekście.

I ja z całego serca w tym momencie DZIĘKUJĘ. Bo strach pomyśleć, co by się stało, gdyby ta grupa ludzi się nie spotkała.

A cały tekst proponuję wydrukować i powiesić na ścianie - każdemu kibicowi Wisły. Jeżeli wyjdziemy z tego, to nie wolno zapomnieć kto, kiedy i za ile prawie zabił nasz klub.
Powód: refleksja
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 03.02.2019 o godz. 22:51.
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 03.02.2019, 22:50
Niewątpliwie jest to para, zwłaszcza SJ, którzy pisali prawdę , której nie chcieliśmy słuchać albo nie traktowaliśmy jako problemu bo 'od zawsze tak było'. Wracamy z dalekiej podróży, POKORY więcej, nie szukajmy wrogów na siłę i jakoś to będzie.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.02.2019, 22:54
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Może bez przesady, że uratował, ale na pewno gdyby nie on i kilka innych osób to klub nie dostałby szansy na uratowanie.
... uratowanie po udupieniu go przez "najwierniejszych". Nigdy nie wolno tego tym .... zapomnieć .
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 03.02.2019, 22:54
Co ja widzę. Wisła istnieje tylko dlatego, że spóźnił się autobus który miał zabrać stanowskiego do delfinarium na Kubie.
Ma koleś wysokie mniemanie o sobie.
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.02.2019, 22:55
Panowie ale SJ i Stanowski wielokrotnie źle pisali o Wiśle
Od miesiąca dopiero Weszło inaczej pisze. Dla mnie wielkim zbawicielem będzie Lesnodorski,Krolewski,Wislocki,Jazdzynski, Kwiecień, Błaszczykowski, Obidzinski, Czwartkiewicz,
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 03.02.2019, 22:58
krzywy napisał(a):Wyświetl post
Co ja widzę. Wisła istnieje tylko dlatego, że spóźnił się autobus który miał zabrać stanowskiego do delfinarium na Kubie.
Ma koleś wysokie mniemanie o sobie.
Idź lepiej kleknij przed cela Miska.
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.02.2019, 23:04
master17 napisał(a):Wyświetl post
Co takiego zrobił Stanowski ? Konkrety, bo inni ludzie owszem razem z Leśnym, ale Stanowski ?
Połączył kilku ludzi. To wystarczyło. Każdemu kto choć w mały sposób się do tego przyczynił trzeba podziękować. SzJ także.
Czasem trzeba schować własne ego, często zwykłego kibica zapatrzonego w klub i wyczulonego na krytykę wobec ludzi którzy nie boją się mówić pewnych rzeczy i mają odwagę cywilna podpisać się z imienia i nazwiska.

I wrzucę tutaj cytat. Boże strzez mnie od przyjaciol, z wrogami poradzę sobie sam. Cytat który idealnie pasuje do sytuacji Wisły z ostatnich dwóch lat. Za przyjaciół traktuje DD i MS wraz z kumatymi a wrogów długi oraz problemy finansowe.
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Stary 03.02.2019, 23:11
donecki napisał(a):Wyświetl post
Panowie ale SJ i Stanowski wielokrotnie źle pisali o Wiśle
Od miesiąca dopiero Weszło inaczej pisze. Dla mnie wielkim zbawicielem będzie Lesnodorski,Krolewski,Wislocki,Jazdzynski, Kwiecień, Błaszczykowski, Obidzinski, Czwartkiewicz,
A jak mieli pisac skoro sie dzialo to co teraz mozesz przeczytac?!
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Stary 03.02.2019, 23:20
Mówię o tekstach Stanowskiego od lat. Zawsze źle pisał aż do grudnia 2018
Odpowiedz cytując
Tomy
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2003

Stary 03.02.2019, 23:25
Jak tylko się dowiedziałem że Królewski będzie dzisiaj w SK, zwlokłem się z wyra i na R22.
Mam dużą satysfakcję że udało mi się go spotkać przed stadionem i osobiście podziękować za jego wysiłek i pomoc.
Fajny gosciu.
Ostatnio edytowane przez Tomy : 03.02.2019 o godz. 23:29.
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Stary 03.02.2019, 23:39
Jak słyszę wypowiedź Królewskiego że on za 3 tygodnie odchodzi w cień bo to jest niedobrze postrzegane w jego środowisku to mi się serce kraje. Tak szybko? Nie pozwólmy
Ostatnio edytowane przez donecki : 03.02.2019 o godz. 23:52.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 03.02.2019, 23:44
Kiedy/gdzie tak mowil? Nie pomylilo Ci się z ludźmi Lesniodorskiego?
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 03.02.2019, 23:46
Wiedząc to co wiemy teraz to niby jak miał pisać?
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 03.02.2019, 23:55
Napiszę krótko, przeczytałem artykuł Stanowskiego i zrobiło mi się naprawdę smutno. Jak bliski był koniec tego klubu, można powiedzieć, że przypadek sprawił, że teraz tu jesteśmy, a mogło już nas nie być....

