|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Pytanie czy Prokuuratura ma wszystkie materiały - bo jednak wydaje mi się że był odpowiedni czas zeby posprzątać niektóre rzeczy.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
|
Witam serdecznie! Utraciłem możliwość logowania się na starym koncie, więc byłem zmuszony założyć nowe :/
Na wstępie chciałbym poprosić wszystkich o to skończenie tego głupiego pi**dolenia o tym co będzie na trybunach, a adminów proszę o usunięcie tych żenujących postów. Z tematów związanych z Wisłą zauważyłem, że nie było tu poruszane: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...wych_lozy_vip/ http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...anie_stadionu/ http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._pilkarskiego/ A właśnie ostatnio miałem już pytać co będzie po zerwaniu poprzednich umów, czy będzie jakiś przetarg czy obecni pracownicy sami chwycą za mopy, ścierki i łopaty do odśnieżania xD |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Nawet na forum się nie dogadamy.
To dokładnie tak jak z sytuacją w Polsce. Ludzie się nie dogadają, bo po prostu "Polska" czy w tym wypadku "Wisła" to dla nich zupełnie różne rzeczy. Jak ma się porozumieć ktoś z pozycji "Patriotyzm, Historia, Tradycja " z kimś z pozycji "Interes, Internacjonalizm, Nowoczesność" Oni mogą mówić tymi samymi słowami, ale pod tymi słowami kryją się zupełnie inne definicje. Nie zrozumieją się, a nawet jak zrozumieją to nie zaakceptują. Tak samo jak nie dogada się ktoś dla którego "Wisła" to emocje piłkarskie, oglądnięcie meczu w miłej atmosferze ze znajomymi/rodziną, z kimś dla którego "Wisła" to bardziej otoczka i rywalizacja kibicowska, relacje grup na mieście, identyfikacja plemienna itp...Nie mówiąc o grupie dla której "Wisła" to po prostu hasło pod którym robi się interesy, ale to już zupełnie inna sprawa. I w ten sposób można jeszcze 500 stron pisać..I jak rabin z proboszczem |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
To może zacznijmy od eliminacji tych ostatnich, co to pod płaszczykiem barw klubowych prowadzili działalność przestępczą? No i tu pojawia się problem TS. Jak długo formalnie będzie on sprawował władzę, tak długo trudno będzie uwierzyć w nowy początek. Bo tak naprawdę powrót do starego, utartego schematu jest możliwy w każdej chwili. Załóżmy, że określone osoby, po tym jak siedziały przez pewien czas cicho, poczują że sytuacja się nieco uspokoiła. Mogą znowu chcieć przejąć kontrolę nad Wisłą i formalnie jest to przecież możliwe. Myślicie, że czemu Królewski i reszta się zabezpieczyli stosownymi papierami? Bo tak wierzy, że TS za chwilę nie odwoła Wisłockiego i powoła w jego miejsce kogoś kumatego?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
Dlatego niech na C będzie zawsze taka atmosfera jak ostatnio na Lechu. A za zarządzanie klubem niech zostanie w rękach Wisłockiego i reszty tego cudownego pospolitego ruszenia |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Też bym tego chciał ale czy nikt się nie obawia jak rozwiązanie umowy Wisły z SKWK w kwestii "utrzymywania spokoju" na trybunach (jak to powiedział LMM) nie będzie miało negatywnego wplywu na zachowanie Kumatych? osobiście powątpiewam.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Kumaci sa teraz w takiej sytuacji ze jak tylko dadza powod to mozna ich eliminowac zakazami stadionowymi ze stadionu wiec moga jedynie w odwecie gnoic swoich na osiedalch. Nikt nie będzie plakal za WSH ani SKWK nikt tez nie nabierze sie juz na zbieranie setek tysięcy na murale muzeum czy mega oprawę, nikt oprocz jakiegos tysiaca czy 2 tys osob juz sie w bojkoty bawil nie bedzie. A wiec na moje oko jeśli klub nie ulegnie terrorowi WSH to mamy dwie opcje. Albo Wisle stricte piknikowa -i to jest latwe do zrobienia bo wystarczy ustalic zasady i dawac zakazy jak ktos je lamie- za brakiem zorganizowanego dopingu wielu tez nie zaplacze albo mamy dp wyboru wyciąganie sie z tego gowna i odcinanie sie od patoli ale nadal stawianie na oprawe ultrasowska meczu. I to juz jest trudniejsze bo musza pikniki tez się nauczyc pewne rzeczy rozumiec i akceptowac i musi ktos pociągnąć ta ultraske a tu moze przeszkodzic albo WSH albo jakas glupia wojna klubu z postronnymi ludzmi na C i zakazy dla calego sektora. Wtedy może byc to obraza dla kibiców i powód do bojkotu. Takze dla mnie o ile zarzad bedzie chcial walczyc z patola to ma do tego poparcie teraz ale tez musi madrze to robić i wtedy nie narazi sie normlnym ludziom. Jesli tak będzie to moga powoli eliminowac patologie a patologia bez kasy z klubu czy kasy z SKWK z opraw itd sama sobie da spokoj bo to już nie będzie kura znoszaca złote jaja a i na zakaz sie będzie mozna zalapac bezwzglednie np za bicie swoich braci po szalu jak kiedys na meczu z Piastem bodajze i już sie jest wyputowanym no ale to musi klub przestac wspolpracowac z latola. Teraz moim zdaniem karty rozdaje klub bo WSH i SKWK straciło wiarygodność i poparcie kibicow. A bez nich sa tak samo przegrani jak wtedy Bednarz bez tego poparcia.