Tym bardziej należy podziękować osobom, które wymienił Stanowski, każda z nich włożyła swoją cegiełkę, żeby Wisła przetrwała i zagrała w Ekstraklasie.

Do końca życia zapamiętajmy też kto doprowadził do takiego stanu rzeczy. 113 lat historii poszłoby w niebyt. Takich rzeczy się nie wybacza!
http://weszlo.com/2019/02/03/okradan...-wisle-krakow/
Ostatnio edytowane przez heoij : 04.02.2019 o godz. 00:49.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Stary 03.02.2019, 23:59
tak to jadczak i stanowski dali po 2 bańki potrzebne na teraz, nie dopuścili do rozpadu całego składu, nakręcili Kubę i Peszke, weźcie wytrzeźwiejcie bo te sępy będą kręcić aferę przy każdej okazji, chociażby za bluzgi na derbachczemu ci goście nie zabiorą się za inne kluby?
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 04.02.2019 o godz. 00:02.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 04.02.2019, 00:02
TommyTSW idź pod cele Miska.
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Stary 04.02.2019, 00:05
Jak słyszę wypowiedź Królewskiego że on za 3 tygodnie odchodzi w cień bo to jest niedobrze postrzegane w jego środowisku to mi się serce kraje. Tak szybko? Nie pozwólmy
Na szczęście sam Krolewski już prostuje na TT że mu wypowiedź obcieli i wycofuje się ale tylko z wywiadów, okładek i video
Ostatnio edytowane przez donecki : 04.02.2019 o godz. 00:15.
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Stary 04.02.2019, 00:07
Atak na forum na Stanowskim został podobno przeprowadzony. Co za brednie
Odpowiedz cytując
hors
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 04.02.2019, 00:08
Kiedy historia jest skomplikowana to zazwyczaj tworzą się teorie spiskowe i tak też było. Splot wydarzeń doprowadził do dnia dzisiejszego gdzie w innej sytuacji, pewnie grupa Socios zbierałaby kasę na IV ligę (ale to chyba nie na ambicje Wiślaków ? ), zostawiając za sobą wstyd że dużo osób wiedziało jak wygląda życie klubu za ostanie półtora roku ale żyło się teraźniejszością, wyjazdami itp. mówiąc że pewnych rzeczy nie da się zmienić.
Chyba warto wracać do tego typu artykułów, ku pamięci - łaska kibica na pstrym koniu jeździ.
Wierność
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 04.02.2019, 00:33
Pytacie czy bez Stanowskiego nie byłoby dzisiaj Wisły?

Ciężko odpowiedzieć na to pytanie. Na pewno zaangażował się w nasz sprawę, poświęcając swój czas i znajomości, które jednak ma duże. Niektórzy tutaj myślą, że bez jego znajomości dałoby się to samo zrealizować. Niestety nie dałoby się. Wszędzie gdzie w tak krotkim czasie chcecie coś załatwić jest potrzebna kasa albo znajomości, bez tego nic nie załatwicie, a tym bardziej tak szybko jak miało to miejsce w naszym przypadku.

Niektórzy pytają czy Stanowskiemu należy się szacunek i podziękowania za uratowanie Wisły?

Według mnie tak. Czasami wyolbrzymiał niektóre rzeczy związane ze sprawami kibicowskimi, ale do ratowania naszego kluby dołożył swoją cegiełkę i za to należy mu się uznanie.
Ostatnio edytowane przez heoij : 04.02.2019 o godz. 00:59.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Stary 04.02.2019, 01:11
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
TommyTSW idź pod cele Miska.