PS mialo nie byc o Bednrzu i mi sie wpieprzyl na koniec ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
Nie zmieniajmy świata bo i tak nam to nie wyjdzie, spróbować odsunąć na ile się da WSH od kasy klubu i tyle. Polecam film skrzydlate świnie jak ktoś nie widział, w tym filmie tworzyli właśnie taki idealny lukrowany klub, widzę że niektórzy (nie piszę akurat o Tobie) dokładnie tak by chcieli. ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Na pewne sprawy wpływu nie mamy i pozostaje mieć nadzieję, że grono "kumatych" rozwiąże problem u siebie, a jest taka szansa. Pamiętajcie też o FC, że im bardzo zależy na pewnych sprawach i nawet dokładają do tego interesu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
No jasne. Środowisko jak to ze środowiskami bywa oczyści się samo. Sędziowie się sami osądzą, księża wyczyszczą, posłowie odlustrzą to i "kumaci" się sami odkumają.
Powód: Literówka.
Ostatnio edytowane przez yarow : 25.01.2019 o godz. 21:15.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Dlatego moim zdaniem tutaj bardziej jest kwestia tego typu jeśli klub ulegnie terrorowi WSH to go nie będzie w ogóle. Nikt nie będzie szarpał się z tymi ludźmi narażał na szwank swojego nazwiska ani nazwy swojej firmy. W Wiśle sytuacja była ekstremalna, nienormalna, chora, skrajna i nie do przyjęcia. Nie miała porównania do większości stadionów w Polsce. Trzeba mieć tego świadomość i jeśli tego nie będzie klub nie przetrwa w Ekstraklasie. ![]()
SKAWINA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|||
|
AD 1. Fajnie, że Pan Królewski podchwycił tą propozycje oraz brawa, że JĄ ZREALIZOWAŁ z dwójką innych "pomocników"
AD2. Kadra Wisły - jesień 2017 Cytat:
Za dużo co najmniej o: Mitrović, Perez, Ze Manuel, Videmont, Balanyuk i być może: Velez, Guesta. A ich pensje trzeba było spłacić do marca 2018 żeby dostać licencje na 2018/2019. Bez nich skład byłby Cytat:
AD3. Odrębną kwestia to to co stało się z forsą klubową od czerwca/lipca 2018 - wpływu z C+ były, wpływy od sponsorów były, wpływy z biletów i karnetów były, a piłkarze i sztab nie widzieli ani grosza. Zdaje się że opłacono jakieś 1,5 mln zł za stadion, oraz prąd gaz, bazę w Myślenicach i to wszystko. Jak stwierdził Boniek - od lipca do grudnia do klubu wleciało 20-25 mln zł. I mam nadzieję że prokuratura ustali, gdzie to poszło.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 25.01.2019 o godz. 22:48.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
yarow nie zrozumiałeś mnie. Chodziło o to, że jeśli coś więcej na Wiśle ma być, jak siedzenie na tyłku, to pewne osoby trzeba odpalić. Sądy itp nie zawszę mogą (trzeba mieć paragraf), a reszta z grona jak najbardziej. Pisząc, że jest taka szansa chodzi, że są tarcia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
|
To nie jest tak, że oni by musieli odprowadzić podatek od tej zebranej kasy dlatego w tej rubryce widnieje 0? Poprawcie mnie jeżeli się mylę...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie no co ty głaszczmy po głowach ludzi którzy rozkradli klub i mieli czelność brać z niego pieniądze w momencie tragicznym...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Ultra Wisła kradła pieniądze z klubu ?
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
wydaje mi sie ze duza czesc kibicow Wisły nie zna słowa balans.
Tutaj to i tak pikuś, ale twitter to juz przeginka. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Sprawozdanie jest SKWK i to oni wzięli co najmniej 40000 kiedy klub był w agonii. Za to może ich zarząd beknać
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]() ![]()
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
|
|
|
|
Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
no i ciekaw jestem jakby SKWK i delfiny zareagowały jakby spora grupa się jednak wybrała pod to gniazdo i nie chodzi tu o próbę sił
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Niewykorzystany bon na karnet wlicza się do ilości zakupionych karnetów?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Wiem jakie komunikaty podaje klub, ale podają obok ilość sprzedanych bonów. A na stronie jest informacja, że bonu nie trzeba realizować, wtedy jest po prostu wspierany klub. Dziwiłbym się, gdyby w tej sytuacji niewykorzystany bon byłby liczony jako zakupiony karnet
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|