ty idz na babińskiego
Odpowiedz cytując
burki
Member

Od: 05.2017

Stary 04.02.2019, 01:22
Jak czytam poplecznikow Miska ,Sarapaty i calej tej drapieznej bandy to mi sie chce zygac.Gdzie byli Mietta z TS i SKWK gdy Wisla byla rozkradana?.Gdzie byli gdy skazywano ja na smierc z Wanna Ly? Co wtedy robili ? Mietta podpisywal premie dla Sarapaty i Dukata broniac ich przed Jadczakiem i Stanowskim a SKWK wyslalo emisariuszy w krotkich spodenkach po 40 tys w keszu.To byly ich czyny na rzecz Wisly.A co robili Jadczak ze Stanowskim? Ci niby wrogowie Wisly wzywali wszystkich na ratunek klubowi i odsuniecie drapieznych szumowin od Wisly wraz z Wanna Ly.To ich czyny medialne zaowocowaly spotkaniem bogatych na tyle darczyncow i ratownikow klubu,aby ten klub przetrwal do dzis.Ale jad wsceklych poplecznikow drapieznikow nadal saczy sie na tym forum i na Wisle.Dopoki oni sa na Wisle,dopoty Wisla nadal jest zagrozona.Honorowe miejsca na Wisle naleza sie takim obcym Jadczakom i Stanowskim a pseudo Wislackie zarloczne szumowiny powinny zniknac z tego klubu na zawsze.
Ostatnio edytowane przez burki : 04.02.2019 o godz. 01:46.
Odpowiedz cytując
Smuga85
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 04.02.2019, 01:54
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
tak to jadczak i stanowski dali po 2 bańki potrzebne na teraz, nie dopuścili do rozpadu całego składu, nakręcili Kubę i Peszke....
Jak się postarasz to nadal masz szansę zacząć używać swojego rozumu, musisz się tylko skupić i zacząć myśleć - pamiętaj że na to nigdy nie jest za późno

A teraz, przeczytaj swoją wypowiedź i zobacz jak bez sensu ona jest. Rozumiesz że tych 4 milionów by nie było gdyby nie pewien zbieg wydarzeń w którym Stanowski także miał swój udział ? Nie to nie jest nasz wybawca ale umożliwił on rozpoczęcie pewnego rodzaju cykl następujących po sobie przypadkowych spotkań / rozmów / decyzji dzięki którym mogło się wydarzyć wiele dalszych rzeczy. Każda z nich ma równie ważną wartość.

Naprawdę ludzie tak ciężko to zrozumieć że ktoś pisał o Wiśle źle bo wiedział jak to wygląda w środku ? Naprawdę nadal będziecie patrzeć jak zaślepione betony czekające na przelew od Vanna Ly ? Wiem że czasy mamy słabe i w narodzie jest sporo bezmyślności ale to akurat są bardzo oczywiste rzeczy i zarazem fakty ciężkie do obalenia.

Myślenie naprawdę nie boli.
Pierwszy mecz na którym byłem:
1997/98 I liga Wisła Kraków 0:0 Stomil Olsztyn

Najlepszy mecz na którym byłem:
14.12.2011 Wisła Kraków 2:1 Twente Enschede

Najlepszy wyjazd na którym byłem:
18.09.2008 Tottenham Hotspur 2:1 Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.02.2019, 07:01
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
tak to jadczak i stanowski dali po 2 bańki potrzebne na teraz, nie dopuścili do rozpadu całego składu, nakręcili Kubę i Peszke, weźcie wytrzeźwiejcie bo te sępy będą kręcić aferę przy każdej okazji, chociażby za bluzgi na derbachczemu ci goście nie zabiorą się za inne kluby?
Jeśli kogoś powinieneś nazwać Sępem to Dukata, Sarapata i resztę kwity. Jeśli jeszcze tego się nie przekonałes to już nigdy nie przekonasz.
Rozkradziono nasz klub, nasze pieniądze z biletow, karnetow, ze składek.
Złodzieje. Po prostu złodzieje. Na inne określenie nie zasluguja i powinni mieć to wyryte na czole do końca życia.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Stary 04.02.2019, 07:30
Niech zgadne. Czytales tylkoo Wisle.A na weszlo wysmiewal iwszystko Tak, nawet Legie.
I jak widac texty wysmiewajace Wisle w ciagu ostatnich 2 lat to moze byly zbyt malo wysmiewajace polityke Sarapaty-Czekaj.
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Stary 04.02.2019, 08:37
Połączył, bo przekazał namiary, czy wydzwaniał i mówił "słuchaj Wiśle trzeba pomóc, Pana X już wstępnie namówiłem, a teraz czas na Ciebie" ?

Prawda jest taka, że nawet po reportażu SJ niewiele się zmieniło, a dopiero poleciało wszystko z hukiem jak brakło kasy, a do tego musiało w końcu dojść. Dlatego nie róbcie z nich bohaterów, bo oni działali we własnym interesie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów